5. den v Římě: Berdycha a Kar. Plíškovou čekají osmifinálové duely

18. 5. 2017, 10:52
Previews 82
Na souběžně hraných turnajích ATP World Tour Masters 1000 a WTA Premier 5 v italském Římě se bojuje o postup do závěrečných kol. V dnešních osmifinálových soubojích se představí obě české jedničky. Tomáš Berdych bude čelit šestému hráči světa Milosovi Raonicovi a Karolína Plíšková na závěr programu vyzve Timeu Bacsinszkou.

Tomáš Berdych postupuje na turnaji Masters v Římě od roku 2011 vždy minimálně do osmifinále. Výhrou v prvním kole nad Mischou Zverevem potvrdil, že letos úvodní zápasy prostě neprohrává. Vítězstvím ve druhém kole nad Carlosem Berlocqem potvrdil jiné pravidlo - v hlavní městě Itálie prostě před osmifinále nekončí.

Antukovou část sezony zahájil jednatřicetiletý rodák z Valašského Meziříčí solidně, když v Monte Carlu došel do osmifinále a rovněž z Madridu odjížděl s bilancí dvou výher a jedné porážky.

Dnes čeká Berdycha světová šestka Milos Raonic. Pokud znovu uspěje, zahraje si letos poprvé čtvrtfinále na antuce. Na loňské osmifinále nemá dobré vzpomínky. Česká jednička před rokem neuhrála proti Davidovi Goffinovi jediný game.

S Raonicem se Berdych utkal již šestkrát. Poslední duel loni v Indian Wells ve dvou setech prohrál. Na antuce se střetli pouze jednou. Před dvěma lety v Monte Carlu kanadský tenista za stavu 2-5 utkání skrečoval.

Raonic ještě nedávno laboroval se zraněním zadního stehenního svalu, které mu znemožnilo bojovat o titul v Delray Beach, hrát v Indian Wells a nastoupit k zápasu třetího kola v Miami. Přes dva měsíce tak nemohl pořádně hrát.

Na kurty se vrátil před pár dny v Istanbulu a hned na první antukové akci po dlouhé pauze došel až do finále. V Madridu sice uhrál jen osmifinále, nicméně jeho přemožitelem byl ve výborné formě hrající David Goffin.

V Římě na rozdíl od Berdycha absolvoval zatím jen jeden souboj. V prvním kole ve dvou setech přehrál německého veterána Tommyho Haase.


Program na centrálním dvorci uzavře Kar. Plíšková
Na závěr čtvrtečního programu se na centrálním dvorci střetnou Karolína Plíšková a Timea Bacsinszká. Vítězka dnešního souboje se ujme vedení ve vzájemné bilanci.

Poslední dvě měření sil vyhrála česká tenistka, když loni v rámci semifinálového utkání Fed Cupu jasně zvítězila a letos v Indian Wells Švýcarka po šesti gamech vzdala. Na antuce spolu hrály pouze jednou. Bylo to před dvěma lety právě v Římě. Tehdy Bacsinszká ztratila jen čtyři hry.

Po fantastickém úvodu letošní sezony, kdy Plíšková na tvrdých površích sbírala jeden úspěch za druhým, přišla neoblíbená antuka. Sebevědomí, které ji na kurtech v prvních měsících letošního roku provázelo, bylo s přechodem na nejneoblíbenější povrch pryč.

Start sice nebyl ze strany světové trojky špatný, když ve stuttgartském čtvrtfinále dostala do tří těsných setů pozdější vítězku Lauru Siegemundovou, nicméně posléze vypadla coby nejvýše nasazená v pražské Stromovce hned v prvním kole a v Madridu si jen o stupínek výsledek z Prahy vylepšila.

Včera však nastal obrat o 180 stupňů. Plíšková ukázala, že na antuce hrát umí. Jen potřebuje najít ztracenou herní jistotu, což se jí včera proti Lauren Davisové skvěle povedlo.

Pětadvacetiletá Češka včera v areálu Foro Italico slavila premiérovou výhru v hlavní soutěži. Předloni i loni skončila v prvním kole.

Rodačka z Loun útočila, věřila si, od základní čáry byla jistá a ani náznakem nemyslela na to, že by mohla prohrát. Pokud jí tento přístup vydrží, mohla by na antuce, ať už té římské nebo pařížské, udělat slušný výsledek.

Její dnešní soupeřka toho i vinou zranění letos moc neodehrála. Na své první letošní antukové akci v Rabatu neobhájila loňský titul, když ve druhém kole prohrála maratonskou bitvu s CiCi Bellisovou.

S bilancí 1-1 odjížděla také z Madridu. Až v Římě dokázala loňská čtvrtfinalistka, letos teprve potřetí, vyhrát dva zápasy v řadě. Beze ztráty setu si poradila s Timeou Babosovou a Barborou Strýcovou.


Na programu jsou další osmifinále
Kromě zápasů českých zástupců se dnes odehraje ještě dalších čtrnáct osmifinálových soubojů. Mezi ty nejzajímavější určitě patří duel současných členů Top 10 Marina Čiliče a Davida Goffina (h2h 1-3).

Druhé letošní utkání na římské antuce dnes absolvuje loňský finalista Novak Djokovič. Bývalá světová jednička bude čelit Robertovi Bautistovi, s nímž prohrál poslední střetnutí loni v Šanghaji.

Večerní program na centrálním dvorci zahájí Rafael Nadal. Třicetiletý Španěl bude proti Jackovi Sockovi usilovat o prodloužení své letošní antukové nadvlády. S Američanem ještě neprohrál.

Atraktivní utkání slibuje také střetnutí Keie Nišikoriho s Juanem Martínem Del Potrem. Argentinec letos odehrál pouhých pět turnajů, nicméně i tak se dokáže měřit s těmi nejlepšími. S Japoncem má navíc pozitivní bilanci 4-1.

Dnes se na kurty dostanou také Johanna Kontaová, která nastoupí proti Venus Williamsové, Garbiñe Muguruzaová, Dominic Thiem, Světlana Kuzněcovová, Stan Wawrinka, Simona Halepová nebo Jelina Svitolinová.

INTERNAZIONALI BNL D'ITALIA 2017 - PROGRAM 5. HRACÍHO DNE
• CENTER COURT • (od 12:00 SELČ)
1. Fognini (It.) - A. Zverev (16-Něm.)
2. Kontaová (5-Brit.) - V. Williamsová (9-USA)
3. Bautista (Šp.) - Djokovič (2-Srb.)
4. Sock (13-USA) - Nadal (4-Šp.) / nejdříve v 19:30 SELČ
5. Bacsinszká (Švýc.) - Kar. Plíšková (2-ČR)nejdříve ve 21:00 SELČ
• NEXT GEN ARENA • (od 11:00 SELČ)
1. Kontaveitová (Est.) - Lučičová-Baroniová (16-Chorv.)
2. Goffin (9-Belg.) - Čilič (6-Chorv.) / nejdříve ve 12:00 SELČ
3. Berdych (12-ČR) - Raonic (5-Kan.)
4. Görgesová (Něm.) - Muguruzaová (3-Šp.) / nejdříve v 16:00 SELČ
5. Thiem (8-Rak.) - Querrey (USA) / nejdříve v 19:00 SELČ
• PIETRANGELI • (od 11:00 SELČ)
1. Gavrilovová (Austr.) - Kuzněcovová (7-Rus.)
2. Pavljučenkovová (12-Rus.) - Halepová (6-Rum.)
3. Wawrinka (3-Švýc.) - Isner (USA) / nejdříve v 15:00 SELČ
4. Nišikori (7-Jap.) - Del Potro (Arg.)
5. Svitolinová (8-Ukr.) - Barthelová (Něm.) / nejdříve v 17:30 SELČ
• COURT 2 • (od 11:00 SELČ)
2. Jankovičová/Petkovicová (Srb./Něm.) - K. Bondarenková/Siniaková (Ukr./ČR)
• COURT 4 • (od 12:00 SELČ)
2. Grönefeldová/Peschkeová (Něm./ČR) - Krejčíková/Saisai Zheng (ČR/Čína)
Kompletní program 5. hracího dne
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

82
Přidat komentář
tommr
dneska podala opět velice dobrej výkon a zaslouženě postupuje přes nebezpečnou Bacsinszkou ... :)
Jediný co bych asi Karolíně vytknul je neproměnování BP na začátku druhýho setu čímž dodala soupeřce sebevědomí a pak za to sama zaplatila zbytečnou dřinou a nervama v závěru zápasu ...
V příštím kole čeká Karolínu její stará známá se kterou má zatím vynikající bilanci. Snad si jí nepokazí zrovna ted kdy jí od druhýho místa v žebříčku dělí jen jedna výhra ... :)
Reagovat
Torn
Dneska byla fajn. Nejdříve pěkné video se Svítkem a teď porazila Timeu. I to podání ruky bylo velice pěkné, jak Kája neváhala na polibky ve stylu "pusa, pusa, stisk, stisk", velice pěkné utkání. Trochu mi je líto Timči, ale i tak si myslím, že kuži nedala Káje úplně lacino, minimálně v druhém setu. Opravdu moc pěkné...to mi zlepšilo po hokeji a Tomášovi náladu.
Reagovat
tommr
mě teda Bacsinszký není líto ani trochu a jsem moc rád, že jí Karolína vyprášila kožich. Úplně stačí, že Bacsinszká předtím vyřadila Báru - vyřadit ještě Karolínu by už bylo na mě trochu moc ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
No kdyby i Strýcová porazila Timeu, to by bylo moc zase na mě :-)
Reagovat
tommr
a to jako proč? Vždyt s ohledem na letošní formu Bacsinszký a její dosavadní bilanci s Bárou se přece výhra Švýcarky nedala reálně čekat ...
Reagovat
sprchon
Ty jsi dobře mimo. :D :D
Reagovat
janek_da
No co. Já s Tommrem souhlasím. Timeu, v její špatné formě, měla porazit i Baruna.
Reagovat
smazaný uživatel
H2H bych v zápasech Timey s Bárou nepřeceňoval.
První dva zápasy v době,kdy asi Timea hrála ještě pod vlivem otce?
Na amerických betonech 2015 z formy.
Loni při FC Bára demoliční nástup. Timeu svazovalo asi prostředí. Navíc Pála je víc než Swiss hop :-)
Teď jsem věřil, že Báru dá.
A včera jsem, si užil 2. set s Karolínou. Oboustranně pěkné výměny. Snad Karolína potvrdí, že má formu.
Reagovat
sprchon
Vzájemný zápasy se nedají brát až tak vážně, triatlet to všechno napsal. ;) Navíc antuka je nejslinější povrch Timči, kdežto Barča na ni furt nadává. :D A nepřipadalo mi, že by Barča byla v nějaký oslnivý formě, hraje takovej ten svůj standart z posledních dvou, tří let.
Reagovat
janek_da
Jasan, ale stejne si stojim za svym, ze mela dostat nakladacku od obou hracek.
Reagovat
sprchon
Nejlépe na jednom turnaji.
Reagovat
janek_da
:)
Reagovat
Torn
Tak já mám Timeu rád, možná letos nehraje dobře, ale zase se mi líbí, že se umí chovat i sportovně. A příjde mi, že české holky ji mají rády...(Kája, Petra)..
Reagovat
EllNino
tak koho Petra nemá ráda :D to spíš jí má každej rád z holek, celkově jsou naše holky myslím mezi tenistkama hodně oblíbený :D Lucka
Reagovat
smazaný uživatel
Timea si včera tou gratulací chtěla šplhnout před budoucí No.1
Ale pšššt :-D
Reagovat
janek_da
BYla by prča, kdyby v Birminghamu porazila Angie ve finále Karol. A u ceremoniálu řekla
"I know she was playing for the world number one. I think you deserve to be No. 1," přidá "But maybe next time."
Reagovat
sprchon
:)
Reagovat
smazaný uživatel
Zrovna jsem si říkal, že by mohly navýšit H2H. Loni vzájemné souboje taky nechávaly až na americký betony.
Tak letos snad už na trávě?
Reagovat
sprchon
To by se musela Angie probudit. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Jako proč? Protože Timea BACSINSKY! :-)
Reagovat
Lunej..
Kaja velmi pekne, Timea ve 2. hrala dobre. Tak to tam vyhraje Simca nebo Kaja:)
Reagovat
Enterprise
Timea se smála svoji nepovedené smeči. Kdyby jen holka tušila, že jí to bude stát celé utkání ...
Reagovat
Torn
To není pravda. Stejně tak Kája měla 2 brejky v druhym setu, kde udělala zase chybu ona. Kdyby jí už tehdy brejkla, mohlo to pak vypadat klidně jako v prvním setu. Tohle jsou maximální spekulace. :)
Reagovat
Enterprise
Ta chyba přišla v hodně nešťastný moment, dala Karolíně zdarma výhodu a při další výměně si ani neškrtla. Rozhodně to byl jeden z klíčových momentů druhého setu.
Reagovat
tommr
Karolína jí ten kiks vrátila i s úrokama hned v následující hře a doslova jí darovala třetí brejkbol. Chyba Bacsinszký že toho nedokázala využít ... :)
Reagovat
Torn
Přesně. Timeu jí měla docela na lopatě.
Reagovat
janek_da
sojko ty jsi v Římě?
Reagovat
janek_da
tak ne, to byla hrdlička
Reagovat
janek_da
jejda, ta komentátorka má hlas jak 70letá bábinka
Reagovat
Torn
Hlavně ta angličtina je katastrofální :D. Kam se na ní hrabu. :D
Reagovat
smazaný uživatel
a tomu mam rozumet jak?????
Reagovat
janek_da
Že je to pod tím dotazem? To okno na psaní textu si pamatovalo to vlákno, tak se to tam zařadilo. Čestné
Reagovat
smazaný uživatel
noooooo, podivne se ti to pospojovalo, janecku.. ;-)
Reagovat
Fandina
zatím super. Pamatuji na její zápas s Bacsou předlonio v Římě, sice to nebylo na centru, jako dnes a nebyl to noční zápas, ale moc dobře si na ten mač pamatuji, protože jsem na tom zápase byla, byl na jedno s těch zapuštěných kurtů a Kája tenkrát prohrála ve dvou setech. Potom jsem se dozvěděla, že byla nemocná. Tak doufám, že dneska to dotahne, zatím super. Kájo pojď!!!
Reagovat
Fandina
z těch
Reagovat
Fandina
A Kája má hezké oblečení a sluší jí to.
Reagovat
Torn
Jj, taková lehce námořnická. :D
Reagovat
VlS
A to teprve počkej, až do sebe kopne pikslu špenátu :-)
Reagovat
Fandina
Káje. Timea v koncovce druhého setu hrála dobře, ale Kája jí nakonec přehrála. Takže super a gratulka Kájo.

W/UE Kája 27/14 Timea 20/18
Reagovat
Lunej..
skvele, mohla by mit druhy titul, za tu svou namahu si to zaslouzim:) jinak Tomas kaput, Juan skvele, tak snad jeste dnes Kaja, ale Timea bude tezky orisek.
Reagovat
A.R.R.
tady je zase někdo nenažranej :-D
Reagovat
blixa
Když přeje Káje tak může ;-)
Reagovat
A.R.R.
no jo, Lunej sice přeje Káje, ale titul si chce urvat pro Simču, jsem jí prokoukl, čeří vodu :-D
Reagovat
sprchon
Já myslím, že Kontaveit by Simče mohla minimálně zatopit. ;)
Reagovat
A.R.R.
To jo, se holka dobře rozjela, ale Simča má také docela fazonu, tak by to mohl být zajímavý zápas :-)
Reagovat
sprchon
Simča už bude unavená... Řím podle mě tak jako tak nevyhraje a Kontaveit je ta z horní poloviny pavouka, která by mohla. ;) Dole vidím kandidátek víc. Ale stejně všechno doapdne úplně jinak. :D
Reagovat
Lunej..
Jak nenazranej? Ze ja tech titulu s tim svym stadem mam teda:P tssss.
Reagovat
blixa
Klídek bábi, on jen vtipkuje ;-) :D
Reagovat
A.R.R.
Bábi ví, že jsem starej kašpar :-D
Reagovat
Lunej..
Si myslis, dedku, ze nepoznam vtip? :P
Reagovat
blixa
Co já vím, bábi :D
Reagovat
VlS
A nechcete si to nechat do domova důchodců?
Reagovat
blixa
Držíš nám tam fleka ? ;-)
Reagovat
VlS
Ne, já hodlám zemřít v přirodě, já tady ani nedědkuju, ani nebabkuju a důchod si užívám jak za mlada, víš?
Reagovat
blixa
Tak to že si dědkujem a babkujem nás staršími nedělá. V důchodu nejsem a ani ho ještě hodně dlouho neplánuju. A jestli sis důchodu užíval za mlada, tak chápu že si ho užíváš i teď :D
Reagovat
A.R.R.
no jo, asi je špatně motivuješ :-D
Reagovat
Lunej..
Kaja hraje dobre a Timea chytla dech. Kaja dnes pusobi demolicne:)
Reagovat
smazaný uživatel
Timea pár parádiček, Karolína lekce z efektivity.
Tak příště.
Karol ať to vyhrá klidně celé.
Reagovat
Lunej..
Pekny svizny zapas:)
Reagovat
smazaný uživatel
Druhý set se mi líbil víc :-)
První byl až moc svižný...
Reagovat
George_Renel
dnes předvedl velmi slabý výkon, nefungovalo vůbec nic. Vše se zlomilo 3 momenty v řadě. 2 mm auty(?) a následnou dvojchybou. Stále tahal za kratší konec. :-/
Reagovat
Herbert_Hoover
Bedřich Sátora už asi nikdy neporazí hráče top 10...Raonic si myslím, že byl hratelný před zápasem. Bohužel to jsou přesně ty drobné nuance (dvojchyba na BP), které činí z papírově vyrovnaného zápasu jednoznačnou záležitost. Berdych je prostě hráč, který se špatným tokem zápasu nechá kompletně odvléci jako kláda v rozbouřené řece. Vůbec se nevzepře.
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych je v podstate stále ten isty hrac ako v najlepsich rokoch....Hracov v rebricku pod nim pravidelne poráža, s hráčmi nad ním pravidelne prehráva..
Reagovat
Denis92
S tym rozdielom, ze hracov nad nim je ovela viac ako v minulosti.
Reagovat
smazaný uživatel
Bingoo
Reagovat
Marduch
Co jsou nejlepší roky? V mých očích spíše to období tuším cca 2009 - 2012, kdy občas někoho z top 10 či dokonce big 4 porazil a tihle hráči se ho ještě pár let potom viditelně báli. A zároveň s někým pod ním občas rupnul.
Reagovat
tommr
postupuje aspoň v deblu. O Katce platí totéž co už jsem tu mockrát psal o Andree Hlaváčkový: je to výborná deblistka a potvrzuje to at už hraje s kteroukoli partnerkou ... :)
Ve čtvrtfinále se střetne právě s Andreou Hlaváčkovou takže už máme jistotu, že aspoň jedna Češka bude v deblovým semifinále ... :)
Reagovat
Hector21
tak dneska to je špatné na všech frontách, Nasti taky dostává...

jdu se zahrabat
Reagovat
Lunej..
Ráda ti pomůžu :D
Reagovat
lars
ne, Ty musis "ozivit" A.P. zajistit ji dnes vyhru :)
Reagovat
Hector21
davai Světlíku, začalo to dobře a zase se to zadrhlo :(
Reagovat
Hector21
a jdeme do třetího, do pihele práce :(
Reagovat
Hector21
no, blbý to bylo, co dodat...

ale v Paříži si to vynahradíme, piškoto ;)
Reagovat
Lunej..
Já ti dám davai, dneska Simča pomstí Samičku !!!:)
Reagovat
Hector21
teď ti to ještě pustíme, v Paříži dostanete přes zadek...;)
Reagovat
Lunej..
Nechci žádné milosti, my si to uhrajeme samy :P:)
Reagovat
babolat.cz
Ač je mi Rosol nesympatický, nemohu nějak pochopit co zapříčinilo takový pád. Je na 190.místě. Je to psychický problém? Snad nemůže výkonostně takhle klesnout...
Reagovat
Davor1
Že nemôže :D :D
Koľko sleduješ tenis, 2 týždne? Pozri sa, ako klesli napríklad Simon s Ferrerom za jediný rok, a to sú iná kategória ako Rosol. Pozri sa u žien na Schmiedlovú, z top30 za rok do tretej stovky, bez zranenia, mladá baba... a takých prípadov by som ti našiel desiatky.
Reagovat
dadaft
koukám, že Anett pokračuje v demoličních pracech - 5:0 tentokrát Lučičová,,,,,,,,,,,
Reagovat
dadaft
tak teď je to řežba,,,,,,,,,,, v podstatě se dá ptát - proč by třeba Kontaveit nemohla vyhrát Roland Garros??? --- ona teď nehraje na nějaké "štěstí" nebo že ji "to tam padá",,,,,,,,,, je vytrénovaná, údery dokonale "prochází", je u míčů včas a dokáže hrát teda brutálně nátlakově.............. ano, nemá tolik zkušenosti a kdo ví, jestli by ustála třeba tlak grandslamového finále, ale herně na to má.
---------------------
letos bude ženský RG otevřený jako nikdy -- už se těším. ))
Reagovat
dadaft
mazec
Reagovat
Krisboy
Jo Řím je ten turnaj, kde pan Berdych neuhrál s Dejvem ani game? To to letí...tak snad se historie nebude opakovat...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist