5. den ve Wimbledonu: Do akce jde obhájce titulu Murray. O osmifinále bojují také Nadal, Halepová nebo Azarenková

7. 7. 2017, 12:00
Previews 67
Pátý den nejslavnějšího turnaje světa nabídne první polovinu soubojů o postup do osmifinále. Mezi nejlepší šestnáctku se bude chtít rozhodně probojovat domácí hvězda a obhájce titulu Andy Murray. Na centrálním dvorci se dále představí vracející se Viktoria Azarenková a dvojnásobný šampion Rafael Nadal. Duel třetího kola dnes absolvují i ostatní favorité jako například Simona Halepová, Johanna Kontaová, Marin Čilič, Venus Williamsová a další.

Program na centrálním dvorci zahájí bývalá světová jednička a dvojnásobná vítězka Australian Open Viktoria Azarenková, kterou čeká souboj s domácí Heather Watsonovou. Obě hráčky se střetly již pětkrát a pokaždé suverénně zvítězila Běloruska včetně sedm let starého utkání na trávě v Eastbourne.

Azarenková na konci loňského roku porodila syna a na kurty se vrátila již na konci června na Mallorce. Bylo vidět, že jí chybí herní praxe. První zápas s Ozakiovou sice ještě zvládla, když odvrátila tři mečboly, nicméně na Konjuhovou už jasně nestačila.

Ve Wimbledonu se ovšem dostává do skvělé formy. Semifinalistka z let 2011 - 2012 v prvním kole otočila duel s talentovanou Američankou Bellisovou a ve středu beze ztráty setu jasně přehrála, celkově už poosmé, loňskou semifinalistku Jelenu Vesninovou.

Watsonová prožívá životní travnatou část sezony. Na domácích travnatých turnajích se jí nikdy předtím takto nedařilo. Do nejkratšího období tenisového roku vstoupila finálovou účastí na větší akci ITF v Surbitonu.

V Nottinghamu a Birminghamu ovšem vypadla hned v prvním kole. Chuť si spravila týden před Wimbledonem v Eastbourne, kde porazila Curenkovou, Cibulkovou, Pavljučenkovovou i Strýcovou a skončila až v semifinále na raketě Wozniacké.

Ve Wimbledonu zatím postupuje beze ztráty setu. V prvním kole si poradila se Zaněvskou a v kole druhém povolila jen čtyři hry vítězce letošního ročníku podniku WTA na Mallorce Sevastovové. Potřetí v kariéře tak postoupila v All England Clubu do třetího kola.

Nadal je zatím ve Wimbledonu suverénní

Prvního těžšího soupeře dnes potká jeden z největších favoritů na celkový triumf Rafael Nadal. Šampion z let 2008 a 2010 a trojnásobný finalista bude v duelu o osmifinále premiérově čelit ruskému talentu Karenovi Chačanovovi.

Před startem letošního ročníku se pořádně nevědělo, co od světové dvojky očekávat. Španěl ve Wimbledonu od finálové účasti v roce 2011 přešel jen jednou přes druhé kolo. Loni navíc kvůli zranění v All England Clubu chyběl.

Soutěžní zápas na trávě letos neodehrál. Absolvoval pouze exhibiční utkání, v nichž uhrál jen pět gamů proti Tomášovi Berdychovi a poté porazil v super tie-breaku Tommyho Haase. Podle dostupných informací v pátek odehrál ještě tréninkový duel s Grigorem Dimitrovem a prohrál hladce ve dvou setech.

Jeho letošní výsledky na grandslamech jsou ovšem parádní, a proto patří k největším favoritům. V Austrálii prohrál až ve finále s Rogerem Federerem a letos jednoznačně ovládl antukové jaro, které završil jubilejním desátým triumfem na French Open.

Nadvládu Španěla v posledních týdnech se na londýnské trávě nepodařilo přerušit Millmanovi ani Youngovi. Nadal má na kontě již devět výher v řadě a ve Wimbledonu zatím postupuje beze ztráty setu.

Jako první by mu mohl set sebrat Chačanov. Ruský mladík předvedl skvělý tenis už na French Open, kde si zahrál premiérové grandslamové osmifinále. Jednadvacetiletý Rus odehrál jeden přípravný turnaj. V Halle došel až do semifinále a potrápil v něm pozdějšího vítěze Federera.

Hlavní soutěž třetího grandslamu sezony hraje poprvé. S krajanem Kuzněcovem měl v prvním kole plné ruce práce. Ruské derby musel rozhodovat pátý set. S Monteirem už stačily Chačanovovi sety jen čtyři.

Nadal skončil ve třetím kole Wimbledonu jen jednou, a to při své premiéře v roce 2003. Jinak vždy došel až do finále, tedy kromě ročníku 2014, kdy skončil v osmifinále. Španěl má možnost se po Wimbledonu stát světovou jedničkou, pokud v All England Clubu dopadne lépe než Murray.

Zatím bez jediného klopýtnutí pokračuje v turnaji obhájce titulu Murray

Právě Andy Murray zakončí páteční hrací plán na největším dvorci. Domácí hvězda se o postup do osmifinále utká s Fabiem Fogninim, na něhož nemá příliš dobré vzpomínky. S Italem má totiž vyrovnanou vzájemnou bilanci a poslední souboj letos na antuce v Římě jasně prohrál. Na trávě změří síly poprvé.

Obhájce titulu neměl před startem letošního ročníku Wimbledonu dobrou formu. Brit sice došel na French Open až do semifinále, nicméně travnatou část sezony odstartoval coby loňský šampion překvapivou porážkou na oblíbené domácí akci v londýnském Queen's Clubu.

Poté měl v plánu absolvovat dva exhibiční zápasy v Hurlinghamu, třicetiletého Brita však trápila kyčel, a proto se rozhodl exhibiční turnaj vynechat. Nyní je ale stoprocentně fit a na nejoblíbenějším grandslamu hraje ve skvělé formě.

V obou zápasech ztratil vždy sedm gamů. Sebemenší šanci nedal domácí favorit lucky loserovi Bublikovi z Kazachstánu ani německému šoumenovi Brownovi. Murray má v All England Clubu výbornou bilanci. Od roku 2008 byl vždy minimálně ve čtvrtfinále. Třetí kolo nevyhrál jen při své premiéře před dvanácti lety. O rok později skončil v osmifinále.

Fognini v minulosti ve Wimbledonu přešel druhé kolo jen dvakrát. Dnes bude útočit na premiérové osmifinále. Na grandslamu postoupil mezi nejlepší šestnáctku naposledy před dvěma roky na US Open.

Na trávě letos sice žádnou přípravu neabsolvoval, nicméně na té londýnské je zatím suverénní. V prvním kole smetl ruského veterána Tursunova a poté neztratil set ani s českým zástupcem Jiřím Veselým.


Na jedničce hrají Čilič, Kontaová a Venus Williamsová
Program na druhém největším dvorci v All England Clubu otevře Marin Čilič. Jeden z favoritů vyzve v utkání třetího kola Steva Johnsona. S Američanem se utká celkově potřetí. Na trávě proti sobě nastoupili loni v Queensu, kde ve čtvrtfinále ve třech setech zvítězil Čilič.

A právě v londýnském Queen's Clubu se Čiličovi dařilo také letos. Na jednom z nejprestižnějších turnajů sezony si po semifinálové účasti v Hertogenboschi zahrál finále, v němž jen těsně podlehl Felicianovi Lópezovi.

Ve Wimbledonu v posledních třech letech skončil vždy ve čtvrtfinále a k další účasti mezi nejlepší osmičkou má nakročeno i v rámci letošního ročníku. V prvním kole nedal šanci Kohlschreiberovi a set neztratil ani s Florianem Mayerem.

Aktuálně šestý hráč světa se na začátku letošní sezony hodně trápil. Zlom přišel překvapivě na antuce, jeho nejslabším povrchu. Chorvat vyhrál podnik v Istanbulu, na Masters v Monte Carlu i Římě hrál čtvrtfinále a na French Open rovněž uhrál čtvrtfinále.

Johnsonovi se naopak v posledních týdnech moc nedaří. Od triumfu na domácí antuce v Houstonu nedokázal ani jednou vyhrát tři zápasy v řadě. Před startem Wimbledonu absolvoval tři turnaje a do All England Clubu přijel s bilancí 2-3.

Na londýnské trávě měl zatím vcelku snadný los. V prvním kole porazil 94. hráče světa Kickera a v kole druhém potřeboval čtyři sety proti 108. tenistovi světového hodnocení Albotovi.

Radost Kontaové po výhře v maratonském souboji s Vekičovou

Po Čiličovi nastoupí na No. 1 Court Johanna Kontaová. Domácí hvězda a největší naděje na úspěch vyzve Marii Sakkariovou. Proti Řekyni bude obrovskou favoritkou.

Britka se po nevydařeném antukovém období na trávě probudila a došla až do finále v Nottinghamu, v němž prohrála s Vekičovou. V Birminghamu sice vypadla už ve druhém kole, nicméně v Eastbourne postoupila až do semifinále.

Souboj o finále proti Karolíně Plíškové se ovšem rozhodla vynechat, protože den předtím ve čtvrtfinálovém duelu se světovou jedničkou Kerberovou ošklivě upadla a z turnaje se kvůli problémům s hrudními obratli odhlásila.

Naštěstí to nebylo nic vážného a Kontaová o letošní ročník Wimbledonu nepřišla. Do turnaje vstoupila suverénním vítězstvím nad Su-Wei Hsieh, které oplatila porážku z letošního French Open.

Ve druhém kole se naopak pořádně zapotila. V repríze letošního finále turnaje WTA v Nottinghamu bojovala s Vekičovou přes tři hodiny a talentovanou Chorvatku udolala až 10-8 v rozhodující sadě. Poprvé tak přešla druhé kolo nejslavnějšího turnaje světa.

Sakkariová je překvapením letošního ročníku. Řecké tenistce ovšem tráva není vůbec cizí. V Nottinghamu uhrála čtvrtfinále a na větší akci ITF v Ilkley rovněž skončila před branami semifinále.

Ve Wimbledonu české fanoušky vůbec nepotěšila, jelikož vyřadila hned dvě české zástupkyně. Po výhrách nad Kateřinou Siniakovou a Kristýnou Plíškovou vyrovnala své grandslamové maximum. Třetí kolo na turnajích velké čtyřky si zahrála letos v lednu na Australian Open.

Venus dnes absolvuje bitvu generací

Na závěr programu se na jedničce představí pětinásobná wimbledonská šampionka Venus Williamsová. Američanka v bitvě generací premiérově narazí na o osmnáct let mladší Naomi Ósakaovou z Japonska.

Sedmatřicetiletá Williamsová letos na grandslamech dosahuje skvělých výsledků. V Melbourne si zahrála finále, jež prohrála se sestrou Serenou, a v Paříži došla do osmifinále.

Od té doby nehrála. Ve Wimbledonu tak absolvovala první letošní zápas na trávě, na které má v tuto chvíli vynikající kariérní bilanci 88-18. V All England Clubu loni došla až do semifinále a ukázala, že na trávě stále hrát umí.

Legendární Američanka na úvod vyzvala Elise Mertensovou, kterou smetla na letošním French Open. S Belgičankou měla na oblíbené trávě mnohem větší potíže, set přesto neztratila.

Ve druhém kole, v němž potkala další soupeřku z letošního French Open, už musela do tří sad. Qiang Wang z Číny světovou jedenáctku hodně trápila. Williamsová ale zkušeně vyrovnala na 1-1 na sety a v rozhodující sadě už dominovala.

Talentovaná Ósakaová před startem Wimbledonu zaznamenala dvě výhry v řadě naposledy na konci dubna ve Stuttgartu. Na výraznější letošní výsledek stále čeká.

Na trávě absolvovala tři přípravné turnaje. V Nottinghamu prohrála s hráčkou druhé stovky Kristie Ahnovou, v Birminghamu ji ve druhém kole vyřadila Lucie Šafářová a v Eastbourne taktéž ve druhém kole Wozniacká.

Ve Wimbledonu se jí však zatím daří. Premiéru v hlavní soutěži odstartovala výhrou nad antukovou specialistkou Sarou Sorribesovou a ve druhém kole vyřadila dvaadvacátou nasazenou Barboru Strýcovou.


Bojovat se bude také na dalších kurtech
Na dvojce se jako první představí jeden z černých koňů letošního ročníku Gilles Müller. Lucemburčan si stejně jako letos v Hertogenboschi zahraje s domácím Aljažem Bedenem.

Müller má letos na trávě fantastickou formu. Aktuálně 26. hráč světa si i díky letošním výsledkům vysloužil pozici nasazené šestnáctky. Čtyřiatřicetiletý rodák z Schifflange totiž vyhrál turnaj v Hertogenboschi a v londýnském Queen's Clubu došel až do semifinále.

Ve Wimbledonu si poradil beze ztráty setu s Fucsovicsem a ve druhém kole odvrátil v pětisetové bitvě dva mečboly Lukáše Rosola. V případě dnešní výhry si poprvé v kariéře zahraje osmifinále Wimbledonu.

Po něm nastoupí světová dvojka Simona Halepová. Loňská čtvrtfinalistka bojuje mimo jiné také o post světové jedničky, který jí na French Open, kde prohrála finále, jen těsně unikl.

Po čtvrtfinále v Eastbourne se Rumunce daří i ve Wimbledonu. Halepová beze ztráty setu přehrála Erakovicovou a Haddadovou Maiaovou a dnes premiérově narazí na nebezpečnou Shuai Peng. Číňanka v prvním kole vyřadila českou naději Markétu Vondroušovou a ve druhém kole smetla Suárezovou.

Po Halepové na kurt, jenž byl v minulosti přezdíván pohřebištěm favoritů, nastoupí její přemožitelka z Paříže Jelena Ostapenková. Talentovaná Lotyška bude o postup do osmifinále bojovat s Camilou Giorgiovou, která stejně jako Ostapenková vyznává agresivní styl hry. Proti Italce neuspěla loni v Katovicích.

Po překvapivém triumfu na French Open absolvovala Ostapenková prozatím čtyři zápasy na trávě. A všechny byly na tři sety. V Eastbourne porazila Suárezovou a prohrála s Kontaovou. Ve Wimbledonu zvládla duely se Sasnovičovou a Abandaovou. Rovněž Giorgiová musela v obou kolech do tří sad. Italka vyřadila Cornetovou a nasazenou Keysovou.

Poslední souboj na dvojce obstarají Jo-Wilfried Tsonga a Sam Querrey. Tito dva hráči spolu svedli fantastickou bitvu před třemi lety právě ve Wimbledonu. Francouz tehdy vyhrál 14-12 v rozhodujícím setu. Celkově vede ve vzájemné bilanci 4-1.

Tsonga po zklamání na domácím French Open, kde vypadl už v prvním kole, ve Wimbledonu zatím válí. Hráč aktuálně uzavírající elitní desítku žebříčku si suverénně poradil s domácím Norriem i italským kvalifikantem Bolellim.

Querrey sice musel odehrát o set více, nicméně stejně jako Tsonga letos nezaváhal. Američan, jenž loni ve třetím kole senzačně vyřadil Djokoviče, letos v All England Clubu přehrál Fabbiana i Basilašviliho.

Halepová zatím úspěšně pokračuje v tažení za tenisovým trůnem

Na dvorci č. 3 otevřou program Kei Nišikori a Roberto Bautista. Španěl bude proti japonské jedničce v pátém vzájemném duelu bojovat o první výhru. Naposledy se střetli loni v Miami.

U Japonce se nevědělo, s čím přijde, jelikož v Halle sice porazil Verdasca, nicméně poté pro zranění vzdal Chačanovovi. Ve Wimbledonu ovšem na úvod ztratil jen čtyři gamy s Cecchinatem. Se Stachovským už měl větší potíže, ve čtyřech setech ale zápas s ukrajinským kvalifikantem zvládl.

Bautista došel letos na grandslamech vždy do osmifinále. Na londýnské trávě letos odehrál stejný počet setů jako jeho dnešní soupeř. V prvním kole smetl Haidera-Maurera a poté potřeboval čtyři sety proti Gojowczykovi.

Druhé a zároveň poslední utkání dvouhry na trojce obstarají Jelina Svitolinová a Carina Witthöftová. Tráva je rozhodně nejhorším povrchem favorizované Svitolinové. Ukrajinka se nicméně letos překonává.

Po lehce překvapivém vítězství nad Ashleigh Bartyovou si dokonce možná londýnskou trávu oblíbila, protože ve druhém kole doslova deklasovala italskou veteránku Schiavoneovou, které povolila pouhé tři hry, a premiérově postoupila do třetího kola Wimbledonu.

Witthöftová loňskou účast ve třetím kole letos zopakovala. Namále však měla hned v prvním kole, v němž prohrávala s Lučičovou-Baroniovou už 0-5 v rozhodující sadě a čelila mečbolu. Němka ovšem zvládla parádní obrat a vyhrála 8-6. Ve druhém kole přehrála nebezpečnou kvalifikantku Sabalenkovou.

Na dvanáctce bude bojovat o postup do osmifinále slovenská jednička Dominika Cibulková. Loňská čtvrtfinalistka bude mít za soupeřku talentovanou Anu Konjuhovou, kterou porazila loni na French Open. Na stejném kurtu se o osmifinále poperou ještě Kevin Anderson a belgický kvalifikant Ruben Bemelmans.

Poslední souboje o postup do osmifinále se uskuteční na kurtu č. 18. Caroline Garciaová bude letos podruhé čelit přemožitelce Petry Kvitové - Madison Brengleové. Program zakončí druhý letošní a celkově šestý duel mezi Benoitem Pairem a Jerzym Janowiczem.

WIMBLEDON 2017 - PROGRAM 5. HRACÍHO DNE
• CENTRE COURT • (od 14:00 SELČ)
1. Azarenková (Běl.) - Watsonová (Brit.)
2. Nadal (4-Šp.) - Chačanov (30-Rus.)
3. A. Murray (1-Brit.) - Fognini (28-It.)
• NO. 1 COURT • (od 14:00 SELČ)
1. Johnson (26-USA) - Čilič (7-Chorv.)
2. Kontaová (6-Brit.) - Sakkariová (Řec.)
3. N. Ósakaová (Jap.) - V. Williamsová (10-USA)
• NO. 2 COURT • (od 12:30 SELČ)
1. Bedene (Brit.) - Müller (16-Luc.)
2. Shuai Peng (Čína) - Halepová (2-Rum.)
3. Ostapenková (13-Lot.) - Giorgiová (It.)
4. Tsonga (12-Fr.) - Querrey (24-USA)
• NO. 3 COURT • (od 12:30 SELČ)
1. Nišikori (9-Jap.) - Bautista (18-Šp.)
2. Witthöftová (Něm.) - Svitolinová (4-Ukr.)
3. Dzalamidzeová/Kudermetovová (Rus.) - Y. Chan/Hingisová (3-Tchaj-wan/Švýc.)
• COURT 6 • (od 12:30 SELČ)
1. K. Chang/Stephensová (Tchaj-wan/USA) - Grönefeldová/Peschkeová (12-Něm./ČR)
• COURT 16 • (od 12:30 SELČ)
2. Görgesová/Strýcová (7-Něm./ČR) - Hsieh/Krejčíková (Tchaj-wan/ČR) / dohrávka
Kompletní program 5. hracího dne
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

67
Přidat komentář
Fabio_Fognini
Já ti dám, Můro!!
Reagovat
Fabio_Fognini
jsem prostě labilní moula..
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa v treťom sete spasívnel a proti zlepšenému súperovi mal čo robiť. Jubilejný 30. vyhraný set v poradí bol teda jednoznačne najťažší. Plusom zostáva, že vyhral TB, disciplínu, ktorá nemusí byť s Mullerom ojedinelá.
Reagovat
Kozoroh
30. set v řadě Nadal nezískal, teprve 28., ve ČF FO mu soupeř vzdal po úvodní sadě.
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu Kozoroh.

Turnaj vyhraný bez straty setu automaticky evokuje 21 setov a bodka.
Reagovat
babolat.cz
Rafa je bůh i na trávě
Reagovat
Herbert_Hoover
na antukotrávě :)
Reagovat
raduz
Přesně. Brown to popsal jako nerovný, nikoliv rychlý povrch.Pokud bychom byli v éře Borga a dřevěných raket, tak bych ty dlouhé výměny pochopil.
Reagovat
smazaný uživatel
Výborne. Rafa po 28. vyhratom sete píše v krátkom slede aj set č. 29. Tento rok je zaokruhlovací rok, tak snáď to má Rafa pre dnešok spočítané :)

Apropos, neviem prečo sa do Karena vkladajú na tráve také nádeje..Za to, že mal setball s Federerom?..Nemyslím si, že je to typ na trávu, na antuke predvádzal lepší tenis a viac mu svedčala. Samozrejme, asi nie proti Rafovi, ale vo všeobecnosti určite.
Reagovat
smazaný uživatel
Pomalá tráva která vyhovuje Nadalovi!
Reagovat
yenda1
Je to někde potvrzený? Nebo je to jen proto, že Nadal ještě nevypdl. On je měřítko?
Reagovat
Padme
Co jsem pochopila z těch anglických komentářů, tak ta horka mají velký vliv na chování nejenom míčů, ale i trávy. A vzhled k letošnímu ATP race je Nadal vlastně největší favorit...
Reagovat
smazaný uživatel
Najväčší favorit isto nie je, pri vlastnom servise je zraniteľný. Už Muller bude súper, snáď pre Rafu úplne ten najhorší možný, ktorého mohol v 4. kole vyfasovať.
Reagovat
Padme
Pro každého muže být favorit někdo jiný. Jediné na čem nakonec záleží je to, kdo to vyhraje. A to nejspíš neovlivníme, pokud se někdo z nás nechystá běhat nahatý po centrkurtu ;)
Reagovat
mahycek
První set jsem nestihnul 6 - 1 . To je Nadal tak vynikající ? Že by největší aspirant na vítěze ? (celkového)
Reagovat
yenda1
Je to favorit a vyhraje ....když se vyhne Djokovi, Můře, Fed, tak potom jo. Realita.
Reagovat
Marduch
Pokud Rafu nic nebolí, je třeba s ním i na trávě počítat do závěrečných kol.
Reagovat
Vojtiik
hraje chačanov takovou tragu, ze nema ani winner, nebo je to tak pomale?:D
Reagovat
yenda1
Neuvěřitelně trapný výkon Khachanova v prvním.
Reagovat
yenda1
6 fiftýnů udělal co tak vidim.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to samozrejme tak pomalé. Iná možnosť neexistuje. Lol
Reagovat
Vojtiik
ano, pokud dvoumetrovy bijec neda za set na trave ani jeden winner, pak je to bud jeho tragickym vykonem, nebo lepicim povrchem i kdyby na druhe strane hral chuck norris v zivotni forme... ale to frajer co videl kurt leda v televizi tezko pochopi... tim samozrejme nechci snizovat rafuv pravdepodobne dobry vykon
Reagovat
smazaný uživatel
Ten výkon alibisticky a tendečne znižuješ už svojim prvým príspevkom. Ak by Nadal vypadol v prvom kole, už by to nebolo až tak pomalé, že áno?..A podobnú asociáciu by si v treťom zápase Kchachanova isto nemal.

Tu sa ukazuje, že možno tenis pravidelne hrávaš, podobne ako ja, ale aj tak ti zdravý rozum zatemnuje tvoje hejterské podvedomie.

Alebo mi chceš tvrdiť, že tú pomalosť kurtov máš nejako štatisticky potvrdenú?..Priemerná dĺžka výmien v porovnaní s minulým rokom, počet winnerov, priamych bodov, atd, atd. No vidíš, len samé dojmy.

Počet TB v prvých dvoch kolách mužov v roku 2016 bol 60, tento rok 62. úplne porovnateľné napríklad.
Reagovat
Herbert_Hoover
Tak to snad vidí každý, ne? Statistiky se přeceňují a jsou klamné, což ty zrovna celkem prosazuješ takový názor :) Na tom, že jsou kurty letos pomalejší se shodne asi 48 z 50 tenistů. Názor fanoušků nebo rekreačních hráčů je vedlejší.
Reagovat
raduz
Pokud Nadal, aplikujici antukovy tenis uspěje na trávě, něco není v pořádku. Na antuce je autista fenomenální a skutečně k neporaženi. Dnes ho vidím na trávě v třetím setu vůbec poprvé a zžit s trávou není tedy ani náhodou. Murray i Federer jsou pravým opakem.Tráva je pomalejší očividně,Murray s tím mít ale problém nebude. Federer naopak v současném rozpoložení určitě cítí větší úspěch na rychlých betonech. Tráva už je spíše nerovná nežli rychlá.
Reagovat
Vojtiik
Je to marné, je to marné, je to marnéé :))
Reagovat
smazaný uživatel
No práve štatistiky a presné čísla sú v rýchlosti kurtu celkom kľúčové. Inak sú to skôr len dojmy a dohadovanie sa o miere zrýchlenia, či spomalenia, ktorá sa v konečnom dôsledku môže dramatizovať a pritom môže byť len kozmetickou záležitosťou.
Reagovat
Herbert_Hoover
Nepřijde ti to uhozené, že pokud by se jednalo jen o kosmetickou záležitost, tak by se vyjádřilo třeba pár hráčů, ale ne v takovém množství? To asi nebude něco v pořádku :) Imho i to nestandardní počasí k tomu předurčuje a jakkoliv je tráva do značné míry přírodní povrch...
Ty jakože odborníky v rádiu a na ESPN apod. bych ještě pominul, ale čí názor lze považovat za víc legitimní, než samotných hráčů, kteří ten turnaj zažívají na vlastní kůži? Co se týče těch stats, tak už jsem viděl i že měl být dle statistik Madrid pomalejší než Řím apod...jenže jsou tady proměnné. Samozřejmě je tu i ta věc, že když letí míček pomalu vzduchem, tak to klame a vypadá ta hra unavenější, přitom samotný kurt má třeba docela malé tření. A taky odskok míče je pro hráče důležitější než samotná rychlost podkladu. Jenže tady ve Wimblu mi to letos fakt přijde divnější než jindy.
Reagovat
smazaný uživatel
Holt, stádovitý efekt. Vyjadrí sa jeden, vzápätí ďalší, atď.

Slnko trávu spomaľuje, antuku zrýchľuje, je to prirodzené. Ale určite by som nedramatizoval a neprirovnával povrch k antuke. To je už ako pritiahnuté za vlasy. Navyše to nie je len o rýchlosti, ale hlavne o nízkom odskoku. Akýkoľvek Wimbledon je stále jasne najrýchlejším Grandslamom.
Reagovat
Kozoroh
Nejrychlejším grandslamem? Ty jsi neviděl letošní AO?!?
Reagovat
smazaný uživatel
Samozrejme, že videl. Hádam nechceš tvrdiť, že sa tam hralo rýchlejšie ako na tráve, že nie?..:)
Reagovat
Kozoroh
Věř nebo ne, ale na letošním AO létaly míče rychleji než teď ve Wimbledonu. A nebudu osamocen v tomto tvrzení, na to vem jed.
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
A práve naopak. Ľudské oko je myľné, lebo postav na jeden kurt Monfilsa so Simonom a po nich Mullera s Karlovicom. A budeš mať pocit, že páni hrajú na iných povrchoch. Preto sa musia brať stats plošne z celého turnaja.
Reagovat
Herbert_Hoover
Právě, že pokud je kurt pomalý i pro Monfilse, tak je co říct :)
Reagovat
Mayo
Aj La Monf sa vyjadroval ohľadom pomalého kurtu?
Reagovat
Herbert_Hoover
Jo.
Rafa se vysmál Brownovi v podstatě, ale chápu ho..to srovnání s RG je fakt přísné, spíše hyperbola. Djoker mlčí, Andy asi taky, nebo jsem jen nic nepostřehl od něj. Ale tak to se dalo čekat, že.. :) Jim to vyhovuje tak, jak to je. I ten Gael to spíš jen tak suše zkonstatoval, než že by mu to asi nějak zvlášť vadilo.
Reagovat
Vojtiik
Že je to letos kvůli vedru pomalé se hovoří docela často, příští týden má více pršet, takže se to možná zrychlí, to jen tak naokraj

Rafa hraje tento rok na trávě nejkvalitnější tenis za posledních 6 let (aspoň, co jsem viděl v prvním zápase s Millmanem a teď od konce druhého setu), je sebevědomý a agresivní z obou stran a spolu s Federerem a Murrayem je největší favorit. Ale ať hraje jak chce, není normální, aby vysoký ranař proti němu na trávě nezahrál za set jediný winner. A nikde nepíšu, že je to způsobeno jenom pomalou trávou, pravděpodobnější je tragický výkon mladého rusáka v prvním setu. Takže rudo před očima opravdu nemám já, ale ty, který hledáš insult i v jednoduché otázce.

a asi jsem vyčerpal červencového příspěvky na tvou ublíženost a vysírání aka hrách na stěnu, měj se jak chceš lulínku, taky tě miluju
Reagovat
smazaný uživatel
Zlatý :-*

Ako pekne sa vykrúcaš. Jak taký had na londýnskom slniečku..Ak by som ťa nepoznal, tak by som ti to skoro zožral.
Reagovat
Vojtiik
Ještěže jsi tak argumentačně na výši, až by mi pak bylo líto nereagovat
Reagovat
dappe
Je to dost pomalé, ale Chačanov zatím hrozný. Nadal hraje celkem dobře, ale je to tak na čtvrtfinále.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafítko píše svoj 28. vyhratý set v sérii. Už pomaly atakuje svoj rekord a neviem, či náhodou práve neprepisuje sériu vyhraných setov hráčov po 30-ke.
Reagovat
dadaft
teď to víc vyniká, jak těžká soupeřka byla Peng do úvodního kola Markétko.
Reagovat
Krisboy
Dobře, Ana, výborně. Ta Cibule je mi čím dál víc protivná.
Reagovat
vrabejka
Schyluje se k paradnimu osmifinále Halep - Azarenka :)
Reagovat
svetova.dvojka
Parádní by bylo pouze v tom případě, že by ho vyhrála Azarenka...
Reagovat
vrabejka
Taky bych asi více fandil Včetně ale i Simona má TOP formu.
Reagovat
smazaný uživatel
Začátek přesně opačný než v 1. setu a podle toho to taky dopadlo. Teď už by to Vika měla dát...
Reagovat
dadaft
žádná lehká práce, ale teď už to asi dopodává.
Reagovat
vrabejka
Anna neskutečný obrat :)
To ani Domča se nějak nezhorsila ale Konjuh tam prostě všechno padá :)
Reagovat
com
Jo ta Cibule je už taky marná, neudržet vedení 5:1 a pak neproměnit 2 setboly, blbka :D
Reagovat
Andrew89
nevim co by víc chtěla....vedla 5:1
Reagovat
svetova.dvojka
A Cibule ztratila set z vedení 5:1 haha haha ha...
Reagovat
smazaný uživatel
Vice vůbec nevyšel začátek zápasu a pak už to marně doháněla. Bude to těžší, než jsem si myslel...
Reagovat
dadaft
Watsonová teď hraje skvěle a všechno soustředila na trávu.
viděl jsem pár jejích zápasů a čekal jsem, že to bude vyrovnané.
Reagovat
svetova.dvojka
Dost bylo pokusů... s Ivaniševičem byl Berdych nespokojený. No jo když člověk není spokojený, to je pak všechno těžké :-)
Reagovat
tommr
po výhře nad Petrou hned v dalším kole když si proti Garciaový ani neškrtla ...
Jsem zvědavej jestli třetí kolo přežije aspoň jedna hráčka z těch 8 co tak nečekaně vyřadily Češky. Já si myslím, že ne ...
Reagovat
dunphy
Spíš než myšlenka je to tvé pomstychtivé přání. Celý ty.
A všechny ty prohry nebyly nečekané.
Reagovat
FulnekUltras
tak doufám, že maďarům přeješ ;)))
Reagovat
dadaft
z mého pohledu dneska nejzajímavější zápasy Azarenka - Watson a Halep - Peng.
ale potenciál má i pár dalších zápasů.
v pohodě ve dvou půjdou dál Venus a Elina, si tipnu.
Reagovat
bIbec
s těmi zajímavými zápasy souhlas. Tipovat asi nebudu :-)
Reagovat
tommr
průběžnej singlovej žebříček WTA k dnešnímu dni - po kompletně odehraném druhém kole Wimbledonu. Všem hráčkám už byly odečteny body za lonský Wimbledon a za lonské turnaje v Bukurešti a v Gstaadu ...
Hvězdička (*) znamená, že se hráčka dostala do třetího kola Wimbledonu ...
Čísla v závorce znamenají bodovej náskok nebo ztrátu na Karolínu Plíškovou ...

------------------------------------
1. Plíšková, Karolína 6855
------------------------------------
2. Halep 6370 (-485) *
3. Kerber 5865 (-990) *
4. Svitolina 4825 (-2030) *
5. Wozniacki 4670 (-2185) *
6. Konta 4460 (-2395) *
7. Kuznetsova 4200 (-2655) *
8. Radwanska, Aga 3875 (-2980) *
9. Cibulková 3710 (-3145) *
10. Williams, Venus 3291 (-3564) *
11. Ostapenko 3230 (-3625) *
12. Mladenovic 3155 (-3700)
------------------------------------
13. Kvitová 3135 (-3720)
------------------------------------
14. Muguruza 3120 (-3735) *
15. Williams, Serena 2810 (-4045)
16. Keys 2353 (-4502)
17. Sevastova 2235 (-4620)
18. Pavlyuchenkova 2160 (-4695)
19. Vesnina 2121 (-4734)
20. Garcia 1845 (-5010) *
...


Karolína Plíšková zůstává i nadále v průběžném žebříčku na prvním místě, ale situaci už nemá ve svých rukou a musí čekat na výsledky Halepový a Kerberový.
Halepová jí může předstihnout pokud dojde aspon do semifinále a současně získá minimálně o 550 bodů víc než Karolína a Kerberová jí může předstihnout pokud dojde aspon do finále a současně získá minimálně o 1055 bodů víc než Karolína).
Žádná jiná hráčka už nemůže Karolínu ohrozit ...

Petra Kvitová zatím klesla na 13.místo, ale předstihnout jí může ještě několik hráček v čele s Muguruzou, který k tomu stačí výhra ve třetím kole ...

Pokles v žebříčku čeká i Báru Strýcovou, Lucku Šafářovou a Katku Siniakovou ...
Reagovat
dadaft
Halep má těžký los a Kerber nemá formu, nevypadá to beznadějně.
Karolína se sice vyjádřila, že teď jedničkou být nechce, že si to chce uhrát sama (no bylo by to hezké), ale být v životě No.1 a nebýt No.1 je pořádný rozdíl, takže bych moc nevyskakoval a kdyby to vyšlo, byl bych rád.
bude mít možnost to potvrdit.
Reagovat
svetova.dvojka
přesně tak konečně někdo rozumný, kdo to vidí jako já...
Reagovat
misa
Pokud se pak bude trápit jako Kerberová letos, třeba by 1. místo ještě s radostí odmítla.
Reagovat
svetova.dvojka
3.kolo už pomalu začíná jít do tuhého...
Reagovat
Mayo
Zápas dňa podľa mna Azarenka vs Watson. Žiaľ neuvidím ho a asi ani Býka.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist