6. den v Madridu: Berdycha čeká souboj s A. Zverevem. Kyrgios vyzve antukového krále Nadala

11. 5. 2017, 11:14
Previews 48
Na souběžně hraných turnajích WTA Premier Mandatory a ATP World Tour Masters 1000 v Madridu má český tenis ve dvouhrách poslední zastoupení - Tomáše Berdycha. Česká jednička bude na madridské antuce usilovat o již sedmé čtvrtfinále v řadě. Ve hře jsou stále i obhájci loňského titulu - Novak Djokovič a Simona Halepová. Jasným šlágrem dnešního programu je duel mezi Rafaelem Nadalem a Nickem Kyrgiosem.

Tomáš Berdych došel na madridské antuce od roku 2011 vždy minimálně do čtvrtfinále. Posledního českého zástupce ve dvouhrách však v dnešním zápase nečeká vůbec nic jednoduchého.

Česká jednička totiž vyzve Alexandera Zvereva. S dvacetiletým neměckým talentem má Berdych aktivní bilanci 4-1, nicméně poslední vzájemné měření sil loni v semifinále v Petrohradu prohrál.

Zatímco jedenatřicetiletý rodák z Valašského Meziříčí letos startuje teprve na druhém antukovém turnaji, pro Zvereva je akce Masters v Madridu už čtvrtým letošním představením.

Berdych svou pouť na nejpomalejším tenisovém povrchu zahájil v Monte Carlu, kde po obratu porazil Andreje Kuzněcova a Tommyho Haase. Nad jeho síly byl rozjetý Marin Čilič. V Madridu zatím postupuje bez větších potíží. Do tří sad nemusel proti kvalifikantovi Denisovi Istominovi ani Robinovi Haasemu.

Němec začal také v Monte Carlu a rovněž skončil v osmifinále. Poté ještě stihl odehrát podnik v Barceloně (osmifinále) a nenechal si ujít domácí turnaj v Mnichově, který nakonec celý vyhrál.

Na solidní výkony z Mnichova navázal i v Madridu. V prvním kole si poradil s nevyzpytatelným Fernandem Verdaskem a včera těsně před půlnocí oslavil vítězství nad Marinem Čiličem, jenž minulý týden triumfoval v Istanbulu.

Čtvrtfinálové duely mají dnes před sebou české deblistky. O postup do semifinále zabojují Květa Peschkeová s Annou-Lenou Grönefeldovou, dosud neporažené Andrea Hlaváčková s Timeou Babosovou a ryze české duo Lucie Hradecká/Kateřina Siniaková.

 

Představí se obhájci titulu
Úvod programu na centrálním dvorci bude patřit loňským vítězům. Ve 12:00 na kurt Manola Santany nastoupí Simona Halepová. Rumunka se poprvé v kariéře střetne s Coco Vandewegheovou.

Halepová má do loňské formy, kdy během cesty za madridskou trofejí ztratila v šesti zápasech pouhých 28 gamů, hodně daleko. Po výhře nad unavenou Kristýnou Plíškovou měla letos namále již ve druhém kole, v němž prohrávala v rozhodující sadě s Robertou Vinciovou 2-5.

Třísetový souboj následně zvládla i proti Samantě Stosurové a postoupila mezi nejlepších osm. Bývalá světová dvojka si na svém oblíbeném povrchu zahrála ještě ve Stuttgartu, kde nestačila v semifinále na pozdější šampionku Lauru Siegemundovou.

Její dnešní soupeřka rozhodně není antukovou specialistkou, nicméně po senzačním semifinále na Australian Open přišla série tří porážek a Američanka se chytla zrovna na antuce, na které měla před startem letošní antukové sezony nejméně odehraných utkání.

Ve Fed Cupu na Floridě smetla Markétu Vondroušovou i Kateřinu Siniakovou, ve Stuttgartu skončila v osmifinále na raketě Karolíny Plíškové a v Madridu zvládla tři těsné duely.

Do tří setů nemusela jen v prvním kole proti Anett Kontaveitové, přesto byl průběh zápasu hodně těsný. Ve druhém kole si Vandewegheová vyšlápla na vítězku turnaje ve Stuttgartu Lauru Siegemundovou a naposledy vyřadila domácí Carlu Suárezovou, jež je více než kvalitní antukářkou.

Loňský triumf obhajuje Novak Djokovič, kterého čeká v jeho druhém letošním vystoupení v Madridu opět domácí tenista. V Monte Carlu Srb svedl tři třísetové souboje a do tří sad musel i ve svém čtvrtém antukovém utkání letošní sezony proti domácímu Nicolasovi Almagrovi.

Dvanáctinásobný grandslamový šampion měl namále. Po nevyužitých šancích ve druhé sadě prohrával se Španělem už 0-3 v rozhodujícím setu. Nakonec ale zvítězil a potvrdil roli favorita.

Nyní vyzve Feliciana Lópeze. S o šest let starším Španělem vlastně Djokovič nikdy neprohrál. Jedinou výhru si López připsal loni v Dubaji, když mu rodák z Bělehradu pro zdravotní potíže po prohrané první sadě vzdal. Jinak se osmkrát radoval Djokovič.

López neměl na antuce zatím štěstí na soupeře. V Houstonu ve čtvrtfinále nestačil na favorizovaného Jacka Socka, v Monte Carlu na Alexandera Zvereva, v Barceloně na světovou jedničku Andyho Murrayho a outsiderem bude i dnes proti Srbovi.

 

Šlágr dne: Kyrgios versus Nadal
Očekávaná bitva je tu! Už po zveřejnění turnajového pavouka vás muselo napadnout, že by se v osmifinále mohli potkat Nick Kyrgios a Rafael Nadal. Dvaadvacetiletý Australan se může jako jeden z mála pyšnit vyrovnanou bilancí s bývalou světovou jedničkou.

Kyrgios se téměř po měsíční pauze vrátil na kurty a hned na prvním antukovém turnaji podává slušné výkony. V Madridu si Australan v prvním kole poradil s Marcosem Baghdatisem a včera ztratil pouhých šest gamů s Ryanem Harrisonem.

Aktuálně 20. hráč světa má od konce února fantastickou formu. Na antuce se měl původně představit už v Estorilu, ale start v portugalské metropoli mu znemožnila náhlá smrt dědečka. Kyrgios se také svěřil, že se v tuto chvíli nedokáže na tenis stoprocentně soustředit, budeme však doufat, že dnes s Nadalem sehraje kvalitní mač.

Pokud chce proti čtyřnásobnému vítězi madridského Masters uspět, musí předvést výtečný výkon. Nadal měl sice v prvním kole proti Fabiovi Fogninimu velké potíže, nicméně stále na antuce letos neprohrál a prodloužil svou neporazitelnost na 11 zápasů.

"Hrál jsem opravdu špatně. I přesto jsem se snažil zůstat pozitivní a nakonec to vyšlo," nebyl Nadal spokojený se svým výkonem proti Fogninimu. "Nick je jedním z nejtěžších soupeřů na okruhu," uvedl na adresu svého dalšího soupeře.

Třicetiletý Španěl je zatím letošním antukovým králem. Před startem madridského podniku vyhrál všech deset utkání a 20 z 21 odehraných setů. V Monte Carlu a Barceloně si tak došel pro jubilejní 10. titul. Další jubileum může přidat na French Open (také 10. kariérní trofej), kde bude největším favoritem.

"Pro mě je Rafa nejlepším antukářem všech dob. Bude jasným favoritem. Pro každého Australana je těžké s ním hrát na antuce. Věřím, že pokud zvolím správnou taktiku a budu bojovat, tak mám šanci uspět," řekl Kyrgios.


Co se nevešlo
Ne na všechny se dostalo, a proto si pojďme alespoň ve zkratce představit další zajímavé souboje. Jasným favoritem bude v osmifinále také světová jednička Andy Murray. Loňský finalista narazí na Bornu Čoriče (h2h 2-1), který se do hlavní soutěže dostal až jako lucky loser.

Program na centrálním dvorci uzavře duel Eugenie Bouchardové se Světlanou Kuzněcovovou. Kanaďanka po dlouhé době předvádí skvělý tenis. Po výhře nad Alizé Cornetovou vůbec poprvé v Madridu uspěla v hlavní soutěži a poté vyřadila v dramatické bitvě Marii Šarapovovou a včera Angelique Kerberovou.

Finalistka ročníku 2015 Kuzněcovová měla namále už ve druhém kole, v němž jen tak tak otočila zápas s Alison Riskeovou, nakonec ale ve všech třech utkáních roli favoritky potvrdila. S Bouchardovou obě dosavadní vzájemná měření sil vyhrála.

Nechat ujít byste si určitě neměli duel mezi Grigorem Dimitrovem a Dominikem Thiemem, jenž také slibuje skvělou podívanou. Oba hráči spolu mají vyrovnanou bilanci. To se po dnešku změní.

Dimitrov se po sérii čtyř porážek postupně vrací do formy. V Madridu neztratil set s Philippem Kohlschreiberem ani Ivem Karlovičem. Thiemovi se na antuce daří také letos. V únoru triumfoval v Rio de Janeiru, v Barceloně si zahrál před dvěma týdny finále a madridské Masters zahájil suverénní výhrou nad Jaredem Donaldsonem.

To samé platí pro zápas mezi Milosem Raonicem a Davidem Goffinem (h2h 3-1). Raonic téměř dva měsíce laboroval se zraněním zadního stehenního svalu a na kurty se vrátil na istanbulské antuce. Návrat to byl úspěšný, Kanaďan postoupil až do finále.

Goffin si může letošní úspěch na oranžové drti také odškrtnout. Hned na první akci v Monte Carlu došel do semifinále, přičemž v Monackém knížectví vyřadil Dominika Thiema a Novaka Djokoviče. V Madridu zatím postupuje beze ztráty setu.

MUTUA MADRID OPEN 2017 - PROGRAM 6. HRACÍHO DNE
• KURT MANOLA SANTANY • (od 12:00 SELČ)
1. Vandewegheová (USA) - Halepová (3-Rum.)
2. F. López (Šp.) - Djokovič (2-Srb.) / nejdříve ve 14:00 SELČ
3. A. Murray (1-Brit.) - Čorič (Chorv.)
4. Kyrgios (16-Austr.) - Nadal (4-Šp.) / nejdříve ve 20:00 SELČ
5. Bouchardová (Kan.) - Kuzněcovová (8-Rus.) / nejdříve ve 21:30 SELČ
• KURT ARANTXY SÁNCHEZOVÉ VICARIOVÉ • (od 12:00 SELČ)
1. Nišikori (6-Jap.) - Ferrer (Šp.)
2. Bertensová (Niz.) - Sevastovová (Lot.) / nejdříve ve 14:00 SELČ
3. Mladenovicová (14-Fr.) - Cirsteaová (Rum.)
4. Dimitrov (12-Bulh.) - Thiem (8-Rak.)
5. Haas/Mirnyj (Něm./Běl.) - F. López/M. López (8-Šp.)
• ESTADIO 3 • (od 12:00 SELČ)
1. Dodig/Granollers (7-Chorv./Šp.) - Fognini/Huey (It./Fil.)
2. Raonic (5-Kan.) - Goffin (9-Belg.)
3. Berdych (11-ČR) - A. Zverev (Něm.) / nejdříve v 16:00 SELČ
4. Paire (Fr.) - Cuevas (Urug.)
• PISTA 4 • (od 12:00 SELČ)
1. Grönefeldová/Peschkeová (Něm./ČR) - Y. Chan/Hingisová (Tchaj-wan/Švýc.)
2. Hradecká/Siniaková (6-ČR) - Parraová/Solerová (Šp.) / nejdříve ve 14:00 SELČ
4. Bertensová/Larssonová (Niz./Švéd.) - Babosová/Hlaváčková (5-Maď./ČR)
Kompletní program 6. hracího dne
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

48
Přidat komentář
Fandina
OT - Rome, na SuperTennisu práv asi live vysílají jak přicestovávají tenisti na turnaj, na letišti zabírali Šafinku s Čermákem, Makarovou s trenéry a další. A Venus už trénuje u sošek :-)).
Reagovat
Fandina
Dneska zatím pro mě bída, Berďa aut, Luky aut, Katka s Hráďou aut, tak alespoň Andrejka potěšila a fandila jsem i Nišimu. A teď mám radost, že má Gríša první set, zatím hraje dobře, tak doufám, že si to nepokazí. Dominik se jen tak nedá. Gríšo go!!
Reagovat
Hypertac
Borna pěkně vyautoval květáka. Ten se jen usmíval. A tak to má být. Ten půjde až do finále.
Reagovat
Lunej..
Rozbil raketu v primem prenosu, no ten cunik pomohl k brejku Sasi:)
Reagovat
EllNino
tak předně byly 2 zasebou, to chápu, že naštve ...
Reagovat
Lunej..
Hm, skoda, Tom nehral spatne, ale Sasa obcas cop, dobre podani...
Reagovat
Kytka
Nedivím se, že s ní lupnul. Jen, že s ní nepraštil už dřív. Ten čuník nebyl jeden takovýto, byly snad 3-4 jako by to Saša natrénoval.
Reagovat
Kytka
3-4 už předtím.
Reagovat
Hypertac
Vzpomínám na jejich souboj v Římě, kde Rafa vyhrál. Osobně jsem měl čest to vidět na vlastní bulvy. Jo to byli časy. Teď sedět doma a čučet na stream. Snad Rafa vyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Ať se na to Rafa vykasle, vždyť to je hazard se zdravím, takhle riskovat před RG. Má to jako zapotřebí? Jestli ho to nějak ovlivní,tím myslím infekce se zhorší a kvůli tomu bude stát RG za houno, tak mě fakt nase...reee://
Reagovat
lars
Byka jen tak neco neporazi :)
Reagovat
smazaný uživatel
Noo loni zapesti,predtim slepak, kolena,záda a jine...bože kdy to skonci :((
Reagovat
smazaný uživatel
Na jistotu tyhle problemy konci se smrti...
Reagovat
smazaný uživatel
Snad poprvé v životě si přeju,aby Rafan prohrál.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak treba ti udela radost, a prohraje;)
...ale asi by bylo lepsi, jakby nejel Rim...natoz Lyon, ziska dva tydny klidu...nez aby ti rupl, a chytl trebas jen malou trhlinu v sebevedomi. Coz rozhodne nejsou dobre trhliny.

Kazdopadne...mam jine favority, takze to vnucovat nebudu:)
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně jsem taky myslela na to sebevědomí. Ale tak snad rozum zvítězí. Než aby se utapel v neštěstí z prohry, snad bude myslet na to, ze to tak bude lepší. Jinak good luck tvým favoritům :)
Reagovat
smazaný uživatel
Dekuji, ikdyz na tech co mi trochu zalezelo, v tuto chvili to uz maji jaksi za sebou...:) Ale nejak to specialne neresim... spis to zacnu vic resit, az nabehne moje nejoblibenejsi obdobi na trave:)
Ale dik:)
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Reagovat
smazaný uživatel
:D)
Reagovat
smazaný uživatel
No bezva :)
Reagovat
turista
Býk je opravdu tvrďák. Proto je tak těžký pro ostatní ńad ním vyhrát. Nikdy se nevzdává. Ale někdy by fakt měl mít rozum.
Reagovat
Krisboy
Ano, je tu prázdno. Kdo by tady taky byl, když je venku konečně tak hezky. Snad jen pár zoufalců :)
Reagovat
lars
vzdyt prsi :)
Reagovat
gigin
U nás completo azzuro.
Reagovat
lars
v Madridu prselo :)
Reagovat
tommr
ve Španělsku prší všude - přerušenej byl i zápas Marie Bouzkový v Monzonu ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
u nas mrholi...
Reagovat
Lunej..
Je tu prazdno, tak se sem vecpu. Simco budes to mit tezke, drzim palec.
Reagovat
Hector21
proti Kokso? procházka růžovou zahradou....
Reagovat
Lunej..
Zatim se Simca nejvic nadrela s Bobinou, to byl pekny match a vcera trochu se Sam.
Reagovat
Hector21
Kokso je neškodné kotě...

s prstem v nose a rukou za zády Help...
Reagovat
Lunej..
hm, zatim to tak vypada, jsem mela asi spatny odhad.
Reagovat
Hector21
ta jí má k obědu....
Reagovat
Krisboy
Nezbývá než popřát dobrou chuť!
Reagovat
Hector21
Spláchnutá....
Reagovat
A.R.R.
Jsem ti to říkal, že se Coco vyhází :-) Vyhrála gem a usmívá se jako by vyhrála GS, to říká, že je to milá holka :-D
Reagovat
tommr
spíš to říká, že je to opravdu CoCotka ... :)
Reagovat
A.R.R.
Ona je prostě takový samorost :-D Ale já jí mám rád, navíc za mě i pěkná baba a ještě tu není zrovna oblíbená, tak jsem si jí vzal pod křídlo :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Ja s ni problem nemam:)
A na trave jeji zapasy rozhodne vyhledavam, 100x lepsi nez ty travarske prkna jako Sam, Simona, Wozik, Stazka,nebo Hradecka, ktera ma fakt na trave ranu, a nemyslim uder...:)
Reagovat
EllNino
Stazka jaká ? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Stazka je Anastazie:)
Vy ji rikate Nasta, ja ji rikam Stazicka, cili jinak Anastazie, coz znamena Vzkrisena, no a rusky se uziva ten tvar Nasta...ja spis uzivam ten cesky tvar, je me milejsi, nez ten rusky tvar, ale nic proti...
Reagovat
EllNino
a ta neumí moc na trávě no, to máš recht :D
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Reagovat
A.R.R.
Vlku na trávu se fakt těším, tam se daří Aze i Coco, tak snad se holky nebudou potkávat brzo a bude se jim oběma dařit. Prostě travička je travička :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Pro me hlavni cast sezony:)
Reagovat
smazaný uživatel
Schvaluji.
Reagovat
A.R.R.
:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist