8. den v Miami: O postup bojuje trio Kar. Plíšková, Berdych a Šafářová

28. 3. 2017, 16:19
Previews 77
Na včerejší úspěchy se pokusí na souběžně hraných turnajích ATP World Tour Masters 1000 a WTA Premier Mandatory navázat trio českých tenistů. Tomáše Berdycha čeká v boji o čtvrtfinále Adrian Mannarino. Karolína Plíšková se letos podruhé střetne s Mirjanou Lučičovou-Baroniovou a Lucie Šafářová vyzve Caroline Wozniackou. V akci budou i další hvězdy.

Dneska by to šlo, říkají si nejspíše čeští tenisoví příznivci po včerejším programu, kdy všichni Češi bojovali na kurtech ve stejný čas. V 19:00 je čeká první "povinné" fandění. Na centrální dvorec nastoupí česká jednička Karolína Plíšková, jež má možnost oplatit porážku ze čtvrtfinále letošního Australian Open Mirjaně Lučičové-Baroniové.

Rodačka z Loun byla favoritkou v Melbourne a bude jí i dnes. S o deset let starší Chorvatkou má sice vyrovnanou bilanci a poslední vzájemné měření sil prohrála, nicméně letos má o něco stabilnější výkony Češka.

Plíšková má na kontě tituly z Brisbane a Dauhá, na Australian Open došla do zmíněného čtvrtfinále a na poslední akci v Indian Wells skončila těsně před branami finále.

V Miami zatím dominuje. Beze ztráty setu si poradila s Madison Brengleovou, Julií Putincevovou a včera i krajankou Barborou Strýcovou. Letos má zatím fantastickou bilanci 22-3.

I Lučičová-Baroniová má letos nadprůměrné výsledky. V Melbourne si zahrála po osmnácti letech grandslamové semifinále, v Acapulku také prošla mezi nejlepší čtyři, ale v Indian Wells překvapivě vypadla už v prvním kole s domácím talentem Kaylou Dayovou.

V Key Biscayne v prvním kole udolala v tie-breaku rozhodující sady Katerynu Bondarenkovou, poté vypráskala z kurtu Agnieszku Radwaňskou a vzápětí potvrdila roli favoritky proti domácímu překvapení Bethanii Mattekové-Sandsové.

Berdych jasným favoritem
Tomáše Berdycha dělí od obhajoby loňského čtvrtfinále poslední krok. Česká jednička v osmifinále letošního ročníku Miami Open vyzve Adriana Mannarina, s nímž v předchozích třech vzájemných duelech ztratil pouze jeden set.

Jedenatřicetiletý Čech zahájil letošní sezonu semifinálovou účastí v Dauhá. Poté měl trochu smůlu na los, jelikož už ve třetím kole Australian Open narazil na pozdějšího šampiona Rogera Federera a v Rotterdamu ho v semifinále vyřadil pozdější vítěz Jo-Wilfried Tsonga.

Poslední dvě akce však Berdychovi vůbec nevyšly. V Dubaji překvapivě prohrál ve druhém kole s Robinem Haasem a nevyužil tak výpadku favoritů. V Indian Wells zvítězil jen jednou, protože ve třetím kole ztratil v utkání s Jošihitem Nišiokou vedení 6-1 5-2.

V Miami loňský čtvrtfinalista ve svém prvním letošním vystoupení potvrdil roli favorita. S devatenáctiletým ruským talentem Andrejem Rubljovem ztratil pouze pět gamů a následně suverénně přehrál i nebezpečného Gillese Müllera.

Mannarinovi patří v žebříčku 65. pozice a letos zazářil hlavně na challengerech. Trofej si odvezl hned v prvním lednovém týdnu z Noumey a triumfoval i na domácí půdě v Quimperu.

Dvě výhry v řadě na turnaji ATP zaznamenal letos až právě v Miami, kde postupně porazil Benjamina Beckera, Paola Lorenziho a Bornu Čoriče. Na rozdíl od Berdycha musel dvakrát absolvovat třísetovou bitvu.

Šafářovou čeká souboj s Wozniackou
Jednoduché to rozhodně nebude mít ani Lucie Šafářová. Rodačka z Brna při své čtvrtfinálové přemiéře v Miami narazí na houževnatou Caroline Wozniackou, s níž má možnost srovnat účty. S žebříčkově o 22 míst výše postavenou Dánkou se naposledy střetla před dvěma lety na antuce ve Stuttgartu. Tehdy ve dvou setech zvítězila Wozniacká.

Šafářová podává od února stabilní výkony. Nárůst formy zahájila na turnaji v Tchaj-peji, kde postoupila mezi nejlepší čtyři, v Budapešti si dokonce zahrála o titul, v Indian Wells si připsala skalp Coco Vandewegheové a v Miami hraje vůbec nejlépe.

Během letošního ročníku neztratila ve čtyřech zápasech jediný set. Přehrála Yaninu Wickmayerovou, Darju Gavrilovovou, Ajlu Tomljanovičovou a naposledy světovou čtyřku Dominiku Cibulkovou.

Rovněž Wozniacká začala sbírat úspěchy v únoru. V Dauhá a Dubaji si zahrála finále, v Indian Wells jí těsně utekl postup do semifinále a stejně jako Šafářová letos v Miami zatím neztratila set.

Na úvod smetla domácí Varvaru Lepchenkovou, větší potíže neměla ani se Soranou Cirsteaovou a první set zvládla proti Garbiñe Muguruzaové. Španělka po prohrané úvodní sadě utkání skrečovala a poslala bývalou světovou jedničku do čtvrtfinále.

To není vše. Český tenis má svá želízka v ohni ještě ve čtyřhře. O postup do semifinále se popere Barbora Strýcová se Saniou Mirzaovou a také Andrea Hlaváčková po boku Shuai Peng.

Do akce jdou i nejvýše nasazení
Osmifinálové duely dnes absolvují také ty největší hvězdy. Mužský turnaj po skončení dnešního programu pozná svých osm čtvrtfinalistů. Mezi horké favority samozřejmě kromě Berdycha patří i suverénní Roger Federer.

Osmnáctinásobný grandslamový šampion letos prohrál jediný zápas, jinak přemožitele nenašel. Se svým dnešním sokem Robertem Bautistou navíc v předchozích pěti utkáních neztratil ani set.

Jasným favoritem je rovněž loňský finalista Kei Nišikori, který vyzve Federica Delbonise z Argentiny, a zaváhat by neměli ani Rafael Nadal proti Nicolasovi Mahutovi a domácí Jack Sock v americkém derby s Jaredem Donaldsonem.

Těžší už to budou mít Nick Kyrgios, jenž podruhé změří síly s Davidem Goffinem, a turnajová jednička Stan Wawrinka, který vyzve talentovaného Alexandera Zvereva. S devatenáctiletým Němcem prohrál loňské finále v Petrohradu.

MIAMI OPEN 2017 - PROGRAM 8. HRACÍHO DNE
úterý 28. 3. 2017
• STADIUM • (od 17:00 SEČ)
1. Delbonis (Arg.) - Nišikori (2-Jap.)
2. Lučičová-Baroniová (26-Chorv.) - Kar. Plíšková (2-ČR) / nejdříve v 19:00 SEČ
3. Nadal (5-Šp.) - Mahut (Fr.)
4. Federer (4-Švýc.) - Bautista (14-Šp.)
5. Wozniacká (12-Dán.) - Šafářová (ČR) / nejdříve v 1:30 SEČ
6. Kyrgios (12-Austr.) - Goffin (8-Belg.) / nejdříve ve 3:00 SEČ
• GRANDSTAND • (od 16:50 SEČ)
1. Fognini (It.) - Young (USA)
2. Sock (13-USA) - Donaldson (USA)
3. Berdych (10-ČR) - Mannarino (Fr.)
4. Wawrinka (1-Švýc.) - A. Zverev (16-Něm.) / nejdříve ve 23:00 SEČ
• COURT 1 • (od 19:00 SEČ)
1. Mirzaová/Strýcová (3-Indie/ČR) - Kingová/Švedovová (6-USA/Kaz.)
2. Dabrowská/Yifan Xu (Kan./Čína) - Arruabarrenová/Chen Liang (Šp./Čína)
3. Kuzněcovová/Mladenovicová (Rus./Fr.) - Hlaváčková/Shuai Peng (4-ČR/Čína)
4. Monroe/Sock (USA) - Dodig/M. Granollers (7-Chorv./Šp.)
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

77
Přidat komentář
Fandina
Rogerovi, je super, RBA hrál dobře. Gratulka!!!
Reagovat
a.magerova
Ale trvalo TO !!!
Reagovat
janek_da
Bobe, to nevíš, že nemáš srát strýčka Rogera?
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes je to presne 13 rokov odkedy sa prvýkrát stretol Nadal s Federerom a začala ich rivalita. Rafa mal vtedy 17r...Lol....

Nejaké tipy na víťaza?..
Reagovat
tito
:-) Jinak Rafa dnes o poznání lépe než s Kohlim. A povedlo se mu neprohrát podání... Uvidíme dále, Jack bude velká překážka.
Reagovat
smazaný uživatel
Držme palce, sledujem na dialku..;)
Reagovat
tommr
po Karolíně a Tomášovi vyhrály dneska i oba debly s českou účastí a Bára Strýcová a Andrea Hlaváčková tak slaví postup do semifinále ... :)
Reagovat
Kytka
Během Tomova zápasu ukázali rozdíl v rychlosti kurtů. Grandstand je nejpomalejší, centr nejrychlejší. O kolik přesně nevím, je to tam tak bliklo, ale o poměrně o dost.
Reagovat
aligo
stream na Andy?
Reagovat
tommr
z deblů dneska streamy bohužel nejsou ... :(
Reagovat
Krisboy
Super, i Goran má radost. Dobře pane, dobře!
Reagovat
Lunej..
No a jestli chytne zase Rogera, tak sexmoc dlouho radovat nebude.
Reagovat
Lunej..
Sorry, se mi tam pripletlo pismenko:D
Reagovat
Krisboy
V poho, já na to myslím taky furt. Ale taky se bojím, že Goranovi i Tomovi úsměv zmrzne na rtech.
Reagovat
Fandina
Zmrzne, nezmrzne, ale dneska vyhrál a to je super a jak dopadne další zápas, to se uvidí a není se potřeba s tím teď trápit. Klidně může vyhrát i nad Rogerem, i když ten je teďka top!!!
Reagovat
Kytka
Byly nervy na konci, ale doservíroval a nemusel do TB. A pěkně si zařval- muselo to ven. No ale na 99% konec. Bautista Agut na Rogera nemá a Tom taky ne. Ovšem ten autor toho článku tady - asi před 4 dny, co napsal, že čtvrtfinále je pro Toma nemožné, tak ten si musí drbat hlavu. Přitom si nemyslím, že Tom dokázal nemožné. Prostě jen porazil hráče žebříčkově pod sebou.
Reagovat
tommr
je třeba si ale taky uvědomit, že Tomáš měl i dost štěstí když nečekaně vypad Thiem ... :)
Reagovat
Kytka
Právě. Psát to takhle dopředu, než si vůbec Tom pinkne do balonu nejde. Nedá se odhadnout jak se to bude vyvíjet kolo po kole.
Reagovat
Fandina
Thiem je letos slabý, zatím nic moc.
Reagovat
Kytka
Už koncem loňského roku to začalo být s Thiemem horší.
Reagovat
Fandina
Jj, vloni byl top a ke konci roku snad byl nemocný a letos se mi zdá, že hraje hůř a ani výsledky takové nejsou.
Reagovat
tommr
pořád je to ale nebezpečnej soupeř a to zejména pro Tomáše, kterej má proti výše postaveným hráčům až přehnanej respekt ...
Reagovat
Fandina
Thiema porazil a tak zas dlouho na žebříčku před ním není, aby z něj musel mít Berďa respekt. To už by musel mít z každého.
Reagovat
tommr
Thiema porazil v době kdy byl Thiem relativně neznámej hráč na 45.místě v žebříčku a od tý doby s ním ještě nehrál...
Reagovat
Fandina
I tak si myslím, že by ho porazil, Thiem teď nehraje nic moc a Berďa by ho měl porazit.
Reagovat
Fandina
Jo jo, to bylo radosti, u všech!!!
Reagovat
Lunej..
Tom si pekne zarval, se mu nedivim, 2. set se docela nadrel, ale hlavni je vyhra, gratulka:)
Reagovat
Fandina
Hezky Berďo dopodávej, ještě dva fiftýny. Pojď!!!
Reagovat
Fandina
ale koncovka tedy byla fifty fifty, Mandarinka hrál rychle a Berďulka chvílemi nestíhal, nakonec ty dva poslední game byly jeho. Joooooooooooo!!!

Gratulka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
EllNino
Mannarino hraje tak jakoby mimochodem, vůbec to nevypadá, že do míčů dává rány, tak vyťukává, ten podobný Ivetě Benešový, zvláštní chůze, trochu zžeštilej celkově ... :))
Reagovat
EllNino
*tenis
Reagovat
Krisboy
Tom se nasral :)
Reagovat
Kytka
Tak to je třeba, konečně. A ne všechno dusit vevnitř.
Reagovat
janek_da
Dostane Rafa zase kanára?
Reagovat
Krisboy
Ten forehand, to je pěkný svinstvo. Ale mandarinka mu to občas vrací jako nic.
Reagovat
Fandina
Berďulka teď na 5:5, ale Mandarinka tedy vybral i co už nebylo možné, naštěstí to Berďa za stavu 40:30 zvládl.
Reagovat
Krisboy
Ten Mandarín se nějak rozehrál. Poslední dva servis gemy byly až exhibiční :(
Reagovat
Fandina
Berďulka sice na 4:4, ale je snad víc mokrý než jindy a dva poslední game moc nestíhal. Tak snad to nebude pokračovat. Berďo pojď!!!
Reagovat
Lunej..
Tomas ma opet krizi ve 2. setu, dost se vyhazuje a nejde mu 1. podani. No snad nebude 3. set.
Reagovat
Fandina
Kája to má, tak teď na Berďulku a ve druhém setu je brejček, pěkné!!!
Reagovat
Fandina
Teď ale Berďa přišel o podání, tak snad to nebude pokračovat. Berďo pojď!!!
Reagovat
kada.tom
Jack opět v QF, dobrá práce :-))
Reagovat
Lunej..
zase trochu laboruje ve 2. setu, ale ten čop byl krásný.
Reagovat
VlS
Kája je nervózní jak prase
Reagovat
slacker
ja vubec
Reagovat
FulnekUltras
;)
Reagovat
mahycek
Jako velký příznivec Rogera, kvůli kterému jsem si přehazoval koncertování, (pokud to šlo), na G S, tak mám obavu z Bautisty a potom z našeho Tomíka. Jasně, že Fedex je lepší, ale trochu mám obavu, že Berdych zrovna podá výkon roku a Roger na to zrovna doplatí. Snad se pletu.
Reagovat
Kozoroh
Z Bautisty nemusíš mít obavu, Rogerovi doposud nevzal ani set, Fedex ho porazil 5x. A Berďa nehraje světoborně, aby mohl pomýšlet na skalp Feda.
Reagovat
Krisboy
Taky si myslím, že zrovna od těchto dvou nebezpečí nehrozí. I když p. Berdychovi bych to samozřejmě přál.
Reagovat
EllNino
Chápete někdo, proč nedali ani jednoho z Amíků na centr ? Kdy naposledy mělo USA ve 4. kole Masters 3 tenisty ? ...
Reagovat
EllNino
Připsala si skalp top 100 hráčky a specialistky na halu Dodin 6:4 6:4 :) To je docela překapení, ikdyž Oceáne se letos hodě trápí
Reagovat
Lunej..
Tak doufám, že naše české trio se "pochlapí" a jsem hodně zvědavá, co předvede Mikuláš proti Rafovi, věřím, že jeden set by urvat mohl, když mu půjde podání a bude často u sítě :) Protože pinkaná s Rafou je pro něj smrtící varianta. :)
Reagovat
VlS
Tobě genderová vyváženost nic neříká? " Pochlapí" Za to dostaneš ve škole poznámku a za trest budeš tisíckrát psát " ženská se nepochlapuje" :-).
Zaplať pánbů, že eště existujou i normální ženský, taky doufám, že se pichlapí.
Reagovat
Lunej..
Ano :) vim, jen nevim jak to napsat, kdyz jsou dve zeny a jeden muz, proto jsem to dala do uvozovky jako obrazne receno.
Reagovat
Herbert_Hoover
Někteří se i poženšťují...třeba Fognini se dnes výjimečně pochlapil, ale kolikrát se spíše poženští :))
Reagovat
smazaný uživatel
Fabio nadherne zahral. Gratulka k prvemu stvrtfinale v Miami.:)
Reagovat
tommr
je mnohem líp rozvrženej než ten včerejší takže bychom mohli teoreticky vidět všechny zápasy našich pěkně jeden po druhým. Zřejmě si pořadatelé vzali naše stížnosti k srdci ... :)
Nejvíc mi dneska záleží na postupu Karolíny, která má šanci na odvetu za letošní AO. Druhou porážku od Lucicový v tak krátký době bych nes jen velice těžko ...
Zápas Lucky budu samozřejmě taky hodně prožívat, ale tam s porážkou víceméně počítám a postup Lucky by byl pro mě velice příjemným překvapením ...
U Tomáše je postup přes Mannarina téměř povinností ...
U našich deblů je šance na postup zhruba padesátiprocentní. Teoreticky jsou sice naše páry favorizovaný, ale soupeřky mají velice nebezpečný ...
Reagovat
Fandina
Jj, jen sis postěžoval, hned přišla náprava. Nakonec jsou ti pořadatelé docela hodní ... úsměv.
Reagovat
George_Renel
Tak už se nám to zase trochu kupí. :-/
Reagovat
tommr
a navíc nejsou streamy z deblů ... :(
Reagovat
patriks
jak může bý Karolína dle sázkových kanceláří favoritkou, když Mirjana jí porazí levou zadní.
Reagovat
lars
tak si vsad na Baroni aspon 20 000 :)
Reagovat
a.magerova
Bára Strýcová a Wow Rinka

A netenista Zdenda Svěrák... ;-)
Reagovat
misa
https://pbs.twimg.com/media/C7-8pBDXkAICGgS.jpg

:)
Reagovat
VlS
Já teda nevím, ale ta holka vpravo je Adéla Banášová :-)
Reagovat
Herbert_Hoover
A hlavně učitelé! :)
Reagovat
jirkomar
Podle jednoho exota z i.dnesu je Bára taky netenistka :-)
Reagovat
EllNino
Cajthaml :D
Reagovat
blixa
Démon iDnesový diskuzí. Alter ego Fricka.
Reagovat
jirkomar
Taky mě to už napadlo :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska bohužel Karolínu nestihnu, ale doufám, že od posledního zápasu s Mirjanou nezapomněla na její smrtící return, a dokáže přes něj postoupit do semifinále. České semifinále by rozhodně bylo fajn, ale Caroline hrála s Garbine opravdu dobře a Lucie bude muset předvést ještě lepší hru. Noční zápasy mi přijdou o něco rychlejší a svižnější. Takže doufám, že to holky zvládnou.
Reagovat
tommr
no snad se Karolína z tý porážky na AO dostatečně poučila a dneska předvede o něco aktivnější hru. Hlavně ale musí dobře servírovat což se jí zatím v Miami moc nedařilo ... :)
Reagovat
VlS
Musí ji David v hotelu zkontrolovat, jestli servis nenechala pod postelí
Reagovat
tommr
Karolína má určitě hru na to, aby si s Lucicovou poradila. Pokud s ní dneska opět prohraje tak to bude i Kotyzova chyba, že jí nedokázal na zápas patřičně připravit po taktický stránce ...
Reagovat
VlS
Neblbni, ty jsi na toho Davida vysazenej, on hrát nebude. Je otázka, jak Kája dokáže taktiku přenést do hry. A s tím nic neudělá žádnej trenér, to je jen a pouze na ní.
Reagovat
Carloss
přesně tak. někde jsem četl, že práce tenisového trenéra se na celkovém výsledku a hře hráče projevuje tak z 20 procent.
Reagovat
EllNino
Na Kotyzu to nesváděj :D Pokud to tam bude Mirjaně padat, to s tim Kája stejně nic nezmůže
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist