8. den v Monte Carlu: O trofej si to rozdají Nadal s Nišikorim. Deblové finále obstarají bratři Bryanové a Marach s Pavičem

22. 4. 2018, 09:00
Previews 26
Letošní ročník Masters v Monte Carlu jde do finále. O trofej pro vítěze mužské dvouhry se utkají vítěz posledních dvou ročníků a desetinásobný šampion Rafael Nadal a Kei Nišikori. O deblový triumf budou bojovat bratři Bryanové proti Oliverovi Marachovi s Matem Pavičem.
NÁŠ DNEŠNÍ VÝBĚR
• Finále mužské dvouhry •
Nadal (1-Šp.) - Nišikori (Jap.) | Court Rainier III (od 14:30 SELČ)
• Finále mužské čtyřhry •
B. Bryan/M. Bryan (4-USA) - Marach/M. Pavič (3-Rak./Chorv.) | Court Rainier III (od 11:30 SELČ)


• Finále mužské dvouhry •
Rafael Nadal (1.) - Kei Nišikori (36.) | Court Rainier III (od 14:30 SELČ)
Finále prvního antukového podniku Masters letošní sezony obstarají desetinásobný šampion a vítěz posledních dvou ročníků Rafael Nadal a japonský tenista Kei Nišikori. Ve vzájemné bilanci jasně vede Nadal, který vyhrál devět z jedenácti soubojů. Naposledy se ovšem předloni na olympijských hrách v Rio de Janeiru radoval Nišikori. Na antuce vyhrál Nadal všechna tři vzájemná měření sil.

Nadal dnes zaútočí na první letošní a celkově 76. titul ve své kariéře. Na Masters se jednatřicetiletý Španěl radoval celkem 30krát a v případě dnešního triumfu se v historických tabulkách dostane před Novaka Djokoviče, s nímž momentálně okupuje první příčku.

O tři roky mladší Nišikori má na kontě 11 titulů, ale nikdy nedokázal ovládnout podnik série Masters. Celkem třikrát byl ve finále. V roce 2014 v Madridu ve třetím setu vzdal svému dnešnímu soupeři a před dvěma lety dvakrát prohrál s Novakem Djokovičem.

Nadal je světovou jedničkou a nikam se tedy v žebříčku ATP posunout již nemůže. Může však o tenisový trůn v případě porážky přijít a klesnout na druhou pozici za Rogera Federera. Nishikori má jistý posun o 14 příček na 22. místo, na kterém bude ztrácet jen pět bodů na dvacátého Fogniniho. Pokud získá svůj premiérový titul z Masters, bude v pondělí figurovat na 12. pozici.

Nadal je na antuce letos opět fenomenální. V Monte Carlu nedal šanci žádnému protivníkovi a kráčí za rekordním 11. vavřínem z monacké antuky. Ani Nišikori by neměl suverénní jízdu antukového krále zastavit.

Tip: Nadal ve dvou setech

Shrnutí letošní sezony
Nadal si na Australian Open ve čtvrtfinále přivodil zranění kyčle a utkání skrečoval. Mimo kurty byl téměř tři měsíce. Vrátil se až nedávno v Davis Cupu, kde nedal šanci Philippovi Kohlschreiberovi ani Alexanderovi Zverevovi a pomohl Španělsku k postupu.

Cesta turnajem
Po úspěchu v Davisově poháru válí dál. V Monte Carlu nedal šanci Bedenemu ani Chačanovovi a ve čtvrtfinále ztratil pouhé dva gamy s Thiemem. V semifinále udělil další lekci, tentokrát Dimitrovovi. Cestou do finále ztratil pouhých 16 gamů.

Historie na Rolex Monte-Carlo Masters
Nadal byl v Monte Carlu při svých předchozích 14 účastech celkem 11krát ve finále a jen jednou souboj o titul prohrál. Dnes zaútočí na rekordní 11. trofej z monacké antuky.

Rafael Nadal - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Monte Carlo (finále)
Největší úspěchy na antuce: první turnaj
Bilance: 10-1
Bilance z posledních 10 zápasů: 9-1
Bilance na antuce: 4-0
Bilance proti hráčům Top 31-50: 2-0 (kariérní 142-20)
Bilance ve finále turnajů Masters: 0-0 (kariérní 30-16)
Grandslamy: Australian Open (čtvrtfinále)

Rafael Nadal - Rolex Monte-Carlo Masters
Kariérní bilance: 67-4
Nejlepší výsledek: vítěz (2005 - 2012, 2016 - 2017)
Loňský výsledek: vítěz
Generálka: žádná
Cesta turnajem: volný los, Bedene (6-1 6-3), Chačanov (6-3 6-2), (5) Thiem (6-0 6-2), (3) Dimitrov (6-4 6-1)

Shrnutí letošní sezony
Nišikori se po zranění zápěstí prezentoval skvělou formou v halách, ale na venkovních betonech letos vyhrál jen jedno ze čtyř utkání. V Miami, kde se představil naposledy, udolal Millmana a poté jednoznačně nestačil na Del Potra.

Cesta turnajem
Na antuce zatím hraje skvěle. Po prohrané úvodní sadě smetl českou jedničku Berdycha, větší potíže neměl ani s Rusem Medveděvem a Italem Seppim. Ve čtvrtfinále v třísetovém souboji udolal nasazenou dvojku Čiliče a "tříseťák" zvládl také proti Alexanderovi Zverevovi.

Historie na Rolex Monte-Carlo Masters
Svou premiéru si v Monte Carlu odbyl v roce 2012, kdy uhrál osmifinále, a od té doby se na monacké antuce nepředstavil. Ve finále Masters je poprvé od července 2016 a celkově potřetí. Dnes bude usilovat o svůj nejcennější titul.

Kei Nišikori - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Dallas challenger (vítěz);  New York (semifinále)
Největší úspěchy na antuce: první turnaj
Bilance: 14-4
Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Bilance na antuce: 5-0
Bilance proti hráčům Top 10: 2-1 (kariérní 34-56)
Bilance ve finále turnajů Masters: 0-0 (kariérní 0-3)
Grandslamy: Australian Open (nehrál)

Kei Nišikori - Rolex Monte-Carlo Masters
Kariérní bilance: 7-1
Nejlepší výsledek: finále (2018)
Loňský výsledek: nehrál
Generálka: žádná
Cesta turnajem: (12) Berdych (4-6 6-2 6-1), Medveděv (7-5 6-2), Seppi (6-0 2-6 6-3), (2) Čilič (6-4 6-7 6-3), (3) A. Zverev (3-6 6-3 6-4)


• Finále mužské čtyřhry •
/ B. Bryan/M. Bryan - / Marach/M. Pavič | Court Rainier III (od 11:30 SELČ)
Samotnému vrcholu letošního ročníku Rolex Monte-Carlo Masters bude předcházet finále mužské čtyřhry. V něm na centrální dvorec nastoupí legendární bratři Bob a Mike Bryanovi a prozatím nejúspěšnější letošní pár Oliver Marach, Mate Pavič. Na antuce se obě dvojice potkávají poprvé. Ve vzájemné bilanci vedou 2-1 Marach s Pavičem.

Legendární bratry Bryanovy asi netřeba představovat. Tenisová dvojčata za pár dní oslaví 20leté výročí vzájemné spolupráce, během které získala rekordních 115 titulů. Američané letos ovládli podnik Masters v Miami, kde se radovali z prvního triumfu od loňského července. Finále naopak prohráli na Masters v Indian Wells a ještě v mexickém Acapulku. Na Australian Open skončili v semifinále. V případě dnešního vítězství získají rekordní 38. trofej z podniků Masters.

Cesta turnajem
1K: volný los
2K: Arneodo/Nys (6-7 6-0 11-9)
ČF: Cuevas/M. Granollers (7-6 6-7 10-5)
SF: Bolelli/Fognini (4-6 6-3 10-7)

Marach s Pavičem spolu začali spolupracovat teprve loni a během jednoho roku se stali jedním z nejlepších párů současnosti. Loni se probojovali do finále ve Wimbledonu, vyhráli turnaj ve Stockholmu a zahráli si coby náhradníci Turnaj mistrů. Letos jsou dokonce zatím nejúspěšnější dvojicí. V úvodu sezony předvedli fantastickou šňůru 17 výher, která jim vynesla tituly z Dauhá, Aucklandu a také na Australian Open. Jejich vítězná série skončila ve finále v Rotterdamu. Dnes si zahrají o premiérový triumf na Masters.

Cesta turnajem
1K: volný los
2K: A. Zverev/M. Zverev (6-2 6-1)
ČF: Dimitrov/Goffin (bez boje)
SF: Bopanna/Roger-Vasselin (7-6 4-6 10-7)

ROLEX MONTE-CARLO MASTERS 2018 - PROGRAM 8. HRACÍHO DNE
• COURT RAINIER III • (od 11:30 SELČ)
1. B. Bryan/M. Bryan (4-USA) - Marach/M. Pavič (3-Rak./Chorv.)
2. Nadal (1-Šp.) - Nišikori (Jap.) / nejdříve ve 14:30 SELČ
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

26
Přidat komentář
ipko
klobúk dole pred Nadalom, na antuke je niekde inde.. je ťažké si predstaviť iného víťaza FO, ale stať sa stále môže čokolvek
Reagovat
peggy
Rafo,byla to nadhera.Rafa kral antuky.Vamos Rafa!!!
Reagovat
Ma3ek
Mám dve veci
1. prosim povedzte už všetkým komentátorom aj redaktorom že Nadala na olympiade v Riu vyradil v semifinale Del potro nie Nishikori
2. Komentátor na Digi povedal že Rafa dnes najslabší vstup na turnaji podla mna dnes hrá o triedu lepšie ako včera
Reagovat
Mayo
Podľa mna nehrá nejako úžasne ale včera som nevidel. Každopádne komentátori na SVK to je tragédia.
Reagovat
tito
Neviděl jsem od začátku, ale každopádně závěr setu je neskutečně svižný, rychlost hry vypadá jak z jiného turnaje než z MC. Žádná pinkaná ale pěkně agresivní a rychlý tenis. Dobrý byl např. bekhendový kros od Rafy na první setbol- 149 km/hod.....
Reagovat
Ma3ek
Pardon moja chyba zabudol som uplne že po prehre s Depotrom sa hralo o 3 miesto sorry
Reagovat
smazaný uživatel
komentator je ok,pri tenise praveze ti cesky,hlavne vo Federerovych zapasoch-to je teda des,asi dostavaju z jeho vyhier percenta:),som velmi rad,ze atp uz nejde na Nove
Reagovat
Mayo
Mili priatelia tenisu,

Máte nejaký kvalitný link?
Reagovat
Dobry-den
https://www.kvalitni-link.cz
Reagovat
miledus
http://roguesportz.blogspot.cz/2014/12/ch-1.html
Reagovat
Mayo
Ďakujem, ste mili.
Reagovat
miledus
http://videostream.dn.ua/videopage/videoPage.php?g=OTcxOTY?f&c=en&i=eWl2bW9iZGlzaA?f?f[
Reagovat
Mayo
Idem zapnúť tenis, Vamos Rafa
Reagovat
Patik
Ono je to podľa mňa stále také nesprávne porovnávanie..čo sa týka počtov masters a grandslamov..i keď má Rafa ten istý počet Masters titulov ako Nole ..stále by som povedal že Nole je v Masters úspešnejší..Aj v grandslamoch..podla mňa je iné keď vyhráš jeden grandslam turnaj 9 krát..ako keď vyhráš tri grandslam turnaje 3 krát..samozrejme aby si ľudia nemysleli že týmto chcem zhadzovať Rafu.
Reagovat
Mayo
Samozrejme, že ho chceš zhadzovať.
Reagovat
Pe3k
Djokovič je lepší tenista a o dost. Ty statistiky zkreslují, Nadal těží z dlouhověkosti a absence jakékoliv konkurence na jeho nejlepším povrchu. Nole zcela dominoval atp tour, čemuž se Nadal nikdy ani nepřiblížil. Navíc pokud byli oba ve formě Nole s ním vytřel kurt všude krom RG. Nadal je one trick pony, Nole mel navíc vážně zdravotní problémy, ne jako Rafa ( ty jeho na antuce vždy záhadně zmizí :D).
Reagovat
manacor
Bylo by prima,kdyby jsi záhadně zmizel i ty
Reagovat
smazaný uživatel
Novak je rozhodně komplexnější tenista, a 3 roky dokázal dominovat ATP. Kdo bude lepší na konci kariéry, rozhodnou trofeje po honu, a jak kdo se z nich dokázal vypořádat s nástrahami své kariéry. Novakovi nebrání nic, aby sbíral tituly na hardu.
Reagovat
turista
Novak může sbírat tituly i na antuce. Musí se ale vyhrabat z té mizérie. Je na dobré cestě. V Budapešti nebo v Oeiras by mohl lacino získat 69.titul. Zvolil si tu těžší možnost - Barcelonu. Chce-li odtamtud titul pak bude muset zastavit Nadala což je v současnosti těžký úkol, ale nikoliv nesplnitelný.
Reagovat
kada.tom
Nadal - Nishikori ... 6-4 6-4
Reagovat
Pe3k
Tipuju 6:3, 6:3. Nisi by ho porazil ve vrcholné formě, ale od té má daleko...
Reagovat
Kozoroh
http://www.tennisworldusa.org/tennis/news/Editors_Thoughts/54024/1968-when-bournemouth-began-the-stage-of-the-open-era-revolution/

https://www.telegraph.co.uk/tennis/2018/04/21/sleepy-bournemouth-centre-tennis-revolution-fifty-years-ago/

Na dnešek připadá 50. výročí začátku ročníku 1968 antukového turnaje v jihoanglickém Bournemonthu, který se do historie zapsal jako první otevřený tenisový podnik. Poprvé se proti sobě postavili amatéři s profesionály. Tenisté, dosud mající amatérský status, se mohli stát profíky bez hrozby vyloučení z GS turnajů.

Začátek otevřené éry představuje největší zlom v dějinách tenisu, pro všechny tenisty se tenis stal finančně výdělečnou činností. Bílý sport se profesionalizoval a zvýšila se jeho konkurenceschopnost.

A kdo Bournemonth 1968 vyhrál? V mužské dvouhře Rosewall ve finále porazil Lavera 3:6, 6:2, 6:0, 6:3, v ženském singlu slavila Wadeová, když deklasovala Shawovou 6:4 a 6:1.
Reagovat
Mayo
Dnes možno uvidím po dlhšej dobe tenis. Mal by to byt veľkolepý zápas a veľa bude záležať od intergalaktickeho obojrucneho BH Keia.

Nadal 6-4, 6-4 Nisikori
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa je velkým favoritom, a dnes hoci bez mojho sledovania, snad svoju rolu potvrdí. Osamostatnil by sa na čele ako rekordér, ziskal 76 titul a najma by zaknihoval dalsi uspesny navrat, tak dolezitý pre jeho sebadoveru...Triumf v MC tusim na dve vynimky navyse vzdy znamenal triumf na RG.
Reagovat
Kozoroh
"Triumf v MC tusim na dve vynimky navyse vzdy znamenal triumf na RG."

A pak, kdo je tady pověrčivý, že?
Reagovat
turista
No jo Nišikori má sice o dost lepší BH než Nadal, ale o dost horší psychiku, navíc prohrál posledních 6 finále, takže Rafa Nadal to asi dá. Novaku Djokovičovi zase sebere první místo ve vyhraných tisícovkách. Ach jo. Djoker to ale určitě dožene.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist