A. Zverev v 's-Hertogenboschi prohrál s Müllerem

17. 6. 2017, 17:16
Aktuality 1
ATP 'S-HERTOGENBOSCH - Lucemburčan Gilles Müller přehrál v semifinále turnaje v nizozemském 's-Hertogenboschi 7-6 6-2 druhého nasazeného Alexandera Zvereva a obhájil tak loňský výsledek. Ve finále vyzve třetího nasazeného Chorvata Iva Karloviče, jenž zdolal turnajovou jedničku Marina Čiliče.
Alexander Zverev

Čtvrtý nasazený Gilles Müller nečelil v utkání s desátým hráčem světa Alexanderem Zverem jedinému brejkbolu a po hodině a půl hry zvítězil ve dvou setech 7-6 6-2. "Byl to rozhodně můj nejlepší zápas sezony," radoval se po vítězství Lucemburčan, jenž v nizozemském 's-Hertogenboschi obhájil postupem do finále loňský výsledek. "Od začátku zápasu jsem hrál solidní tenis. Všichni vědí, že je Saša skvělý hráč, který má letos výbornou sezonu. Vyhrál už několik turnajů a hraje opravdu výborně. Já jsem ale věřil tomu, že když do toho dám všechno, tak můžu uspět. A jsem moc šťastný, že jsem vyhrál."

Müller vyhrál letos v Sydney svůj první titul na okruhu ATP, o ten druhý si zítra v Nizozemsku zahraje se třetím nasazeným Chorvatem Ivo Karlovičem, jenž v semifinálovém duelu zdolal nejvýše nasazeného krajana Marina Čiliče 7-6 5-7 7-6. "Byl to skvělý zápas z obou stran. Letos se mi moc nedařilo, takže jsem moc rád, že se mi dnes povedlo postoupit do finále. Věřím, že finálový zápas s Gillesem bude stejně dobrý jako ten dnešní," konstatoval po postupu do finále osmatřicetiletý Chorvat, jenž postoupil do svého 18. finále v kariéře a 7. na trávě. Jeho celková finálová bilance je 8-9, na trávě 3-3.

Müller má s Karlovičem celkovou bilanci 3-1, v hlavní soutěži na turnajích ATP se však utkali jen dvakrát s bilanci 1-1.

• ATP 250 'S-HERTOGENBOSCH •
Nizozemsko, tráva, 660.375 dolarů
sobotní výsledky (17. 06. 2017)
• Dvouhra -semičfinále •
Müller (4-Luc.) - A. Zverev (2-Něm.) 7:6 (7:5), 6:2
Karlovič (3-Chorv.) - Čilič (1-Chorv.) 7:6 (7:4), 5:7, 7:6 (7:2)

Komentáře

1
Přidat komentář
panzer.dragon
Ivo, pojd si pro titul!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist