Abú Dhabi: Berdych nestačil ani na Tsongu a končí poslední

30. 12. 2016, 13:19
Aktuality 18
EXHIBICE ABÚ DHABI - Tomáš Berdych končí na exhibiční akci Mubadala World Tennis Championship v Abú Dhabi na posledním šestém místě. V duelu o páté místo finálového pořadí nestačil na Jo-Wilfrieda Tsongu 7-6 3-6 3-10. Berdych už včera podlehl ve čtvrtfinále Rafaelovi Nadalovi. Na první výhru letošní sezony může znovu zaútočit v katarském Dauhá.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych neuspěl na letošním exhibičním turnaji Mubadala World Tennis Championship v Abú Dhabi ani napodruhé. Již včera jednoznačně nestačil ve čtvrtfinálovém duelu na Rafaela Nadala.

V boji o páté místo vyzval českého tenistu Jo-Wilfried Tsonga, jenž včera podlehl Davidovi Goffinovi a v Abú Dhabi vyhrál během čtyř předchozích účastí jediný zápas.

I v duelu se světovou dvanáctkou se ale desátý hráč světového pořadí Berdych hodně trápil. Už v prvním gamu měl při svém servisu namále, nakonec ale stejný začátek jako proti Nadalovi nedopustil a podání si udržel.

Berdych hodně chyboval hlavně z forhendové strany. Naštěstí pro českého tenistu na tom nebyl o moc lépe ani Francouz. V úvodu dnešního utkání viděli diváci festival nevynucených chyb.

V průběhu prvního setu se ale nakonec oba tenisté výkonnostně zvedli a předvedli pohlednou dramatickou bitvu. Za stavu 5-5 v tie-breaku rodák z Valašského Meziříčí výborně zareturnoval a vypracoval si první setbol. Úvodní dějství zakončil esem.

Výbornou pozici si mohl Berdych zajistit ve třetí hře druhé sady. Desátý hráč světa měl dva brejkboly, Tsonga ale všechny šance soupeře zlikvidoval.

Vzápětí to byl Francouz, jenž mohl jít do trháku. Na returnu měl celkem čtyři brejkboly. První tři zvládl Berdych s pomocí vynikajícího servisu odvrátil, čtvrtý už však smazat nedokázal a poprvé v zápase přišel o podání.

Manko brejku už se třicetiletému Čechovi dohnat nepodařilo a utkání musel rozhodnout super tie-break. V něm měl jasně navrch Tsonga a poprvé od roku 2014 se dočkal v Abú Dhabi výhry.

Berdych, který tak v Abú Dhabi letos skončil poslední, zvítězil jen při své premiéře v roce 2011, kdy si ve čtvrtfinále poradil s Marcosem Baghdatisem. Další vítězství nepřidal před čtyřmi lety ani letos.

Generálka na nadcházející sezonu tak českému tenistovi příliš nevyšla. Nicméně ostrý start čeká Berdycha až za pár dní v katarském Dauhá.

• MUBADALA WORLD TENNIS CHAMPIONSHIP •
Abú Dhabi, SAE, tv. povrch
páteční výsledky (30. 12. 2016)
Zápas o 5. místo
Tsonga (Fr.) - Berdych (ČR) 6-7(5) 6-3 10-3

 

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

18
Přidat komentář
Alexandria
Cesky tennista T.Berdych sa mozna este vzchopit!:)
Reagovat
smazaný uživatel
cesky tenista pusobi velmi slabo u lopticek je pozde na ao dufam v tezky los :)
Reagovat
Alexandria
Tsonga posobi zdravo a pozitivne,je to tennista gavalier
Reagovat
panzer.dragon
http://s4.reutersmedia.net/resources/r/?m=02&d=20161202&t=2&i=1163985617&w=976&fh=&fw=&ll=&pl=&sq=&r=2016-12-02T205130Z_4618_LR1EC620ZCDNA_RTRMADP_0_FRANCE-POLITICS-PROTESTS
Reagovat
Krisboy
Podle toho, jak drží tu raketu, tenis evidentně nikdy nehrál. By mě zajímalo, jestli to trefil, kam chtěl. Spíš ne :)
Reagovat
Frick
250 000 USD by Berdychovi stačilo nebo za tyto prachy by ani nepinkl do míčku?
Reagovat
smazaný uživatel
to to pan Berdych zas vydrbal, stesti, ze jsem opet nic nevidela.. :-) Jinak ale ac deckam nic zleho nepreju, uz aby bylo po prazdninach.. ;-)
Reagovat
FulnekUltras
psychiku je třeba stále otužovat - kolikrát nechápu, že jsem jako harant mohl taky takhle lítat... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
out, narazim na prispevky pod kadou... na otuzovani postaci stalice TP.. :-(((
Reagovat
FulnekUltras
tak to mě dneska ani nenapadlo... ;)))
Reagovat
kada.tom
No, tak Tomáš v Kataru pohořel. Stejně tak před chvilkou Andy, který překvapivě podlehl Goffinovi. No ... je to pořád jen exhibice. Loni ji vyhrál Rafa a sezónu moc povedenou neměl, takže nějaký závěry bych z tohohle "turnaje" asi nedělal :-)
Reagovat
FulnekUltras
souhlas - "větší akce" teprve přijdou
Reagovat
Kytka
Jasně, pořád je to jen a jen příprava. Taky to nebyl normální zápas, když se místo třetího setu hrál jen supertiebreak. Hlavně, že je doufám zdravý před novou sezónou.
Reagovat
smazaný uživatel
dostat od soucasneho tsongy 10-33333 ty ses moc berdychu :DDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
ukonci karieru exhibice a byl tam nejslabsi :D :D
Reagovat
r176
Letos to vidím na dva tituly z GS :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Hodnotit Tomáše nebudu byla to jen exibice.no uvidíme co v Kataru Tome hodně zdaru!!
Reagovat
George_Renel
jestli se Tomáš cítí zdravý. Rezervy byly vidět hlavně v pohybu a celkové úderové jistotě.
Jinak Tsonga a soutěží s Nadalem o titul chlupáč roku. .-)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist