Allertová na Štvanici svůj nejcennější titul nevybojovala

16. 8. 2015, 15:31
Aktuality 72
ITF PRAHA - Denisa Allertová v rodné Praze svůj nejcennější trofej nezískala. Nejvýše nasazená hráčka v dnešním finále na Štvanici podlehla Španělce Marii-Terese Torróové-Florové, která v předchozích kolech vyřadila i jiné české tenistky Nicole Vaidišovou a Petru Cetkovskou.
D. Allertová a M. Torróová-Florová

Dvaadvacetiletá Denisa Allertová si dnes zahrála finále poprvé od loňského září, svůj jubilejní 10. titul z turnaje ITF ale vybojovat nedokázala. V boji o něj podlehla 4-6 6-7 o rok starší Španělce Marii-Terese Torróové-Florové.

"Pocity po prohraném finále mám smíšené, ale celkově turnaj hodnotím pozitivně. Ve finále to nevyšlo, ale jsem za něj ráda," řekla Allertová, jež si na začátku sezony odbyla premiéru v českém fedcupovém výběru.


"Soupeřka dnes byla bohužel lepší, já to nezvládla. Své šance jsem tam měla, mohlo se to zlomit, ale nevyšlo to. Bojovala jsem, co to šlo, ale nevyšlo to," komentovala Allertová, jež od čtvrtfinále bojovala s nataženým stehenním svalem. "Zranění mě limitovalo, ale to k tomu patří. Ke konci turnaje se občas nějaké zranění objeví."

Allertová mohla v rodné Praze vyhrát poprvé turnaj s dotací 75.000 dolarů, ale poslední krůček před domácím publikem neudělala. "Trochu mě to svazovalo, ale snažili jsem si to nepřipouštět. Diváci byli skvělí, moc jim děkuju za podporu a za to, jak fandili. Děkuji i rodině a svým přátelům, moc mi pomohli," dodala 85. hráčka světa, jež by si měla polepšit o devět příček a vylepšit tak své dosavadní maximu.

 

141. tenistka žebříčku WTA Torróová-Florová, jež už byla jednu chvíli i hráčkou elitní padesátky, na jaře překonala rekord turnajů ITF, na kterých vyhrála celkem 36 zápasů v řadě. V Praze se postarala i o vyřazení Nicole Vaidišové a Petry Cetkovské.

• ITF PRAHA •
Česko, antuka, 75.000 dolarů
nedělní výsledky (16. 08. 2015)
• Dvouhra - finále •
Torróová-Florová (7-Šp.) - Allertová (1-ČR) 6-3 7-6(5)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

72
Přidat komentář
Frick
Myslíte si, že tyto dotace byly maximem možného a na více než takovýto slušný dvojturnaj to nebude?

Nicméně je fakt, že Petera udělal progress. Loni jen ta 25k v Plzni, nyní k tomu přibral rovnou 75k, která vlastně poněkud zastínila mužský challenger, jenž byl loni "sólo"....

https://youtu.be/DPV3HFqrlqs?t=29s

Loni se v tomto smyslu vyjadřoval, třeba uznat, že se mu to povedlo. A možná jednou... :o)

Na druhou stranu Petera podle všeho není žádný dobrák.
Reagovat
Frick
Lhal bych, kdybych řekl, že jsem ten turnaj několikrát nenavštívil, konkrétní "termíny", kdy jsem tam byl, vám sdělovat nebudu ;-)

Samozřejmě, ten nevyužitý centr je pro mne solí do ran, nutno samozřejmě přiznat, že malý centr kapacitně stačil. Nicméně, v tom hnusném vedru by odstíněné tribuny velkého centru přišly vhod, takže minimálně z tohoto pohledu velký centr chyběl.

Středobodem areálu bylo "náměstíčko" s fontánou před restaurací Tiebreak, kde Vopičkovo Advantage cars vystavovalo několik kusů vysoce prémiových vozů. V restauraci (resp. u venkovních stolů) bylo možné potkávat různé hráče a hráčky, jakož i další tenisové persóny. Takže rozhodoně tam bylo jakési "propojení". Prostory vyhrazené výhradně pro hráče/ky byly pak v kryté hale s dvojkurtem. Skládaly se z jídelny a odpočínkové místnosti s pohovkami. Celkově to zabíralo asi 3/4 jednoho kurtu, čili tam zbývalo velké k rozšíření prostor.

Montované tribuny, které byly přistavěny k venkovnímu trojkurtu (odehrávaly se tam zápasy mužů) mi ukázaly, jak vysoké ty stupínky jednotlivých řad musí být, aby to za něco stálo. Je to 40 cm. Černoškova tribuna měla 27 řad. 27 x 40 = 10,8 m. Nejsem technik, nevím zda je možné takovouto stavbu možné jen tak smontovat a také za jakých stavebních nákladů. I tak by ale kapacita centru zůstala totožná. A např. dalších 500 míst navíc (o čemž Černošek hovořil), to by bylo dalších 8 řad navíc a výška by se dostala až někam ke 14m. Ale i kdyby se mu to povedlo, tak nikdy, nikdy, nikdy to nebude tak dobré, jak centrkurt na Štvanici. Pro mne je to neskutečně smutná záležitost.

Parkování asi skutečně není na ostrově 100%, nicméně překousnout to podle všeho lze, např. se dají využít prostory okolo/pod Hlávkovým mostem.
Reagovat
Frick
PALEC NAHORU - Denisa Allertová

I když úplně "čistý" také není. To finále dobré nebylo a ty zápasy předtím se asi také nedaly hodnotit na 1*. Nicméně Denča dosud finále takto velkého turnaje nehrála (ano, je k diskuzi, zda je mezi 50k a 75k takový rozdíl, ale dejme tomu, že ten rozdíl tam nějaký je), tak jí ten palec dám.

PALEC DOLŮ #1 - Lucie Šafářová

Velké zklamání. Podávat v zápase na výhru 2:0 na sety, vést 30:0 a nakonec prohrát?! Ale fujky! Lucina by se měla probrat. Po životním FO hrála na třech turnajích a vždy v úvodním zápase turnaje měla ohromné problémy.

PALEC DOLŮ #2 - Karolína Plíšková

Měla si po Stanfordu dát oraz, neudělala to a střihla si obrovskou ostudu, když prohrála zápas, který měla snad ještě lépe rozehraný než Lucka.

(Nejen) čeští tenisoví fans byly natěšeni na zápas Viky s Petrou. Místo velké bitvy tu však bylo hladké vítězství Bělorusky. Uvidíme, jak se dále Petra popere se svými problémy.

Bára překvapivě hladce zdolala v R64 Toronta Lepčenkovou, bohužel proti Sabině se jí na to už navázat nepodařilo.

Lucka Hradecká nezvládla pozici favoritky a po prohraném tripple-TB mači se s Torontem rozloučila již v prvním kvalifikačním kole.

Štěstěna políbila Terku Smitkovou, když jí v Q-1K Toronta vzdala soupeřka už po prvním gemu. v dalším kole ale Terka tohoto dárečku nevyužila a pokračuje ve výsledkové mizérii.

Klára Koukalová vyhořela v prvním kole štvanického turnaje, když jí jen lehce mladší Pous-Tio vypráskala 6:2 6:2...

Bára Kr. nebyla zdravotně fit a i ona se v Praze rozloučila výpraskem v prvním kole...

Petra Cetkovská úspěšně pokračuje v boji o návrat do TOP 100. Na Štvanici uhrála SF, když měla i porci štěstí - soupeřky v R32 a ČF jí vzdaly.

Terka M. - to stejné jako Bára Kr. - nebyla zdr. v pořádku a se Štvanicí se rychle rozloučila. :-(

Nicole se poprvé od svého comebacku představila v Ćesku. Byla velkým tahákem pro diváky a mohla si od nich užívat velké podpory. Nakonec z toho bylo ČF, což myslím, že není tak zlé.
Reagovat
slacker
Palec dolu cislo 1 prece je Petra Kvitova-Nemozna
Reagovat
EllNino
sice to byl hroznej výkon, ale Lucka a Kája si tentokrát zaslouží dol(náky víc ..měly obě vyhraný duel ...
Reagovat
janek_da
palec dolu tak dlouhemeu komentu
Reagovat
tommr
není sporu o tom, že Lucka i Karolína si tento týden PALEC DOLŮ vrchovatě zaslouží. Zajímavý ovšem je, že v žebříčku si i přes to ostudný selhání polepšily ...
Petra sice zklamala taky, ale u ní se to vzhledem k jejím zdravotním komplikacím a mimořádně těžký soupeřce na úvod dalo čekat ...
Reagovat
blixa
Víš kam si ty palce můžete strčit ? ;-)
Reagovat
Frick
Podrobně nám to vysvětli.
Reagovat
EllNino
doprdele :D
Reagovat
blixa
Děkuji. Nemusím se obtěžovat s vysvětlováním ;-)
Reagovat
tommr
nebud hysterickej. To si neumíš přiznat, že to Karolína pro jednou pořádně pokonila?
Reagovat
blixa
No, já ani nevím jak moc a proč to pokonila, protože jsem to neviděl, stejně jako ty a Frick. A Mirjana není žádný vořezávátko. Ale nejde vůbec o Karolínu, jde o celkovej charakter těhle hodnocení. Povrchní, mechanické hodnocení jen podle čísel výsledku. Pro mě jest takové hodnocení na hov.no, a je úplně jedno, kdo je zrovna dehonestován.
Reagovat
EllNino
přesně, hodnocení podle "papírových předpokladů", když nikdo ze zápasu Káji neviděl ani míček, pokud nebyl na místě
Reagovat
tommr
když se ti ty hodnocení tak zajídají tak je nečti a nekomentuj. Takhle se jen prezentuješ jako zavilej Frickův oponent za každou cenu ...
Reagovat
blixa
Proč ne ? Někdo něco stvoří, tak proč bych se k tomu nemohl vyjádřit. A Frickův zavilej oponent určitě nejsem, naopak ho mám celkem v oblibě, což sis nějak neráčil povšimnout :D A to že ho občas sprdnu na tom nic nemění ;-)
Reagovat
tommr
no já bych řek, že se do něho navážíš skoro furt a ne jenom občas, ale možná, že se pletu. Každopádně nechápu proč ti tak vadí jeho týdenní hodnocení. Takový komenty snad na TP patří určitě víc než často nesmyslný bláboly nebo malicherný hádky jiných uživatelů proti kterejm zdaleka tak horlivě nevystupuješ ...
Reagovat
blixa
Vlastně máš pravdu. Normálně Frickovy "palce" nijak nekomentuju, byť mi tento způsob hodnocení není moc vlastní, ale u Fricka jako u "netenisty" ho do jisté míry chápu. Vlastně mě nasral až tvůj dodatečný komentář, ze kterého odkapává tvoje vrozená arogance a Frick je v tom poněkud nevinně.
Reagovat
tommr
tvůj komentář o mý vrozený aroganci mě opravdu pobavil - obzvlášt od tebe to sedí ... :)
Dál už to radši nebudu komentovat, protože nechci dělat radost úchylákovi slackerovi, kterej už tak z toho má Vánoce ...
Reagovat
slacker
To je pro takoveho kakabuse typicke - nechce nikomu delat radost
Reagovat
Frick
Já ještě tedy podotknu, že skutečně toto své hodnocení považuji za totální amatéřinu.

A to skutečně není ohromné zklamání, aby nová světová osmička prohrála vyhraný zápas s hráčkou o 40 míst níže?

Jinak já si Lučičový vážim, její story je neskutečná. A třeba je to i inspirace pro Nicole.
Reagovat
blixa
No to je zase ten úchylnej "žebříčkový" pohled. Celá TOP 50 (cca) je dneska nesmírně vyrovnaná a jako "ohromné zklamání" to určitě nevidím. Pro posouzení je vždy potřeba vidět zápas, hodnotit to formálně podle postavení v žebříčku je úplnej nesmysl.
Reagovat
tommr
Frick ale nehodnotí jednotlivý zápasy - jde o komplexní zhodnocení výsledků našich předních hráček v daným týdnu a k tomu rozhodně nepotřebuje vidět všechny zápasy na vlastní oči ...
Reagovat
slacker
Takze tommr ma strcit palec do blixovy prdele?
Reagovat
FulnekUltras
to je jak na lovu krokoušů v SouthParku... ;)
Reagovat
sprchon
Dobrá práce, Ana nám postoupila. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Příště s tebou počítám, že budeš fandit na "plný úvazek" :)))
Reagovat
sprchon
Samozřejmě budu. ;)
Teď jen nějakou přijatelnou soupeřku a ve 2. kole už by mohl být stream... Ale zase hezky popořadě, čeká nás ještě dost práce bez streamů.
Reagovat
sprchon
Jak můžete vidět, tak Kája s Petrou vypadnou v ČF, Lucka skončí o kolo dřív. Angie Lucce i Petře vrátí porážku z loňského FC, pak porazí i Serenu a nakonec i Viku. :) Dojde na souboj Masha vs Vika.

https://drawchallenge.wtatennis.com/tournaments/western-and-southern-open/bracket?user_id=sprchon
Reagovat
sprchon
Aha, ono to ještě nejde vidět... :D To až to bude uzavřený.
Reagovat
sprchon
Tak aspoň to ČF vám odhalím. :D

http://www.imgup.cz/image/UxG
Reagovat
smazaný uživatel
5 z 8 čtvrtfinalistek a 3 ze 4 semifinalistek máme stejně :)
Reagovat
sprchon
A ta čtvrtá semifinalistka je Petra, co? :)
Reagovat
sprchon
A určitě ji máš, že porazí Serenu a pak vyhraje i finále...
Reagovat
smazaný uživatel
Mám no. Letos už to jednou vyšlo, tak proč ne znova... :DDD

Jinak moje ČF:
Serena-Sloane
Petra-Angie
Vika-Simona
Sam-Masha
Reagovat
sprchon
Tak nezlobil bych se, kdyby je tam Petra všechny vypráskala. :D :)
Reagovat
COMEON
Seeree VS Sloane
Petra VS Lucka
Vika VS Simona
Kaja VS Maria

ale tu Simonu po dnešku idem asi vymeniť, nakoľko v druhom kole bude (pravdepodobne) číhať nevyspytateľná Kiki Mladenovic :)
Reagovat
COMEON
ale to SF mám aj tak úplne najlepšie :)

Seeree VS Petra
Maria VS Vika

daj Bože také SF :O :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já mám:

SF Serena - Petra, Vika - Timea
F Serena - Vika
W Serena

Měl jsem teda chuť po včerejšku dělat změny, ale nakonec nechávám být, ještě počkám na rozdělení kvalifikantek :)
Reagovat
EllNino
Tak zápas probíhal velmi podobně, jako včerejší zápas s Mončou Puig :) Lucka nejprve vedla 3:1, pak prohrávala 3:4 a nakonec vyhrála první set 6:4.
Ve druhém setu prohrávala stejně jako včera 2:4, ale otočila na 6:4. :)
Takže skvělý výsledek a postup do hlavní soutěže, teď jen dostat nějakou příznivou soupeřku, mohla by to být třeba Genie, Tsvetana, Karin Knapp, nebo jiná kvalifikantka :)
Coco, Vika, Mugu, Petko, Giorgi, Sam, nebo Agu bych jí nepřál :)
Reagovat
kada.tom
jo, jsem rád, že to Lucka zvládla, měla dvě dost nevyzpytatelné hráčky a neztratila s nimi ani set, to se počítá :-)
Reagovat
sprchon
To je super. :) Tak teď ještě Ana Konjuh a Ana Karolina a budu plně spokojen.
Reagovat
blixa
Aně Karolíně věřím, ale pro druhou Anu bude Doi přetěžká soupeřka.
Reagovat
sprchon
Zatím s Doi drží krok, tak uvidíme... Rád bych viděl Anu v hlavní soutěži. I když šance na to, že bude na streamu je asi hodně malá.
Reagovat
smazaný uživatel
S Doi prohrála minulý týden v Torontu, bude to těžký...
Reagovat
sprchon
Hmm, první set pro Doi a já už brzo přestanu tlačit, protože se budu věnovat Belindě.
Reagovat
sprchon
Za stavu 4:4 tam měla Ana nějaké BB. Teď je to 5:6, takže už jedině přes TB.
Reagovat
smazaný uživatel
TB Ana zvládla, supr :)
Reagovat
sprchon
Dobrá práce, druhý set jste s Anou urvaly. :) Taky jsem pomáhal a přestal jsem věnovat pozornost finále v Torontu, proto teď Belinda přišla o break... :( :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem během TB čísla nesledovala. Vidíš, jak se skvěle doplňujem :DD
Reagovat
sprchon
Tak to teď prosím tě vem zase na chvíli za mě. :D Belinda mě potřebuje. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Yes! Je to tam! Snad dostane někoho "hratelnýho" :))
Reagovat
sprchon
Třeba Genie. :D Nebo nejlépe asi Knapp. A pak tam jsou taky dvě kvalifikantky nalosované k sobě.
Reagovat
smazaný uživatel
Genie by byla hratelná a byl by i streamu asi. Tu bych brala. :D
Reagovat
sprchon
No nevím, není to Američanka, ale Kanaďanka. Dobrý kompromis by mohla být Coco... Byla by hratelná a jako Američanka určitě kamerám neunikne. ;)
Reagovat
EllNino
nezapomínej, že to je společnej turnaj, takže z těch ženskejch zápasů uvidíme fakt malilinko, ale zrovna CoCo asi bude :) ...když je to divoká karta
Reagovat
sprchon
Právě, streamů bude bohužel málo... Doufám, že v prvním kole zbude místo na Angie s Belindou. :)

S Genie nepočítám, to je padající hvězdička, navíc ne domácí.
Reagovat
smazaný uživatel
To bude tím areálem. Na Spartě by jí Allertová určitě porazila.
Reagovat
horska.kraslice
A je zaděláno na dlouhou diskusi (?)
Reagovat
Frick
Jasně, ve Stromovce se našim holkam dařilo vždy bez výjimky. Třeba loni...
Reagovat
smazaný uživatel
Neřekl bych, že Denisa byla o moc horší, ale Španělka lépe využívala šance a zvládala klíčové momenty... Když jsme se sprchonem ve středu koukali na turnajového pavouka přímo v areálu, tak jsem se trochu obával, aby z té spodní poloviny nepostoupila do finále nějaká Španělka. Pro mě to vážně nejsou moc atraktivní hráčky - všechny mají dvě jména a všechny jsou antukářky na jedno brdo. :D Výjimkou je asi jenom Garbine, což je taky jediná Španělka, která se mi na okruhu líbí. :)

BTW: Když nad tím tak přemýšlím, tak Denisa je z mého pohledu asi druhá nejsympatičtější česká tenistka (samozřejmě daleko za Katkou)... :)
Reagovat
blixa
Kurnik, kolikrát to mám opakovat :D Garbine je Španělka jen státní příslušností, jinak je to napůl Katalánka a napůl Venezuelanka ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to mnohé vysvětluje. :D Ale beru ji jako španělskou tenistku...
Reagovat
sprchon
Taky mě tyhle Španělky nebaví. :D Garbine není Španělka, tak proto. ;) Tipoval jsem ze spodku buď Nicole nebo Cetku. Torro-Flor překvapila.

Myslím si, že Denisa dneska nehrála ani ten svůj standart. Byla tak nějak bez náboje, nebylo nic, co by jí nakoplo, pořád jen dotahovala a trápila se. A taky diváci teda moc nepomohli. To Nicole fandili v prvním kole o dost víc.
Reagovat
smazaný uživatel
S těmi diváky máš pravdu. Překvapilo mě, že na finále nebyla větší návštěva.
Reagovat
smazaný uživatel
Podle všeho většina lidí nepřišla na tenistky, ale na celebritu (Nicole).
Reagovat
sprchon
Bohužel...
Reagovat
tommr
letos poprvé nevyhrála domácí turnaj Češka. Denisa mě dneska trochu zklamala - čekal jsem, že se před domácím publikem bude chtít vytáhnout. Místo toho celej zápas jen dotahovala, nevyužívala šance a dělala laciný chyby - rozhodně to nebyl její nejlepší výkon ... :(
I tak si ale Denisa zase v žebříčku o něco polepší. Za finále v Praze si připíše 70 bodů a upevní si tím pozici v první stovce ... :)
Reagovat
sprchon
Škoda, ale Torro-Flor byla ve hře lepší.
V rozhovoru mi přišla Denča hodně smutná...
Reagovat
tommr
no dneska žádnej důvod k jásotu nemá - její dnešní výkon i výsledek nestály za nic ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Finalistky dostali trofeje v krabici, zvláštne.
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že z těch krabic alespoň sundali cenovku :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist