Allertová první letošní titul nezískala, nestačila na Mituovou

13. 11. 2016, 18:22
Aktuality 4
ITF BRATISLAVA - Nejvýše nasazená Denisa Allertová na turnaji ITF s dotací 25 000 amerických dolarů v Bratislavě premiérový letošní titul nezískala. Favoritka dnešního finálového utkání nestačila na Rumunku Andreeu Mituovou. S turnajovou sedmičkou prohrála snadno 2-6 3-6.
Denisa Allertová; © Rick Gleijm

Denisa Allertová se herně zvedla na zářijovém turnaji v uzbeckém Taškentu, kde došla až do semifinále. Od té doby se potřetí za sebou probojovala minimálně do čtvrtfinále.

Oba úvodní zápasy zvládla na halových turnajích WTA v Linci a Lucemburku a na podniku ITF v Bratislavě potvrzovala roli nasazené jedničky až do finále. Beze ztráty setu přehrála Magdalenu Pantůčkovou, Dianu Marcinkevicovou a Terezu Smitkovou. Ve čtvrtfinále jí vzdala zápas po prvním setu Arantxa Rusová.

Dnes ale byla nad její síly Andreea Mituová. Bývalá 68. hráčka světa se letos herně hodně trápila a spadla až do třetí stovky žebříčku. Jejím největším letošním úspěchem byla finálová účast na podniku ITF v Sao Paulu.

Do Bratislavy ovšem přijela ve skvělé formě. Set ztratila jen ve čtvrtfinálovém utkání s Korpatschovou. Zbylé duely proti domácí Kristině Schmiedlové, Ferrové i Schoofsové zvládla ve dvou sadách.

V prvním setu si Allertová nevypracovala ani jednu brejkbolovou příležitost a o své podání přišla hned dvakrát. I ve druhém dějství prohrávala česká tenistka o dva brejky.

Rumunka výborně servírovala, Allertové nasázela šest es a její úspěšnost prvního podání se neustále pohybovala kolem 70%. Rodačka z Prahy sice Mituovou v předposledním gamu poprvé v zápase brejkla, následně však popáté ztratila servis.

I tak se Allertová v žebříčku posune o dvě místa na 93. pozici. Mituová čekala na další titul od loňského března. Na okruhu ITF získala Rumunka celkově 15. titul a jako odměnu získá 50 bodů do žebříčku.

Přesto ji v žebříčku WTA čeká propad o jedno místo, jelikož obhajovala loňskou finálovou účast z turnaje ITF v Nantes.

• ITF BRATISLAVA •
Bratislava, tv. povrch (hala), 25.000 dolarů
nedělní výsledky (13. 11. 2016)
Dvouhra - finále
Mituová (7-Rum.) - Allertová (1-ČR) 6-2 6-3

 

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

4
Přidat komentář
Dobry-den
Neuvěřitelné zklamání :-(((
Reagovat
Fandina
Mitu jsem v úterý v Bratislavě viděla hrát proti Kristině Šmidlince a ve středu proti Ferro, hrála tam dobře, tak se ani moc nedivím, že s Denčou to mohla zopakovat. A škoda, že jí to nevyšlo. Každopádně herně se mi Denča tam moc líbila a držím palce do příští sezony. Denčo pojď!
Reagovat
EllNino
Nevadí, spíš je divný, že nezkusila Limoges, tam mohla klidně hrát :) Ale asi dovolenka s Honzou na Slovensku, vždyť jak dlouho ročně se vidí ...

Trochu mi to připomnělo Petru v Lucemburku, neoslnivé výkony během cesty do finále a pak hladká prohra od nepříjmené Rumunky :)

Mitu umí hrát, už to několikrát ukázala, ale problém je v přístupu ...
Reagovat
smazaný uživatel
na Grandslamu si to vynahradí
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist