Allertová se oklepala z kanára a v Číně vyhrála posedmé v řadě

16. 3. 2017, 07:03
Aktuality 2
ITF SHENZHEN - Denisa Allertová v Číně vyhrála i svůj sedmý zápas, přestože dnes dostala kanára. V Shenzhenu zdolala Maďarkou Dalmou Galfiovou a postoupila do čtvrtfinále. Naopak neuspěla Barbora Štefková, jež podlehla druhé nasazené Rusce Alexandrovové.
Denisa Allertová

Denisa Allertová se v úvodu sezony po zranění stehenní svalu a také vinou nemoci trápila. Z šesti zápasů vyhrála jediný a tak se rozhodla odletět se svým přítelem Janem Šátralem do Číny a hledat formu na dvou podnicích ITF 60k.

Svého rozhodnutí litovat nemůže, neboť v nejlidnatější zemi světa odehrála už sedm zápasů a dosud neprohrála. Po nedělním triumfu v Zhuhai se jí daří v Shenzhenu, kde po snadné výhře nad Britkou Tarou Moore zdolala i osmnáctiletou Maďarku Dalmu Galfiovou.

Čtyřiadvacetiletá Allertová zdolala bývalou juniorskou jedničku a vítězku dívčího US Open 2015 ve třech setech 7-6 0-6 6-2. V prvním setu celkem třikrát dotáhla manko brejku a v tie-breaku vybojovala vedení. Jenže druhá sada se jí vůbec nepovedla; ve třech gamech neuhrála ani fiftýn a poprvé v sezoně dostala od 158. hráčky světa kanára. 

Potupný set ji ale nepoložil. V rozhodujícím dějství česká tenistka nečelila žádnému brejkbolu, využila obě šance na brejk a po hodině a 51 minutách mohla slavit sedmou výhru v řadě. 

Ve čtvrtfinále se Allertová utká s další osmnáctiletou soupeřkou. Poprvé narazí na Bělorusku Arynu Sabalenkovou, která v únoru pomohla své zemi k historickému postupu do semifinále Fed Cupu.

113. tenistka žebříčku Allertová, jež se v případě triumfu vrátí do Top 100, by v dalších dvou týdnech měla mít volno. Pak by ráda zkusila štěstí v kvalifikacích turnajů WTA v mexickém Monterrey a kolumbijské Bogotě.

Druhá Češka v soutěži Barbora Štefková dnes ve druhém kole neuspěla. Jednadvacetiletá tenistka v Shenzhenu prohrála 4-6 3-6 s turnajovou trojkou Ruskou Jekatěrinou Alexandrovovou.

• ITF 60k SHENZHEN •
Čína, tv. povrch, 60.000 dolarů
čtvrteční výsledky (16. 03. 2017)
• Dvouhra - 2. kolo •
Allertová (4-ČR) - Galfi (Maď.) 7-6 0-6 6-2
Alexandrovová (3-Rus.) - Štefková (ČR) 6-4 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
tommr
měla sice s talentovanou Madarkou hodně práce, ale zápas zvládla a v žebříčku si opět o něco polepšila. Momentálně je na 109.místě, postup do semifinále (kterej je rozhodně v jejích silách) by jí posunul na 107.místo, postup do finále na 104.místo a případnej titul dokonce zpátky do první stovky na 96.místo ...
Reagovat
Frick
Tak může to hráčce pomoci, nemůže? Když je to 5:0, už se na to vysr... a zatlačit v dalším setu?

Ale dobře, že to dala, o tom žádná.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist