Allertová si v čínském Zhuhai došla pro svou nejcennější trofej!

12. 3. 2017, 08:14
Aktuality 24
ITF ZHUHAI - Denisa Allertová odletěla do Číny najít ztracenou herní pohodu a hned na prvním turnaji ji našla. V Zhuhai česká tenistka nenašla přemožitelku a po dnešní finálové výhře nad domácí Saisai Zheng slaví svůj dosud nejcennější titul.
Profily hráčů
Denisa Allertová

Denisa Allertová si během zimní přípravy natrhla stehenní sval a do nové sezony vstoupila nedostatečně připravená. U 'protinožců' neuhrála ve třech zápasech ani jeden set a také vinou nemoci z šesti letošních zápasů vyhrála jediný v kvalifikaci; po boji proti hráčce čtvrté světové stovky Chorvatce Teně Lukašové.

Hledat formu se tak vydala na turnaje ITF. S přítelem Janem Šátralem odletěla na dvě společné akce mužů a žen do Číny a zatímco Šátral v Zhuhai v pondělí utrpěl osmou porážku v řadě, Allertová na podniku s dotací 60 tisíc dolarů našla ztracenou herní pohodu. V pěti zápasech nenašla přemožitelku a slaví životní úspěch.

Pražská rodačka postoupila přes Kazašku Zarinu Dijasovou, Slovinku Dalilu Jakupovičovou, Nizozemku Arantxu Rusovou a Belgičanku Marynu Zaněvskou bez ztráty setu do finále a v něm si dnes poradila  i s domácí nasazenou čtyřkou Saisai Zheng. O rok mladší Číňanku, jež je v žebříčku o deset míst výše, zdolala 6-3 2-6 6-4.

Do zápasu 113. tenistka světa Allertová vstoupila hůře a prohrávala 0-3, pak ale vyhrála šest gamů v řadě a závěr úvodního dějství vyšperkovala ziskem 16 výměn po sobě. V druhé sadě se ale Číňanka oklepala, o servis ani jednou nepřišla a vynutila si rozhodující set.

V něm česká hráčka neudržela vedení 3-1, ale výhodu brejku ze sedmé hry už neztratila. I když při prvním mečbolu spáchala čtvrtou dvojchybu, na druhý pokus už uspěla a přerušila sérii tří finálových nezdarů.

Tituly Denisy Allertové:
2017 ITF 60k Zhuhai (Čína)
2014 ITF 25k Alphen a/d Rijn (Niz.)
ITF 25k Plzeň (ČR)
ITF 25k Siofok (Maď.)
ITF 25k Budapešť (Maď.)
ITF 50k Istanbul (Tur.)
ITF 10k Antalya (Tur.)
ITF 10k Antalya (Tur.)
2013 ITF 10k Sharm El Sheikh (Egypt)
2012 ITF 10k Antalya (Tur.)

Pražská rodačka Allertová si tak dala dodatečný dárek k úterním 24. narozeninám. Nejen že ukončila dva a půl roku dlouhé čekání na svůj jubilejní 10. titul z turnajů ITF, ale také získala svou nejcennější trofej. Tou dosud nejhodnotnější byla ta z podniku ITF 50k v Istanbulu 2014. V Zhuhai se sice hrál turnaj stejné kategorie, ale od letoška už s dotací 60 tisíc dolarů.

Za triumf v Číně Allertová získala 115 bodů do světového žebříčku, v němž by se bývalá 55. hráčka světa měla příští pondělí vrátit do Top 100.

Svěřenkyně Jana Příhody v Číně zůstane i příští týden, kdy ji čeká další podnik ITF 60k v Shenzhenu. Pak by chtěla zkusit štěstí v kvalifikacích turnajů WTA v mexickém Monterrey a na antuce kolumbijské Bógotě.

• ITF 60k ZHUHAI •
Čína, tv. povrch, 60.000 dolarů
nedělní výsledky (12. 03. 2017)
• Dvouhra - finále •
Allertová (6-ČR) - Saisai Zheng (4-Čína) 6-3 2-6 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

24
Přidat komentář
VlS
před rokem věřil, jaký bude nadšení, že Denča vyhraje šedesátku ?
Reagovat
lars
Asi nikdo, pac pred rokem se 60-tky nehraly :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale vyhrala stejne bodovanou 50ku pred lety, kdyz se jako neznama holka po zraneni drala nahoru, tusim, ze v Istanbulu, takze "spolunejcenejsi trofej ". SF na WTA v Luxemburku tehoz roku bych ale stavel vyse a finale v Kantonu predloni, kdy krasne vypraskala napr. Halepovou, uz tuplem
Reagovat
Frick
Ale poslední zápas tam prohrála.
Reagovat
VlS
O to přece nejde, jde o to, že aby vyhrála zápas musí jít z okruhu na ITF.
Reagovat
Vaslab
Denisa za vítězství získala 80 bodů, nikoli 115. Po odečtu bodů z loňského IW by se měla dostat na nějaké 110. místo.
V Bogotě Denisa kvalifikaci nebude muset absolvovat, dostala se do hlavní soutěže (viz http://www.tennisforum.com/3601-claro-open-colsanitas/1212338-bogota-md-list.html)
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud bude hrat v Bogote, tak bych si tipnul, ze se pripoji k Fed cup teamu k Safi, Siniakove a Hrade. Pral bych si ale aby se tam obetovala jedna z nasich es, Kaja ci Bara, spise Kaja, protoze Bare antuka moc nesedi
Reagovat
tommr
nic proti Denise, ale proti Američankám musíme nastoupit v nejsilnější sestavě jinak jsme bez šance. Denisa by mohla leda tak vypomáhat ostatním v tréninku ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Na rychlejsi zelene antuce v soucasne forme je asi nasi jednickou Safi.Hodne sedi tento povrch taky Hrade , naopak nesedi Tyne a Bare ,u Dendy antuka taky nic moc.Kaju pokladam za dvojku hlavne kvuli mentalni sile
Reagovat
misa
Hradecká v singlu proti dobrým hráčkám už nestíhá.
Reagovat
Lenca45
Bára se vyjadřovala tak, že USA je velká výzva a že ona má výzvy ráda, takže pokud bude zdravá tak si myslim, že FC hrát bude. Spis co Kája, jestli postaví výš reprezentaci a možnost pro ní třetího finále v řadě, nebo přípravu v ČR na evropské antuky a turnaj v Německu hraný hned po víkendu...
Reagovat
FulnekUltras
Nech odpadne, čo je kolísavé, nech odpadne, čo je oportunistické - a nech aj v tom tíme ostane, čo je pevné a odhodlané za túto krajinu zápasiť !!!!!
Reagovat
misa
Soudruh Husák.
Reagovat
FulnekUltras
taky doktor a hlavně vynikajicí státník, kterého jsme od té doby už neměli
Reagovat
misa
Postupem času jsem pochopil, že se na TP jen bavíš psaním nesmyslů a provokováním jiných :)
Reagovat
blixa
To se mýlíš, zkroucený stalinistický mozek to myslí smrtelně vážně.
Reagovat
Frick
Ano, čtvrt sezony fuč a má jen dva tituly z Premiérů.
Reagovat
blixa
No jo, šmudla je to. To Frick i Chuck Norris dokážou za první čtvrt sezonu vyhrát dva GS !!! (přestože se hraje jen jeden ;-) )
Reagovat
Frick
Sorry, jsem na mobilu, špatně jsem se vyjádřil. Prostě by hodně naštvala, kdyby turnaji, co vyhrála letos už 2x, odstrelila Fed cup.
Reagovat
blixa
Koho by naštvala ? Mě rozhodně ne ;-)
Reagovat
VlS
A máš nějaký indicie, že by se na to Kája chtěla vykašlat? Nebo jento jen, že ty si myslíš. Netvrdil bych, že holky na antuce neumí, do jedný na antuce vyrostly, navíc zelená antuka je rychlejší, než hard v IW. Pohyb a klouzání na zelený antuc a na cihle je stejný. Stutgart a Madrid jsou v rámci antuky rychlý, až Řím je ultra pomalej.
Reagovat
tommr
dneska vybojovala velmi cennej titul, kterej by jí mohl hodně psychicky pomoct ... :)
Zápas přitom začla velice špatně a rychle prohrávala 0:3. Dál už jsem to sledoval jen jedním okem, protože začala hrát Lucka v IW, takže si netroufám hodnotit její výkon. Zjevně se ale musela hodně zlepšit jinak by nebezpečnou domácí hráčku neudolala ... :)
Reagovat
dadaft
gratulace.
jen tak dál,,,
Reagovat
smazaný uživatel
Uz bylo na case
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist