Allertová v Lucemburku končí ve čtvrtfinále

20. 10. 2016, 14:05
Aktuality 70
WTA LUCEMBURK - Denisa Allertová v Lucemburku končí ve čtvrtfinále. Dnes nestačila na favorizovanou Kiki Bertensovou 0-6 4-6. Turnajová trojka v semifinále vyzve Monicu Niculescuovou, nebo nasazenou dvojku Caroline Wozniackou.
Denisa Allertová; © Rick Gleijm

Kiki Bertensová si po šesti prohrách v řadě spravila na halovém turnaji v Lucemburku chuť. V roli nasazené trojky si poradila beze ztráty setu s Beckovou i Slovenkou Annou Karolínou Schmiedlovou.

Úvodní dva zápasy zvládla i Denisa Allertová, která musela oba duely otáčet. Proti Bouchardové ztratila první sadu, a v zápase s krajankou Smitkovou dokonce čelila třem mečbolům.

Roli favoritky potvrzovala Bertensová hlavně v prvních osmi gamech, které suverénně získala. Nizozemce se dařilo vše, na co sáhla, naopak Allertová byla na kurtu bezradná a hodně kazila.

Poté přišel zlom, kdy si Allertová poprvé v zápase udržela podání. Přibylo také nevynucených chyb z rakety turnajové trojky a česká tenistka začala favoritce konkurovat.

Rodačka z Prahy vedla ve druhém setu 4-3, závěrečné tři hry ale jasně patřily Bertensové, jež v nich prohrála pouhé tři fiftýny.

Allertová tedy stejně jako v Linci končí ve čtvrtfinále. Se svými výsledky v závěru sezony může být však spokojená a je to pro českou hráčku příslib do další sezony.

Bertensová stále bojuje o účast na WTA Elite Trophy v Zhuhai. Pokud v Lucemburku získá titul, pojede si zahrát do Zhuhai místo Strýcové.

22. hráčka světa si o finále zahraje s Rumunkou Monicou Niculescuovou, která měla postup do semifinále zcela bez námahy. Její favorizovaná soupeřka Caroline Wozniacká, s níž v sedmi vzájemných duelech neuhrála ani set, totiž z turnaje kvůli nemoci odstoupila. Dánská šampionka z roku 2013 tak neprodloužila svou sérii sedmi vítězství.

• WTA INTERNATIONAL LUCEMBURK •
Lucembursko, tv. povrch (hala), 226.750 dolarů
čtvrteční výsledky (20. 10. 2016)
Dvouhra - čtvrtfinále
Kvitová (1-ČR) - Larssonová (8-Švéd.) 6-2 6-0
Bertensová (3-Niz.) - Allertová (ČR) 6-0 6-4
Niculescuová (Rum.) - Wozniacká (2-Dán.) bez boje
Davisová (USA) - Petkovicová (Něm.) 2-6 7-5 6-2
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

70
Přidat komentář
Frick
Ale že v tom létě tak šíleně paběrkovala. Sedm porážek v řadě, kurzy na soupeřky byly 2,10 až 4,10 (celkový součin u Tipáče 1126,10), tedy se nedá říct, že by ji třeba nějak fackoval los...
Reagovat
EllNino
prostě to na ní padlo, Petra měla po prvním semifinále Wimbledonu něco podobného ...
Reagovat
tommr
začátek dnešního zápasu mě trochu vyděsil, ale Petra se naštěstí po dvou prohraných podáních vzpamatovala a pak už na kurtu existovala jen jedna hráčka ... :)
Večer budu držet palce Davisový se kterou by si Petra v semifinále měla bez potíží poradit. Otravnou Petkovicovou bych jí rozhodně nepřál ...
Reagovat
Pavlis
Začátek jsem propásl. Viděno od stavu 2-2. Fíha. Jj, taky jí přeji Davis.
Reagovat
smazaný uživatel
Kam na ty trapný přívlastky chodíš? :-D
Reagovat
Pavlis
Dnes to bylo jednoznačný, super. Jen tak dál Peti. Už 41 výher, do konce října to bude ještě zajímavý.
Reagovat
tommr
pokud Petra přidá do konce roku ještě dalších 7 výher tak by to ještě mohla bejt docela slušná sezóna ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Začátek trochu rozpačitý ale pak se nad kurtem přehnal uragán Petra!!
Reagovat
Hector21
cifix Světlíku bojuj...

to mělo být 2:0 a ne 1:1 do pytle už
Reagovat
Fandina
v prvním setu se ze začátku nemohla najít, pak se našla a pokračovala v druhém setu. Nádhera.
Reagovat
pepin
Ahoj, začala totiž v poslední době používat hlavu a nepere to tam za každou cenu. Ukázkou byl ted poslední gem.
Reagovat
Fandina
Ahoj, jj, hezky se na to kouká, když hraje takhle s přehledem a jak říkáš za každou cenu to tam nepere. Tak třeba jí prospívá, když je odpovědná sama za sebe a ne za to, co jí říká trenér, když žádného teď nemá.
Reagovat
Frick
Ovšem stále bych nejvíce negatitvně, dnešní kanár ne-kanár, hodnotil tu prohru s Hibino. To je hráčka, co v druhý půlce sezony hraje pendrek, prohry s kdekym, byla to výborná příležitost, jak si uhrát "levných" 70 bodů (SF 110 b., F 180 b.) navíc.

O tom, že české finále by bylo hezkou ozdobou turnaje, ani nemluvim.
Reagovat
Fandina
Je potřeba pořád brát v úvahu, že Denča je náchylná k nemocem, zraněním, takže kdyby to nebylo, všechno vypadá jinak. Spoustu zápasů kvůli tomu musela vzdát nebo vůbec nenastoupila.
Reagovat
Frick
To ale nebylo tématem mého postu.
Reagovat
Fandina
Je to možné, já jsem jen koukla na to, že bodovala na posledních třech turnajích.
Reagovat
EllNino
Hibino se v Taskentu daří a obhajovala titul .... něco jako génius loci ale twnisovemu teoretikovi nebudu vysvětlovat ... tyhle věci ti totiž absolutne nedochází
Reagovat
Frick
Jo, že jsme to mohli vidět letos a loni u Petry ve Wimbledonu.

Kdybych třeba napsal, jak nechápu, že Denisa mohla prohrát v Kanotnu "vyhraný" zápas s Golubic, když je Kanton místo jejího nejlepšího turnajového vystoupení, tak si dokážu představit, jak bys mne, pane důležitý, začal povýšeně poučovat o tom, jak nelze srovnávat loňskou a letošní sezónu a kolik faktorů se změnilo.

Ano, obecně si myslim, že by hráčka měla jet na turnaj, kde zaznamenala přetím úspěch, znovu, ale rozhodně považuju za nesmírně laciný a povrchní hledat hlavní příčinu prohry Denisy v tom taškentskym SF v tom, že tam Hibino loni vyhrála.
Reagovat
EllNino
Jojo povýšeně ... já aspoň chápu základní fakta a to, že Hibino na tom turnaji prostě hrála dobře, Denisa ten zápas nezvládla, hrála blbě, ale Hibino prakticky nechybovala ...já teda nevím, na co si stěžuješ upřímně ...na posledních 3 turnajích hrála minimálně čtvrtfinále, což je super, má dobré skalpy hráček jako Bouchard, Kasatkina, Flipkens, Kontaveit, není zraněná a vrátila se do stovky ...
Reagovat
Frick
No "stěžuju" si na tu prohru s Hibino, protože to byla nevyužitá příležitost, která se už v mnohem lépe obsazeném L+L neopakovala (byť bodové ohodnocení i dotace všech tří turnajů byly shodné).
Reagovat
EllNino
prostě prohrála no ... já nevím, neviděl jsem ji jako favoritku a Hibino ji celkem jasně přejela ... Denisa má ve výkon velké výkyvy
Reagovat
Frick
Ano, kdyby ne (+ zdraví lépe drželo), tak je v TOP 30.

Ostatně já jsem jen napsal, že mne ta prohra s Hibino mrzí nejvíce, nic jinýho. Tak snad v tom, že CSN i Kiki jsou lepší hráčky než Hibino asi ve sporu nebudem, že?
Reagovat
EllNino
jsou, ale ve fázi semifinále turnaje už žebříčkové předpoklady schovej, protože jsou hráčky na vlně a hrajou obě dobře, navíc jde o postup do finále ... a jde o to, která se s tím popasuje lépe
Reagovat
Frick
Hibino měla haluz los. Do SF tam odehrála jedinej relevantní zápas proti navíc poprůměrný Ozaki. Denisa tři regulérní mače. Rozhodně tam tedy Denča šla mnohem lépe prověřená/rozehraná než Hibino.
Reagovat
Frick
Ale jinak je samozřejmě dobře, že se Denise začalo konečně zase relativně dařit, byť rezervy jsou pořád, hlavně to podání by pro ni mělo být při její výšce a tvrdších površích větší zbraní.
Reagovat
Fandina
Set je doma, tak ještě jeden Peti a hezky jako v druhé polovině prvního setu. Peti pojď!!!
Reagovat
Fandina
Jinak se mi líbí jak na Eurosportu komentuje zápas pan Šíma. Vždycky se něco zajímavého dozvím.
Reagovat
Lunej..
No mne prave pan Sima zrovna moc nebere, snazi se sice vtipkovat, ale odborne to moc nekomentuje.
Reagovat
Fandina
Podle mě přesně naopak, vždycky přidá něco, co je k tenisu, je vidět, že ho sám hraje. A nevšimla jsem si, že by se snažil vtipkovat.
Reagovat
Lunej..
Ne? Jak tam mel poznamku o Haskovi atd. Mne tam chybi komentovani uderu atd. Jsem rozmazlena Basou, woythou a tim Slovakem Ivanem Petrem nebo jak se jmenuje.:)
Reagovat
Fandina
Tak to nevím, že by něco říkal o Haškovi. Podle mě se nesnaží vtipkovat, spíš komentuje hru z pohledu hráče.
Reagovat
Lunej..
Tak jsi to nepostrehla. To je jedno, jen pisu svuj nazor. A Ivan Petr neni Slovak, blbnu.
Reagovat
Fandina
Já také píšu svůj názor, nikomu ho nenutím.
Reagovat
Lunej..
Ne? Jak tam mel poznamku o Haskovi atd. Mne tam chybi komentovani uderu atd. Jsem rozmazlena Basou, woythou a tim Slovakem Ivanem Petrem nebo jak se jmenuje.:)
Reagovat
Lunej..
Sorry, proc to mam dvakrat?:) Petre gratulka
Reagovat
blixa
Protože moc piješ a vidíš i píšeš dvojmo ;-)
Reagovat
Lunej..
Prave ze jsem dnes nepila :)
Reagovat
blixa
Źe by už trvalý stav ? A ohnout se stále můžeš ? :D
Reagovat
Lunej..
Dedku drza :D
Reagovat
blixa
:D :D :D
Reagovat
Frick
Denisa udělala na posledních 3 turnajích 230 bodů, což je plná polovina bodového zisku z ostatních 16 turnajů sezony.
Reagovat
Frick
To je na tandem turnajů L+L s celkem 6 zápasy asi skutečně moc. 4,16 servisu na zápas, 1,66 servisu na sadu, přestože 9 sad vyhrála....
Reagovat
freeteepek
Zatímco Denisa měla poměr esa dvojchyby 0/9, Bertensová 8/3 s úspěšností prvního podání 61% zatímco Denisa měla 51%. S takovým podáním to vážně nemohla vyhrát, i když ve druhém setu hrála jinak dobře.
Reagovat
Krisboy
No Petra začíná taky pěkně.
Reagovat
Lunej..
Zatim je to vyrovnane:D
Reagovat
Krisboy
No zdá se, že teď už snad není :)
Reagovat
Lunej..
Od dlouheho 6. gemu Petra zacala hrat svuj demolicni styl :)
Reagovat
Lunej..
Dve DF od Larsson jsou pekny darek.
Reagovat
Krisboy
No jo, vypadá to opravdu na demolici...styl Evža/Wimbl, Domi/Wuhan :)
Reagovat
bIbec
neva, AO už vypadá celkem nadějně. Kiki to tam vyhraje celé.
Reagovat
Frick
Nevím, jak by o něj přišla.

Bez 12 kvalifikantek a 8 WCMD je cut na 108. místě, tak i kdyby tam byly ještě tři SR (a nikdo jiný se kvůli zranění neodhlásil), tak je cut na 105. a na 106. má Denisa náskok 114 bodů a už nic neobhajuje.
Reagovat
Fandina
Denča škoda. V prvním setu si ani neškrtla, ve druhém hrála dobře, ale bohužel nestačila na lepší Bertens. Ta hrála dneska výborně.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak v práci vidím ve 2. setu 4:3 pro Denisu,rychle běžím domů na 3. set ...a ono 4:6 ve 2.a vidím jen sestřih..Snad to Péťa napraví
Reagovat
Lunej..
Kurt premeren, sit akorat zvednuta :)
Reagovat
Lunej..
Zatim brejkovana.
Reagovat
Frick
Navíc herně evudentně šlabší než v Linzi. Co se dá dělat. TOP 100 na konci je dle všeho zajištěna, nicméně na začátku sezony tam budou obhajoby jako prase, bylo by fajn, kdyby se Denča ještě pokusila něco uhrát do "zásoby". V Poiters (100k) je stále na seznamu, tak snad se tam objeví. Chtěl jsem připsat něco o tom, že je to "při cestě", ale koukám, že z Lucemburku do Poitiers je to stejně jako z Lucemburku do Prahy (cca 700 km) :-D. Kr. Plíšková (asi už si dá off-season) a Terka M. (zápěstí) se odhlásily.
Reagovat
tommr
u Terezy Martimcový to odhlášení chápu, ale Kristýna si mohla ještě ten jeden turnaj zahrát. Případný body z Poitiers by se jí velice hodily ...
Reagovat
Frick
Asi už tam neni moc motivace. Vyhrála WTA turnaj. Je hluboko v TOP 100, na jejiž zajištení až do US Open 2017 (!!!) jí stačí v prvních 3/4 nový sezony uhrát asi 150 bodů...
Reagovat
tommr
no pokud Kristýně opravdu chybí jen motivace tak to s její budoucností nevidím moc dobře. Hráčka bez ctižádosti neustále se zlepšovat to asi moc daleko nedotáhne ...
Reagovat
Frick
Myslel jsem to tak, že tyto posezónní turnaje hrají obvykle hráčky, co se třeba chtějí "last minute" dostat do TOP 100 a tím i do MD na AO, či si obecně chtějí napravit dojem z nevydařené sezony (nebo hráčky, co v těchto turnajích vidí dobrou příležitost, jak se třeba z hloubi druhé stovky trochu přiblížit té první). Týna má jak TOP 100, tak bude tuto sezonu hodnotit doszajista pozitivně 1,5 WTA titulu musí být pro ni sakra dobrý výsledek. Asi už jí v květnu do Japonska na trávu nebudu hnát ani já. :-D
Reagovat
tommr
no mohla si ještě trochu vylepšit kariérní maximum a nasyslovat pár bodů navíc, který by jí vydržely až do konce příští sezóny. Když se jí už ale nechce hrát tak se nedá nic dělat. Není to nic co bych jí nějak extra vyčítal ...
Reagovat
VlS
Ty jsi fakt neskutečnej, furt vymejšlíš nějaký důvody, který jsou vedle. Tak Světlana a Karlička mají důvod ještě zabojovat o TM, to jsou 2. Další 2, možná 3 mají důvod zabojovat o dvacítku. A ty a všechny ostatní stejně hrají normálně turnaj, protože ten turnaj je a hrát je jejich práce. To je celej krám.
Reagovat
Frick
Nejsi ve špatným vlákně? Já psal o turnajích 50-125k, co jsou po tomto týdnu.
Reagovat
tommr
se dneska moc nepředvedla. V prvním setu byla úplně mimo a po zásluze schytala kanára. Ve druhým setu se Bertensová naštěstí přizpůsobila její bídný hře takže to nakonec neskončilo úplným debaklem. Dnešní výkon Denisy ale zanechal hodně špatnej dojem ... :(
Výhra Bertensový mj. taky znamená, že Bára Strýcová ještě pořád nemá zajištěnou účast na ET ...
Reagovat
freeteepek
Sám seš mimo. Bertensové tam padalo všechno a Denisa se nedokázala dostat do rytmu.
Reagovat
slacker
a proc ji tam padalo vsechno? To mela 0 UE?
Reagovat
VlS
Ty, a proč se nedokázala dostat do rytmu? Tak asi něco dělala blvě, ne?
Reagovat
freeteepek
1. servis Bertensový 2. Holanďanka trefovala lajny, což není normální. Není Kvitová:-)Kdyby B. chybovala, tak by se D. mohla dostat do rytmu. Takle bez servisu těžko...
Reagovat
slacker
jedna se o dve osoby nebo o jednu? Bertensova a Holandka
Reagovat
smazaný uživatel
:-D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist