Allertová v Nottinghamu skončila ve druhém kole na Ósakaové

13. 6. 2018, 18:56
Aktuality 12
WTA NOTTINGHAM - Denisa Allertová na trávě v Nottinghamu své první čtvrtfinále na okruhu WTA od podzimu 2016 nevybojovala. Česká tenistka ve druhém kole prohrála s třetí nasazenou Japonkou Naomi Ósakaovou.
Denisa Allertová

Denisa Allertová na začátku sezony vyhrála šest zápasů v řadě a na Australian Open došla z kvalifikace až do svého prvního grandslamového osmifinále. 

Úspěšnou sezonu tím ale rozhodně nenastartovala. Zdravotními problémy často limitovaná pětadvacetiletá Češka od té doby vyhrála jen čtyři zápasy během pěti měsíců. Naposledy se radovala v pondělí v Nottinghamu, kde ve svém prvním letošním zápase na trávě přehrála Američanku Ahnovou.

V dnešním druhém kole už však Allertová neuspěla. Proti favorizované Japonce Naomi Ósakové, které podlehla i na loňském US Open, si nevypracovala jediný brejkbol, sama v každém setu přišla dvakrát o podání a za 63 minut prohrála 3-6 2-6.

Dvacetiletá Ósakaová, která v březnu překvapivě vyhrála podnik WTA Premier Mandatory v Indian Wells a aktuálně je 18. hráčkou světa, tak poprvé postoupila do čtvrtfinále travnatého turnaje WTA.

"Cítím se na trávě čím dál lépe. Ale potřebuji na ní hrát více zápasů, dá mi to více, než trénování. Takže jsem ráda, že jsem postoupila dál," řekla Ósakaová, na kterou ve čtvrtfinále čeká pátá nasazená Rumunka Mihaela Buzarnescuová.

Ve druhém kole skončila také loňská semifinalistka Magdaléna Rybáriková. Druhá nasazená Slovenka, jež si před rokem zahrála také semifinále ve Wimbledonu, podlehla 3-6 6-1 5-7 Němce Moně Barthelové.

• WTA INTERNATIONAL NOTTINGHAM •
Velká Británie, tráva, 250.000 dolarů
středeční výsledky (13. 06. 2018)
• Dvouhra - 2. kolo •
Ósakaová (3-Jap.) - Allertová (ČR) 6-3 6-2
Barthelová (Něm.) - Rybáriková (2-SR) 6-3 1-6 7-5
Buzarnescuová (5-Rum.) - Falconiová (USA) 6-3 5-7 6-3
Jakupovičová (Slovin.) - Frechová (Pol.) 6-4 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
Haitik
Maria a Madison se odhlásily.. :-/
Masha jako důvod uvedla, že potřebuje ještě odpočinek.. Ovšem před Wimbledonem si zahraje ještě nějakou exhibici.. :D Jsem zvědavý jak si na trávě povede, přece jenom na ní nehrála tři roky..
https://www.express.co.uk/sport/tennis/973855/Maria-Sharapova-pulls-out-Birmingham-Wimbledon-tournament-injury-rest
Reagovat
kada.tom
Ósaka dobře :-)
a Rybka lekla :-D
Reagovat
smazaný uživatel
A Viki postupuje!
Pome, Slovensko!
Reagovat
George_Renel
V 1. setu měla Denisa spoustu šancí, nevyužila je, soupeřka v závěru setu ano a bylo vymalováno. :-/
Reagovat
Frick
Souhlas. Konkrétně měla..... přibližně... vlastně úplně přesně - 0 brejkabolů a jednou to dala na shodu. No, to měla fakt šancí jak nas...

Nekoukal jsem se, ale mne tohle připadá jako klasickej zápas, kdy se třeba otusiderka snaží, ale úspěch je pro ni nemyslitelnej.

Vlastně jsem doufal, že Denča se o to popere více.
Reagovat
George_Renel
Nejsi první kdo komentuje něco co neviděl. Je to něco jako tvé známkování.....
Reagovat
Frick
Ok, tak mi to zkus popsat, co tam bylo za šance. Vývoj skore o tom prakticky vůbec nevypovídal. Kdyby tam třeba dvakrát zazdila vedení 40:15*, tak prosim, ale takto?
Reagovat
George_Renel
Proč bych ti měl něco popisovat. Napsal jsem můj názor na to co jsem viděl v 1. setu a finito.
Reagovat
Frick
Mne to prostě přišlo jako "zápas na jednu branku". Bez brejkbolu, s jednou shodou, za to Denča ztratila svý podání hned 2x...
Reagovat
Dobry-den
Máš pravdu, v tom zápase nebylo co řešit...
Reagovat
Frick
Souhlas. Věřil jsem, že by Denča mohla afrojaponce více zavařit, ale bohužel se nestalo.
Reagovat
Fandina
Líbí se mi, jak se někdo angažuje v zápase, který ani neviděl. A pak se div, že tě nelze brát vážně.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist