Allertová v Shenzhenu nevyužila tři mečboly proti Blinkovové

16. 3. 2018, 08:36
Aktuality 2
ITF SHENZHEN - Denisa Allertová znovu po měsíci prohrála s devatenáctiletou Ruskou Annou Blinkovovou. Dnes ve čtvrtfinále turnaje ITF 60k v čínském Shenzhenu česká tenistka nevyužila tři mečboly a hlavně vinou deseti ztracených servisů ze soutěže vypadla. V semifinále jsou samé teenagerky, včetně patnáctileté Ukrajinky Marty Kosťjukové.
Denisa Allertová

Osmifinalistka Australian Open Denisa Allertová tento týden na turnaji ITF 60k v Shenzhenu ukončila sérii tří porážek a téměř dva měsíce dlouhé čekání na výhru, ale stejně jako loni se pro ni po dvou postupech stalo konečným čtvrtfinále.

Zatímco loni do něj vůbec nenastoupila, dnes v něm utrpěla bolestnou porážku. Pětadvacetiletá Češka totiž nevyužila celkem tři mečboly a roli nasazené jedničky v Číně nepotvrdí.

Ve včerejším ve druhém kole Allertová oplatila týden starou porážku Vitalije Djatčenkové, ale dnes se proti další Rusce Anně Blinkovové za měsíc starou porážku z Budapešti nepomstila. 

Čtvrtfinálový duel nabídl velmi divoký průběh. V prvním setu Allertová otočila z 0-2 na 4-2, za stavu 4-5 odvrátila setbol, aby nakonec sadu získala v tie-breku. Ve druhém dějství šla česká tenistka třikrát do brejku, ale nikdy ho nepotvrdila. Naposledy za stavu 7-6 a 5-4, kdy promarnila tři mečboly. 

Od té chvíle si už Allertová neudržela ani jeden servis, který během zápasu ztratila celkem desetkrát. I když do rozhodujícího dějství vstoupila brejkem, prohrála 9 z posledních 10 gamů a po dvou a čtvrt hodinách boje podlehla devatenáctileté Rusce 7-6 5-7 1-6.

Blinkovová se v sobotním semifinále utká se svou slovenskou vrstevnicí Viktorií Kužmovou, která smetla 6-1 6-1 domácí Saisai Zheng a v Číně tak navazuje na letošní dobré výkony.

Kvarteto semifinalistek je v Shenzhenu složené pouze z teenegerek. Další devatenáctiletá tenistka Ruska Anna Kalinská si o finále zahraje s teprve patnáctiletou Ukrajinkou Martou Kosťjuovou, která ve čtvrtfinále předvedla parádní obrat proti druhé nasazené Luksice Kumkhumové. Thajka vedla 6-1 a 5-2 s dvěma brejky v zádech, ale náskok neudržela a po nevyužití dvou mečbolů prohrála 6-1 6-7 2-6.

• ITF 60k SHENZHEN •
Čína, tv. povrch, 60.000 dolarů
páteční výsledky (16. 03. 2018)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Blinkovová (Rus.) - Allertová (1-ČR) 6-7(3) 7-5 6-1
Kosťjuková (Ukr.) - Kumkhumová (2-Thaj.) 1-6 7-6(4) 6-2
V. Kužmová (3-SR) - Saisai Zheng (5-Čína) 6-1 6-1
Kalinská (Rus.) - Cadantuová (Rum.) 6-2 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
Dobry-den
Gratulka. Cesta do top 10 je nevyhnutelná.
Reagovat
EllNino
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist