Allertová v Zhuhai opět neztratila set a zahraje si o nejcennější titul

11. 3. 2017, 06:24
Aktuality 5
ITF ZHUHAI - Denisa Allertová nachází ztracenou formu v čínském Zhuhai, kde neztratila set ani ve čtvrtém utkání. Dnes porazila Belgičanku Marynu Zaněvskou a postoupila do finále. V boji o svůj desátý a dosud nejcennější titul vyzve domácí Saisai Zheng.
Denisa Allertová

Denisa Allertová si během zimní přípravy natrhla stehenní sval a do nové sezony vstoupila nedostatečně připravená. U 'protinožců' neuhrála ve třech zápasech ani jeden set a také vinou nemoci z šesti letošních zápasů vyhrála jediný v kvalifikaci; po boji proti hráčce čtvrté světové stovky Chorvatce Teně Lukašové.

Hledat formu se tak vydala na turnaje ITF. S přítelem Janem Šátralem odletěla na dvě společné akce mužů a žen do Číny a zatímco Šátral v Zhuhai v pondělí utrpěl osmou porážku v řadě, Allertová si na podniku s dotací 60 tisíc dolarů připsala už čtyři dvousetové výhry.

Pražská rodačka si po Kazašce Zarině Dijasové, Slovince Dalile Jakupovičové a Nizozemce Arantxe Rusové poradila i se svou vrstevnicí Marynou Zaněvskou. S Belgičankou narozenou na Ukrajině, která si až tento týden v Zhuhai připsala první letošní výhry v hlavní soutěží, vyhrála 7-5 6-3 a bilanci vzájemných zápasů otočila na 2-1.

Allertová v prvním setu otočila vývoj z 1-3 na 5-3 a měla setbol, ale nevyužila ho a přemožitelce nasazené jedničky Su-Wei Hsieh dovolila vyrovnat. Koncovku sady však zvládla lépe a ujala se vedení. Dotahovat manko brejku musela česká tenistka i v úvodu druhého dějství a znovu byla úspěšná. Z 1-2 otočila na 5-2 a byť v osmém gamu zahodila tři mečboly, čtvrtou možnost v následném gamu při svém servisu už proměnila. 

Ve finále, v němž od triumfu v září 2014 třikrát v řadě neuspěla, vyzve v prvním vzájemném střetnutí domácí 103. hráčku světa Saisai Zheng. Bývalá 55. hráčka světa a aktuálně 113. žena žebříčku WTA Allertová má v Zhuhai šanci získat jubilejní 10. titul z turnajů ITF a dát si tak dodatečný dárek k úterním 24. narozeninám. Její dosud nejcennější trofejí je triumf na podniku ITF 50k v Istanbulu 2014.

Svěřenkyně Jana Příhody Allertová v Číně zůstane i příští týden, kdy ji čeká další podnik ITF 60k v Shenzhenu. Pak by chtěla zkusit štěstí v kvalifikacích turnajů WTA v mexickém Monterrey a na antuce kolumbijské Bógotě. V nejbližší době by se ráda vrátila v žebříčku do elitní stovky, která zaručuje starty na grandslamech.

• ITF 60k ZHUHAI •
Čína, tv. povrch, 60.000 dolarů
sobotní výsledky (11. 03. 2017)
• Dvouhra - semifinále •
Allertová (6-ČR) - Zaněvská (Belg.) 7-5 6-3
Saisai Zheng (4-Čína) - Jabeurová (Tun.) 6-1 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
Frick
Když to dá (je mírná favortika s kurzem 1,75), tak si oproti velkému turnaji, na němž zaznamenala nejcennější výhru kariéry, bodově polepší.

No ale dýchalo by se o hodně lépe. Po odečtu IW 2016 má tři měsíce "veget" a pak další tři měsíce (do Taškentu) únosných 163 bodů...
Reagovat
tommr
hrála v noci souběžně s Karolínou takže jsem její zápas sledoval jen jedním okem, ale z toho mála co jsem viděl se zdá, že herně je už na tom zase docela dobře ... :)
Reagovat
horska.kraslice
Tak to by byla dobrá zpráva, Denisa mi ve stovce chybí!
Reagovat
EllNino
Pěkně se nám tu rozehrála :) ....snad jí to vydrží i na finále, to by bylo fajn :)
Reagovat
tommr
jj když už to dotáhla tak daleko tak by byla škoda neudělat i ten poslední krok. Na tu Čínanku určitě má ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist