Almagro v Estorilu ukončil sérii finálových porážek a čekání na titul

1. 5. 2016, 20:10
Aktuality 3
ATP ESTORIL - Nicolas Almagro vyhrál antukový turnaj v portugalském Estorilu. Ve finále dvou španělských soků udolal po bezmála třech hodinách boje Pabla Carreñu-Bustu, ukončil sérii pěti finálových porážek a čtyřleté čekání na 13. titul.
Nicolas Almagro

Španěl Nicolas Almagro získal svůj poslední titul v květnu 2012 v Nice, od té doby prohrál pět finálových zápasů v řadě. Sérii ukončil až dnes v Estorilu, kde získal svůj celkově 13. titul a první od chvíle, co kvůli zranění nohy přišel o celou druhou polovinu sezony 2014.

Letos hrál Almagro finále už v únoru v Buenos Aires, jenže tehdy nestačil na mladou rakouskou hvězdu Dominika Thiema. V Portugalsku však už své snažení dotáhl dotáhl až do konce, ve finálové bitvě proti krajanu Pablu Carreñovi-Bustovi si pomohl dvanácti esy a po téměř třech hodinách boje vyhrál 6-7 7-6 6-3.

V prvním setu Almagro nedokázal za stavů 5-4 a 6-5 udržet servis a v tie-breaku pak dokonce ztratil vedení 6-2. Ve druhé sadě se situace málem opakovala. Zkušenější Almagro sadu opět nedoservíroval a ve zkrácené hře třikrát neudržel výhodu minibrejku. Koncovku ale tentokrát zvládl, ve třetím dějství proměnil dva z deseti brejkbolů, sám byl na servisu suverénní a nepříznivý vývoj tak nakonec otočil.

Třicetiletý Almagro hrál ve svém celkově 23. finále, i tentokrát na antuce. Čtyřiadvacetiletý Carreňo na premiérový titul stále čeká.

• ATP 250 ESTORIL •
Portugalsko, antuka, 520.070 dolarů
nedělní výsledky (01. 05. 2016)
• Dvouhra - finále •
Almagro (Šp.) - Carreňo (8-Šp.) 6-7(6) 7-6(5) 6-3
• Čtyřhra - finále •
Butorac/Lipsky (4-USA) - Kubot/Matkowski (1-Pol.) 6-4 3-6 10-8
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
gratulka, a to začiatok turnaja nič moc, vyzeralo to zle nedobre a pozri ho, chlapa, tak to dal. :-)
Reagovat
Maracaibo
Na ceste do finále stratil set len so Sousom, takže nechápem čo vyzeralo zle nedobre :D
Reagovat
a.magerova
Super Nicu, děláš carolyn radost... :-)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist