Američané nastoupí v daviscupovém semifinále v Chorvatsku bez Isnera i Socka

12. 9. 2018, 21:24
Aktuality 9
Američtí tenisté budou v semifinále Davisova poháru proti Chorvatsku postrádat své dva žebříčkově nejlépe postavené hráče. Po Johnu Isnerovi se z utkání v Zadaru omluvil také Jack Sock, kterého trápí zraněná kyčel. V nominaci ho nahradil Ryan Harrison.
Profily hráčů

Desátý hráč světa John Isner očekává narození prvního potomka, proto se rozhodl do Evropy necestovat a zůstat s rodinou.

Z nominace vypadl i sedmnáctý hráč světa Jack Sock. Ten sice letos ve dvouhře na žádném ze sedmnácti turnajů nevcyhrál víc jak jeden zápas, ale ve čtyřhře společně s krajanem Mikem Bryanem vyhráli Wimbledon a US Open. Právě v New Yorku si však Sock poranil kyčel a do Chorvatska neodletěl.

Americký tým kapitána Jima Couriera nyní tvoří Steve Johnson (30.), Frances Tiafoe (40.), Harrison (51.), Sam Querrey (61.) a deblový specialista Mike Bryan.

Chorvatský kapitán Željko krajan se bude spoléhat na Marina Čiliče, Bornu Čoriče a do čtyřhry bude vybírat ze silného tria Mate Pavič, Ivan Dodig a Franco Škugor.

Vítěz utkání v Zadaru narazí ve finále na lepšího z dvojice Francie - Španělsko.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
Herbert_Hoover
To, ze nebude Sock, je ma oslabit nebo posilit? :)
Dyt i v tom deblu uz byl vyrazne slabsim nez kdysi..nebyt vyborne hrajiciho Mikea, cert vi, jak by to s nimi dopadlo v NY.
Reagovat
smazaný uživatel
Dalsi dokaz, ze DC je v starom formáte mŕtva súťaž.
Reagovat
Davor1
Aký je ten dôkaz? Isnerovi sa vôbec niet čo čudovať, keď bol pripravený odstúpiť aj z USO a Sock zranený. Chorváti v plnej sile...
Reagovat
smazaný uživatel
Dokaz, ze hrat DC styri vikendy v roku pocas nabiteho ATP kalendára je nonsens. A toto pravidlo kráča v ústrety početným absenciám. Isner, Sock, Nadal...To je málo?
Reagovat
smazaný uživatel
Nehovoriac o tom, ze to neni o 4 vikendoch. Tímy sa stretávajú pondelok, utorok. Obetovat 4 tyzdne v prospech DC je pre hracov extremne nerentabilné.

Novy DC je skvelým nápadom.
Reagovat
Nenela
Tak snad "obetovat" 4 tydny za rok na reprezentaci sve zeme neni zadne drama. Naopak, je to cest. Maji dalsich 48 tydnu v roce, kdy muzou hrat sami za sebe a na sebe. Tyhle kecy o tom, ze jim DC narusuje jejich program, me vazne s..ou.
Reagovat
smazaný uživatel
Vitaj v roku 2018.
Reagovat
misoSK
Už vidím, ako nový formát pritiahne Federera, Djokoviča, Nadala atď. Naivná predstava. Kto chce, čas na DC si nájde. Isner, Sock, Nadal sú príklady neskutočne vytrhnuté z kontextu, keď sú dvaja zranení (Sock už inak aj tak nie je žiadna hviezda a na konci roka nebude asi ani v top 50) a tretí už dávno avizoval, že dáva prednosť rodine. To, že niektorí ďalší uprednostnia zisky a idú hrať Laver Cup je už ich problém, ale nič to nesvedčí o zlom formáte Davis Cupu.
Reagovat
smazaný uživatel
DC je hlavně pro domácí publikum, které téměř vždy nabilo stadion do plna. Bohužel nový formát přinese televizní práva a více peněz, což je to hlavní.

Takže za tím přátelé nic nehledejte. Doba je nyní taková, že pokud něco vydělá více, tak se to bude realizovat. Nikoho nezajímají fanoušci, nebo jejich názory. Všechny zajímají pouze a jenom peníze a způsoby, jak si jich nahrabat co nejvíce. Lidská nenasytnost nemá mezí.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist