Američané v Austrálii vyhráli čtyřhru a vykřesali naději na semifinále

8. 4. 2017, 09:25
Aktuality 11
DAVIS CUP - Australští tenisté dnes o svém postupu do semifinále Davis Cupu rozhodnout nedokázali. Samuel Groth a John Peers neuspěli ve čtyřhře proti páru Steve Johnson a Jack Sock, kteří zvítězili 3-2 na sety a stav zápasu v Brisbane snížili na 1-2.
Jack Sock a Steve Johnson

Američtí tenisté v Austrálii prohráli obě páteční dvouhry, díky vítězství v dnešní čtyřhře se však ve hře o postup do semifinále Davisova poháru udrželi. Bronzoví medailisté z loňské olympiády v Riu Jack Sock se Stevem Johnsonem porazili v Brisbane domácí pár Sam Groth a John Peers v pětisetové bitvě 3-6 6-3 6-2 2-6 6-3 a snížili stav utkání na 1-2.

Kapitán Američanů Jim Courier těsně před zápasem nominoval singlovou týmovou jedničku Socka namísto původně nahlášeného Sama Querreyho a patnáctý hráč světového žebříčku si pak spravil chuť po páteční nečekané porážce od Jordana Thompsona.

"Jsem dneska na hráče pyšný, ale pořád to bude chtít zítra předvést monstrózní výkon," řekl Courier. V první nedělní dvouhře se utkají jedničky týmů Nick Kyrgisos a Jack Sock, pak by případně došlo zřejmě na duel Jordana Thopsona s Johnem Isnerem.

Možnost rozhodnout už v dnešní čtyřhře budou mít ve zbylých čtvrtfinálových duelech i další tři domácí týmy. Francie nad Británií, Belgie nad Itálií i Srbsko nad Španělskem vedou po pátečních dvouhrách rovněž 2-0.

• DAVIS CUP 2017, ČTVRTFINÁLE •
páteční a sobotní výsledky (07. - 08. 04. 2017)
Austrálie - USA 2-1 (Brisbane, tv. povrch)
Thompson - Sock 6-3 3-6 7-6(4) 6-4 ... 1-0
Kyrgios - Isner 7-5 7-6(5) 7-6(5) ... 2-0
Groth/Peers - Johnson/Sock 6-3 3-6 2-6 6-2 3-6 ... 2-1
Francie - Británie 2:0 (Rouen, antuka / hala)
Pouille - Edmund 7-5 7-6(6) 6-3 ... 1-0
Chardy - Evans 6-2 6-3 6-3 ... 2-0
Srbsko - Španělsko 2-0 (Bělehrad, tv. povrch / hala)
Djokovič - Ramos 6-3 6-4 6-2 ... 1-0
Troicki - Carreňo 6-3 6-4 6-3 ... 2-0
Belgie - Itálie 2-0 (Charleroi, tv. povrch / hala)
Darcis - Lorenzi 6-7(3) 6-1 6-1 7-6(4) ... 1-0
Goffin - Seppi 6-4 6-3 6-3 ... 2-0
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
skott
Tak Britové uhráli jen jeden set za tři utkání. Další postup bez Andyho by se sice rovnal senzaci, ale až tak hladký postup oslabených Francouzů jsem nečekal. Bohužel Dom Inglot dneska zazdil spoustu důležitých volejů a Jamie všechno zachránit nedokázal a tak se zítra bude dohrávat jen o čest. Ale přesně v takových duelech jako v Roeunu, by se Britům Aljaz v týmu hodil...
Reagovat
skott
jinak moment dnešní čtyřhry na konci 4.setu kdy Mahut přeskočil bariéru a returnoval servis Doma z hlediště. Ale i Benneteau tam měl výborné údery!
Reagovat
Krisboy
Woe dneska už to taky hraje kdekdo:

https://www.youtube.com/watch?v=XRCZ17WTBlg
Reagovat
Fandina
Myslíš toho jen 19 na žebříčku ATP?
Reagovat
Krisboy
?
Reagovat
Fandina
Pablo je můj oblíbenec, jediný ze Španělů, tak mi na něj nesahej :-))
Reagovat
Krisboy
Tak teď už nechápu vůbec. Co jsem Pablovi provedl? Nezapomněla sis ráno vzít prášek?
Reagovat
Krisboy
Aha - už vím. Nudíš se jako obvykle a hledáš někoho, s kým bys zapletla kilometrové vlákno. Jsem nějak pomalejší dneska :)
Reagovat
Fandina
Ne, já se nikdy nenudím, nejsem ty. Klikni si na ten odkaz.
Reagovat
smazaný uživatel
shrnuta Ponozka mi nadelala v bote paradni puchyr, ale uz se mi chodi lip. No, je to na ni, jestli budu i behat.. :-)) Kyrgios ma stejne ted jine starosti:

https://sport.aktualne.cz/tenis/kyrgios-zase-provokuje-pres-facebook-prodava-sve-prvni-auto/r~03d4ac2a1ac111e7b58d0025900fea04/?utm_source=centrumHP&utm_medium=sportbox&utm_content=recombee1&utm_term=position-1
Reagovat
smazaný uživatel
Najviac boli Nickyho komenty na fb pod tym inzeratom. Som sa pobavila :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist