Američani nevyužili první šanci postoupit do semifinále DC. Všechny duely rozhodnou až nedělní dvouhry

17. 7. 2016, 09:57
Aktuality 5
Tenisté Spojených států nevyužili první možnost postoupit do semifinále Davisova poháru. Za stavu 2-0 podlehli bratři Bryanovi v sobotní čtyřhře chorvatskému páru Marin Čilič, Ivan Dodig. Stejně jako ve zbývajících třech čtvrtfinálových zápasech je tak i v USA před závěrečnými dvouhrami stav 2-1, na rozdíl od ostatních střetnutí vede v Portlandu domácí tým.
Mike a Bob Bryanovi

Chorvatům vyšla ve včerejší čtyřhře sázka na singlovou světovou dvanáctku Marina Čiliče, který v páru s Ivanem Dodigem nahradil původně nahlášeného Marina Draganju. S jeho tvrdým servisem a returny si osmatřicetiletá americká dvojčata, kteří spolu měli v Davis Cupu v deblu bilanci 25-4, nedokázali poradit. "Byl to nejspíš můj nejlepší zápas ve čtyřhře v životě, obzvlášť v takové situaci," řekl po utkání šampion US Open 2014 Čilič.

Američané v Davisově poháru Chorvaty ještě neporazili, vzájemná bilance v týmové soutěži hovoří 3-0 ve prospěch Evropanů. Vítězové jejich duelu se v semifinále utkají s lepším ze souboje českých a francouzských tenistů. V Třinci je stav po druhém hracím dnu 2-1 pro Francii.

Vedení 2-1 se po čtyřhře ujali také tenisté Argentiny a obhájci titulu z Velké Británie. Britská dvojice Dominic Inglot a Jamie Murray si v Bělehradu poradila ve čtyřech setech s párem Filip Krajinovič, Nenad Zimonjič. Argentinci Juan Martín del Potro s Guidem Pellou zdolali v italském Pesaru pár Paolo Lorenzi/Marco Cecchinato 6-1 7-6 3-6 3-6 6-4.

• DAVIS CUP 2016, SVĚTOVÁ SKUPINA - ČTVRTFINÁLE •
sobotní výsledky (16. 07. 2016)
Itálie - Argentina 1-2 .. po čtyřhře (Pesaro, antuka)
Seppi - Delbonis 6-7(4) 6-3 3-6 6-7(3)
Fognini - Mónaco 6-1 6-1 7-5
Cecchinato, Lorenzi - Del Potro, Pella 1-6 6-7(4) 6-3 6-3 4-6
Srbsko - Velká Británie 1-2 ... po čtyřhře (Bělehrad, antuka)
Tipsarevič - Edmund 3-6 4-6 0-6
Lajovič - Ward 6-1 6-3 6-2
Krajinovič, Zimonjič - Inglot, J. Murray 1-6 7-6(2) 3-6 4-6
USA - Chorvatsko 2-1 ... po čtyřhře (Portland, tv. povrch)
Sock - Čilič 4-6 3-6 6-3 6-4 6-4
Isner - Čorič 6-4 6-4 6-3
Bob Bryan, Mike Bryan - Dodig, Čilič 2-6 6-2 2-6 4-6

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Američani si to hodně komlikují, stačí, když Čilič porazí Isnera a bude zaděláno na malér. Sock by byl v pátém zápasem s Čoričem nebo Dodigem favorit, ale zbytečně si to ztížili.

V Itálii čekám výhru Fogniniho a srovnání na 2:2 a v pátém zápase nasazení Del Potra.

Britové to musí uhrát skrz Edmunda, ten by po perfektním zápase s Tipsou měl zabrat i s Lajovičem, protože Ward po té katastrofě nebude moc ready na pátý zápas a možnost výměny nepřichází v úvahu, když tam jsou pak 2 deblisti.
Reagovat
kada.tom
vidím to hodně podobně, no :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Fabio už 0:2, že by Delbonis hrdinou Argentiny?
Reagovat
kada.tom
je to dost možný, od něj bych teda dvě výhry nečekal ... ale proč ne :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nebo mu Fabio připraví stejnou medicínku jako Rafovi :-)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist