Američanka Davisová v Aucklandu vyhrála poprvé turnaj WTA

7. 1. 2017, 04:41
Aktuality 10
WTA AUCKLAND - Překvapivou vítězkou turnaje v Aucklandu se stala Lauren Davisová. Třiadvacetiletá Američanka ve finále smetla 6-3 6-1 Chorvatku Anu Konjuhovou a získala svůj první titul na okruhu WTA.
Lauren Davisová

Lauren Davisová si ve finále zahrála už loni ve Washingtonu a v Québecu, ale ani jednou na premiérové vítězství nedosáhla. Dočkala se až na třetí pokus, když tento týden uspěla na podniku v Aucklandu, kde si postupně poradila s Nizozemkou Kiki Bertensovou, Japonkou Kurumi Naraovou, Češkou Barborou Strýcovou, Lotyškou Jelenou Ostapenkovou a dnes s Chorvartkou Anou Konjuhovou.

Nejsnadněji si Davisová poradila paradoxně až ve finále. Třiadvacetiletá Američanka dominovala proti o čtyři roky mladší Chorvatce díky svému servisu a nedělala tolik chyb.

"Loni jsem prohrála ve finále dvakrát, což bylo frustrující. Naplnilo se do třetice všeho dobrého a má to své kouzlo. Je to nepopsatelný a neskutečně nádherný pocit," radovala se Davisová, jež se v žebříčku posune z 61. na 46. místo.

Davisová dosáhla životního úspěchu na akci, na které startovaly tři bývalé světové jedničky Serena a Venus Williamsovy a Caroline Wozniacká. Sama čelila papírově nejtěžší soupeřce ve čtvrtfinále, v němž vyřadila čtvrtou nasazenou Češku Barboru Strýcovou.

Konjuhová hrála ve finále podruhé v kariéře. Loni na trávě v Nottinghamu triumfovala, dnes svou finálovou neporazitelnost neudržela. "Samozřejmě jsem zklamaná, že jsem ve finále prohrála, ale myslím, že to pro mě není špatný začátek roku. Lauren dnes odvedla skvělou práci, hrála neuvěřitelně a skoro každý úder trfeila do kurtu," řekla talentoaná Chorvatka.

Voráčová neuspěla ve finále čtyřhry
Renata Voráčová v Aucklandu marně usilovala o jubilejní 10. deblový titul. Třiatřicetiletá Češka ve svém celkově patnáctém finále a prvním od roku 2014 neuspěla s Nizozemkou Demi Schuursovou, se kterou podlehly ve nizozemsko-švédskému páru Kiki Bertensová a Johanna Larssonová snadno dvakrát 2-6.

"Byl to pro nás skvělý týden. Já jsem samozřejmě trochu zklamaná, že jsem vypadla už v prvním kole dvouhry, ale jsem opravdu ráda, že jsem si mohla zahrát alespoň více zápasů ve čtyřhře," řekla Bertensová, která v singlu nestačila na Davisovou.

Bertensová s Larssonovou získaly třetí titul za sebou, na konci minulé sezony uspěly v Linci a Lucemburku. "Plánujeme spolu hrát i na Australian Open a pak vlastně i během celé sezony. Takže je skvělé, že se nám daří. Užíváme si to a to je myslím nejdůležitější. Doufám, že spolu přidáme další tituly," dodala Bertensová.

• WTA INTERNATIONAL AUCKLAND •
Nový Zéland, tv. povrch, 250.000 dolarů
sobotní výsledky (07. 01. 2017)
• Dvouhra - finále •
Davisová (USA) - Konjuhová (8-Chorv.) 6-1 6-3
• Čtyřhra - finále •
Bertensová/Larssonová (3-Niz./Švéd.) - Voráčová/Schuursová (ČR/Niz.) 6-2 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
vrabejka
Co to byla za minelu? :D
Stačilo se podívat. Ještě že Riské hraje ještě hůř :D
Reagovat
George_Renel
1. set = slušný počinek. Teď jen vydržet.
Reagovat
bIbec
bude to boj.
Reagovat
fujtajblick
zatím má mírně navrch..moc dobře až na tu vyhazovanou, těch míčků je zbytečně moc..
Reagovat
bIbec
pěkná fotka Lauren Davis LOL.
Reagovat
smazaný uživatel
buď se autoři do Jeleny Ostapenko tak zamilovali, že jí bez titulu nemohou vidět, nebo si z nich nějaký asistent dělá srandu.
Reagovat
smazaný uživatel
nebo vánoční dárek Jeleně k dnešním pravoslavným vánocům
Reagovat
smazaný uživatel
už to v 8 hod opravili
Reagovat
George_Renel
http://www.digizone.cz/clanky/digi-tv-chysta-33-turnaju-tenisoveho-atp/
Reagovat
FulnekUltras
bohužel stála titul Barču...no tak dál...u Sijuína mám stále neodbytnější pocit, že je to celé jen další klasická veřejno-korektní zástěrka alá Veškrna či letuška ČSA - a v dohledné době tedy nelze čekat, že by ji "nově na veřejnosti zaregistrovaný partner" nějak výrazněji odklonil ze sportovní dráhy...do jaké míry to však bude ještě stačit na špičku WTA, zůstává otázkou.

https://www.super.cz/475681-serena-williams-se-poprve-po-zasnubach-pochlubila-partnerem-i-prstenem-oboji-dobry.html
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist