Američanky vedou v baráži Fed Cupu v Austrálii 2-0

16. 4. 2016, 11:07
Aktuality 10
FED CUP - Tenistky Spojených států udělaly i bez sester Williamsových velký krok k návratu mezi fedcupovou elitu. V barážovém duelu na antuce v Brisbane vedou nad domácí Austrálií 2-0 na zápasy poté, co Madison Keysová porazila Darju Gavrilovovou a Christina McHaleová si pak připsala první výhru v soutěži od roku 2012, když zdolala Samanthu Stosurovou.
Madison Keysová

Američanky předloni opustily fedcupovou elitu a letos potřetí usilují o návrat. Baráž absolvují dokonce už šestý rok po sobě. V Bribane, kde si domácí Austrálie připravila antukový kurt, hrají bez sester Williamsových i Sloane Stephensové, ale páteční dvouhry zvládly výborně.

O první bod se postarala jednadvacetiletá Madison Keysová. Pětadvacátá hráčka světa si poradila 6-4 6-2 s ruskou rodačkou Darjou Gavrilovovou, která si odbyla neúspěšný debut v 'dresu' Austrálie.

K druhé dvouhře pak proti domácí jedničce Samantě Stosurové nastoupila nečekaně Christina McHaleová, která dostala přednost před Coco Vandewegheovou, McHaleová přitom ve Fed Cupu vyhrála naposledy před čtyřmi lety a ve vzájemné bilanci se Stosurovou prohrávala 0-4, zatímco Vandewegheová vede ve vzájemné bilanci se Stosurovou 3-1.

Tah kapitánce Mary Joe Fernandezové ale vyšel. McHaleová sice v úvodu zápasu se Stosurovou ztratila dvakrát podání, ale v dalším průběhu zápasu už byla na servisu suverénní a zvítězila 3-6 6-1 7-5.

"V prvním setu jsem ji nechala diktovat tempo hry. Ale pak jsem změnila herní plán a ukázalo se to být jako dobrý tah. Jsem moc ráda, že se mi podařilo získat druhý bod a mohu být součásí tohoto skvělého týmu," řekla šťastná 57. hráčka světa McHaleová.

O výhře Američanek může v prvním nedělní dvouhře Keysová, která se v souboji jedniček utká se Stosurovou. "Nepochybuju o tom, že Sam zítra může zvýšit úroveň své hry," vkládá australská kapitánka Alicia Moliková naděje do bývalé vítězky US Open a finalistky Roland Garros Stosurové, která vyhrála oba vzájemné duely 2-0 a sety.

• FED CUP 2016, SVĚTOVÁ SKUPINA I / PLAY-OFF •
sobotní výsledky (16. 04. 2016)
Austrálie - USA 0-2 ... po prvním dnu (Brisbane, antuka)
Gavrilovová - Keysová 4-6 2-6 ... 0-1
Stosurová - McHaleová 6-1 3-6 5-7 ... 0-2
Španělsko - Itálie 2-0 ... po prvním dnu (Lleida, antuka)
Muguruzaová - Schiavoneová 7-6(4) 6-0
Suárezová - Vinciová 6-1 6-1
Rusko - Bělorusko 1-1 ... po prvním dnu (Moskva, antuka / hala)
Kasatkinová - Sasnovičová 6-3 3-6 6-1
Gasparjanová - Azarenková 2-6 3-6
Rumunsko - Německo 1-1 ... po prvním dnu (Kluž, antuka / hala)
Beguová - Kerberová 2-6 3-6
Halepová - Petkovicová 6-4 6-7(5) 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
Vika včera odehrála dva hodně podobné sety. V obou případech si hned v prvním gemu prohrála servis, ale ani jednou nenechala Margaritu nějak odskočit a pak celkem v pohodě oba sety vyhrála. Až na ty začátky setů (kde udělala i pár dvojchyb) předvedla Vika pěkný výkon, na antuce začala stejně jako končila na hardu.

Dneska její zápas proti Kasatkině neuvidím, protože hraje od jedný stejně jako baskeťačky USK zápas o bronz v Eurolize, takže dám přednost basketu... Každopádně by Vika dneska zase měla vyhrát a třeba vyhraje i Saša. Na případný rozhodující debl s Vikou bych se podíval. :)
Reagovat
gigin
už to tam vyhrali celé.
Reagovat
skott
Dasha zvládla svůj první ostrý fedcupový zápas a získala nesmírně důležitý úvodní bod. Její výkon měl sice k ideálu daleko a byla na ní mnohokrát znát nervozita (zejména v prvním setu, který utavřela až na osmý setbol), ale dokázala nakonec tlak zodpovědnosti ustát. Margraitě se tak může dýchat v7rayn2 lehčeji bez nutnosti něco uhrát.
Reagovat
skott
opr. výrazně lehčeji
Reagovat
kada.tom
Cibulková zatím výborně, tak jen vydržet :-)
Reagovat
lars
ale tvoje Errani to uz "zabalila"
Reagovat
kada.tom
to je fuk :-)
Reagovat
mrafe
Máš pravdu, Domča tě poslechla a v druhý a třetí set už byl pod její taktovkou.
Reagovat
blixa
Postě ví, že musí udělat Tomášovi radost ;-) :D
Reagovat
mrafe
Teď mu určitě udělala radost i Kajka, když vyhrála první set ;-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist