Anderson ve Washingtonu postoupil po dvou letech do finále, narazí na Zvereva

5. 8. 2017, 23:14
Aktuality 2
ATP WASHINGTON - Kevin Anderson na podniku ATP 500 ve Washingtonu zdolal domácího Jacka Socka a poprvé od srpna 2015 postoupil do finále. O svůj celkově čtvrtý a dosud nejcennější titul si jednatřicetiletý Jihoafričan zahraje s dvacetiletým německým talentem Alexanderem Zverevem, kterého ještě neporazil.
Kevin Anderson

Kevin Anderson, který už ve druhém kole vyřadil po odvrácení mečbolu nasazenou jedničku Dominica Thema, ve Washingtonu vyhrál poprvé od US Open 2015 čtyři zápasy po sobě. Poslední 'zářez' přidal v dnešním semifinále, mimochodem jeho teprve druhém v sezoně, proti domácímu Jacku Sockovi

Jednatřicetiletý Jihoafričan porazil o šest let mladšího Američana bez ztráty podání 6-3 6-4, když odvrátil všech pět brejkbolů. Vzájemnou bilanci tak vyrovnal na 2-2

"Odehrál jsem dobré utkání. Jack měl několik šancí, ale já jsem v klíčových bodech udělal správná rozhodnutí a to rozhodlo," komentoval rodák z Johannesburgu.


Bývalá světová desítka a aktuálně 45. hráč světa Anderson postoupil do svého 12. finále a prvního od triumfu ve Winston-Salemu 2015. Ve Washingtonu zaútočí na celkově čtvrtý titul a první z turnaje ATP 500. 

O svou nejcennější trofej se Anderson utká s turnajovou pětkou Alexanderem Zverevem z Německa, s nímž prohrál oba vzájemné duely. O jedenáct let mladší Němec zvítězil předloni právě ve Washingtonu i letos na antuce v Římě, kde si nakonec došel pro svůj první titul z přestižního turnaje Masters 1000.

Dvacetiletý Zverev ve večerním semifinále porazil v prvním vzájemném střetnutí rovněž 6-3 6-4 turnajovou dvojku a předloňského šampiona Japonce Keie Nišikoriho.

"Zápas mi skvěle vyšel. Hrál jsem dobře od základní čáry, výborně returnoval. V pohodě jsem si držel podání," liboval si Zverev, který Nišikoriho porazil na 64 minut. Letos je ve finále už popáté, přičemž triumfoval v Montpellier, Mnichově a Římě. Poprvé triumfoval loni na podzim v Petrohradu, v Americe tak útočí na první trofej z outdoorového hardu.

• ATP 500 WASHINGTON •
USA, tv. povrch, 2.002.460 dolarů
sobotní výsledky (05. 08. 2017)
• Dvouhra - semifinále •
Anderson (15-JAR) - Sock (8-USA) 6-3 6-4
A. Zverev (5-Něm.) - Nišikori (2-Jap.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
Kozoroh
Snad Saša přidá do své sbírky další, v pořadí pátý a letos čtvrtý titul, výhrou by se zároveň vyhoupl na 4. místo race žebříčku před Babrinku.
Reagovat
horska.kraslice
A já zas fandím Kevinovi, ať se posune výš, kam patří.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist