Anderson vyhrál exhibici v Abú Dhabí, ve finále zdolal Bautistu

30. 12. 2017, 17:45
Aktuality 0
EXHIBICE ABÚ DHABÍ - 10. ročník exhibice Mubadala World Tennis Championship v Abú Dhabí vyhrál Kevin Anderson, který se stal po Djokovičovi, Murraym a Nadalovi teprve čtvrtým vítězem v historii soutěže. Ve finále dvou náhradníků jednatřicetiletý Jihoafričan zdolal Španěla Roberta Bautistu.
Kevin Anderson

Jubilejní 10. ročník Mubadala World Tennis Chamnpionship měl nejslabší obsazení v historii soutěže. Z původní šestice pozvaných hráčů se totiž kvůli zdravotním problémům odhlásili Stan Wawrinka, Milos Raonic, čtyřnásobný šampion Rafael Nadal a na poslední chvíli i trojnásobný vítěz Novak Djokovič.

Dnešní finále tak nakonec obstarali Kevin Anderson a debutant Roberto Bautista, kteří původně ve Spojených arabských emirátech hrát neměli. A z vítězství se radoval jednatřicetiletý Jihoafričan Anderson, který zdolal o dva roky mladšího Španěla 6-4 7-6. 

První set finalista letošního US Open Anderson získal bez ztráty servisu. Ve druhé sadě sice prohrával 0-2, ale rychlým rebrejkem se vrátil do hry. V tie-breaku soupeři povolil jediný míček a mohl se radovat z úspěšně zvládnuté generálky na novou sezonu i prémie 250.000 dolarů.

Vítězové exhibice v Abú Dhabí
2018 Kevin Anderson (JAR)
2017 Rafael Nadal (Šp.)
2016 Rafael Nadal (Šp.)
2015 Andy Murray (Brit.)
2014 Novak Djokovič (Srb.)
2013 Novak Djokovič (Srb.)
2012 Novak Djokovič (Srb.)
2011 Rafael Nadal (Šp.)
2010 Rafael Nadal (Šp.)
2009 Andy Murray (Brit.)

"Abú Dhabí není oficiálním turnajem, ale je to velmi prestižní test před sezonou. Jsem moc rád, že jsem si tu mohl zahrát a tahle trofej jen třešničkou na dortu," řekl Anderson, který ve třech zápasech neztratil ani set. V předchozích dvou dnech si poradil s Pablem Carreñem-Bustou i Dominicem Thiemem.

Čtrnáctý hráč světa Anderson se v desetileté historii turnaje stal teprve čtvrtým šampionem. Čtyřikrát triumfoval Rafael Nadal, třikrát Novak Djokovič a dvakrát Andy Murray.

Sezonu 2018 Anderson odstartuje v indickém Pune, kde bude plnit roli nasazené dvojky. Přihlášen je i do čtyřhry společně s Izraelcem Johathanem Erlichem.

• EXHIBICE ABÚ DHABÍ 2018 •
Spojené arabské emiráty, tv. povrch
sobotní výsledky (30. 12. 2017)
• Dvouhra - finále •
Anderson (JAR) - Bautista (Šp.) 6-4 7-6(1)
• Zápas o 3. místo •
Thiem (Rak.) - Carreňo (Šp.) 6-3 6-4
• Exhibice žen •
Ostapenková (Lot.) - S. Williamsová (USA) 6-2 3-6 10-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist