Anderson vyřadil Murrayho a je poprvé ve čtvrtfinále. Vyzve v něm Wawrinku

8. 9. 2015, 06:47
Aktuality 35
US OPEN - Kevin Anderson se na osmý pokus dostal přes osmifinále grandslamového turnaje. Mezi osmičku nejlepších se dostal poprvé na US Open po více než čtyřhodinové bitvě s Andym Murraym, který naopak bude ve čtvrtfinále grandslamu chybět poprvé po pěti letech. O postup do semifinále si jihoafrický tenista zahraje s Wawrinkou.
Kevin Anderson

Kevin Anderson hrál osmifinále grandslamového turnaje sedmkrát, ale dál se nikdy nedostal. Vždy prohrál s hráčem Top 6. Dvakrát s Tomášem Berdychem, dvakrát s Davidem Ferrerem, a jednou s Andym Murray, Rafaelem Nadalem a naposledy Novakem Djokovičem. Proti srbské světové jedničce byl letos ve Wimbledonu k postupu nejblíže, ale vedení 2-0 na sety v dvoudenním pětisetovém souboji neudržel.

Jako šťastná se ukázala být až osmička. Brány čtvrtfinále Anderson odemkl na osmý pokus letos na US Open, klíč přitom držel třetí hráč světa a šampion z roku 2012 Brit Andy Murray

Kevin AndersonDevětadvacetiletý Jihoafričan, jenž má zažádáno o americké občanství, dorazil do New Yorku coby čerstvý šampion z Winston-Salemu a nabyté sebevědomí přetavil v životní výsledek. Proti favorizovanému Murraymu zvládl důležité okamžiky a po 4 hodinách a 18 minutách zvítězil 7-6 6-3 6-7 7-6. 

V prvním setu měl Murray tři brejkboly, jenže v dlouhém čtvrtém gamu je nevyužil a i když sám neměl na podání problémy, v tie-breaku sadu prohrál. A bylo hůř. V následné sadě vypadl z tempa, ztratil koncentraci a za stavu 1-5 čelil setbolu. Pak sice dokázal zabojovat a za stavu 3-5 měl brejkbol, ale poslední krok na návrat do boje o druhý set neudělal. 

Murray už na letošním US Open jeden zápas z 0-2 na sety (a celkem osmkrát v kariéře) otočil, ale na druhé kolo proti Mannarinovi nevázat nedokázal. Ve třetím setu sice vykřesal naději, ale Anderson si šanci sebrat nenechal. V závěru čtvrtého setu získal z posledních 19 výměn po svém podání 17 fíftýnů, v tie-breaku favorita deklasoval 7-0 a mohl se začít radovat z prvního grandslamového čtvrtfinále.

Andy Murray"Jsem poprvé ve čtvrtfinále a to je pro mě samozřejmě obrovsky skvělý výsledek. Jsem hrdý na to, jak jsem dnes dokázal hrát a ještě spokojenější jsem s tím, co jsem předvedl v tie-breaku čtvrtého setu. Porazit Murrayho 7-0 je něco neskutečného," řekl šťastný Anderson, který si připsal už devátou výhru během 14 dnů.

"Kevin hrál opravdu dobře, výborně servíroval. Ve druhém setu jsem za stavu 1-4 vedl 40-15, ale game jsem ztratil a to pro mě bylo opravdu těžké. Zřejmě mě to poznamenalo do dalšího proběhu zápasu," komentoval Murray.

"Prohrát po čtyřech hodinách takový zápas je samozřejmě zklamání. Myslím, že jsem měl své šance, ale nedokázal jsem je využít," dodal osmadvacetiletý Skot, jehož série grandslamových čtvrtfinále skončila po 18 turnajích. Naposledy mezi osmičkou nejlepších chyběl v roce 2010 právě v New Yorku.




Anderson si o postup do semifinále zahraje se svým vrstevníkem Stanem Wawrinkou, s nímž vyhrál už čtyři zápasy v řadě a v celkové bilanci vede 4-3. Švýcarský tenista v osmifinále zdolal navzdory nepovedenému druhému setu 6-4 1-6 6-3 6-4 domácího Donalda Younga.

Stan Wawrinka"Na druhý set bych nejraději zapomenul. Nedařilo se mi, ztrácel jsem servisy a pak jsem to i trochu vypustil. Prostě se mi ten set nepovedl a víc bych to neřešil," komentoval Wawrinka. "Doufal jsem, že to je jen malé škobrtnutí. Pak jsem se do zápasu vrátil zpět a celkově jsem spokojený, protože to byl můj nejlepší zápas na turnaji," pokračoval Švýcar.

"Sice nehraju svůj nejlepší tenis, ale postupně se k tomu dostávám. Zlepšuju se a doufám, že i v dalším zápase to bude lepší. Vím, že na to mám. Dál poctivě trénuju a pracuju na zlepšení," dodal vítěz loňského Australian Open a letošní Roland Garros Wawrinka, jenž postoupil do čtvrtfinále na šestém grandslamu v řadě.

"To je pro mě dobré hodnocení za mou práci, kterou odvádím. Cítím se teď v dobré psychické kondici a věřím, že tu můžu dojít opravdu daleko," uvedl pátý nasazený Wawrinka.

• US OPEN 2015 •
USA / New York, tv. povrch, 20.102.700 dolarů
pondělní výsledky žen (07. 09. 2015)
• Dvouhra - osmifinále •
Gasquet (12-Fr.) - Berdych (6-ČR) 2-6 6-3 6-4 6-1
Federer (2-Švýc.) - Isner (13-USA) 7-6(0) 7-6(6) 7-5
Anderson (15-JAR) - Murray (3-Brit.) 7-6(5) 6-3 6-7(2) 7-6(0)
Wawrinka (5-Švýc.) - Young (USA) 6-4 1-6 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

35
Přidat komentář
Mayo
to je blb ten Murray, ja sa tešil na dva šlágre za sebou prípadné...s Wáwrom a potom s Fedexom , samozrejme ak by postúpil a takto nič...a naopak Wáwra dostane Andersona teraz a jak som si pozeral H2H tak Anderson vyhráva 4-3 a to posledné 4 zápasy vyhral...noo len aby nešiel až do SF...ale snáď Wáwra postúpi
Reagovat
Kozoroh
Už ve Wimbledonu mohl Anderson způsobit překvapení a poprvé postoupit do QF GS, ale No1e naštěstí dokázal otočit nepříznivě se vyvíjející duel. Můra však už byla v New Yorku na Kevina krátká.
Pro Murrayho je tak letošní USO nepovedené, je hráčem, který pravidelně postupuje do QF GS turnajů a letošní výsledky v Cinci a v Kanadě budily zdání, že bude v New Yorku nebezpečný.
Reagovat
Kozoroh
Můře se touto prohrou komplikuje boj o 2. místo, pokud Fedex vyhraje US Open, tak se Andy dvojkou do konce roku nestane (přičmž na začátku roku příštího obhajuje melbournské finále).
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Kevinovi k novému kariérnímu žebříčkovému maximu. :) Pro konečné fáze turnaje je horší, že nepostoupil Andy, ale včera si to Kevin za předvedenou úroven hry jednoznačně zasloužil. Budu fandit zítra Stanovi, ale pokud vyhraje Kevin, tak můžeme vítat nového člena top 10, čímž z ní konečně vypadne psychopat Simon, takže budu vlastně spokojen tak či tak. :)
Reagovat
dadaft
bitva jako hrom.
Andy živelný jako vždy, ale měl to těžké. Kevin hrál dobře a nakonec vyhrál,,,,,,,,,,,,,,,,,,, zkrátka: drsný a parádní mač, který stál za vidění. ))
Reagovat
spaniel
Tak co ta Karkulka cece? :)
Reagovat
Kozoroh
Karlkulka teď bude fandit No1emu :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Všechno nejlepší Judy, asi máš stejně domrdany den jako já.
Reagovat
a.magerova
Chlapci vy jste fakt oba stejní, jeden nadává v televizi, druhý na TP, z vás má Judy asi radost :-)))

Tomasinho je to jen sport a Andy je pro Tebe cizí člověk, tak klíííííd a užívej si slunečného dne ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Chtěl bych vidět tu shit storm, kdyby byl vyřazen Fedex. To by to tu mohli zavřít. :)
Reagovat
spaniel
A doted snad nikdy neprohral, nebo co? A nic se nestalo, ani to nezavreli.
Reagovat
a.magerova
Pro tebe to platí dvojnásob, klííííd, tenisté nejsou pro tebe cizí lidé, tak užívej slunečného dne !!!!

Roger prohrál mnohokrát a jak vidíš žijeme spokojeně dál :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby mi nezkazil narozeniny, tak by to šlo no. A ještě jsem se kvůli němu nevyspal. Prostě mě nasral, hrál dva sety jak kupa hoven.
Reagovat
a.magerova
Nebruč a usmívej se :-)))
http://www.blahopranicka.cz/obrazky/upload/narozeniny-2.gif
Reagovat
smazaný uživatel
:-))) Děkuju, jen ty mě dokážeš rozveselit.. Dáme žranici?
Reagovat
a.magerova
No určitě..... zatím důvod je.... a kdyby TO padlo, tak najdem jiný :-)))

https://www.youtube.com/watch?v=_sIWtcNiexs
Reagovat
smazaný uživatel
:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Vcera jsem vsadila, ze da Andyho, jen tak z hecu, prestoze mu fandim a ono to vyslo. Jenze jsem dala na Johna a ten vybouchnul...a stejne Djokarna porazi Feliho,takze ze tri haluz tipu, vyjde asi jen tento jeden. Ale ta vyhra za pajdu, by byla luxusni :-)
Reagovat
a.magerova
Jakože jsi vsadila proti Rogerovi ?!!! NO FUJ :-P
Ale ten Feli by ti vyjít mohl, už kvůli těm jeho uhrančivým očím :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zrovna Felimu verim nejmin, ale zkusit se to musi :-)
A o Fedu nejde, tam to bylo ciste o kurzu a hop nebo trop :-D
Roger vcera hral v super hadrech, dokonale sladenej. Teda dnes v noci :-)
Reagovat
a.magerova
Jj ty hadry má úžasný, na fotkách to je oranžové, ale v telce to hází takový suprový růžový nádech..... oči na něm můžu nechat :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
přidávám se, já jsem v noci vstala, abych na něm mohla oči nechat kvůli té bílo-oranžové(růžové) nádheře :)))
Reagovat
babolat.cz
tak to je bomba...doufám,že vyřadí i toho švýcarského bastarda
Reagovat
pockerface
Určitě myslíš Wawrinku co?
Reagovat
babolat.cz
samozřejmě, snad vidíš pavouka...
Reagovat
pockerface
No já, že ty jsi jeden z největších odpůrců Rogera, ale koukám, že to máš nastavené na všechny Švýcary.
Reagovat
babolat.cz
na Rogera kašlu, mě štve jen ta vaše bigotnost.
Reagovat
Vojtiik
bastarda máš doma a říkáš mu taťko :-*
Reagovat
smazaný uživatel
co je na Wawrochovi bastardského? :) fandíš Novakovi? :)
Reagovat
spaniel
Nadalovi. Takovyto odpad se koncentruje u nej.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsou různé pohledy na odpad :))
Reagovat
spaniel
Jisteze odpad ma jiny pohled na odpad.
Reagovat
babolat.cz
a závist vidí odpad ve všem
Reagovat
spaniel
A co vam mam jako zavidet? :D
Reagovat
smazaný uživatel
:-) / :-( ?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist