Andújar k titulům z Casablanky přidal trofej ze Gstaadu

27. 7. 2014, 13:15
Aktuality 2
ATP GSTAAD - Antukový turnaj ve Gstaadu ovládl nenasazený Pablo Andújar. Španělský tenista ve finále porazil Argentince Juana Mónaka a ke dvěma titulům z marocké Casablanky přidal trofej ze Švýcarských Alp.
Profily hráčů
Pablo Andújar

Pablo Andújar měl v únoru na antukovém turnaji v Riu de Janeiru dva mečboly proti hvězdnému krajanovi Rafaelu Nadalovi, světovou jedničku ale tehdy nedorazil a do finále nepostoupil. Od té doby na osmi turnajích ATP vyhrál jediný zápas, než se chytil minulý týden v Hamburku, kde na místní 'pětistovce' přešel přes tři soupeře a prohrál ve čtrvtfinále s Ferrerem.

Narůst formy osmadvacetiletý Španěl potvrdil i tento týden ve švýcarském Gstaadu. I když nebyl mezi osmičkou nasazených, postoupil poprvé po více než dvou letech a celkově pošesté do finále.

Pablo AndújarV něm si dnes v prvním vzájemném duelu poradil s třicetiletým Argentincem Juanem Mónakem. Andújar v úvodním setu za stavu 3-3 odvrátil brejkbol a vzápětí se postaral o první brejk zápasu, který bez potíží potvrdil. V druhé sadě španělský tenista prohrával 1-4, Mónaco si pak ale prohrál tři servisy po sobě a Andújar zvítězil 6-3 7-5.

"Jsem moc šťastný. Byl to hodně těžký zápas, ale očekával jsem fyzický náročný boj. První set rozhodly dva body. On se v druhém setu dostal do výhody, ale já hrál v důležitých výměnách agresivně," komentoval Andújar. "Hodně jsem na sobě v poslední době pracoval, je úžasné, že jsem tu získal titul. Zápas jsem dnes zakončil esem - jediným v celém zápase," připomněl španělský šampion.


"Pablo si vítězství zasloužil, myslím, že tu měl skvělý týden. Vyhrál tu několik dobrých zápasů a také dnes hrál dobře," uznal Mónaco a dodal: "Tohle je jedno z nejkrásnějších míst na hraní tenisu. Snad se sem za rok vrátím."

71. hráč světa Andújar získal celkově třetí titul, předchozí dvě trofeje vybojoval v letech 2011 a 2012 rovněž na antuce v marocké Casablance. Díky dnešnímu triumfu ve Švýcarských Alpách si ve světovém žebříčku polepší o osmadvacet příček na 43. místo.

Bývalý desátý hráč světa Mónaco, který loni laboroval se zraněním zad, zápěstí i kotníku, sice ve svém 19. finále na 9. titul nedosáhl, přesto alespoň ukončil sérii 18 turnajů, na nichž pouze letos v květnu v Düsseldorfu porazil víc jak jednoho soupeře. Díky tomu se v pondělním vydání žebříčku ATP vrátí po týdnu znovu do Top 100.

Už příští týden ale bude obhajovat finále v rakouském Kitzbühelu, kde se představí i Andújar. Argentinec začne proti Golubjovovi, Španěla čeká domácí Jürgen Melzer.

Andújar a Mónaco se po krátce vzájemné finálové bitvě postavili na kurt vedle sebe a společně usilovali o postup do finále čtyřhry, na tu ale nenašli správnou koncentraci a prohráli 3-6 1-6 s australsko-slovenskou dvojicí Rameez Junai a Michal Mertiňák.

- ATP 250 GSTAAD -
(Švýcarsko, antuka, 485.760 eur)
nedělní výsledky (27. 07. 2014)
• Dvouhra - finále •
Andújar (Šp.) - Mónaco (Arg.) 6-3 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Gratulace ! Sice jsem fandil Juanovi, ale Andujar vyhrál zaslouženě. Popravdě musí být masakr prohrát s někým ve finále turnaje a pak s ním nastoupit do finále čtyřhry :D viz Andujar/Monaco :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
oprava. Nebylo to finále čtyřhry ;) Bylo to semifinále
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist