Antukový král Nadal v Madridu smetl poprvé po třech letech Djokoviče a zahraje si o 72. titul

13. 5. 2017, 17:52
Aktuality 106
Antukový král Rafael Nadal smetl v semifinále domácího turnaje v Madridu v 50. vzájemném souboji po třech letech světovou dvojku Novaka Djokoviče. Španěl, jenž letos na antuce ještě neprohrál, zvítězil hladce 6-2 6-4 a na domácím turnaji postoupil už poosmé do finále. O čtvrtou trofej z domácího turnaje Masters 1000 si Nadal zahraje s Thiemem, nebo Cuevasem.
Rafael Nadal

K jubilejnímu 50. vzájemnému utkání dnes na španělské antuce nastoupili druhý nasazený Novak Djokovič a turnajová čtyřka Rafael Nadal. Přestože srbský hráč vyhrál posledních sedm vzájemných střetnutí, v dnešním semifinálovém klání byl mírným favoritem spíše Nadal, který v letošní sezoně na antuce znovu potvrzuje, že je 'antukovým králem'. Španěl před startem v Madridu vyhrál turnaje v Monte Carlu a v Barceloně a na antuce letos ještě neprohrál.

Svou výtečnou formu, díky které ve třinácti letošních zápasech na antuce prohrál jen jediný set, potvrdil Nadal i dnes. Do utkání s Djokovičem vlétl jako uragán a na kurtu od začátku dominoval. Vítěz turnaje z let 2005, 2010, 2013 a 2014 získal v první sadě celkem 32 fiftýnů, zatímco Djokovič pouze 18. Španěl v domácím prostředí trefil dvanáct vítězných míčů a udělal 'jen' osm nevynucených chyb, hrál agresivně, a i díky tomu si dvakrát vyšlápl na podání Srba, sám však nečelil jedinému brejkbolu a po 40 minutách hry získal úvodní dějství poměrem 6-2.

V nastaveném tempu pokračoval rozjetý Španěl i ve druhé sadě, v níž si rychle vypracoval vedení 2-0. Ve čtvrté hře sice sám poprvé zaváhal na podání, čímž dovolil Djokovičovi srovnat na 2-2, hned v následující hře ale znovu prorazil Srbovo podání a šel do vedení, které už si pohlídal. Po téměř hodině a půl zvítězil hladce 6-2 6-4, čímž si připsal první výhru nad Djokovičem po sérii sedmi porážek od French Open 2014. Bez ztráty setu porazil Nadal Srba naposledy ve finále turnaje v Monte Carlu v roce 2012.

Díky dnešní výhře, kterou prodloužil řadu letošních vítězství na antuce už na 14 zápasů, postoupil Nadal na domácím turnaji Masters 1000 už posedmé do finále, v němž bude zítra bojovat s Thiemem, nebo Cuevasem o čtvrtou trofej. Celkově bude Španěl usilovat o 52. trofej z antuky a 72. titul v kariéře.

"Rafa byl dnes jednoznačně lepším hráčem a zasloužil si vyhrát," uznal kvality soupeře poražený Djokovič. "Měl zápas od začátku do konce pod kontrolou a dobře věděl, co celou tu dobu dělá. Já jsem se sice snažil ukázat to nejlepší, ale nevyšlo to. Z mé strany to nebyl moc vydařený zápas, udělal jsem hodně chyb a nedokázal jsem se dostat do dobrého rytmu. S takovým výkonem jsem proti Rafovi neměl šanci," dodal Srb, jenž letos vyhrál jen úvodní podnik sezony v Dauhá, na žádném dalším turnaji až dosud nepřešel přes čtvrtfinále.

"Nemůžu být šťastnější. Další finále v Madridu pro mne znamená hrozně moc," radoval se na kurtu Nadal, jenž si letos zahraje finále už pošesté. Zatímco v úvodu sezony dva z duelů o titul ztratil proti dalšímu velkému rivalovi Rogeru Federerovi, nyní exceluje. "Věděl jsem, že budu muset hrát dobře. Je pravda, že Novak dnes hodně kazil, ale bojoval až do konce," pochválil soupeře.

O 30. titul z turnajů Masters 1000, kterým by vyrovnal rekord Djokoviče, si Nadal zahraje s Dominicem Thieme (h2h 3-1). Rakušan v nočním semifinále porazil Pabla Cuevase a ve finále turnaje Masters si zahraje poprvé.

• ATP WORLD TOUR MASTERS 1000 MADRID •
Španělsko, antuka, 6,408.230 eur
sobotní výsledky (13. 5. 2017)
• Dvouhra - semifinále •
Nadal (4-Šp.) - Djokovič (2-Srb.) 6-2 6-4
Thiem (8-Rak.) - Cuevas (Urug.) 6-4 6-4
TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

106
Přidat komentář
Nola
zapas som nemohla sledovat, obraz som si utvorila podla komentov, Novak by mal zavesit zrejme raketu na klinec - je uplne odpisany, gigin ma teda pozitivne prekvapil, Davor nedavno odpisoval Simonu, tak uvidime....
momentalne je zrejme v totalnom prepade, ale tieto prepady mali obaja pani, ktori sa ujali vedenia v Race, gratulujem Rafafans, Novak a Andy asi potrebuju pauzu, presne ako Rafa a Fedex, citat tu, ze Novak vytazil z ich prepadu fakt nemusim, 3 roky a mozno aj viac vladol ATP, je to frajer, to sa len tak nepodari hocikomu vytazit z prepadu 2 panov....
Reagovat
Stan_Borowitz
Na klinec by neměl zavěsit raketu, ale Pepe Imaze.

Bohužel se Novak stal praktickou ukázkou toho, kam vede přemíra sluníčkového myšlení na nepravém místě. Ti hladovější a dravější tě prostě smetou.
Reagovat
Nola
Pepe mi nie je 2 x sympaticky, nemyslim, ze je za prepad zodpovedny on, sam Novak svojim pristupom po vyhre na RG... venuje viac usilia rieseniu problemov svojho pribuzenstva /nie manzelske/, pribuzenstvo vyhodit z boxu spolu s Pepem a najat normalny tim, ktory ho prinuti poriadne trenovat
Reagovat
Stan_Borowitz
Souhlasím. Ideální by byl Ivan...
Reagovat
Stan_Borowitz
... v čele toho týmu.
Reagovat
Nola
Ivan je u Andyho predsa...
mne sa proste nepaci v boxe jeho brat, nic proti nemu nemam, ale vidavam ho stale v Novakovom boxe, asi nic ine nerobi, iba obchadza turnaje spolu s Novakom, toho najmladsieho som naopak nevidela v boxe uz davno... Rafa ma obcas v boxe sestru, Fedex rodicov, Novak sa velmi naviazal na brata, ktory je asi za dotiahnutim Pepeho, mali by zacat sledovat zapasy v TV, tam je ich miesto...
Reagovat
gigin
Já bych zkusil jako impuls nějakou Indku zase. Zbýčí sa a zase bude trhat.
Reagovat
Stan_Borowitz
Nebo tak. Určitě je to příjemnější cesta než s Ivanem.
Reagovat
Pe3k
:D
Reagovat
turista
Bohužel s filozofií ve stylu Mahátmy Gándhího a s metalitou "mouchy snězte si mě" nemůže Novak úspěšně obhajovat své úspěchy. Zlepšit se to může teprve až vyhodí toho mentálního guru. Je dobré, že Novak cvičí jógu. Ten mentální guru Imaz však udělal z vlka beránka a tím ho jako tenistu zničil.
Reagovat
Stan_Borowitz
- lze dohledat - je tu. Favorizuji rozhodně Rafu, ale viděl jsem Dominika proti Grigorovi a dost jsem si na něj poupravil názor, jeho antuková hra je fakt na úrovni a po legendárním Fabiovi je momentálně Rafovi určitě největší hrozbou.
Reagovat
spaniel
Dom by nemusel být bez šance. Neskutečné zvíře je z něj, nikdo teď nemá takovou kombinaci rotace a rychlosti jako on. Nu, jsem zvědav. Bamos!
Reagovat
smazaný uživatel
To predanie pomyselného antukového žezla v Paríži určite jedného dňa nastane...Ideálne by bolo, aby žezlo mladej generácii predával vo finále symbolicky Nadal a najlepšie niekedy okolo roku 2019-20..
Reagovat
Franky
A co tak rovno okolo 2029-2030 ked Jagr bude podpisovat novu zmluvu v NHL? :D sasek....
Reagovat
Herbert_Hoover
Co to kecáš? Tou dobou bude Jarda podepisovat na Kladně.
Reagovat
blixa
Myslíš sám sobě ? :D
Reagovat
Herbert_Hoover
Tak sám sobě jistě ne, nebo myslíš, že hráče na Kladně podepisuje Jarda, jo? :) To by měl pěknou honičku teda.
Reagovat
blixa
No tak někdo ho zastupuje, ale podepisuje se klubu a klub Jarda vlastní takže ano, sám sobě ;-)
Reagovat
kada.tom
finále Rafa - Dom může přinést asi cokoliv :-)
každopádně pro Doma zatím asi životní turnaj co se týče velikosti turnaje a fáze, do které se dostal ... i když SF v Paříži .. :-)
Reagovat
Davor1
Je naozaj neskutočný paradox, že Federer je v tridsiatich piatich rokoch spolufavoritom na RG, v sezóne, kedy na antuke neodohral jediný zápas. Podľa bookmakerov bude určite druhý za Nadalom, ale ak by mal v prvých kolách dobrých súperov na rozohratie, tak v prípadom SF či finále by mohol byť sakra veľkým orieškom aj pre Nadala, ktorý bude mať v nohách neskutočnú porciu zápasov. Tretím v poradí bude určite Wawrinka a hneď za ním Thiem. Myslím, že nikto iný nemá nárok.

Djokovič je úplne odpísaný, dnes výsledok presne podľa očakávania, momentálne je to hráč na úrovni tretej desiatky.
Reagovat
tito
To je s nadsázkou Wawrinka mezi grandslamy obvykle taky. Koneckonců jeho letošní dosavadní výsledky na antuce jsou tristní, přesto je podle tebe po Rogerovi dalším kandidátem. Objektivně vzato je u Novaka trochu minela prohra s Istominem ( byť ten předvedl životní výkon) ale jinak prohrál letos 2x s Kyrgiosem, dále s Goffinem a Rafou. Šel výkonnostně dolů, ale na RG určitě nebude bez šance.
Reagovat
Davor1
Tak Wawrinka hral úplné h0vn0 aj pred jeho prvým RG titulom, u neho tie prípravné turnaje nie sú vôbec smerodatné. Stačí, že sa v prvých kolách dobre rozohrá, čo mu zápasy na 3 víťazné v tomto vyhovujú a bude ťažko zastaviteľný.

Čo sa Djokoviča týka, netreba zabúdať, že proti nemu mal mečbaly aj Verdasco, úplne tragický Simon nedopodával zápas v treťom sete, Almagro viedol v treťom 3-0 a myslím, že aj Busta bol blízko k výhre v treťom. V prehratých zápasoch s Gyrosom a Nadalom si ani len neškrtol. On išiel dole obrovským skokom, niečo ako Nadal v 2015, otázkou je len, či ten pád dokáže zastaviť s aspoň čiastočne sa ešte dostať hore, ja mu na RG ani trochu neverím.
Reagovat
woody
Za me tri duvody poklesu formy Noldy
1. Imaz nebo jak se to pise,toho vzdycky kdyz vidim tak bych mu majznul jednu basebolkou po hlave...
2. Rychlost a umisteni prvniho podani - to je fakt mizerie obcas to oada na uroven WTA-mozna pricina caste zraneni ruky,nevim
3. Trenovani,motivace - po RG se to nejak sype, Becker prohlasil ze nechce makat, mam obavy ze je tomu tak i nadale,ze ho asi trenink nejak netizi

Reseni-vyhodit toho saska Imaze, najit dobryho trenera, zlepsit sakra tren serv
Reagovat
Chrenda
myslím, že jasně ukazuje, kdo je největším favoritem RO. Tam ho může porazit už jen Roger, pokud se navrátí ve stejné fazóně, jako na začátku roku. "Veteráni" letos opravdu kralují, což je super.
Reagovat
Chrenda
Dokonce myslím, že jeden z nich letos opět obsadí No.1. Víc to přeji Rogerovi, ale ani Rafa by mi nevadil, hlavně že odtud zmizí ten ryšavý Skot, co tam vůbec nemá co dělat.
Reagovat
Frantz
"Tam ho může porazit už jen Roger.."

Hmm a kolikrat ho tam uz dokazal porazit?? A nemusis presne, staci priblizne...

Ale jinak je fajn, ze si dokazes sam se sebou tak hezky pokecat, elegoune ;-)
Reagovat
Krisboy
Sakra, ani jsem si nevšiml, že by byla nějaká fakt silná bouřka, proto se divím, že se hovna vylily z kanálů...
Reagovat
smazaný uživatel
Ja mám niekedy pocit, že tu ľudia sledujú tenis prvý rok. Keď nechápu, do akej miery ovplyvňuje tenisový povrch samotnú hru a dianie na kurte.

Mysliet si, ze ak Federer vyhral tri zápasy na harde = automaticky je ako jediný schopný porazit Rafu na antuke. To je bohovsky zjednodušený pohlad na tenis, na život. Človeku je sveta žiť...

Ja len pripomeniem, že Roger za posledných 5 rokov nevyhral jediný antukový Masters a nezúčastnil sa finále RG.
Reagovat
Tornes
Podobně, jako se posledních 7 let nedokázal dostat ani do finále AO... Z toho mi jednoznačně vyplývá, že AO vyhrát nemohl a tudíž nevyhrál.

Ty by sis taky mohl uvědomit, že ačkoli má Roger s Rafou na antuce zlou bilanci, pořád je historicky druhou největší hrozbou (pokud bereš Rafu ve formě), kterou Rafa kdy měl. A když ta největší zcela jednoznačně tápá a hraje špatný tenis, tak ano, potom i v 35 a bez zápasů na antuce je ve formě hrající Federer dost možná největší hrozbou, jakou Rafa letos má.
Reagovat
smazaný uživatel
Austrália sa ale hrá na harde, vyhral niekolkokrat Cinnci a hral finále USO pomerne nedavno..

Ale ano, pravda. Tento rok je tak blaznivy, ze by to bolo len symbolickym zavrsenim sialeností a absurdnosti, ak by Roger vyhral RG po skalpe Rafu.
Reagovat
smazaný uživatel
Cerna sobota tohle. Maruska rupla ve finale, Nole byl zraly na to, aby spis sbiral Rafovi micky (finale o nicem), a chytl asi nejakou uz totalni sakofobii a uderofobii...z cehoz chytl depku uz i gigin.
Natalie vyhucela v kvalde s Marianou... Slovaci nejsou uz schopni dat ani gol v tym hokeju, a KiKina si plete levou a pravou stranu...toz zachranit to dneska muze uz jen ten Cuevas:)
Reagovat
smazaný uživatel
*semifinale o nicem:)
Reagovat
tommr
jj a Andrea prohrála s Hingiskou ... :(
Reagovat
Mayo
Fuuu Pablo proti Zverevovi zahral uder storočia, neskutocne :O
Reagovat
PetaM
To si nemyslím. Úder století nás teprve čeká. Vždyť máme za sebou teprve 16 let tohoto století ... Úderu století se většina z nás nedožije.
Reagovat
Fandina
:-)) tak řekněme, že to byl úder toho minulého století :-)))
Reagovat
peggy
Vratil se zase kral at mu to vydrzi.Vamos Vamos Rafa!!!
Reagovat
yenda1
Klidný, rutinní zápas. Djokovice si v současnosti maže na chlebík takřka každý druhý soupeř. Někdy to ještě Novak silou vůle upinká ve třech setech.

Rafa v suchým, jiný vysledek než 2:0 by byl překvapivý. Hraje v pohodě, konkurenci nemá. O výhru na RG ho můžou připravit pouze dvě okolnosti - zranění nebo bestie Wawrinka. :)
Reagovat
gigin
Ty si taky Epic.
Reagovat
yenda1
Mělo tam být epic nuda, ale nějak se to ztratilo v překladu :)
Reagovat
gigin
tak to pak jo :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nebyt Rogera, Rafa by zitra sahal po patem (sestem z IW moznem na 99%) velkem titulu od zacatku roku....kdo ho muze zastavit? ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Neblázni. Nebyť Rogera, tak prídeme o kopec pozitívnych zážitkov, ktoré robia tenis tenisom. Rafa začínal sezónu po zranení, uhral čo sa dalo. Možno ak by hral na harde s Rogerom dnes po 20 výhrach v rade na antuke, bol by sebavedomejší. A možno ak by neodštartoval začiatok sezóny úspechom na hardoch, nebol by na antuke zatiaľ tak dominantný.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasný,vždyť mě znas..vždycky s lehkou nadsázkou ;)
Reagovat
Franky
Za 7rokov co tu chodim prvy normalny koment od forehanda :O co sa stalo? prestal si pit?
Reagovat
Marduch
Asi logické a prirozene vyusteni treninkoveho usili a oddanosti tomuto sportu těchto dvou rivalů v posledních 11 měsících.
Reagovat
babolat.cz
co na to říct, výsledky mluví za vše. Je třeba nějaký rozbor,nikoliv. Možná bylo třeba hodnotit hru vítěze v Miami či IW, minimálně 30m vlákno. Tady to není třeba, vše je jasné. No doubt.
Reagovat
a.magerova
http://live-tennis.eu/en/atp-race
Reagovat
Krisboy
Přituhuje :)
Reagovat
a.magerova
Njn... musíme pozjišťovat, zda-li nemá Pepe bráchu.... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Symbolické víťazstvo Nadala, práve doma v Madride. Dneškom definitívne zapečatil pandorinu skrinku, ktorá ho strašila posledné dva roky. Emócie na záver len ilustrujú ten padnutý kameň zo srdca.

Od začiatku bol veľmi koncentrovaný, išiel si za víťazstvom. V celom zápase bol výrazne lepší, skvele returnoval, od základnej čiary v podstate nekazil. A ak dokázal na rýchlej madridskej antuke takto úžasne brániť, v Ríme a Paríži to snáď nebude horšie. Opäť sa moc nezaskvel z FH, úderom ktorý mu vyhrával antukové tituly celú dekádu. Dnes ho už nevyhľadáva, neobieha si ho, možno už ani nemá podobnú kvalitu. Kompenzuje to však naozaj skvelým BH, ktorý sa ťažko číta a súpera ním dokáže často zaskočiť a zatlačiť.

Zápas inak mohol skončiť v pohodovej atmosfére, nakoniec som ale vďačný aj za tú komplikáciu. Spôsob akým zvládol posledný gem a a big point pri BB súpera, to je ešte tá pridaná hodnota k tomu všetkému. Pretože hoci bol celý zápas sebavedomý, v poslednom geme sa z ničoho nič začali vynárať starí démoni a Nadal na chvíľu zneistel. Zvládol to, takže aj psychika obstála.

Djokovič bol naopak v prvom sete úplne stratený, nevedel sa udržať vo výmene, zle sa pohyboval, nepresne útočil, servis a return len veľmi priemerný. V druhom sa zlepšil, spresnil hru, ale stále s prehľadom strácal. V Madride teda získal dosiaľ najväčší bodový zisk v sezóne, ale vyhral len s Felicianom a v druhom kole si to Almagro prehral sám. To zrejme nie je dôvod na optimizmus. Oceňujem ale úprimné objatie Nadala pri sieti, Nole má tieto športové záležitosti vychytané.
Reagovat
Ondra979
no Rafa hezky, ted uz se da rict je ze celkem proveren. Djoko se stale hleda, pokud by hral Djokovic verze 2016 (do RG), tak by to bylo tusim otevrene utkani, ale dnesni Novak na vyhru nemel. Ale RG bude prece jen jine, nicmene pokud svou uroven udrzi, nevim kdo by ho mohl zastavit (Murray nebo Djok dle soucasne formy tezko)
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic hral na antuke lepšie v roku 2015, myslím. Ale niekedy to na výhru nestačí, a naopak stačí inokedy so slabším výkonom možno.

Veľkým súperom je Thiem. Jedno finále už odohral, ak postúpi aj dnes dokáže svoj formát. A samozrejme GS je iný šport, poraziť Noleho s Andym na tri sety je vždy náročné. Hlavne pre hráčov od piateho miesta nižšie.
Reagovat
Krisboy
Mimochodem po Nov4kově neúspěšné obhajobě činí jeho bodová ztráta na kvjetáka (v live žebříku) už nějakých 3500 bodů...to jsou paradoxy!
Reagovat
Ondra979
a dalsi zajimovost - v zebricku s 5 tydennim vyhledem (odpocty za obhajoby) uz ma Federer vic bodu nez Novak
Reagovat
safi1313
... co budou říkat antirafa klub, až zítra vyhraje titul, za týden a za 4 týdny;-)... Jestli to bude opět slabou konkurencí, nebo že Novak a Andy hrajou letos špatně...Jsem opravdu zvědav, jak zas budou jeho tituly znehodnoceny;-)
Reagovat
baggik
Tak a nehrajou snad letos Djokovic a Murray svuj nejhorsi tenis za nejakych minimalne 7 let? Jedinej kdo ze spicky hraje dobre je Federer a ten Nadala trikrat porazil.
Reagovat
safi1313
A nevyhrávali spíš Murray a Djokovic proto, že Rafa s Rogerem hráli spatny tenis v minulých letech...a ted kdyz se vrátili do normalu tak pinkálci Djok s Andym si neškrtnou??? ;-)
Reagovat
Faddova
ha, good point
Reagovat
Tornes
To by sedělo leda kdyby pinkálci prohrávali na každém turnaji s Rafou a Rogerem... Kolikrát prohráli s nimi a kolikrát s náhodným kýmkoli?
Reagovat
baggik
Tak to je lehce vyvrátitelnej nesmysl. Djokovic dominoval nekolik let, Nadal, Federer a Murray často ztroskotali až na něm a ostatní si taky neškrtali. Teď vypadává v úvodních fázích turnajů, má otřesná čísla na podání, hrozně kazí, vypadává s průměrnými hráči, s Federerem se letos ani nepotkal. Zapoj občas mozek.
Reagovat
Nola
keby som mala klapky na ociach, tiez by som mohla zhodnotit dnesnu situaciu v tenise :
Fedex a Rafa tazia z prepadu Andyho a Novaka....
Reagovat
Stan_Borowitz
Ono je tohle tvrzení vlastně taková light verze slabé éry tenisu...
Reagovat
smazaný uživatel
Platí to o Andym, ktorý naozaj často stroskotával až na Nolem vo finále...Rafa snad za tie dva roky vypadol s 10 roznymi hráčmi mimo TOP 10, kym sa do nejakého SF vlastne dostal..
Reagovat
Nola
dalsi, ktory tvrdi, ze Novak dominoval vdaka prepadu Rafu....
od roku 2011 Novak dominoval tenisu s mensimi vypadkami, kedy ho vystriedal Rafa v roku 2013 a Fedex, vlani Andy.... zabudas, ze Novak nikdy nevynechaval polku sezony, nikdy si nedal pauzu, neobnovil si telo.... ty si schopny, este aj pauzy Rafu otocit v jeho prospech, stava sa z teba druhy turista, ktory vidi iba to co chce vidiet :D
vlani sa stretli 3 x, v roku 2015 4 x - neboli to uvodne kola turnajov
Reagovat
Pe3k
Turista je proti němu expert :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nolka klud, to predsa nikde netvrdím. Len som reagoval na výsledky Nadala. Ja som sa na túto tému uz vyjadril a pre teba to zopakujem znovu. Nole mal konkurenciu vacsiu, nez onehdy Federer v 04-06, minimálne v Andym na harde a tráve a v Rogerovi taktiež...Federer sa s podobnou kvalitou nestretával...
Reagovat
baggik
Ano Rafa mel propad dva roky, ale ne od 2011.
Reagovat
Kozoroh
Bohužel No1e nezachytil úvod zápasu, což se mu stávalo i v minulosti, ale tehdy Djoker tak nechyboval a mohl se víc spolehnout na servis. Dnes ve výměnách po 1. servisu uhrál jen 56 % fiftýnů, zatímco Rafanovo konto činilo 78 % bodů. Zranitelnost na servisu způsobila, že Djoker během dnešního duelu marně zastavoval Rafovo tempo.
Gratuluji nadalovcům, Býk hraje na antuce nejlíp od roku 2013 a na RG bude v roli suverénního favorita.
Reagovat
fialka
Za rozbor Historie rivality... klobúk dole. +1
Reagovat
smazaný uživatel
Díky.

Áno, priame body chýbajú. To ako servoval v roku 2015 však nebolo úplným štandardom a na tú úroveň sa už možno nedostane. Servis je však len vrcholom ľadovca, Djokovic stráca v každom hernom aspekte momentálne. Na druhú stranu, prehra s Istominom, Kyrgiosom 2krát a Goffinom bola o detailoch a jednej loptičke, zato tá dnešná sa mu bude tráviť ľahšie.
Reagovat
janek_da
S Kyrgiosem o jedné loptičce? Dyk se ani nedostal k brejkbolu, natož aby brejkl.
Reagovat
smazaný uživatel
Nole prehral TB 9:11, tak zrejme to o tej jednej loptičke naozaj bolo.
Reagovat
fialka
paráda, len tak ďalej. Vamoos!
Reagovat
gigin
Jako býválému ultrafan mě to škube srdce. Absolutně, totálně mimo. BH, ať si turista myslí co chce, totálně v hajzlu. Nadal krátké balony a Novak nic. Dřív to od něj lítalo jak od stroje a dnes není schopen zahrát pořádný úder. Bojí se, nevěří si. Balóny nalité, které by měl zabíjet zahraje najistotu někde na střed. Hrůza. O síti ani nemluvím, to je snad ještě horší než to bylo, a to jsem si myslel, že už to snad ani nejde. Zkrácení hry taky v péčku. No prostě hrůza. A když zabírali Pepíčka Imazového, tak se mi otvírala kudla v kapse. Hrozné, smutné, k posrání...
Reagovat
Kozoroh
Djokova sebejistota byla loni nalomena, z toho pramení větší počet nevynucených chyb, zranitelnost na servisu... Bohužel už po RG může Djoker přijít o 2. místo a co se bude dít dál nechci domýšlet. Trenéra každopádně potřebuje jako sůl.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak po RG sa kruh uzavrie. Nebudú výrazné obhajoby a Novak môže začať s nápravou tam, kde to všetko odštartovalo, na Wimbledone. Bude sa pohybovať niekde na úrovni 4-5 miesta, možno tak ako nešťastne prehrával s Kyrgiosmi, či Goffinmi raz šťastne vyhrá s top hráčom a pôjde hore. Agassi je ideálny kandidát na trénera, určite sa osvedčí aj ako terapeut a Novaka vytiahne hore.
Reagovat
Marduch
Fajn, ze jako jeden z mala zdejsich pamětníku Djokerovy cele dosavadní kariery prohodíš i neco ke hře samotné. Uz jsem nedoufal ;)
Reagovat
gigin
Dnes mi to fakt už nedalo. Omlouvám se.
Reagovat
Marduch
Tak stane se. Ale v poho.
Reagovat
whales
Nole strašně slaboučký výkon. Proti Rafovi nic nemám, ale ty výsledky rozhodně vypadají lépe než předváděná hra.
Reagovat
Kozoroh
Krom trápení s Fabiem Rafan hraje na antuce velmi dobře. Vylepšil oproti minulosti bekhend, což vykompenzovalo zhoršení na forehandu. Rafova letošní úroveň na antuce je dle mě nejlepší za poslední čtyři roky.
Reagovat
smazaný uživatel
Ak by neprehral ten set s Fogninim, dnes by vyrovnal svoje 13 zápasové maximum výhier bez straty setu. Novak má taktiež rekord 13.
Reagovat
dappe
Je celkem nepochopitelné, co se s Djokovičem stalo. Ztráta motivace určitě, ale on hraje hrozně zle v podstatě každý zápas, a navíc i v těch zápasech je téměř konzistentně pořád stejně průměrný. Kdyby ty zápasy ztrácel po různých výpadcích, tak by se to dalo i třeba pochopit, ale tohle je fakt divné. Z něj je úplně průměrný hráč. Nevěřím, že by takhle odešel napořád, ale tohle není žádná legrace.
Reagovat
Mayo
Možno starne?
Reagovat
Ondra979
ano je to zvlatni, ale v kontextu atp je to porad hrac dost nadprumerny, jen u nej je ten propad z jasne no 1 do oci bijici, ale mozna se projevuje jednak obrovske zapasove zatizeni v poslednich letech a ztrata motivace, to ostatne sam Novak pripustil ze uz nedava tenis na prvni misto
Reagovat
horska.kraslice
Krásný zápas, velká gratulace Rafa.
Reagovat
Hypertac
Vaaaaaaammmmooooossss! Tak konečně Rafa porazil Nováka. První set jednoznačný, ale ve druhém to bylo velmi vyrovnané. Ještě, že nehrají na tři výtězné. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
konecne to skoncilo,pritom mam rad oboch
Reagovat
Mayo
Na Rafu sa došli pozrieť aj legendy svetového futbalu Cristiano Ronaldo ci Raul. Na neho je každý zvedavý ako inak.
Reagovat
Hypertac
Přesně tak. Jsem rád, že po turnaji v emirátech jsem viděl Raúla. Pořád stejný sympaťák.
Reagovat
fialka
Tvoj tip o5 nevyšiel. Ty to azda robíš schválne. Tak tipuj ďalej a viem, kto vyhrá. :-)
Reagovat
spaniel
Djokovic pořád hledá formu, hodně velká bída. A jestli ještě někdo napíše, že je to nejkomplexnější tenista, tak by měl vyhledat psychiatra, protože většího dřeváka nenajdete ani ve vesnickém klubu.
Reagovat
gigin
Otřesné. Fakt mne z toho bolí srdce.
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic nemá nárok na herný výpadok?..

Chceš komplexnosť posudzovať podľa jedného zápasu, jednej sezóny, alebo 10 rokov kariéry?..Aj po dnešku mu tie antukové tituly zostávajú a na jeho komplexnosti, čo do kontextu všetkých povrchov sa teda nič nemení
Reagovat
spaniel
Narážel jsem na jeho hru na síti...jinak je mně u zádele i s guru Járou.
Reagovat
smazaný uživatel
:-)))
Reagovat
baggik
Co ty jsi za magora? Každého sportovce potká slabší období nebo ústup ze slávy, to jako má zatemnit jeho předešlou kariéru?
Reagovat
spaniel
Takže býval na síti lepší?
Reagovat
peggy
Vamos RAFA Vamos!!! Dík,Dik.
Reagovat
Mayo
Glory Glory Rafa Nadal.
Reagovat
Krisboy
Vidím to na pařížskou desítku :)
Reagovat
Herbert_Hoover
10 deka pařížáku? ;)
Reagovat
Krisboy
To klidně taky, ale radši až po finále :D
Reagovat
tito
Vaamooss!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Ach...happy :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist