Argentina je osmou zemí v čele daviscupového žebříčku. Češi klesli

29. 11. 2016, 08:26
Aktuality 16
Tenisté Argentiny se po nedělním triumfu v Davisově poháru ujali vedení v žebříčku týmové soutěže. Argentina v čele pořadí vystřídala neúspěšné obhájce titulu z Velké Británie a stala se osmou zemí, která od zavedení hodnocení v roce 2001 žebříček vedla.
argentinští fanoušci

Argentinci letos ukončili čekání na premiérový daviscupový triumf, když ve finále uspěli až na pátý pokus. A to i přesto, že všechny čtyři zápasy hráli na půdě soupeřů a svou největší hvězdu Juana Martína Del Potra měli k plně k dispozici až od semifinále.

Na letošním triumfu se kromě Del Potra podíleli různou měrou také Federico Delbonis, Leonardo Mayer, Guido Pella, Juan Mónaco, Renzo Olivo a Carlos Berlocq.

Velká Británie, která v semifinále vypadla právě s Argentinou, klesla na druhé místo. Čeští šampioni z let 2012 a 2013, kteří žebříčku kralovali od dubna 2013 do listopadu loňského roku, letos skončili ve čtvrtfinále a v aktuálním pořadí se propadli z třetí příčky na šestou.

Poražení finalisté z Chorvatska se posunuli na třetí místo, čímž vyrovnali své maximum z prosince 2006.

Žebříček Davis Cupu k 28. listopadu 2016:
1. (2.) Argentina 31.817
2. (1.) Velká Británie 25.408
3. (5.) Chorvatsko 15.702
4. (6.) Francie 15.550
5. (4.) Švýcarsko 13.700
6. (3.) ČR 12.812
7. (7.) Belgie 11.073
8. (8.) Srbsko 7500
9. (9.) Austrálie 7093
10. (10.) Itálie 6852
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

16
Přidat komentář
Frick
https://goo*gl/maps/hRm1jVHQNbE2

(místo * dejte . )

Můžete mi někdo říct nějaký jakž takž rozumný důvod, proč se to nemůže hrát v Rod Laver areně?

Tohle prostě nepochopim.
Reagovat
gigin
pořádně jenom toho Martina. Například Delbonisa si pamatuju jenom odsud:

https://www.youtube.com/watch?v=Mrqs0VVHJqE
Reagovat
Krisboy
Chudák Federico :)
Reagovat
Krisboy
...a budou klesat dále. J1rka nemá motivaci, Adam na to nemá, Radek už je starší pán, o Lukášovi Legendě se nemá cenu vůbec bavit a Tomáš sám to nevytrhne.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jediná cesta je vymyslet, jak J1rkovi dodat tu chybějící motivaci. Nemůže přece zbytek kariéry jen porážet světové jedničky jak na běžícím páse a zbytek zápasů víceméně vypouštět, to přece není plán trvale udržitelného rozvoje...
Reagovat
turista
To je jasný. Jirka potřebuje v DC prorazit a Tomáše je třeba přemluvit. Pánové Navrátil a Černošek snad něco vymyslejí.
Reagovat
Krisboy
Chtělo by to vyfasovat do prvního kola Srby nebo aspoň Španěly, pak by J1rka (snad) hrál. Jinak nevím...aby nakonec nemuselo v DC nastupovat áčko TK TenisPortálu.
Reagovat
PetaM
Bychom je rozrubali všici!
Reagovat
Krisboy
Však od Černošek zavolá, až Adam a spol. spadnou do kontinentální zóny. To mu budem dobrý.
Reagovat
smazaný uživatel
Ovsem to by mohlo stacit, aby se Cesi udrzeli rekneme nekde v top20-30.
Coz neni vubec jeste spatne. Ono takove Spanelsko - rekl bych s celkem slusnym tymem a zazemim sedi na 17. placu. A to ze je pred nima Kazachstan je muze trochu mrzet. A to nechci zminovat ani Francii, ke ktere maji ted opravdu daleko...to je bude mrzet asi jeste vic.
Cechy muze potesit, ze jsou stale pred USA a Klokanama. To by melo potesit i Svycary, kteri budou klesat asi take...takze dokud je cas, je potrba se potesit;)

Hele, ale Stane ja bych tady vypichl to pekne 24.misto Dominikanske Republiky, jako oni to v tom Karibiku nemaji lehke...najit tam v tom prostredi, ktere je zalite Sluncem pohodou a tancicimi zenami mezi kokosy, motivaci na vytrvale pinkani prez sit. To je stonasobne vetsi vyzva nez nejaky volej pro No2eho. A stavej tam haly, ze...jsou radi, jak se na ten ostrov vleze par dulezitych baraku a zakladni infrastruktura.

Dale bych rekl, ze stoji za velke povsimnuti situace Svedska. Posledni Viking Robin padl, a s nim asi i tenis na Severu.OVSEM to jejich 40.misto je famozni vykon. Vzdyt maji v top200 jedineho hrace, a tomu hrozi, ze z ni vypadne!!! Jako pozice Ymera na 160.miste je vachrlata...takze ten 40.plac je primo Vikingska magie.
Za nema jsou i Bulhari s Dimitrovem, a to o celych devet pozic. Jako Bulharsko je k zamysleni, ikdyz byt horsi nez Barbados, jako neni to uplne potupa...a trochu to uklidni.
Reagovat
smazaný uživatel
Krasnym pocinem je Pakistan, ten 45. plac je zaslouzeny a dokonce za sebou nechali i Mexiko a Urugvaj, kde to je faakt k zamysleni, takhle se placat, a s tak natriskanym tymem i za Pakistanem.

61.misto Monaka je opravdu nejvetsi ostudou a propadakem, maji podle me famozni potencial, a nic...neskutecni mrhaci. To trebas Polaci ti maji uplne katastrofalni potencial, ale snazivci s tim modlenim to krasne vytahli na 66.plac a tesne predehnali Sri Lanku...takze jiste dobre zakoncena sezona, jak by byli horsi nez budhisti, asi by tenisovy svaz ukoncil svou cinnost.

Na samy zaver bych chtel ale nejvic pochvalit San Marino. Pracovnici hospod, pekaren, proste drici nechali za sebou i takove machry Albance i s Kosovem. Dokonce ani Mongolsko, Kirgistan nebo Azerbejzan, kde se hraji i tenisove turnaje na ne nastacili.

http://www.daviscup.com/en/rankings/current-rankings.aspx
Reagovat
Fandina
Jirka má motivaci, ne že ne, ale má chatrné zdraví a to je možná důvod, proč není tak úspěšný, jak by se jinak dalo čekat. A Adam na to podle mě má. Já bych Česko nepohřbívala. Tyhle dva s Berďou a pokud bude Radek zdravotně v pohodě, tak to nevidím špatně. A za nimi vykukuje Kolář, pořád tomu klukovi předvídám tenisovou budoucnost.
Reagovat
Krisboy
Jj, na Zdendu jsem zapomněl.
Reagovat
Fandina
A pokud by prorazil i Vocel, tak třeba v deblu by pár Kolář Vocel za takových pět deset let mohl bodovat!
Reagovat
SubOptikT
Zdenda asi taky nemá potřebnou motivaci, včera v Říčanech se mu moc nechtělo a nechal první kolo nějakému Ukrajinci. Tak snad pořádně zamakají aspoň Kopřiva s Jaloviecem a Gengelem ...
Reagovat
Fandina
Občas jsem na to koukla a bohužel nehrál dobře. Ale doufám, že to alespoň trochu nahradí příští týden ve Vestci, kde je taky napsaný.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist