Argentinec Heras dostal za ovlivňování zápasu trest na tři roky

4. 9. 2018, 12:51
Aktuality 3
Patricio Heras nesmí kvůli ovlivňování zápasů a dalšímu porušení pravidel antikorupčního programu tři roky hrát. Jednotka pro bezúhonnost tenisu (TIU) vyměřila devětadvacetiletému hráči ze čtvrté stovky žebříčku ATP trest celkem na pět let, dva roky si ale může odpykat podmíněně. Navíc musí zaplatit pokutu 25.000 dolarů (557 tisíc korun).
Profily hráčů
Patricio Heras

Podle vyšetřování TIU zmanipuloval 307. hráč světového žebříčku v září 2015 zápas na challengeru v kolumbijské Barranquille. Na stejném turnaji se přitom podle TIU dopustil téhož prohřešku i jeho krajan Nicolas Kicker, který za to dostal už v červnu tříletý trest.

Heras navíc nenahlásil, že mu byl opakovaně nabízen úplatek za ovlivnění výsledků dalších zápasů. Návrhy údajně dostal v průběhu srpna a září 2015.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
Herbert_Hoover
Kicker/Heras to by byla panečku čtyřhra :) proti Bracciali/Starace..šlágr všech dob :)
Reagovat
letityfanousek
Nemůžete být konkrétnější? S kým hráli (i s Kickerem)?
Reagovat
letityfanousek
Kicker prohrál v R1 s G.Lapenttim 62 26 57. Heras s Menou 67 06. A v srpnu Heras prohrál 3x!!! s jedním hráčem - Galarzou na futures
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist