Australian Open zvýšilo odměny a očekává návrat Sereny Williamsové

10. 10. 2017, 10:59
Aktuality 0
Pořadatelé úvodního grandslamového podniku sezony Australian Open opět navýšili odměny. První z akcí velké čtyřky by měla být navíc svědkem jednoho velkého návratu. Titul se totiž chystá obhajovat Serena Williamsová, která v září porodila dceru a právě od letošního triumfu v Melbourne nehrála.
Profily hráčů

Celková dotace nadcházejícího ročníku Australian Open činí 55 milionů australských dolarů (asi 941 milionů korun), odměny tak stouply o 10% oproti letošnímu ročníku. Vítěz mužské i ženské dvouhry si přijde na čtyři miliony australských dolarů (asi 68 milionů korun).

"To je poprvé, co šampioni dostanou šek na čtyři miliony. Takovou sumu obdrží vítěz tenisové akce vůbec poprvé," řekl ředitel turnaje Craig Tiley.

Příští ročník Australian Open by měl být svědkem velkého návratu. Titul se totiž chystá obhajovat čerstvá matka Serena Williamsová. Legendární Američanka vyhrála letos v Melbourne svůj 23. grandslamový titul, přičemž byla již v osmém týdnu těhotenství. "Serena se vrátí a bude obhajovat titul. Pokud to někdo může stihnout, tak ona. Její návrat rozhodně nevylučuju," řekl na tiskové konferenci Tiley.

Naposledy se divákům Williamsová představila právě na letošním Australian Open a přesně po roce chystá návrat a hodlá minimálně vyrovnat rekord Margaret Courtové, která má na kontě o jednu grandslamovou trofej více. "Je to odvážný plán. Rozhodně to nevzdávám, ale bude to hodně náročné," řekla šestatřicetiletá Američanka, jež v září porodila dceru a údajně už trénuje.

V Austrálii by se měli do akce vrátit také hráči, kteří letošní sezonu ukončili předčasně. "Mluvil jsem s Andym (Murraym), trénuje a těší se na příští sezonu," uvedl Tiley. K Britovi by se měli v Melbourne připojit Novak Djokovič, Stan Wawrinka i Kei Nišikori.

Celkově 106. ročník Australian Open je na programu od 15. do 28. ledna.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist