Australské playoff o Australian Open vyhráli Dellaquaová a Thompson

15. 12. 2013, 12:09
Aktuality 5
V Austrálii dnes skončilo playoff domácích tenistů o dvě divoké karty na Australian Open 2014. V soutěži žen si v Melbourne již pojedenácté zahraje zkušená Casey Dellacquaová, mezi mužskou elitou se poprvé v kariéře objeví devatenáctiletý Jordan Thompson.
Casey Dellacquaová

Bývalá 39. hráčka světa Casey Dellacquaová, jež si letos s krajankou Asleigh Bartyovou zahrála finále čtyřhry na Australian Open, ve Wimbledonu a na US Open, potvrdila dobrou formu z konce sezony. Na dva triumfy z domácích turnajů ITF navázala i v australské kvalifikaci o divokou kartu na Australian Open.

Nejvýše nasazená hráčka ve finále playoff porazila 5-7 6-1 6-0 Arinu Rodionovovou a zatjistila si již 11. účast na Australian Open ve dvouhře. Nejdál se v Melbourne dostala v roce 2008, kdy postoupila do osmifinále.

"Cítím, že si účast na Australian Open zasloužím... A jsem radši, že jsem si divokou kartu takhle vybojovala, než bych musela čekat. Jsem proto moc ráda, že jsem dnes vyhrála," řekla osmadvacetiletá Dellaquaová, které aktuálně patří 141. místo v žebříčku WTA.

233. tenistce světa Rodionovové zhořkla oslava 24. narozenin, stále však ještě může doufat v divokou kartu od pořadatelů Australian Open, na kterém si zahrála pouze v sezoně 2011. Na jiném grandslamu dosud nebyla.

Soutěž mužů skončila překvapivým vítězstvím Jordana Thompsona. Devatenáctiletý Australan ve finále zdolal ve svém prvním pětisetovém zápase kariéry 6-3 6-2 4-6 4-6 6-1 obhájce loňského triumfu Bena Mitchella.

318. hráč světa Thompson si tak zajistil premiérový start na grandslamovém turnaji.

Už v listopadu uspěli v asijsko-pacifickém playoff Číňané Di Wu a Hao Chen Tang. Příští týden se bude konat kvalifikace o dvě divoké karty ve Spojených státech.

Australian Open 2014 začne 13. ledna a pořadatelé rozdají tradičně celkem 16 divokých karet.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
najlepsie na tenise je ze sezona zacina zostra hned v januari
Reagovat
dadaft
tak gratuluju,
jeden novic a jedna stará páka. ))

už se to blíží a metříček se krátí. )))))))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
co se da delat... mimochodem, kralovstvi za dvacet osm... :-)) Ucast jsem prala Jarce Gajdosove. Ta avsak uz vypadla s Patterson.. :-(
Reagovat
EllNino
Myslim, že divokých karet rozdaj pořadatelé víc ;) :D A Jarka by ji měla mít jistou
Reagovat
smazaný uživatel
ano, jeste dve cekaji na viteze playoff v USA, se zbylymi osmi planuji dal carovat, pro holky jsou urceny ctyri.. ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist