Azarenková a Kerberová nezaváhaly a čeká je souboj o osmifinále

3. 9. 2015, 22:39
Aktuality 12
US OPEN - Už ve třetím kole dojde na zajímavý souboj Viktorie Azarenkové a Angelique Kerberové. Běloruska je dvojnásobnou finalistkou turnaje a vyhrála všechny čtyři vzájemné zápasy, německá tenistka má zase velmi dobrou formu.
Viktoria Azarenková

Viktoria Azarneková měla v úvodu utkání druhého kola s Yaninou Wickmayerovou dost starostí. Belgická semifinalistka z roku 2009 v prvních čtyřech gamech nastřílela jedenáct winnerů a ujala se vedení 3-1. Za stavu 5-4 podávala na zisk setu, ale běloruská tenistka se zachránila a nakonec po boji zvítězila 7-5 6-4.

"Snažila jsem se soustředit na každý míček a využít každou šanci. Nebylo to snadné, musela jsem údery tlačit hluboko do kurtu," komentovala Azarenková. "Ve druhém setu jsem se dokázala výrazně zlepšit na druhém servisu. Jen mě trochu štve, že i když jsem byla agresivní, netrefila jsem dostatek vítězných míčků. Ale nemůžete mít na turnaji každý zápas perfektní. Jsem ráda, že jdu dál."


Bývalá světová jednička a dvojnásobná vítězka Australian Open Azarenková je finalistkou US Open z let 2012 a 2013. Po loňských zdravotních patáliích letos na všech grandslamech postoupila minimálně do třetího kola a pomalu se vrací mezi elitu. Výraznějším úspěchem v New Yorku se může dostat i do boje o Turnaj mistryň.


O postup do osmifinále se šestadvacetiletá Azarenková utká s jedenáctou semifinalistkou z roku 2011 Angelique Kerberovou. O rok starší Němku sice porazila ve všech čtyřech vzájemných duelech, ale bývalá světová pětka Kerberová prožívá povedenou sezonu. Získala v ní už čtyři tituly a má velkou šanci kvalifikovat se do Singapuru.

"Ona je úžasná bojovnice a někdy proti ní máte pocit, že hrajete proti zdi. Takže musím najít způsob, jak ji vyvést z rovnováhy, být agresivní a snažit se hledat prázdné místa na kurtu," řekla Azarenková. "Má skvělou sezonu, takže se na naši bitvu těším. Bude to pro mě skvělý test a pokusím se najít způsob, jak vyhrát." 

Kerberová ve druhém kole přehrála 7-5 6-2 Italku Karin Knappovou.

Kontaová vyhrála nejdelší zápas US Open
O překvapení se postarala Johanna Kontaová, jež v vyřadila světovou devítku Garbinu Muguruzaovou a navíc se zapsala do historie. Čtyřiadvacetiletá Britka zvítězila 7-6 6-7 6-2 až po 3 hodinách a 23 minutách, což byl nejdelší zápas žen na US Open od zavedení tie-breaku před 45 lety. 

Kontaová od porážky v prvním kole Wimbledonu, kde nestačila na Šarapovovou, neprohrála v součtu s dvěma triumfy na turnajích ITF a newyorskou kvalifikací už 15 zápasů v řadě, což je nejdelší série bristké tenistky v tomto tisíciletí.

A pokud Kontaová při své premiéře ve třetím kole grandslamu porazí i šestnáctou nasazenou Němku Andreu Petkovicovou a přidá výhru číslo 16, vystřídá po US Open Heather Watsonovou na postu britské jedničky.  

Jednadvacetiletá Španělka Muguruzaová od porážky ve finále Wimbledonu prohrála už třetí z posledních čtyř utkání a zkomplikovala si boj o Turnaj mistryň.

Do třetího kola US Open postoupily pouze tři hráčky Top 10 - Serena Williamsová, Petra Kvitová a Simona HalepováTřiadvacetiletá Rumunka ve druhém kole potvrdila roli favoritky a po výhře 6-3 6-4 nad Ukrajinkou Katerynou Bondarenkovou obhájila loňské třetí kolo. O vyrovnání newyorského maxima z roku 2013 si zahraje s domácí Shelby Rogersovou.

• US OPEN 2015 •
USA / New York, tv. povrch, 20.102.700 dolarů
čtvrteční výsledky žen (03. 09. 2015)
• Dvouhra - 2. kolo •
Kvitová (5-ČR) - Gibbsová (USA) 6-3 6-4
Cetkovská (ČR) - Wozniacká (4-Dán.) 6-4 5-7 7-6(1)
Strýcová (ČR) - Qiang Wang (Čína) 6-2 4-6 7-5
Halepová (2-Rum.) - K. Bondarenková (Ukr.) 6-3 6-4
Kontaová (Brit.) - Muguruzaová (9-Šp.) 7-6(4) 6-7(4) 6-2
Kerberová (11-Něm.) - Knappová (It.) 7-5 6-2
Erraniová (16-It.) - Ostapenková (Lot.) 0-6 6-4 6-3
Petkovicová (18-Něm.) - Vesninová (Rus.) 6-3 7-6(4)
Azarenková (20-Běl.) - Wickmayerová (Belg.) 7-5 6-4
Stosurová (22-Austr.) - Rodinová (Rus.) 6-1 6-1
Lisická (24-Něm.) - Giorgiová (It.) 6-4 6-0
Pennettaová (26-It.) - Niculescuová (Rum.) 6-1 6-4
A. Schmiedlová (32-SR) - Koviničová (Č. Hora) 6-4 5-7 6-4
Lepchenková (USA) - Curenková (Ukr.) 7-6(7) 6-2
Barthelová (Něm.) - Govorcovová (Běl.) 2-6 6-2 6-4
Rogersová (USA) - Naraová (Jap.) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
Vika by měla ale vyhrát, na Angeliku umí zahrát v letos na jaře ji zesměšnila tuším v Doha :))
Reagovat
smazaný uživatel
Je to tak...
http://www.livesport.cz/zapas/faZIQeg3/#prehled-zapasu

Ale nepředpokládám, že by se něco podobného opakovalo. Angie teď hraje dobře, pro Viku to bude těžký zápas. Doufám, že ho zvládne.
Reagovat
smazaný uživatel
Snad Azarenka vyřadí další konkurenci o Singapore
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jak si Petra pred zápasem věřila,musel jsem si přivstat a je to paráda,snad to vydrží.Zatím si s Wozniackou hraje jako kočka s myší..tak vydrž Petro
Reagovat
smazaný uživatel
Angie by mohla zavzpomínat na loňský Wimbledon, tam to šlo hodně dobře :)
Reagovat
smazaný uživatel
Loni na Wimblu vyndala Mášu, ne Viku. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Loni na Wimblu vyndala Mášu, ne Viku. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Však v pohodě, mě šlo o předvedený výkon. Koneckonců píšou, že ji ještě neporazila.
Reagovat
Frick
Sec jenom, Aga ohrožuje naše holky o dost více...
Reagovat
smazaný uživatel
Myslíš Angi? :D
Reagovat
Frick
Jo. To jsem se spletl.
Reagovat
sprchon
Raději Angie, tu mám raději.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist