Azarenková kvůli častým zraněním předčasně ukončila sezonu

21. 9. 2014, 16:04
Aktuality 104
Bývalá světová jednička Viktoria Azarenková předčasně ukončila sezonu 2014. Bělorusku v letošním roce pronásledovaly problémy s koleny a bolavou nohou. Kvůli zranění nohy se nejprve odhlásila z turnaje v čínském Wuhanu a dnes oznámila, že už se letos o návrat na kurty pokoušet nebude.
Profily hráčů
Viktoria Azarenková

Azarenkovou trápí zranění nohy už od začátku letošní sezony - od Australian Open, na kterém vypadla ve čtvrtfinále s Polkou Radwaňskou, odehrála jen turnaj v Indian Wells, kde ale hned ve svém prvním zápase nestačila na Američanku Davisovou. Od turnaje v Indian Wells téměř tři měsíce nehrála. Poprvé se pak představila na travnatém turnaji v Eastbourne, kde ale znovu vypadla již v prvním kole, ve Wimbledonu došla jen o kolo dál.

Ani turnaje ve Stanfordu a v Montrealu nepřinesly výrazné výsledkové zlepšení. Azarenková, finalistka posledních dvou ročníků US Open, znovu ožila právě v New Yorku, kde prohrála až ve čtvrtfinále s Ruskou Makarovovou.

Tento týden ale přišla pro fanoušky běloruské tenistky další nepříjemná zpráva - Azarenková se odhlásila z turnaje v čínském Wuhanu a dnes navíc na sociálních sítích oznámila předčasné ukončení sezony.

"Ahoj všem, je tu něco, co vám musím oznámit. Do konce letošní sezony už bohužel nebudu hrát žádný turnaj. Letošní rok je pro mě hodně těžký. Dělala jsem maximum, aby se to všechno zlepšilo, ale ve výsledku to vypadá, že to nebylo úplně nejlepší. Rozhodla jsem se ukončit letošní sezonu proto, abych měla dostatek času na uzdravení. Potřebuju se uzdravit, abych mohla v příští sezoně znovu naplno hrát. Vždycky jsem si říkala, že všechno, co se v životě děje, má nějaký důvod. I když se mi to třeba nelíbí, musím se s tím nějak poprat," napsala bývalá světová jednička na sociální síti.

"Je to smutné, že už letos nebudu hrát, protože přijdu o spoustu skvělých turnajů. Vždycky jsem si turnaje v Asii užívala a mám moc ráda všechny své asijské fanoušky. Vy všichni jste pro mě velkou inspirací a motivací! Všem vám moc děkuji za podporu, opravdu to pro mě moc znamená. Věřím, že se brzy uzdravím a v příštím roce budu schopná jít si za tím, co chci. Mám ještě hodně cílů a udělám maximum, abych si je splnila. S láskou, V."

Ve světovém žebříčku se Azarenková kvůli letošním výpadkům propadla ze druhého až na 25. místo a poprvé od roku 2007 zakončí sezonu mimo Top 20.

TenisPortal.cz, wtatennis.com

Komentáře

104
Přidat komentář
marsden
Preju ji zdravi, ale chybet mi nebude na kurtech. Li Na je jiny pripad - inteligentni projev, charisma, respekt pri hre. Azarenka presny opak.
Reagovat
PetaM
Jeď Nasťo, jeď!!! :D
Reagovat
Fandina
Aga Garcia byl hezký zápas. Je to zajímavé, jak Garcia dovede přizpůsobit hru soupeřce. Dneska podobně jako Aga vyměňovaly spolu na síti a nakonec míň chybující a úspěšnější byla Caroline. Pomalu a polehoučku se tahle šikovná tenistka zdokonaluje. Hezký zápas.
Reagovat
dadaft
nóóóóó,
Lucka venku, Aga venku,
to nám to začíná,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
blixa
No je to trága, jestli vyletí ještě Kája tak kašlu na práci a jdu pít na žal ! ;-)
Reagovat
sprchon
No ale Garcia si to fakt zasloužila. Ve 2. a 3. setu byla lepší... Aga předvedla průměrnej výkon a to nestačilo.
Reagovat
tommr
mě se ten tenis co předváděly obě tenistky líbil. Garcia potvrdila, že její výhra nad Venus nebyla žádná náhoda ... :)
Reagovat
dadaft
to jo, zápas to byl parádní. ))
Reagovat
dadaft
jj, letošní sezóna není nic moc, zdálo se, že se ve Státech blýská na lepší časy,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ale asi neblýská. ((
Reagovat
smazaný uživatel
Super zpráva! Vika Duval porazila rakovinu, tak snad bude brzy na kurtech :)
Reagovat
Fandina
Dívám se na Wuhan, vypadá to efektně, všechno modré, včetně reklam a sedaček a uprostřed je ledově zelené hřiště. Ale bohužel, míček se mi v téhle barvě nějak ztrácí, věřím tomu, že kdyby to bylo naopak, zelenkavé a uprostřed modré, tak by ten míček byl určitě víc vidět. V Soulu tomu tak bylo a i jinde. Žlutá barva míčku je k modré víc kontrastní.
Reagovat
dadaft
jo, opačná kombinace, modrý kurt, zelené okolí, je rozhodně mnohem lepší.

nicméně atmosféra je perfektní, číňané jsou velmi vnímaví lidé, na zápase Radwanská - Garcia zdaleka není vyprodáno, přesto zápasem kurt žije.
Tokio pomalu upadá, škoda.
výkladními skříněmi asijských turnajů se stávají Wu-chan a Peking.
(proti oběma městům je třeba Praha jen taková vesnička)
Reagovat
Fandina
někde jsem četla, že snahou Číňanů je pořádat co nejvíc tenisových turnajů a zvýšit tak prestiž tenisu u nich a proto postupný přesun významnějších turnajů na jejich území a také větší propagace a víc peněz, které do turnají plynou. A i to může být důvod většího zájmu diváků i sponzorů a menší význam Tokia.
Reagovat
lars
Tokio by meli dat o tyden driv a bude tam narvano:))
Reagovat
lars
Tak si zkus v PC zmenit kontrast jednotlivych barev, nebo jinou upravy barev :))
Reagovat
Fandina
Já si nestěžuji ... úsměv. Jen popisuji, že žlutá je na zelené hůř vidět, než na modré. A souvisí to se složením barev. Žlutá je namíchaná ze zelené a červené. A modrá je třetí základní barva. Takže proto je na ní žlutá a vždycky bude konstrastní. A teď se mi to potvrdilo, když jsem se dívala na tenis a žlutá, která obsahuje v sobě i zelenou je na zelené hůř vidět než na modré.
Reagovat
sprchon
Taky vám vždycky připomínali sestry Williamsovy, které se nerozhodly pro tenis, ale pro "obyčejný" život? :D
http://nd01.jxs.cz/177/165/e220aaa236_23643636_o2.gif
Reagovat
lars
Priprava na FedCup Lucce nevysla.
Zase mela tezky los na 1.kolo :((
Reagovat
vrabejka
Ale no tak nedelejte z ni chudinku :). Kdyby mela formu v pohode ji porazi ve dvou setech.
Reagovat
Fandina
S tím FC na tom něco bude, ale hodně se to týká i Sabine nejde jen o Lucku. Sabine se teď daří a vzhledem k tomu, že je to ranařka a když je na vlně, jako to teď vypadá, tak si bude věřit a vůbec, když by byla postavena proti nám, tak s Luckou má kladnou bilanci, na tvrdém jí vždycky porazila a tohle nemusí být dobrá zpráva pro náš tým, než kdyby Lucka dneska vyhrála.
Reagovat
lars
Lisicki porazila i Karolinu !!!
Reagovat
Fandina
Já vím, před týdnem. Má teď formu. A i v minulosti už byla 12 na světě, takže zkušenosti má. Uvidíme, jestli bude ve FEDu postavena, ani bych se nedivila. Sabča herně má na to porazit každou. Bum bum ranami takhle porazila i Serenu. Ovšem nesmí selhávat mentálně, jak to často u ní známe, viz Wimbl a jiné. A to se může změnit. Časem se to může obrousit. A pokud jí nebude trápit zdraví, tak toho ještě hodně může předvést. Ještě je mladá.
Reagovat
lars
Neblabolte, kdyz tomu malo rozumite. Nedavejte mym prispevkum jiny vyznam !!
Formu na porazeni prumerne hracky pro 1.kolo ma.
Reagovat
Fandina
Ale samozřejmě, Sabine nemusí být postavena nebo Šafi bude hrát líp než dneska a při FEDu rozhodne, tak jako proti Srbkám. To se všechno uvidí. Jak to bude.
Reagovat
pepin
Je nesmysl se vymlouvat na těžký los, je prostě skutečností, že se momentálně nepotkává s dobrou formou, nic víc, nic mín.
Reagovat
Frick
Nebude to lehký. Ale holky doma nikdy nezklamaly. Angie, Andrea, Sabine x Petra, Lucka, Bára*

* myslim, že pokud budou tyto tři OK, Karolína si na nominaci ještě počká
Reagovat
lars
A co zapas s USA ??
Reagovat
Frick
To ještě bylo "před Petřinou érou"
Reagovat
lars
Peta tam hrala taky a USA bez Williamsek
Reagovat
Fandina
Tam tenkrát rozhodla čtyřhra. A mám dojem, že tam byly i mečboly ve druhém setu a nakonec to byla prohra. Bohužel. Petra s Luckou udělaly po bodu a nakonec to nedopadlo. Tehdy hrály Květa s Ivet a obě to pak napravily v dalších repre FEDu, když přidaly jiné rozhodující body a buď se tým posunul, jako v případě Ivetky v průběhu roku a posun dál, nebo to byl bod rozhodující finále, jako Květa s LucHra v roce 2011 v Moskvě.
Reagovat
Frick
Ale žádný šok á-la Praha nebo Washington to pro mne není. Jako tradičně se s Luckou los vůbec nemazlil a přidělil jí již do prvního kola velmi kvalitní hráčku. Přecijen je třeba říct, že poslední dobou nemá zřejmě Lucka úplně nejlepší formu, ty všechny výhry z posledních týdnů byly dost ubojované, naopak porážky celkem jasné (samozřejmě, Serena, Halep, Peng, Ivanovič jsou všechno vynikající hráčky, ale i tak, vše to bylo 0:2 na sety, nic moc no), teď přišla i těsnější prohra s hráčkou, která nyní zřejmě nedosahuje takových kvalit jako předcházející Lucčiny pokořitelky (otázka je to u Peng). Přál bych Lucce, aby si trochu odpočinula a v Pekingu jí vyšel los lépe.
Reagovat
Frick
Bohužel ale Lucce chybí cit pro výběr turnajů, takže místo snadného Tiajinu nebo Osaky se cpe do Linze a poté místo Luxemburgu Moskva.

Bohužel, je tedy dost možné, že Lucka zakončí svou nejlepší sezónu bez turnajového vavřínu, bez finále, bez vícenásobné SF účasti.

Když si vemu, jaký (s prominutim) nýmandky ten jeden triumf mají. No jo, co se dá dělat. :-(
Reagovat
tommr
s tím výběrem turnajů máš pravdu - tam má Lucka velkou slabinu. A navíc si dovolí ještě takovej luxus, že místo do Říma jezdí na ITF turnaj do Prahy ... :(
Reagovat
sprchon
je stejně oblečená jako Lucka.
Reagovat
smazaný uživatel
tommre? :D
kamaráde, heleď, jak je možný, že nesouhlasí oficiální wta cesta do singapuru s tímto http://live-tennis.eu/wta-race ?
totiž ano, ta ivanovic, mě štve...:D a hlavně, je to podivný :D
Reagovat
petrulinka
Taky jsem se dívala, že to nějak nesouhlasí. Ale já tomu počítání nerozumím, tak snad nám to Tommr vysvětlí
Reagovat
tommr
správně to mají samozřejmě na oficiálních WTA stránkách. V tom žebříčku z tvýho odkazu ještě Ivanovicový nepřičetli body za titul z Tokia ... :)
Reagovat
tommr
tak to je velký zklamání. Lucka nezvládla roli nasazený hráčky a loučí se s turnajem už po prvním kole ... :(
Vzhledem k tomu, že tento týden obhajovala lonský čtvrtfinále příjde Lucka i o 195 bodů do žebříčku. O tom jestli si i přesto udrží 15.místo rozhodnou další výsledky Petkovicový ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkně Sabine :)
Reagovat
George_Renel
Já to vidím jako špatné i z pohledu FC.
Reagovat
tommr
druhej set už byl ze strany Lucky mnohem lepší. Nečelila v něm žádnýmu BP a sama soupeřku dvakrát brejkla ... :)
Doufám, že ve třetím setu bude pokračovat ve zlepšeným výkonu a Lisickou dorazí ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jako fanoušek Sabine spokojen nejsem. :(
Reagovat
sprchon
3:5, Lisicki podává na vítězství...
Reagovat
vrabejka
Double break!! Snad to Lucy dopodává :D
Reagovat
vrabejka
Po jakých zápasech hraje Karolína?
Reagovat
PetaM
http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/posting/2014/1075/OP.pdf

Hned po Muguruze :)
Reagovat
tommr
měla by hrát hned po skončení zápasu Muguruza vs. Torro-Flor ...
Reagovat
vrabejka
Ty kokos, však měla hrát až někdy kolem poledne ne?
Reagovat
PetaM
Vlastně jo. Je tam not before 18:00. Takže začne na 100 % ve 12 ... :)
Reagovat
tommr
tak to je zajímavý - na dvojce kurtu mají zřejmě taky "night session" podobně jako na centru ... :)
Reagovat
PetaM
Ještě, kdyby tam měli kamery!! :D
Reagovat
vrabejka
Nevadi livesport to jisti
Reagovat
vrabejka
super :)
Reagovat
tommr
Lucka v prvním setu svoje BP nevyužila a sama se nechala hloupě brejknout v poslední hře i díky dvěma DF. Nevypadá to s ní dobře ... :(
Reagovat
Frick
Video ale není, že?
Reagovat
PetaM
Ale teď konečně Lisickou breakla! Tak pojď Luci! :)
Reagovat
Frick
Jéžiš, měla 3 BP na double break :-(
Reagovat
tommr
měla sice jenom dva, ale i tak je to velká škoda, že je neproměnila ... :(
Reagovat
PetaM
Ono to nebylo 0:40? :D
Reagovat
Frick
Jsem zvědav, jak si povede na desítce, ale myslím, že by mohla klidně pomýšlet i na celkovou výhru. Jednička je 360. (best 349.), ročník 1989, čili ani zapadlá hráčka, co kdysi hrála lépe, ani nadějná juniorka.
Reagovat
PetaM
Nevíte, proč Cibule skrečla? :)
Reagovat
George_Renel
To jsem nedohledal, nicméně slovenský komentátor SSportu to zatím nezaznamenal......
Reagovat
Frick
Čím lepší turnaj, tím toho z úvodních kol vidíme méně.

Zlatý internationaly.
Reagovat
tommr
jj v tomhle máš bohužel naprostou pravdu ... :(
Reagovat
sprchon
Beru to zlepší stránky. Alespoň jsem se jednou vyspal. :D A když už nemůžu koukat, tak mi nezbývá než věřit. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Na Lucku nebude stream? Snad jsem se přehlídl.
Reagovat
sprchon
Nikde se to neobjevilo, všude se píše, že jen na těch 5 zápasů z Centre Courtu. Takže naše holky asi neuvidíme...
Reagovat
Frick
To snad ne, OMG....

Vždyť je to zajímavý i z pohledu Sabine. Není to tak, že by Lucka hrála s nějakou kvalifikantkou.
Reagovat
tommr
spekuluje se, že Azarenka má něco s Kyrgiosem a oběma ted předčasně skončila letošní sezóna. To je přinejmenším zajímavá shoda okolností ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
A ty si myslíš, že by ukončili sezonu aby se mohli kočkovat? :O :O :O :D Ale může tam něco být, o tom žádná :P
Reagovat
Titan
Já slyšel o Gaeli Monfilsovi... To nic nemění na gratulací každému, kdo jí umlčí...:-)
Reagovat
George_Renel
Kdyby v tomto směru žila plným životem, neměla by ta kila navíc.....
Reagovat
rib
jasně, navíc snad má Kyrgios rozum a vkus :-)
Reagovat
Fandina
:-))))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Reagovat
klarat
Kyrgios taky? To už protinožci nemají pomalu koho sledovat...
Reagovat
Titan
A nepatří tam kariéru...:-)
Po horších zprávách by to byla jedna z nejlepších... Ať jde prodávat do supermarketu...;-)
Reagovat
smazaný uživatel
neviete niekto či Slovak Sport 1 bude vysielať zápasy?
Reagovat
smazaný uživatel
Měly by. :-) Tady si to můžeš najít konkrétně, kdy... : http://www.slovaksport.tv/program
Reagovat
smazaný uživatel
*měli
Reagovat
tommr
Wuhan se bude vysílat hlavně na Slovak Sport 2 ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Oni mají případně i vysílání po internetu, pokud někdo nemá odpovídající satelit/kabelovku... Stojí to mám pocit kolem 4 éček, což je docela v pohodě na celý měsíc, pokud pak má člověk solidní internet (cca kolem 10mb/s), pak mu to jede i v 720p a to už vypadá při full screenu solidně.
Reagovat
sprchon
Pravděpodobně ale jen zápasy z centrálního kurtu, takže naše holky zítra neuvidíme...
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj, budou streamy z wuhanu? Nebo to hude nekde v tv? Dekuju.
Reagovat
PetaM
Dneska byly z centru - pokud vím. Jestli byly i ostatní kurty, netuším :D
Reagovat
EllNino
nene, jen centr, a zatím najsou nikde rozpisy, tak snad uvidíme i Lucku s Karol :) doteď nechápu, proč na centru hraje Sara s Heather, ale mám tušení, že to je zase nějaký VIP místo britský hráčky, aby byla v tv :D ...protože Sara by tam s jinou tenistkou asi nebyla :)
Reagovat
PetaM
Já su rád, že je tam Heather! Snad to zvládne holka ... :)
Reagovat
babolat.cz
tak ještě bláznivá Máša a bude v ženském tenise klid.
Reagovat
Roger_Federer
:)..kdy bude Spanelsky klid?
Reagovat
PetaM
Měl sis užít minulý rok :) To byl svatý klid :D
Reagovat
Mayo
Mladé dievča a furt jej niečo je, nepáči sa mi to.
Reagovat
blixa
Vrcholovým sportem vzhůru k trvalé invaliditě ! ;-)
Reagovat
PetaM
On stačí jakýkoli sport :D Nejenom ten vrcholový :D
Reagovat
EllNino
to mi povídej ;) :)
Reagovat
PetaM
Jo jo, taky to znám :( Ale tak, všechno zlé je k něčemu dobré :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vika letošní sezonu jenom promarodila. Je to dobré rozhodnutí a schvaluji to. Příští rok snad bude lepší a nebude tolik obhajob a snad se dostane znovu do top10. Přeji hodně štěstí a uzdrav se
Reagovat
VlS
Ježíši, to si Vika oddechla, co by chuděra dělala, kdybys jí to neschvaloval ?
Přeju dobrý a festovní uzdravení, ať to v lednu není zas návrat - nenávrat.
Reagovat
freeteepek
Sice u toho pořád řve, ale i tak je mi jí líto. Tak mladá a takový zdravotní problémy? Přál bych jí, aby byla zdravá a aby se dostala zase do formy z doby, kdy byla světovou jedničkou. Aby jí pak Petra konečně mohla zase porazit:-) Doufal jsem, že si ve Wuhanu spolu opět zahrají. Dvakrát škoda, že Petra na USO prohrála ve třetím kole, když v tom čtvrtém měla hrát s Vikou...Na konci roku 2011 odborníci předpovídali, že se tyto dvě tenistky budou střetávat spolu v roce 2012 pravidelně ve SF nebo ve Finále. Realita je taková, že spolu natočily jednu reklamu a vytvořily deblový pár, který spolu odehrál jedno vítězné utkání. Do toho dalšího Petra kvůli nemoci nenastoupila (Indian Wells). Jinak se za 3 roky nepotkaly:-(
Reagovat
smazaný uživatel
Jak vedle psal PetaM (ve 14:16), že o tom ještě nevím, tak se mýlil. :D Rozhodnutí Viky jsem se dozvěděl už několik minut poté, co to dala na FB a Twitter. Už v 9:13 jsem ji na Twitteru napsal: "Vika, you'll come back stronger! I believe and always support you! :) Lubos from the Czech Republic" Samozřejmě mě to trochu překvapilo, ale myslím si, že Vika si to dobře rozmyslela a ví, co dělá. Jak se mi letos párkrát nelíbilo, že nastupovala do zápasu zraněná, tak tohle rozhodnutí mi naopak přijde jako velmi rozumné. Viku v poslední době určitě štvalo, že vzhledem k tomu hernímu výpadku nemůže podat svůj nejlepší výkon. Mě by to taky štvalo... Tahle sezona byla pro Viku fakt smůlovatá, ale uhrála aspoň dvě čtvrtfinále GS, což se taky každému nepovede. Věřím, že se na příští sezonu skvěle připraví a když bude fit, tak ji nic nezastaví v tom, aby se vrátila do špičky.
Reagovat
vendulkabendulka
Nikdo nepochybuje, ze jsi nejrychlejsi stihac Vikinych tweetu na Zemi a v okolnich vesnicich.
Reagovat
smazaný uživatel
To nejsem. Jsou lidi, co jí odpovídají i za minutu. :D Já jenom reagoval na to, jak mě ve vedlejší diskusi drbali... :D
Reagovat
PetaM
Však to byla sranda :D Jenom proto, že jsi tady dlouho nenapsal /navíc jsi nás o tom ani ty sám neinformova/, tak to z toho vyústilo :D
Reagovat
smazaný uživatel
Vždyť já vím. :) To víš, já mám dneska náročnej den a navíc ještě k večeru pojedu pryč, tak mě tady neshánějte. :D
Reagovat
smazaný uživatel
brzy se vrať lásko
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist