Azarenková odvrátila tři mečboly a slaví vítězný návrat

21. 6. 2017, 15:08
Aktuality 56
WTA MALLORCA - Viktoria Azarenková může slavit vítězný návrat. Bývalá světová jednička a dvojnásobná vítězka Australian Open si ovšem hned na úvod svého návratu na kurty střihla pořádné drama, když v dnešní dohrávce musela proti Rise Ozakiové odvracet tři mečboly v řadě. Japonku nakonec udolala 6-3 4-6 7-6. Ve druhém kole turnaje WTA International na Mallorce si zahraje s Anou Konjuhovou.
Profily hráčů
Viktoria Azarenková

Viktoria Azarenková odehrála poslední soutěžní zápas loni na French Open, kde v prvním kole za stavu 0-4 v rozhodující sadě skrečovala proti Karin Knappové. Poté oznámila přerušení kariéry kvůli těhotenství.

Na konci loňského roku porodila syna Lea a po pouhých šesti měsících od porodu se vrátila na kurty na právě probíhajícím turnaji WTA International na Mallorce, od jehož pořadatelů obdržela divokou kartu.

Vypadalo to na návrat ve velkém stylu. Bývalá světová jednička a dvojnásobná šampionka Australian Open vyhrála proti Rise Ozakiové první čtyři gamy. Přestože poté dvakrát ztratila servis, díky dalším dvěma brejkům se ujala vedení 1-0 na sety.

Statistiky zápasu
Ozakiová - Azarenková
0 esa 2
4 dvojchyby 5
69% 1. podání do kurtu 70%
58% úsp. po 1. podání 58%
41% úsp. po 2. podání 48%
12 vítězné míče 30
24 nevynucené chyby 41
6/12 brejkboly 7/11
čas 2:44

Druhé dějství rozhodl jediný brejk, který Ozakiová získala v páté hře. Japonka vedla v rozhodující sadě už 4-1 s dvěma brejky v zádech, nicméně Azarenková si jedno ztracené podání vzala zpět a za stavu 5-4 pro Ozakiovou bylo utkání přerušeno pro tmu, a to ve chvíli kdy měla Japonka servírovat na vítězství.

V dnešní dohrávce dokázala sedmadvacetiletá Běloruska bleskově srovnat. Brejk ovšem nepotvrdila a Ozakiová měla druhou možnost souboj prvního kola ukončit na podání.

Japonka získala od stavu 5-5 sedm fiftýnů v řadě, ale ani vedení 40-0 na servisu jí nestačilo na vítězství. Azarenková všechny tři mečboly zlikvidovala a vynutila si tie-break.

V něm musela otáčet nepříznivé skóre 3-5. Stejně jako její soupeřka byla třikrát míček od postupu. Na rozdíl od Ozakiové však dokázala třetí šanci proměnit.

Po téměř tříhodinovém boji tak postoupila do druhého kola a mohla slavit vítězný návrat, jenž se letos podařil také Petře Kvitové na French Open a Marii Šarapovové ve Stuttgartu. Azarenková ve druhém kole vyzve talentovanou Chorvatku Anu Konjuhovou.

• WTA INTERNATIONAL MALLORCA •
Španělsko, tráva, 250.000 dolarů
středeční výsledky (21. 6. 2017)
• Dvouhra - 1. kolo •
Azarenková (Běl.) - Ozakiová (Jap.) 6-3 4-6 7-6(7)
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

56
Přidat komentář
George_Renel
http://revue.idnes.cz/tenistka-marion-bartoliova-postava-kila-navic-hubnuti-nemoc-pro-/lidicky.aspx?c=A170619_140205_lidicky_zar
Reagovat
EllNino
No po skreči Kiki Bertens dneska hladká výhra nad Shelby Rogers :) Vypadá ve formě, a těším se na německý souboj s Julčou Goerges, to je jak za starých časů :)
Reagovat
sprchon
No zas tak hladká nebyla, Shelby misty dobre vzdorovala a Sabine se občas trochu hledala. Uplne jsem vnimal, jak si po MP s tymem oddychla. Vlastne prvni plnohodnotna vyhra. :) Ale na to, jakou mela pauzu, to bylo s prehledem, to jo...
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska jsem nic neviděl, sledoval jsem to akorát v práci na livesportu... Co se týče Viky, tak to odložení zápasu podle mě nebyla žádná výhoda. Ozaki může nadávat jenom sama sobě, že při podání za stavu 40-0 (na trávě!) nedokáže dotáhnout zápas. Navíc potom ještě vedla 5-3 v tie-breaku... Vika tak trochu utrpěla vítězství. Včera se mi od ní líbil 1. set, ve druhém už to bylo špatný a ve třetím do stavu 1:4 fakt bída. Potom se ale Vika zvedla a od té chvíle byla zase lepší hráčkou, díky tomu taky snížila na 4:5 (proto nevím, kde kdo bere jistotu, že by to Ozaki včera dopodávala). Nakonec to dobře dopadlo a chápu, že Vika rok nehrála, ale nemyslel jsem si, že Ozaki by ji měla nějak ohrozit. Ještě má Vika opravdu co zlepšovat a na silnější soupeřku (jako třeba ve 2. kole Konjuh) by tenhle výkon určitě nestačil...

Kdo mi ale na Mallorce dělá velkou radost, to je CiCi. Proti Suarez hrála fakt výborně a když jsem dneska viděl, že prohrála 1. set proti Barthel, tak jsem si říkal, že to musí otočit. A pak jsem akorát odcházel z práce a bliklo mi tam 6:2 ve třetím. :D S horší Plíškovou se musí mít CiCi na pozoru proti těm ranám, ale jestli naváže na svoje dosavadní výkony, tak může zase vyhrát. Na to, že je to pro CiCi první turnaj na trávě mezi dospělými, tak si vede opravdu dobře... :)
Reagovat
sprchon
Proti jakejm ranám?
Reagovat
smazaný uživatel
Ona nedává rány?
Reagovat
sprchon
Moc ne...
Reagovat
EllNino
servis jo, ale jinak spíš vyťukává (nevím proč) ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Pouštím si na Twitteru šoty ze zápasu a taky na to koukám...
Reagovat
sprchon
Pokud bude hrát CiCi jako v prvních dvou kolech, tak Tyndu může v pohodě klepnout...
Reagovat
Jabadu
Jak to, že císařovna nemá svůj samostatný oslavný článek a nějaká ... kterou můžou poskákat třeba celé Karlovy Vary ho má?!!
:-)
Reagovat
Mayo
Vamos Vika
Reagovat
Haitik
Viko, vítej zpět! :-)
Myslím, že Malorku a Wimbledon fakt bere jen jako rozehrávku a ve Stanfordu už bude v plné síle.. :-)
Reagovat
Jabadu
je zase všechno erőmű.
Petra hrá, Cajthaml psá a Vrána se do toho srá ...
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
a pak že vzbuzuje emoce jen u montyho.
Z 11 komentářů je 7 naprosto primitivních. A to nepočítám Frickův :-)
Reagovat
Krisboy
Však to je v pořádku. Primitivní hráčka - primitivní komentáře. Logické.
Reagovat
gigin
Bývalá světová jednička, 2x finále GS, 2x GS single, 2x GS kvarteto smíšené.. Prostě nána no.
Reagovat
gigin
A hraje špičkový tenis, ale tady je to fuk. Pořád dokola.
Reagovat
Marduch
což o to, je jednou z 5 nejlepších tenistek poslední dekády a pro mě i kočanda, ale ta sebestřednost:(
Reagovat
gigin
Ale dobře, tak je taková no. Nebo jinak, působí tak. Já nemám rád, když se hodnotí lidi jací jsou, když je neznáš osobně. Mi nevadí, já se tomu aj zasměju. Pro mne prostě top hráčka, která mne baví. Žádná nuda.
Reagovat
Marduch
a kdybychom ji znali osobně, změnilo by to něco na faktu, že soupeřkám ruší čtení hry od úderu až po dopad na jejich straně? Přitom když hraje úder z extrémně defenzivní pozice, tak ani nepípne...A není to jen o tomto.. Ale jinak, třeba její GS bitvy se Serenou byly jedinečné, málokterá hráčka dokázala vzdorovat královně takový způsobem.
Reagovat
gigin
Mi nepřijde nějak extrémní. Jsou horší případy.
Reagovat
sprchon
Jaky pripady? Mi teda pripada celkem extremni.
Reagovat
gigin
Jo? Tak třeba Kvítová, když to nejde se u toho ksichtí, jak kdyby to měla hrát naposledy, Schiavone řve dvakrát, Kuzna ani nemluvím, MTO si bere kdejaká, Serena v jednom gemu leze, že si myslíš, že už asi umře, a pak lítá jak urvaná... Petkovič řve při úderu out, nebo co.. Bojana Jovanovic taky hlučná, Barunka nadává co to dá.. já nevím, teď si víc nevzpomenu.. jo Mária taky asi..
Reagovat
sprchon
Jo, to je asi pravda, vsechno co jsi napsal. Skoro kazda ma neco, je to soucast taktiky. Ale Kvika je dokonalou kombinaci toho vseho. Kvici a kdyz je potreba, kvici vic, neustale se hada i kdyz z toho nema bod, proste chce jen rozhodit souperku. Stejne tak MTO si bere ve vetsine pripadu jen aby rozhodila souperku nebo aby to zdrzela a uklidnila se, kdyz se ji nedari. Jo, na jednu stranu je to pochopitelny a prirozeny. Ale na me a na dost lidi, co tak pozoruju, to pusobi hodne nesympaticky. Tim ji nechci ubirat tenisovy kvality.
Reagovat
VlS
Ale, tak není sama, ale to na sympatiích nepřidá. Když to tak vemem kolem a dokola, zaplať pánbu za Káju a Lucku, dvě normální baby.
Reagovat
sprchon
Tak asi na kazdy by se neco naslo. Zalezi na tom, jak to vnima souperka. Treba Kaja pusobi navenek klidne, proste poker face, coz muze nekoho taky drazdit.

Ja jen psal, ze Vika je extrem, protoze ma od vseho neco a umi s tim moc dobre pracovat. ;)
Reagovat
Pedronegro
no jo vlastně, hlavně pozitivně, co na tom, že je to nesympatická, uhejkaná a vrcholně unfair hráčka? taky pořád dokola :)
Reagovat
gigin
Jo jasně, já zapomněl. To nemá cenu. Ok, je to pinda, končím. Jdu raději hrát singlíka.
Reagovat
Krisboy
Já nemluvím o jejím tenisu, ale o osobnosti, charakteru a inteligenci. Nikdy jsem neřekl, že je špatná hráčka, ale je to na entou.
Reagovat
Krisboy
Vypadl mi tam mezi "ale" a "je" kosočtverec :)
Reagovat
smazaný uživatel
A pak nemám bejt nepříjemnej. Dementní hejtování bez důvodu...
Reagovat
Krisboy
Mě je blivno už jenom z tý fotky nahoře. Něco tak nesympatického a křiváckého se fakt jen tak nevidí.
Reagovat
jirkomar
+100 :-)
Reagovat
Oin
Ještě možná Meldoniová Máša :-D
Reagovat
Pedronegro
jj, hoňtyho hnus fialovej je zpátky :(
Reagovat
smazaný uživatel
Ty seš asi barvoslepej...
Reagovat
Pedronegro
ne, to je jen takové expresivní vyjádření, ty jsi to nikdy neslyšel? ale přijdeš mi tedy dost jako omezenec s mizerným vkusem, takže vlastně nic divného :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak na tebe je omezenec slabý slovo... A která tenistka se líbí tobě, když jsi tak chytrej?
Reagovat
Pedronegro
nic ti po tom sice není, ale dá se asi dohledat, že u koťátka a Kiki oceňuji osobitý šmrnc, u jiných absentující, zejména u tvých hlučných favoritek, a jestli myslíš, kdo že se fakt líbí? pak např. G.Sabatini :)
Reagovat
gigin
Koťátko řve jak třiapúla v bahně.
Reagovat
Pedronegro
jo, už mě s tím taky sere :)
Reagovat
Krisboy
Taky mě napadlo, že hráčky mají fanoušky jaké si zaslouží. Megakráva, podvodnice a lhářka > Hoňtyho oblíbenkyně :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ale já nefandím Evženě...
Reagovat
dadaft
vy jste se hledali, až jste se našli.
v žumpě.
Reagovat
Krisboy
Žumpu má VVV v palici, kámo.
Reagovat
bella
Zadna tma vcera nebyla, ale ona udela vsechno proto, jen aby vyhrala...ta jde i pres mrtvoly, kdyz uz ne pres tmu. Prala jsem to Ozaki!!
Reagovat
babolat.cz
lukašenková postupuje
Reagovat
Frick
dementální titánka!
Reagovat
horska.kraslice
Dalo se to čekat. Azarenka věděla moc dobře, proč se tak vehementně prala o tu pauzu. Už byla unavená, takže kdyby se zápas hrál dřív a odehrál se najednou, Byla šance fifty fifty.
Reagovat
gigin
Jo jo, to bylo dnes naprosto jasný. Na příjmu 0-40, tři mečouny pro Ozaki, ale Aza takticky. Ach jo...
Reagovat
smazaný uživatel
nemusela, kdyz si to vytaktizovala uz vcera.. ;-) Z meho pohledu je... totiz jeji zpusob bojovnosti.. :-)) velmi neprijemny, fakt, ze jo! Opatrnost Ozaki takticky kardinalni chyba, Azarenka bez tlaku nezkazi a standardni vymeny uhraje i po slepu. Jinak jsem prekvapena, vypada dobre.. :-)
Reagovat
VlS
Tak, ono cca roční tréninkový manko se na kondici asi projevit musí. Od rozhodčích těžko čekat zázračně statečný rozhodnutí, když pořadatel má zájem svůj tahák udržet ve hře. Fakt je, že za šera taky vidím blbě. Asi by neměl bejt problém definovat, kolik světla je limit, kdy se přerušuje. Měřák je korunová záležitost a byl by klid, bez urážek a rozčilování.
Reagovat
gigin
Ano, chápu, někomu je to protivné. Mi to nevadí, naopak. Že chtěla včera přerušit byl jas jasů, vyšlo to. Ale o kúsek. Povolíš - přitáhneš :)))
Reagovat
janek_da
Ať je Vika jaká je. Tak tohle Ozaki totálně pokonila.
Reagovat
com
no jo porad stejna hadava megera.. asi tri, nebo ctyri jasny outy a ona se tam bude snazit hadat.. s takovou se stejne vyhaze zitra :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist