Azarenková po bitvě s Bondarenkovou vyzve v San Jose Muguruzaovou

31. 7. 2018, 07:11
Aktuality 3
WTA SAN JOSE - Viktoria Azarenková na novém turnaji WTA Premier v San Jose udolala po 2 hodinách a 40 minutách boje Ukrajinku Katerynu Bondarenkovou, i když se ocitla dva míčky od porážky. Běloruska tak zvýšila vedení ve vzájemné bilanci na 5-0 a zajistila si návrat do Top 100. O čtvrtfinále si zahraje s nasazenou jedničkou Garbiñe Muguruzaovou.
Viktoria Azarenková

Bývalá světová jednička Viktoria Azarenková druhým rokem pokračuje v náročném návratu po mateřské, který jí dlouho komplikovaly tahanice s bývalým partnerem o péči o syna.

Zatím nejlepšího výsledku devětadvacetiletá Běloruska dosáhlq letos v březnu na velkém turnaji v Indian Wells, kde po cenných skalpech vypadla až v semifinále. Od té doby se objevila na pěti turnajích a jen třikrát se dostala do druhého kola.

Další brzké vypadnutí málem zaznamenala ve Washingtonu, kde byla pouhé dva míčky od porážky s Katerynou Bondarenkovou. Ukrajinku, se kterou v předchozích devíti vzájemných setech neztratila víc jak dva gamy, udolala po 2 hodinách a 40 minutách 6-3 6-7 7-5.

Azarenková přitom začala parádně i pátý vzájemný duel a díky zisku prvních čtyř her vyhrála první set. Ve druhém pak smazala manko dvou brejků a po otočce z 2-5 na 6-5 měla dva mečboly. Ale nevyužila je, ani třetí v následném tie-breaku a duel musela rozhodnout třetí sada. V té Azarenková prohrávala 0-2, ale vývoj otočila a nakonec potvrdila roli favoritky.

"Byl to zápas jako na horské dráze. Chvílemi jsem hrála výborně, ale úroveň hry jsem nedokázala udržet. Nakonec z toho byla hodně vybojovaná výhra. Do dalšího zápasu ye musím zlepšit a hrát konstantněji," řekla Azarenková, které postup do 2. kola zajistil návrat do elitní stovky světového žebříčku.

O postup do čtvrtfinále si šampionka z roku 2010 Azarenková zahraje proti nasazené jedničce a loňské semifinalistce Garbiñe Muguruzaové, kterou v jediném vzájemném střetnutí - v Miami 2016 těsně před odchodem na mateřskou - zdolala ve dvou tie-breacích.

"Garbiñe je skvělá tenistka a těžká soupeřka. Ale pokud se chci vrátit do světové špičky, musím takové zápasy vyhrávat. Ale vím, že to bude hodně těžké," dodala Běloruska.

• WTA PREMIER SAN JOSE •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 799.000 dolarů
pondělní výsledky (30. 07. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo •
Azarenková (Běl.) - K. Bondarenková (Ukr.) 6-3 6-7(7) 7-5
Sakkariová (Řec.) - McHaleová (USA) 6-2 6-2
Keninová (USA) - Cepedeová (Parag.) 6-4 6-4
Tomljanovicová (Austr.) - Garcíaová (Šp.) 6-4 6-1
Collinsová (USA) - Laová (USA) 7-6(2) 6-3
Kratzerová - Riskeová (obě USA) 6-4 4-6 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Mayo
Supis Vikina, fandím ti.
Reagovat
smazaný uživatel
ajja
Reagovat
kada.tom
Paráda. Proti Muguruze-Blanco to ale bude složité ..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist