Azarenková se chce vrátit v Dauhá. Od pořadatelů dostala divokou kartu

29. 1. 2018, 14:25
Aktuality 22
Viktoria Azarenková před necelými dvěma týdny snad už definitivně dořešila soudní spor o péči o syna Lea a chystá návrat na kurty, který by měl proběhnout již za dva týdny na turnaji WTA v katarském Dauhá, od jehož pořadatelů bývalá světová jednička a dvojnásobná šampionka katarského podniku obdržela divokou kartu.
Profily hráčů
Viktoria Azarenková

Viktoria Azarenková měla v sezonách 2014 a 2015 problémy s chodidlem, ale do své nejlepší formy se po zdravotních trablích dokázala vrátit, když před dvěma lety triumfovala v Brisbane, Indian Wells a Miami. Předloňskou sezonu zakončila skrečí na French Open a s vynikající bilanci 26 výher a pouhých tří porážek. V červenci oznámila, že kariéru přerušuje kvůli těhotenství.

V prosinci porodila syna Lea a chystala návrat na kurty. První vystoupení po porodu absolvovala v červnu na trávě na Mallorce a poté se představila ještě ve Wimbledonu, kde skončila v osmifinále.

Mezitím se rozešla se svým partnerem a otcem dítěte a od nejslavnějšího turnaje světa kvůli soudnímu sporu o péči o syna nehrála. Přišla tak o grandslamové US Open i zbytek loňského roku a také start letošní sezony včetně oblíbeného Australian Open, které v letech 2012 a 2013 vyhrála.

Soudní spor ale naštěstí pro osmadvacetiletou Bělorusku snad už konečně skončil. Azarenkové soud před necelými dvěma týdny svěřil syna Lea do péče a povolil jí, že může se synem opět začít cestovat po turnajích. Otec dítěte Billy McKeague má však do tří týdnů od rozsudku možnost se odvolat.

Coby 208. hráčka světa se bude Azarenková spoléhat hlavně na divoké karty, případně stále může využít chráněný žebříček. Její první zastávkou by měl být podnik série WTA Premier 5 v Dauhá, od jehož pořadatelů obdržela divokou kartu.

V katarské metropoli se Azarenkové vždy dařilo. Při své premiéře v roce 2011 sice skončila již v prvním kole, nicméně další dva ročníky ovládla a v roce 2015 hrála finále, v němž ji porazila Lucie Šafářová.

Azarenková se na konci letošního roku rozešla s trenérem Michaelem Joycem, jenž momentálně vede Johannu Kontaovou. Do Kataru vyrazí pod vedením svého bývalého kouče Slávy Konikovova, se kterým trénovala v letech 1998 až 2002, tedy ještě v juniorském věku. Turnaj startuje 12. února.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

22
Přidat komentář
svetova.dvojka
Těžký život bývalé světové jedničky.
Reagovat
Kozoroh
25. místo - Li Na
http://www.tennis.com/pro-game/2018/01/50-greatest-players-open-era-no-25-li-na/71709/

Při příležitosti blížícího se 50. výročí začátku otevřené éry začal Steve Tignor vydávat svůj seznam nejlepších tenistek profi-éry, a to prostřednictvím sériových článků. Seriál začíná první Asiatkou, která vyhrála GS soutěž ve dvouhře.
Reagovat
tommr
jsem zvědavej jestli se tam objeví i nějaká česká hráčka kromě Navrátilový. Tip bych si Petru Kvitovou. Mandlíková a Novotná už jsou nejspíš zapomenutý ...
Reagovat
Krisboy
Budou tam všechny tři (čtyři). Jinak pěknej seriál, to budu sledovat.
Reagovat
Haitik
V Doha se v hlavní soutěži díky divoké kartě také představí Buyukakcay, Al Nabhami a Masha! :D
Divoké karty do kvaldy dostaly Lisicki, Zvonareva, Vasylyeva..
Reagovat
EllNino
Fatma Al Nabhani, každoroční vyhozená WC do Perského zálivu :D
Reagovat
Fandina
Vice jsem nikdy nefandila, ne že by se mi nelíbila herně, tam se mi líbila moc, ale ten řev. Nicméně, jako mamině jí budu fandit, o tom žádná. Tahat se o dítě musí být děs. Takže držím palce Viko a pokud to nebude proti mým topkám, tak go go go!!!
Reagovat
smazaný uživatel
No, já si radši počkám, až ji definitivně uvidím na kurtu. Už jsem totiž měl radost asi ze tří divokých karet a potom nakonec nehrála. Ale tak snad už je to teda konečně vyřešený, i když pořád je tady riziko, že se ten vocas odvolá a bude se to táhnout dál...
Reagovat
kada.tom
Líp bych to asi nenapsal ..
Reagovat
Nola
monty, nejak mi uslo, ty uz nefandis Wozniackej?
Reagovat
smazaný uživatel
Ne.
Reagovat
PetaM
Přijde mi, že to na ty holky má celkem pozitivní vliv :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, hlavně na Kikinu... :D
Reagovat
Fandina
:-))
Ale GS titul z AO má.
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, to je jí v singlu platný jako mrtvýmu hubertus...
Reagovat
Fandina
Já vím. Ale znáš to, i to potěší :-)).
Reagovat
janek_da
byla v SF grandslamu, to je celkem slušný
Reagovat
smazaný uživatel
V singlu? Kdy?
Reagovat
Padme
Taky mám strach, že to zase dopadne nějak neslavně... Moc bych jí přála, aby se už doopravdy mohla vrátit.
Reagovat
blixa
No jo, ale furt nevím, zda s baťůžkem, či bez baťůžku ... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Co jsem viděl na jejím Instagramu, tak je teď dost hubená. Možná až moc...
Reagovat
blixa
Zase aby jí nechyběly zásoby ... :-/
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist