Azarenková se na kurty vrátí dříve! Před Wimbledonem má v plánu odehrát jeden přípravný turnaj

22. 5. 2017, 09:15
Aktuality 12
Viktoria Azarenková se na kurty vrátí dříve, než plánovala. Bývalá světová jednička a dvojnásobná grandslamová šampionka měla původně první soutěžní zápas odehrát až na konci července ve Stanfordu, dnes však na Twitteru oznámila, že se zúčastní jedné přípravné akce před Wimbledonem a také nejslavnějšího turnaje světa.
Profily hráčů
Victoria Azarenková

Návrat Viktorie Azarenkové na tenisové kurty je jednou z nejočekávanějších událostí letošní sezony. Bývalá světová jednička před necelými dvěma měsíci ohlásila, že by měla svůj první soutěžní zápas odehrát na konci července na akci WTA Premier v kalifornském Stanfordu.

V médiích se však spekulovalo o tom, že se vrátí dříve a stihne letošní Wimbledon. Návrat podle nejnovějších zpráv a domněnek plánuje podniknout již na Mallorce, kde se od 19. do 25. června, tedy dva týdny před startem Wimbledonu, koná podnik série WTA International.

Azarenková dnes na Twitteru informaci o dřívějším návratu potvrdila. "Ahoj všichni, mám dobré zprávy. Moje tréninky se vyvíjejí dobře a jsem připravená se vrátit... Leo navíc tak trochu řekl, že chce vidět Londýn a Wimbledon," napsala na svůj twitterový účet Běloruska.

"V následujících dnech budu mít hotový program. Před Wimbledonem plánuju odehrát jeden přípravný turnaj! Budu vás včas informovat. Děkuju všem za podporu a uvidíme se dříve," dodala.

Ředitel turnaje Toni Nadal nedávno oznámil, že 24. května učiní zásadní prohlášení, v němž odhalí "TOP senzaci", která v pořadí druhý ročník travnaté akce pořádané na největším španělském ostrově obohatí.

I když zatím nepadla žádná konkrétní jména, mnozí se domnívají, že onou "TOP senzací" Nadal myslel právě Azarenkovou a její návrat. Teď už víme, že Azarenková má v plánu odehrát jeden přípravný turnaj před Wimbledonem. Samozřejmě se nutně nemusí jednat o akci na španělském ostrově.

Dvojnásobná šampionka Australian Open se divákům naposledy představila loni v květnu na French Open. Na pařížské antuce po skreči skončila v prvním kole.

Nedlouho poté oznámila své těhotenství, kvůli němuž musela kariéru přerušit. Na konci loňského roku porodila syna Lea a už v únoru hlásila, že se připravuje na návrat.

Azarenková se hodlá vrátit na vrchol. V návratu do horních pater žebříčku a v získávání těch největších titulů jí bude pomáhat Michael Joyce.

Pokud ve středu dojde k oficiálnímu potvrzení této zprávy, nebude sedmadvacetiletá Běloruska pravděpodobně chybět ani na nejslavnějším turnaji světa, kde si v letech 2011 a 2012 zahrála semifinále.

Divoké karty teoreticky nepotřebuje ani do Mallorky, Wimbledonu a Stanfordu, jelikož má nárok na chráněný žebříček, který jí na všech třech akcích zajistí účast v hlavní soutěži.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

12
Přidat komentář
Frick
Jen pro hluché!
Reagovat
George_Renel
Doufám, že se potkají již v 1. kole. .-p
Reagovat
smazaný uživatel
No fakt že jo. Už to potvrdila na Twitteru... :)
Reagovat
Haitik
Tak Vika potvrdila, že bude hrát ve Wimledonu.. :-)) A že také plánuje hrát nějaký turnaj na trávě před Wimbledonem.. Tak myslím, že asi to "překvapení" prozradila sama.. :D
Reagovat
lukassb
A nebude třeba ta "top senzace" Petra? :-D
Reagovat
Herbert_Hoover
Hrdlička bude dělat umpira, to bude ta senzace.
Reagovat
Frick
Tak dobře bych to neviděl.

Bude myslíte v sobotu "tam"? Mohla by jako. Pokud by byla v Česku/Praze...
Reagovat
bIbec
nedozvíme se to ve středu, ale už dnes v 15:00. Podle mě se tak pořadatelé rozhodli na základě toho, že zítra by měl být oznámený entry list do Wimbledonu, kde Azarenka bude s největší pravděpodobností figurovat, čili půjde o větší "překvapení", než kdyby její návrat oznámili až ve středu.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
Mohu vědět, kde jste tuto informaci našel? :) Rád to případně opravím, ale sám jsem nic nedohledal.
Reagovat
bIbec
nic neopravujte. Smazali to, takže možná vážně až ve středu. Musíme počkat jak to nakonec dopadne.. :-)
Reagovat
Ondřej.Jirásek
Já jsem si právě říkal, že je zvláštní, že nemůžu nic dohledat :))) Tak uvidíme, každopádně díky za upozornění ;)
Reagovat
bIbec
tak možná ne. Ještě včera byl na oficiálním FB turnaje post, že bude oznámeno to jméno, ale ten post byl mezitím smazán.. tak uvidíme.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist