Azarenková vystrašila fanoušky, i se zraněným kolenem ale postoupila

24. 6. 2013, 17:53
Aktuality 25
Pro světovou dvojku Viktorii Azarenkovou to měla být rutinní výhra na úvod Wimbledonu, její dnešní duel s Portugalkou Koehlerovou se ale změnil v drama. Běloruska ve druhém setu svého úvodního zápasu podklouzla a bolestivě si poranila levé koleno, které si musela nechat ošetřit. Přestože ji zranění viditelně limitovalo v pohybu, zápas zvládla a po výhře 6-1 6-2 postoupila do dalšího kola.
Viktoria Azarenková

Zápas mezi Viktorií Azarenkovou a Marií Joao Koehlerovou se vyvíjel podle předpokladů až do stavu 6-1 a 1-0, za kterého byla světová dvojka bod od náskoku 2-0. V tu chvíli Azarenková podklouzla, spadla na zem a začala křičet bolestí. "Byla to strašná bolest, neustávala, ale naštěstí se postupně zklidnila. Myslím, že jsem byla i trochu v šoku," řekla Azarenková do televizních kamer po zápase.

Bělorusku nejdříve ošetřili ještě na kurtu, posléze i na lavičce. Hrála se zavázaným pravým kolenem a pohybovala se opatrně. Ihned po návratu udělala Azarenková dvě dvojchyby a ztratila si podání. Pak se ale uklidnila; mezi výměnami sice kulhala, ale i za pomoci chyb soupeřky dokázala postoupit.

Rovněž ve dvou setech odstartovala letošní Wimbledon třetí nasazená Maria Šarapovová. Rusku hned na úvod prověřila Francouzka Kristina Mladenovicová, která s favoritkou dlouho držela od základní čáry krok. Šarapovová se sice v celém setu nedostala k žádnému brejkbolu, lépe ale zvládla zkrácenou hru, kterou získala poměrem 7-5. O své servisy se obě tenistky mohly opřít i ve druhé sadě, Mladenovicová ale při pátém brejkbolu soupeřky kapitulovala a světová trojka už si zbytek zápasu pohlídala.

"Musím ocenit výkon soupeřky, která hrála opravdu dobře. Ale pokud chci pomýšlet na mety nejvyšší, musím se v dalších kolech hodně zlepšit," řekla vítězka turnaje z roku 2004 Šarapovová.



Erraniová: Při pohybu na trávě se bojím
Hůř dnes dopadla pátá nasazená Sara Erraniová, která se s dvouhrou v All England Clubu loučí hned v 1. kole. V něm dnes prohrála s devatenáctiletou Portoričankou Moniku Puigovou 3-6 2-6.

Puigová vyrukovala na obávanou obranářku s aktivní hrou, díky níž v šesté hře sebrala Italce servis. Žádné další drama už nepřipustila a díky 19 vítězným úderům první set vyhrála 6-3. Ve druhém prolomila třikrát v řadě podání Erraniové, která byla za stavu 1-5 velmi blízko brzkému vyřazení. Při svém podání světová pětka zabrala a odvrátila tři mečboly, ale síly na obrat už nenašla. Puigová proměnila svůj celkově sedmý mečbol a podruhé v kariéře postoupila do druhého kola grandslamového turanje.

"Můj největší problém je pohyb. Bojím se, že se zraním, takže se nehýbu tak, jak bych ráda," řekla na tiskové konferenci Erraniová. "Je těžké se toho strachu zbavit. Nemůžete jít do tělocvičny, vyjít ven a být na tom líp. Bojím se, že spadnu a zraním se," uvedla Italka.

Puigová, kvůli níž prý v Portoriku její krajané vstávali brzy, aby ji mohli sledovat v televizi, prozradila, kde bere inspiraci - v mužském tenisu a ze hry Sereny Williamsové. "Sleduju mužský okruh, protože tam hrají mnohem konzistentněji. Za svůj vzor na kurtu mám Serenu, to, jak se chová a jakou má kolem sebe auru. Dokáže soupeřky zastrašit a vydrží tak hrát celý zápas," dodala.

Výsledky - Wimbledon - ženy:

Dvouhra - 1. kolo:
Azarenková (2-Běl.) - Koehlerová (Portug.) 6:1, 6:2, Šarapovová (3-Rus.) - Mladenovicová (Fr.) 7:6 (7:5), 6:3, Puigová (Portor.) - Erraniová (5-It.) 6:3, 6:2, Wozniacká (9-Dán.) - Cabezaová (Šp.) 6:0, 6:2, Ivanovičová (12-Srb.) - Razzanová (Fr.) 7:6 (7:1), 6:0, Bartoliová (15-Fr.) - Svitolinová (Ukr.) 6:3, 7:5, Jankovičová (16-Srb.) - Kontaová (Brit.) 6:2, 7:5, Stephensová (17-USA) - Hamptonová (USA) 6:3, 6:3, Suárezová (19-Šp.) - Domínguezová (Šp.) 6:2, 6:2, Flipkensová (20-Belg.) - Putincevová (Kaz.) 7:5, 6:4, Cirsteaová (22-Rum.) - Vögeleová (Švýc.) 7:5, 7:6 (7:3), Makarovová (25-Rus.) - Larssonová (Švéd.) 6:3, 6:3, Cornetová (29-Fr.) - Kingová (USA) 4:6, 6:3, 6:1, Bouchardová (Kan.) - Voskobojevová (Kaz.) 5:7, 7:6 (7:5), 6:4, Solerová (Šp.) - Doiová (Jap.) 1:6, 6:4, 6:1, Pennettaová (It.) - Baltachaová (Brit.) 6:4, 6:1, Curenková (Ukr.) - Arruabarrenaová (Šp.) 6:1, 6:3, Lučičová-Baroniová (Chorv.) - Arvidssonová (Švéd.) 6:1, 6:4, Doloncová (Srb.) - Wickmayerová (Belg.) 3:6, 6:2, 6:4, Giorgiová (It.) - Murrayová (Brit.) 6:3, 6:4, Hsieh Su-wei (Tchaj-wan) - Mariaová (Něm.) 6:1, 6:0, Larcherová de Britová (Portug.) - Oudinová (USA) 7:6 (9:7), 1:6, 6:4, Švedovová (Kaz.) - Bertensová (Niz.) 6:4, 6:3, McHaleová (USA) - Glatchová (USA) 6:4, 6:4, Petkovicová (Něm.) - Parmentierová (Fr.) 6:3, 6:2.

pva, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

25
Přidat komentář
smazaný uživatel
Kraslice tvrdí, že otec Siniakové se jmenuje Siniakov. Což je pro mě těžko pochopitelné. Jak velký byl asi úplatek úředníka na matrice, aby ji takto zapsal?
K mužskému příjmení Siniakov po přidání české koncovky -ová jednoznačně patří ženský tvar Siniakovová.

Kde to jsme? Pisálkové u tenistek pečlivě omílají správné přechýlení v textech, kde jde v zásadě o prd.
Proč tedy po vzoru Siniaková nepíšou i Šarapová, Kuzněcová, Petrová, Makarová,...?
Co k tomu napíše čtenář quesh, známý zastánce přidávání hloupého ová úplně všem?
Reagovat
Sonja
nezjistil bys mi prosím jak to je s Vesnou Dolonc? Prý je taky štrejchlá Ruskem.
Děkuji.
Reagovat
Fandina
Třeba kdyby byl Šarapov a Šarapová českými občany, tak by se už Šarapová nepřechylovala, jako Siniakov a Siniaková. Ale že Šarapová je cizinka, přidává se jí k příjmení ová, přechyluje se tak je Šarapovová, nebo Bartoliová, nebo Obamová.
Reagovat
smazaný uživatel
To je ovšem absurdní. Pokud by Češka Šarapová měla syna a z nějakých důvodů mu nechtěli dát příjmení po otci, pak by nutně musel dostat příjmení Šarap :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Chtěl bych napsat nějaký souhrn, ale dneska už jsem toho napsal tolik, že už se mi nechce. :D Tak aspoň pár vět ke každému zápasu, který mě trochu zajímal... :)

Ana - Razzano: U Aničky spokojenost s postupem i výkonem. Hlavně servis a forehand byly parádní. V 1. setu byla Razzano docela nebezpečná, ale pak se to povedlo zlomit a druhý set už byl jasně v režii Any. Ve 2. kole ji čeká nakonec podle předpokladů Genie Bouchard...

Vika - Koehler: První set od Viky naprosto v pohodě. Sice jednou ztratila servis, ale jinak to měla pod kontrolou. Soupeřka měla docela nebezpečné prohozy, jinak celkem nic... Na začátku 2. setu už to Vice tolik nešlo a pak bohužel přišel ten smolný moment. Upřímně řečeno, když jsem viděl, jak je Vika na zemi a křičí bolestí, tak jsem si myslel, že je konec. Byl to hodně nepříjemný pohled... Naštěstí se aspoň povedlo dohrát zápas a postoupit i přes očividnou bolest. Uvidíme, co bude dál a jak moc bude to koleno Viku limitovat... Dneska ráno jsem si říkal, že chci vidět čtyři výhry mých favoritek a když je neuvidím, tak budu smutný. No, sice jsem je viděl, ale vzhledem k tomu zranění Viky nemůžu být až tak veselý. :(
Reagovat
smazaný uživatel
Masha - Kiki: Jak už jsem psal, byl to výborný zápas, kterému by slušelo aspoň 3. kolo. První set mimořádně vyrovnaný, Kiki se hodně držela. Ve 2. setu už byla Masha trochu vepředu, ale pořád to bylo víceméně otevřené... Opravdu hezký zápas a jsem rád, že aspoň 1. set běžel na Fandovi. Je to sice kanál pro chlapy, no ale který chlap by se nechtěl podívat na dvě krásné a šikovné tenistky? :) S výkonem Mashy velká spokojenost. Dneska podala mimořádně soustředěný výkon a určitě si byla vědoma síly soupeřky, přestože to bylo 1. kolo. Masha dneska neztratila ani jedno podání, což je velmi pozitivní.

Caro - Cabeza Candela: No, dneska jsem měl fakt nabitý den a zítra asi nebudu mít co dělat. :D Caro má těžký los, ale až od 2. kola. Dnešní soupeřka byla opravdu z kategorie "na rozehrání". V prvním setu Caro skvěle podávala a byla i aktivní. Druhý set už asi tak dobrý nebyl, ale stejně to v pohodě stačilo... Jinak už jsem tady Caro chválil za její zajímavý model šatů. Ta odhalená záda jsou fajn a je to aspoň trochu zpestření v tom bílém kolotoči. Určitě se to líbí i Rorymu. :) Ve 2. kole se Caro nakonec utká s Petrou Cetkovskou, což je pro mě trochu překvapení. Jednoduché to určitě nebude, protože Petra hrála dobře už na RG a vítězství nad Donnou (finalistkou Birminghamu) se nedá brát na lehkou váhu.
Reagovat
smazaný uživatel
Monica - Sara: Škoda, že se ten zápas hrál ve stejný čas, jako zápas Any. Doufal jsem v překvapení a ono to opravdu vyšlo. Ten výsledek je pro mě velmi příjemné překvapení... Přesto je fakt, že Sara na trávě moc neumí a po dnešku (po tom, co se stalo Vice) se jí ani nedivím, že se na trávě bojí. Antuka sice taky klouže, ale asi trochu jinak... No a Monica se inspiruje Serenou, to by se mohlo líbit Oskarovi. :) Já vím, že se Monča zná hlavně s americkými hráčkami (přece jenom je z Portorika), ale taky třeba před RG trénovala se Soranou... No, já viděl Monicu na chvilku v Praze a moc se mi líbila. Vlastně díky tomu jsem ji objevil a jsem za to rád. :)

Petra - Coco: No, docela drama... Zase takový klasický zápas Petry. Po 1. setu se zdálo, že v pohodě vyhraje a pak přišly trochu problémy... Potom tam taky byla docela nepříjemná situace v předposledním gemu, kde už se zdálo, že je konec, ale Coco si vzala jestřábí oko a ještě konec nebyl. Pak asi zřejmě rozhodla minela Coco v prvním fiftýnu posledního gemu... Celkově to byl zápas, ve kterém obě hráčky střídaly skvělé momenty s obrovskými chybami. Petra se ze začátku zdála v pohodě, pak přišla zase "vlna", ale od poloviny 3. setu mi zase přišla mnohem lepší. No a bojovnost se Petře rozhodně upřít nedá. Ale proti Yarce Shvedové už to asi bude těžší...
Reagovat
smazaný uživatel
Donna - Petra C.: Jak říkám, pro mě trochu překvapení. Přál jsem Donně, ale Petra je na tom asi opravdu dobře... Caro to nebude mít jednoduché, ale budu jí držet palce. Co si pamatuju, tak ve finále New Havenu 2011 Petru porazila. To byl asi poslední vzájemný zápas. Tak snad se to povede zopakovat... Hlavně to chce kvalitní servis. Caro teď na trávě vypadá dobře, tak snad to zlepšení oproti loňsku dotáhne ještě dál. :)

Genie - Galina: Tam se rozhodovalo o soupeřce Any pro 2. kolo. No, Galina byla hodně blízko, ale nakonec se překvapení nekonalo. Galina nedopodávala 2. set za stavu 5:4 a pak nevyužila vedení 4-0 v tie-breaku... Tak uvidíme, jak si Anička povede proti Genie. Bude to další z řady krásných zápasů a už teď můžu prozradit, že bude v mém žebříčku hodně vysoko. :)

Sloane - Jamie: Přál jsem Sloane, takže jsem spokojený. Jamie odehrála velmi dobrý turnaj v Eastbourne, ale ve finále už to nebylo ono a dneska asi taky ne... Sloane je velmi dobrá hráčka a pozici papírové favoritky potvrdila. Docela by se mi líbilo 3. kolo Caro - Sloane a samozřejmě postup Caro. :) To je ale ještě daleko...

No, nakonec jsem toho napsal docela dost... Možná jsem ještě na něco zapomněl, ale to už nechám být. Byl to prostě až moc nabitý den. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jak se těšíš na středu? To bude asi masakr.
De Brito vypadala na velký objev, ale pak upadla, prohrává v prvním kole nebo už v kvalifikacích. Po roce 2008 možná v TV nebyla ani jednou (pamatuju, jak v Montrealu v 15 letech hodně potrápila Kuznu). Konečně tedy uslyšíme, jestli hlasivky pořád slouží :-D

A kdy tě opustí ta pubertální sveřepost? Moc dobře víš, že Yarka i Shvedova působí v české větě směšně, ale omíláš to pořád.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi by sis měl ještě jednou přečíst ten druhý odstavec, který jsem napsal ve 22:29... Mimochodem, s pravopisem mi vlez na záda. Tohle je TP, ne ÚJČ.
Reagovat
smazaný uživatel
Nenecháš se odradit. A snažím se snad o to? Z textu v 23:48 plyne něco takového?
Reagovat
dadaft
já ten zápas Sloane - Jamie viděl celý a o výkonu žádné z hráček se nedá říct, že "to nebylo ono". hrál se parádní tenis, Sloane do toho vlítla, hned na začátku jednou vzala Jamie servis a potvrdila to na 3:0. pak se hrála útočná nátlaková hra a hráčky si servisy hlídaly.
za stavu 5:3 přece jen pár příležitostí na brejk bylo, a pak by šla Jamie podávat na srovnání, ale Sloane hrála fakt dobře.
na začátku druhého setu skvělý tenis pokračoval, Jamie se dokázala dostat na 3:1, 40:15, servis, jenže ten šel pár milimetrů vedle a nakonec Sloane Jamie rebrejkla a pak srovnala na 3:3. to byla veliká škoda a stav 4:1 už by podle všeho Jamie dokázala proměnit ve vynucení si třetího setu, ale pořád (zdálo se) nebylo po zápase.
jenže tahle nevyužitá šance s Jamie přece jen zamávala, v sedmém gemu udělala tři hloupé chyby za sebou, 3:4, 3:5 a pak už nebylo kde brát. na trávě se to někdy všechno semele hodně rychle.............
Sloane nebude jednoduchá soupeřka pro nikoho, jestli bude hrát takhle.
celkově asi rozhodl servis a taková větší čerstvost a nabuzení Sloane. ))
Reagovat
dadaft
celkově by Hamptonová potřebovala zvednout všechna čísla na prvním servisu (úspěšnost, využití, rychlost).
taky v obraně není zrovna světová extratřída.
ale domácí betony budou zase něco jiného.................
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za popis zápasu. Včera toho bylo tolik, že jsem to prostě nestíhal. :)
Reagovat
smazaný uživatel
To je prostě skandální. Na co si to tahle mediální hvězda hraje? Pokud jestřáb při 2. podání změní původní hlášku rozhodčího, dostává podávající první servis. Určitě ne druhý. Co je na tom těžkého k pochopení?
A ještě si pak otvírá ústa na empajrovou rozhodčí. Ať se radši zamyslí nad svým chováním, tedy řevem, kterým soupeřky zcela bezdůvodně deptá i při běžných lehkých úderech. To ji zřejmě vůbec netíží.
Přispěchá zase monty s obhajobou svého miláčka?
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, Masha to skutečně nevěděla, což mě taky překvapilo. Na druhou stranu, tahle situace není až tak častá a hráčka si nemusí pamatovat všechno... Nemyslím si, že by Masha chtěla Kristinu rozhodit, nebo něco takového. Prostě si to vyjasnila s rozhodčí, na což má každý právo. Příště už to určitě bude vědět. A snad si taky příště bude brát jestřábí oko, když je to skutečně potřeba. :)

Inženýre Petře Broži, jestli si myslíš, že mě svými kecy odradíš od diskusí na TP, tak se teda pěkně pleteš. Já se takovým arogantním ubožákem rozhodně odradit nenechám. Masha něco dokázala, na rozdíl od tebe! Ty máš možná tak svoje satelity v Rádiu Brož a tím to hasne.
Reagovat
VlS
ty věříš, že Maša po letech na okruhu nezná pravidla? To by musela být hloupá a z toho ji nepodezírám. Tohle pravidlo x krát svědčilo v její prospěch.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak říkám, taky mě to překvapilo. Ale nevěřím tomu, že by Masha chtěla Kiki nějak rozhodit. To nikdy neměla zapotřebí... Ono je možné, že po antukové sezoně (kde k tomu kvůli absenci jestřábího oka nemůže dojít) na to člověk zapomene. :D Příště už to Masha určitě bude vědět. :)
Reagovat
Sonja
Ale její šance na titul rapidně klesly:-(((...obrovská smůla.
Reagovat
Heather_Fedex
podle mne jsou porad stejne... videla jsem viku v zaveru zapasu a tam se mi limitovana nezdala, podle pohybu urcite ne
Reagovat
Sonja
Tak jsme asi nekoukaly na to samé. Mně se limitovaná rozhodně zdála, dohrála zápas jen rukama.
Reagovat
smazaný uživatel
Musím s tebou souhlasit. Na konci už to Vika možná trochu rozchodila, ale na jejím pohybu to bylo pořád hodně znát... Pořád doufám, že to bude dobré, ale asi tam nějaký limit bude. Stačí si vzpomenout na Serenu, jak letos v 1. kole AO ošklivě upadla a potom taky nemohla hrát na sto procent... Před chvílí jsem napsal Vice povzbuzující vzkaz na Twitter, tak snad to pomůže. :)
Reagovat
horska.kraslice
No, známe herečku Azarenku, není to poprvé, kdy je v průběhu zápasu hrooozně limitovaná zraněním, takže soupeřce je trochu stydno hrát naplno.
Reagovat
Sonja
Taky jsem si hned vzpomněla na Serenu... a právě se bojím, že až Vika narazí na nějakou lepší a zkušenější hráčku (může to bejt třeba už Penneta), tak to bude hodně těžké...:-(

horska.kraslice: Proboha, ona neměla důvod cokoliv hrát. Vzpamatuj se.
Reagovat
smazaný uživatel
Řelk bych, že ke konci zápasu už trošku přihrávala.. byla si vědomá, že ta její reakce po tom pádu byla trošku přehnaná.. to by udělala kdejaká hráčka. Azarenka prostě po tom pádu dostala panický strach, že se zranila, proto křičela. Sama pak říkala na tiskovce, že prostě nemůže vědět, jestli je to vážné nebo ne. Tak to šla zkusit a ono to šlo. I na AO proti Stephens bych ji nějak nekřivdil. Začalo se jí hůř dýchat ze strachu z prohry.. psychická reakce. Ona sama hned nedokáže vydedukovat, čím to může být. Je to v tomhle ohledu citlivka, ale za to nemůže. Ona je prostě taková, hůř tyhle situace zvládá.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist