Babosová je v Monterrey po 6 letech ve finále. Překvapí Muguruzaovou?

8. 4. 2018, 09:53
Aktuality 5
WTA MONTERREY - Do finále turnaje v mexickém Monterrey postoupila šampionka z roku 2012 Maďarka Timea Babosová a světová trojka Garbiñe Muguruzaová ze Španělska. Za v semifinále porazila Rumunku Bogdanovou a po osmi měsících vyhrála čtyři zápasy po sobě.
Timea Babosová

V roce 2012 si tehdy osmnáctiletá Timea Babosová zahrála v mexickém Monterrey poprvé ve finále turnaje WTA a zároveň oslavila svůj premiérový triumf. Od té doby se do Mexika pravidelně vrací, ale dál než do čtvrtfinále se nedostala. 

Až letos je znovu ve finále. Svém celkově osmém a už druhém letošním. Čtrvtá nasazená Maďarka, jež v prvním kole vyřadila Marii Bouzkovou, v sobotním semifinále zdolala 1-6 6-2 6-2 o dva roky mladší Američanku Sachiu Vickeryovou, jež navzdory skvělému startu marně usilovala o své první finále na okruhu WTA.

"Začala sem špatně a ona naopak hrála skvělý tenis, tak jako celý týden. Má skvělou formu," komentovala Babosová. "Po prvním setu jsem jen bojovala o každý míč a čekala na šance. První příležitost, kterou jsem dostala jsem využila a jsem spokojená s tím, jak jsem bojovala a našla cestu k vítězství."

Babosová, která v lednu vyhrála s Kristinou Mladenovicovou čtyřhru na Australian Open, v Monterrey útočí na čtvrtý singlový titul. Navázat může na dva měsíce starý triumf z Tchajpeje a poprvé v kariéře tak vyhrát dva turnaje během jedné sezony. 

"Monterrey miluju. Získala jsem tady svůj první titul, mám tu velkou základnu fanoušků, kteří jsou úžasní. Je neuvěřitelné, když slyším své jméno po celém stadionu. Jsem moc ráda, že si tu zase zahraju finále, už se ho nemůžu dočkat," těší se Babosová na nedělní vyvrcholení turnaje.



V cestě jí však stojí největší favoritka soutěže Garbiñe Muguruzaová, s níž ve vzájemné bilanci prohrává 0-4.

"Odehrály jsme spolu spoustu zápasů. Poprvé jsme se utkaly, když nám bylo 12 let, takže se známe opravdu dobře. Delší dobu jsme se neutkaly, ale vídáme se, trénujeme spolu a moc dobře vím, jak teď hraje. Jsem ráda, že mám skvělou finálovou soupeřku a doufám, že to bude dobrý zápas," řekla Muguruzaová.

Světová trojka Muguruzaová v Mexiku potvrzuje svou pozici, když do finále postoupila se ztrátou pouhých 15 gamů. V semifinále porazila 6-0 7-5 Rumunku Anu Bogdanovou.

"V prvním setu jsem hrála velmi dobře, navíc ona udělala spoustu nevynucených chyb. Ale pak začala hrát agresivně, trefovala skvělé údery a nakonec jsem byla ráda, že jsem dokázala vyhrát ve dvou setech," komentovala Muguruzaová.

Čtyřiadvacetiletá Španělka Muguruzaová v Monterrey vyhrála poprvé od loňského srpna, kdy v Cincinnati získala svůj dosud poslední 5. titul, čtyři zápasy po sobě a podruhév sezoně postoupila do finále. V nich má dvojnásobná grandslamová vítězka bilanci 5-4.

• WTA ITERNATIONAL MONTERREY •
Mexiko, tv. povrch, 250.000 dolarů
sobotní výsledky (07. 04. 2018)
• Dvouhra - semifinále •
Muguruzaová (1-Šp.) - Bogdanová (6-Rum.) 6-0 7-5
Babosová (4-Maď.) - Vickeryová (7-USA) 1-6 6-2 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
EllNino
Nádhera :O :) Nemám slov, tohle jsem nečekal :D Jdi pro titul
Reagovat
dadaft
No, jestli porazí Babošová Muguruzu, to nevím, spíš ne.

Zajímavý kurz 2,19 je ale na Kiki Bertens v souboji s Madison Keys.
Kiki hraje s přehledem a na antuce fakt umí, Madison prolézá přes uhaluzené tříseťáky,,,,,,,,,,,,,,,, H2H 1-0 pro Kiki,,,,,,,,,,,,,, podle mě těch 2,18 stojí za úvahu...
Reagovat
EllNino
A dala to!! :)
Reagovat
dunphy
To bude ale uřvané finále. A Zgarbi?e do toho ještě bude šoupat botama. Vynechávám :D
Reagovat
blixa
https://sport.idnes.cz/eugenie-bouchardova-tenis-trapeni-d5d-/tenis.aspx?c=A180405_195338_tenis_ald
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist