Babosová titul v Budapešti neobhájí, jednička Cibulková je ve čtvrtfinále

23. 2. 2018, 08:54
Aktuality 0
WTA BUDAPEŠŤ - Timea Babosová skončila na domácí halové akci WTA International v Budapešti už ve druhém kole a neobhájí tak loňský titul. Třetí nasazenou Maďarku vyřadila Němka Mona Barthelová. Naopak nezaváhaly obě nejvýše nasazené hráčky; slovenská tenistka Dominika Cibulková si poradila s Belgičankou Flipkensovou a Číňanka Shuai Zhang přežila mečboly proti Slovence Čepelové.
Timea Babosová

Timea Babosová prožívá skvělé tenisové období. Loňskou sezonu zakončila společně s Andreou Hlaváčkovou triumfem na Turnaji mistryň, letos si na Australian Open po boku Francouzky Kristiny Mladenovicové připsala první grandslamový titul, k tomu se v Melbourne dostala do finále mixu, proti Coco Vandewegheové získala druhý skalp hráčky Top 10 a začátkem února si v Tchaj-peji došla pro třetí singlový titul na okruhu WTA.

Tento týden měla možnost svou formu potvrdit před domácím publikem v Budapešti, kde mohla poprvé v kariéře obhájit titul. Svůj vstup do soutěže čtyřiadvacetiletá Maďarka zvládla suverénně, když  ve středu deklasovala 6-1 6-0 Němku Tatianu Mariaovou, ale ve druhém kole na svůj výkon nenavázala a prohrála 4-6 6-4 3-6 s Němkou Monou Barthelovou.

"Jsem samozřejmě zklamaná. Nepředvedla jsem svůj optimální výkon a moc mě to mrzí, nejen kvůli mě, ale hlavně kvůli fanouškům. Před domácím publikem hraju moc ráda a doufala jsem, že bych tu mohla zopakovat svůj loňský výkon," prohlásila smtuná Maďarka Babosová.

Bez ztráty setu pokračuje nejvýše nasazená Dominika Cibulková. Po domácí Stollarové si osmadvacetiletá Slovenka poradila 6-4 6-2 s Belgičankou Kirsten Flipkensovou, s níž vyhrála šestý z osmi vzájemných soubojů.

"Dnes to byl z mé strany docela dobrý výkon. Flipkensová je vždy ošidná soupeřka, má jiný rytmus hry než ostatní holky," řekla Cibulková. "Je to vždy cenná zkušenost si proti ní zahrát. Jsem spokojená, jak jsem to dnes zvládla a doufám, že v tom budu pokračovat."

O první semifinále od loňského srpna se 33. hráčka světa Cibulková střetne se Švédkou Johannou Larssonovou, s níž vyhrála všechny čtyři vzájemné souboje navzdory tomu, že pokaždé prohrála první set.

Dva mečboly ve druhém kole přežila turnajová dvojka Shuai Zhang, než udolala 2-6 7-6 6-3 Slovenku Janu Čepelovou.

"Jsem moc šťastná, že jsem dnes vyhrála. Ona tu prošla kvalifikací, takže tu pár zápasů vyhrála a cítila se dobře," komentovala 34. hráčka světa Shuai Zhang, jež postoupila do prvního čtvrtfinále na okruhu WTA od loňského triumfu v Guangzhou.

"V prvním setu jsem neměla příliš šancí na zisk bodů, ona trefovala spoutu winnerů a hrála vážně neuvěřitelně. Já se jen snažila hrát co nejlépe a myslím, že mě podržel hlavně můj servis. Zvládla jsem to psychicky dobře, nikdy jsem se nevzdávala, i když jsem čelila mečbolům," dodala devětadvacetiletá Číňanka, jež si o semifinále zahraje s Belgičankou Alison Van Uytvackovou.

• WTA INTERNATIONAL BUDAPEŠŤ •
Maďarsko, tv. povrch / hala, 250.000 dolarů
čtvrteční výsledky (22. 02. 2018)
• Dvouhra - 2. kolo •
Cibulková (1-SR) - Flipkensová (Belg.) 6-4 6-2
Shuai Zhang (2-Čína) - Čepelová (SR) 2-6 7-6(4) 6-3
Barthelová (Něm.) - Babosová (3-Maď.) 6-4 4-6 6-3
Larssonová (Švéd.) - Kruničová (7-Srb.) 6-3 6-1
Bonaventureová (Belg.) - Vekičová (8-Chorv.) 6-4 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist