Baghdatis doléčil zraněný kotník. Na kurty se vrátí v oblíbeném Davis Cupu

3. 4. 2017, 13:36
Aktuality 1
Marcos Baghdatis potěšil své fanoušky i celý Kypr. Finalista Australian Open z roku 2006 se letos představil jen na třech turnajích. Poslední utkání odehrál v polovině ledna v australském Melbourne. Od té doby léčil zraněný kotník. Návrat na tenisové dvorce uskuteční ve víkendovém daviscupovém klání mezi domácím Kyprem a Tuniskem.
Profily hráčů
Marcos Baghdatis

Marcos Baghdatis na svých oficiálních stránkách oznámil, že od lékařů dostal zelenou a vrací se na tenisové kurty. Kyperského tenistu ze hry na více než dva měsíce vyřadilo zranění kotníku.

Bývalá světová osmička letos absolvovala pouze tři turnaje. Už v Dauhá měl Baghdatis zdravotní potíže, jelikož za stavu 4-6 3-5 skrečoval duel prvního kola proti Radkovi Štěpánkovi.

O týden později v Aucklandu došel do semifinále a poslední soutěžní zápas odehrál v polovině ledna na grandslamovém Australian Open, kde ve druhém kole uhrál sedm gamů proti pozdějšímu finalistovi Rafaelovi Nadalovi.

Nyní se konečně po více než dvouměsíčním léčení zraněného kotníku a několika rehabilitacích může do tenisového kolotoče vrátit. Návrat plánuje ve víkendovém utkání Davisova poháru, v němž domácí Kypr hostí soupeře z Tuniska.

"S radostí vám oznamuju, že mi lékaři povolili začít trénovat a hrát zápasy," napsal Baghdatis na svých oficiálních stránkách. "Po doléčení kotníku se těším na návrat na kurty. Momentálně s mým týmem tvrdě pracujeme na fyzičce. Po lékařském vyšetření se mi hodně ulevilo. Stihnu totiž i Davis Cup. Uvidíme se na Kypru!" dodal.

Aktuálně 56. hráč světového žebříčku má v Davisově poháru výbornou bilanci 47-3 ve dvouhře a 20-10 ve čtyřhře. Za Kypr v minulosti nastoupil již 43krát a drží nejdelší sérii vítězství v řadě (40).

Překonal tak i Björna Borga, jehož šňůra výher se zastavila na čísle 39. Švéd ale, na rozdíl od Kypřana, svou zemi v roce 1975 dovedl k celkovému prvenství a zisku "salátové mísy", tedy k úspěchu, na nějž bude jednatřicetiletý Baghdatis coby jediný kyperský tenista v první tisícovce žebříčku útočit jen těžko.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

1
Přidat komentář
a.magerova
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist