Baghdatis vyřadil Pospisila a pokusí se ukončit semifinálové prokletí

1. 8. 2015, 09:17
Aktuality 11
ATP ATLANTA - Marcos Baghdatis se v Atlantě postaral o vyřazení nasazené dvojky Vaska Pospisila a bude usilovat o své první finále po čtyřech letech. V semifinále, v němž prohrál už sedm utkání po sobě, se střetne s Lucemburčanem Müllerem. O druhé místo ve finále svedou souboj domácí tenisté: dvojnásobný obhájce titulu John Isner a Dennis Kudla.
Marcos Baghdatis

Marcos Baghdatis ve čtvrtfinále zdolal 6-4 7-6 devětadvacátého hráče světa Vaska Pospisila. V prvním setu kyperský tenista proměnil až sedmý setbol, když málem přišel o vedení 5-1. V tie-breaku druhé sady naopak otočil nepříznivývývoj z 1-4.

"Do stavu 5-2 a 40-15 jsem to měl pod kontrolou. Ale pak jsem ztratil koncentraci a daroval mu několik míčků zadarmo. Navíc hrál agresivněji než já," komentoval Baghdatis. "Nakonec jsem našel způsob, jak zápas vyhrát. Za stavu 5-5 v tie-breaku jsem zahrál neuvěřitelný bod. Vyhrál jsem více důležitých výměn a to rozhodlo." 

Marcos BaghdatisTřicetiletý Baghdatis postouoil potřetí v sezoně do semifinále, ve kterém na okruhu ATP neuspěl už v sedmi duelech po sobě. Naposledy se do finále dostal v roce 2011 v malajsijském Kuala Lumpur. 

O své celkově 12. finále si bývalý osmý hráč světa Baghdatis zahraje v prvním vzájemném duelu s Gillesem Müllerem. Lucemburský tenista ve čtvrtfinále poazil 7-5 6-1 Japonce Go Soedu.

I svou šestou účast v Atlantě proměnil minimálně v semifinále domácí John Isner. Dvojnásobný obhájce titulu a letos nasazená jednička se do něj dostal po výhře 7-6 6-4 nad Ricardasem Berankisem a v Atlantě neprohrál už deset zápasů v řadě.

Ve svém celkově 34. semifinále na okruhu ATP se Isner střetne s krajanem a tréninkovým partnerem Denisem Kudlou. Dvaadvacetiletý Američan ve čtvrtfinále vyřadil 7-5 6-0 loňského finalistu Dudiho Selu z Izraele, když nejprve v prvním setu neudržel vedení 5-1, ale pak získal posledních osm gamů utkání a poprvé v kariéře postoupil do semifinále.

Roddick s Fishem končí ve čtvrtfinále
Krátký návrat Američana Andyho Roddicka k tenisu skončil na turnaji v Atlantě ve čtvrtfinále. Bývalá světová jednička s loučícím se Mardym Fishem, který chce po US Open ukončit kariéru, podlehli na domácím turnaji třetí nasazené deblové dvojici Eric Butorac a Artem Sitak 5-7 2-6. 

Dvaatřicetiletý Roddick se představil na okruhu ATP téměř tři roky po ukončení kariéry. V Atlantě, kde získal svůj první a poslední titul, hrál především kvůli dlouholetému kamarádovi Fishovi, jenž se rozloučí s tenisem na newyorském grandslamu po problémech se srdcem.

• ATP 250 ATLANTA •
USA / Georgie, tv. povrch, 659.070 dolarů
páteční výsledky (31. 07. 2015)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Isner (1-USA) - Berankis (Lit.) 7-6(5) 6-4
Baghdatis (5-Kypr) - Pospisil (2-Kan.) 6-4 7-6(5)
Müller (7-Luc.) - Soeda (Jap.) 7-5 6-1
Kudla (USA) - Sela (Izr.) 7-5 6-0
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
kada.tom
Dominic zase ve finále, mohl by i ten titul urvat :-)
A příští týden v Kitzbühellu taky :-D
Reagovat
EllNino
příští tejden finále Veselý - THiem :) to by bylo fajn
Reagovat
EllNino
Dominic ! :) to je supr, druhý finále zasebou, snad vyjde i ten titul, tenis hraje fakt výborný :)
Reagovat
smazaný uživatel
za to účes má otrasný :DD
Reagovat
EllNino
tak nějak už jsem si na to zvyknul :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Vamoooooooos Lopéz!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, že si Dom nechal udělat tu komedii na hlavě, kromě toho je super.
Reagovat
Kozoroh
http://novakdjokovic.com/en/fan-pit/fan-pit-post-by-milan-marijanac-94/
Reagovat
SwissMaestro
Top 30 by do konce roku mohl dát. Přál bych mu to :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vyhrál jsem více setů a to rozhodlo.
Reagovat
smazaný uživatel
Baghdo, rád bych tě ještě viděl aspoň v SF grandslamu.. :( tak letos USO nebo příští AO
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist