Basilašvili a Harrison v Memphisu svedou souboj o premiérový titul

19. 2. 2017, 07:15
Aktuality 17
ATP MEMPHIS - Čtyřiadvacetiletí tenisté Nikolož Basiliašvili a Ryan Harrison si hale v Memphisu zahrají ve vzájemném souboji o první titul z turnaje ATP. Gruzínec je ve finále podruhé v kariéře, Američan poprvé a navíc ho čeká i finále ve čtyřhře.
Nikolož Basilašvili

Nikolož Basilašvili byl před letošní sezonou jen jednou ve čtvrtfinále turnaje ATP, když loni v červenci na antuce v rakouském Kitzbühelu došel až do finále. Své dosud nejlepší tenisové období však prožívá v posledních dvou týdnech. 

Gruzínský tenista, který za pár dní oslaví 25. narozeniny, na posledních dvou akcích vyřadil nasazené jedničky. Minulý týden v bulharské Sofii si proti světové osmičce Dominiku Thiemovi připsal dosud nejcennější skalp a prohrál až v semifinále s pozdějším šampionem Dimitrovem. Tento týden v americkém Memphisu vyřadil Iva Karloviče a po semifinálové výhře 7-6 6-1 nad Kazachem Michajlem Kukuškinem postoupil bez ztráty setu do finále.



"Čím více zápasů odehrajete, tím větší praxi pro tyto důležité momenty máte. Cítí teď opravdu dobrou energii a chvíle na kurtu si užívám. Doufám, že si tuhle úroveň udržím" řekl Basilašvili.

67. hráč světa Basilašvili se po přesunu z Evropy do Spojených států dokázal rychle aklimatizovat a ve svém druhém finále bude usilovat o premiérový titul. Stát se může prvním šampionem z Gruzie. Pokud zvítězí, posune se poprvé v kariéře do Top 50.

Posledním soupeřem Basilašviliho bude rozjetý Ryan Harrison. Rovněž čtyřiadvacetiletý Američan loni v létě našel ztracenou formu, která v poslední době graduje. Letos odehrál 16 zápasů a prohrál pouze s Ivanem Dodigem, Jackem Sockem a Tomášem Berdychem. A nyní už v devíti zápasech v řadě neztratil set.

Harrison předminulý týden triumfoval na challengeru v Dallasu a tento týden zaznamenává svůj největší úspěch na okruhu ATP. Posedmé v kariéře a poprvé po dvou letech si zahrál v semifinále a včerejší po výhře 6-4 6-4 nad krajanem Donaldem Youngem postoupil premiérově do finále.

"Je to neskutečné. Během kariéry jsem musel překonat několik překážek a já si nebyl jistý, že bych něčeho takového mohl dosáhnout," řekl 62. hráč světa Harrison v rozhovoru na kurtu.

Navíc rodák z Louisiany Harrison v Memphisu útočí na 'double'. S krajanem Stevem Johnsonem je totiž i ve finále čtyřhry, ze které má zatím dva tituly z let 2011 a 2012.

• ATP 250 MEMPHIS •
USA / Tennessee, tv. povrch / hala, 720.410 dolarů
sobotní výsledky (18. 02. 2017)
• Dvouhra - semifinále •
Basilašvili (Gruz.) - Kukuškin (Kaz.) 7-6(5) 6-1
Harrison (USA) - Young (USA) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

17
Přidat komentář
tito
Ryan- mentalni titán. Neskutecne odvracel ve druhem jeden brejk za druhym a že jich bylo.... Je to tam, B.R.R muze konecne slavit.
Reagovat
gigin
Prosím, ty umíš, co se tam píše?

http://www.federtennis.it/DettaglioNews.asp?IDNews=83870
Reagovat
kada.tom
Ryan pěkně :-)
Reagovat
gigin
Gratuluji! Nech to tam vyhrá celé.

My dnes kvalda s Rosim :-))))
Reagovat
EllNino
to bude :D :D ....
Reagovat
EllNino
to bude :D :D ....
Reagovat
gigin
jj :D
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
jmenem celeho B.R.R. srdecne diky, jestli to vyjde, vyhrabu kytaru! Umim sice jen Dajaaanu, ale zas je to paradni pecka.. :-)))
Reagovat
gigin
Reagovat
smazaný uživatel
koukam ale, ze Ryan je ve hre i s tim Lunejcinym drevorubcem, abych nemusela nakonec jeste pridavat Vetsina kluku a devcat v mem veku... :-)))
Reagovat
gigin
Mam ti přijít naladit? Nebo tě můžu doprovodit na housle ;)
Reagovat
gigin
se odhlásil.
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
gigin
Taky mu mohli dát divošku, když to kdysi vyhrál celé.
Reagovat
EllNino
nedali, hlavní už je rozlosovaná
Reagovat
gigin
Já vim, jen lamentuju, že měli, mohli, ale nedali, šnekožrouti :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist