Bautista v Aucklandu zvládl bitvu s Haasem a vydřel postup do finále

12. 1. 2018, 08:09
Aktuality 7
ATP AUCKLAND - Roberto Bautista vyhrál na turnaji ATP 250 v Aucklandu už devátý zápas v řadě. Předloňský vítěz v dnešním semifinále po dramatické téměř tříhodinové tie-breakové bitvě udolal Robina Haaseho. O svůj celkově sedmý titul si v souboji bývalých šampionů zahraje s Juanem Martínem Del Potrem, který v semifinále porazil Davida Ferrera.
Roberto Bautista

Roberto Bautista v minulém týdnu v indickém Puné obhajoval loňský triumf z Čennaí, ale neúspěšně. Španělský tenista prohrál hned první zápas, v němž nestačil na pozdějšího překvapivého šampiona Simona z Francie.

Chuť si spravil na svém oblíbeném turnaji v Aucklandu. V novozélandské metropoli je už ve finále. Předloňský šampion v prvním kole zničil domácího Venuse, po prohrané úvodní sadě nedal šanci Američanovi Johnsonovi, ukončil působení Veselého a další obrat předvedl dnes v semifinále, ve kterém po dramatické a pohledné bitvě udolal 6-7(7) 7-6(3) 7-6(5) Nizozemce Robina Haaseho.

Devětadvacetiletý Španěl vedl ve všech třech setech o brejk, ale ani jednou náskok neudržel. V úvodním dějství navíc promarnil čtyři setboly, jeho soupeři naopak čtyři šance na zisk setu stačily.

V dalších dvou zkrácených hrách byl Bautista ovšem jasně lepším hráčem a po necelých třech hodinách si zaslouženě došel pro deváté vítězství v řadě na aucklandských kurtech a postup do svého 13. kariérního finále.

V něm bude Bautista usilovat o sedmý titul na okruhu ATP. Z triumfu se naposledy radoval loni na konci srpna ve Winston-Salemu.

Jeho posledním soupeřem bude Juan Martín Del Potro, který v duelu bývalých šampionů porazil 6-4 6-4 čtyřnásobného vítěze Davida Ferrera. S o šest let starším Španělem si poradil potřetí v řadě a vzájemnou bilanci snížil na 5-6. Letos neztratil ještě ani set.

"Jsem vyčerpaný. Byl to skvělý zápas," řekl Del Potro po téměř dvouhodinovém boji plném dlouhých výměn.

"Ale odehrál jsem tady tři těžké zápasy proti kvalitním soupeřům a myslím, že jsem v nich obstál. Před Melbourne je to skvělý test," řekl Del Potro, který v předchozích kolech vyřadil mladíky Shapovalova a Chačanova.

Devětadvacetiletý Argentinec hraje v Aucklandu poprvé od roku 2009, kdy na Novém Zélandu triumfoval. Svou neporzitelnost tak prodloužil už na sedm utkání.

Už nyní má Del Potro jistotu, že se v novém světovém žebříčku ocitne poprvé od srpna 2010 opět v elitní desítce. Finálového soupeře Bautistu třikrát za sebou porazil a vzájemnou bilanci vede 3-1. Usilovat bude o 21. titul.

• ATP 250 AUCKLAND •
Nový Zéland, tv. povrch, 501.345 dolarů
páteční výsledky (12. 1. 2018)
• Dvouhra - semifinále •
Bautista (5-Šp.) - Haase (Niz.) 6-7(7) 7-6(3) 7-6(5)
Del Potro (2-Arg.) - Ferrer (7-Šp.) 6-4 6-4

 

 

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

7
Přidat komentář
Fandina
Malé OT ... koukám na biatlon a celkem mě pobavilo, že nějaký fanda tam plápolá s dvěma vlajkami na jedné tyči nad sebou, českou a slovenskou :-)).
Reagovat
sprchon
Ahoj,
kdo hrál loni celoroční fantasy (odkaz úplně dole), jistě si už všiml, že se všechny ligy automaticky smazaly. Vlk teď nemá čas se o to starat a navíc na většinu z účastníků nemá kontakt. Takže PetraFans vytvořila novou ligu. Kdo má chuť se znovu připojit, nechť mi napíše a já mu ve vzkazu pošlu heslo pro vstup. ;) Snad se tam postupně všichni sejdeme.

Kdyby se chtěl připojit někdo nový, ať taky klidně napíše. Pravidla jsou celkem jednoduchý.
Ve zkratce: Hráči a hráčky mají teď na začátku sezony nějakou "hodnotu". Vy máte k dispozici určitou částku a musíte postavit tým o 16 hráčích/hráčkách. Na každý hrací týden můžete postavit jen 8 hráčů/hráček, zbytek vám sedí na lavičce. Hráče a hráčky můžete také před začátkem každého hracího týdne v týmu úplně vyměnit (vždy maximálně 3 týdně). Hodnota hráčů se odvíjí od jejich výsledků. Tedy i hodnota vašeho týmu se může navyšovat, čehož lze využít k "nákupu" jiných hráčů a hráček, na které jste třeba před tím neměli, nebo může hodnota naopak klesat...
Lockout do AO je v pondělí v 1:00 ráno.

https://fantasytennisleague.com/
Reagovat
panzer.dragon
v průběhu zápasu Ferrera s Delpem tak ukazovali statistiku kolik toho kdo z nich odehrál backhandem a kolik forehandem, delpo měl myslim okolo 70 procent BH, zkoušel to Ferda ale stejně mu to nevyšlo :-), jak to delpovi sedne na forehand tak je to hrozná pumelice a nutno dodat že mu to tam sedá v podstatě furt
Reagovat
Krisboy
Největší grády jeho fh má, když u něj začne vzdychat. To je se soupeřem zle :)
Reagovat
Fandina
RBA zas jede. Škoda, mohl být na jeho místě J1rka. :-))
Reagovat
janek_da
J1rka chytře vyladil na AO
Reagovat
Fandina
pravda, na to jsem zapomněla, jen tak ho oťukával
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist