Bautista ve Winston-Salemu zvládl finálový reparát a získal šestý titul

27. 8. 2017, 00:50
Aktuality 7
ATP WINSTON-SALEM - Roberto Bautista si na turnaji v americkém Winston-Salemu zahrál znovu po roce ve finále a letos své snažení dotáhl až k titulu. Cestou za ním neztratil ani set, když v zápase o svou šestou trofej porazil prvního bosenského finalistu turnaje ATP Damira Džumhura, který si finále na okruhu ATP zahrál vůbec poprvé.
Roberto Bautista

Roberto Bautista si na úvod turnaje ve Winston-Salemu připsal proti Srbovi Lajovičovi jubilejní 200. výhru a set neztratil ani v následujících čtyřech utkáních, v nichž byl papírovým favoritem. Po Kypřanovi Baghdatisovi, Američanovi Fritzovi a Němci Struffovi si poradil i s bosenským tenistou Damirem Džumhurem.

Devětadvacetiletý Španěl zdolal o čtyři roky mladšího Džumhura, který hrál ve finále turnaje poprvé v kariéře a jako první tenista své země, navzdory třem ztraceným servisům 6-4 6-4.

"Ve finále to byla fuška, ale celý týden jsem hrál dobře. Celá sezona mi zatím vychází," pochvaloval si patnáctý hráč světového žebříčku Bautista, který poprvé v sezoně vyhrál pět zápasů po sobě, po vydařené generálce na US Open. V New Yorku začne soubojem s Italem Andreasem Seppim.



Bautista hrál ve finále podvanácté v kariéře a polovinu z nich proměnil v titul - všech šest trofejí si odvezl z podniků ATP 250. Dvakrát triumfoval v roce 2014 (Hertogenbosch, Stuttgart), dvakrát loni (Auckland, Sofie) a dvakrát letos (Čennaí, Winston-Salem).

Džumhur, kterému patří v pořadí dvouhry 67. místo, nevyužil možnost stát se prvním bosenským vítězem turnaje ATP. "V obou setech jsem prohrával 0-3. Dokázal jsem sice vyrovnat, ale z takového stavu se vyhrává dost obtížně," prohlásil Džumhur, kterého v úterý na US Open čeká souboj s Uruguaycem Pablem Cuevasem.

• ATP 250 WINSTON-SALEM •
USA / Severní Karolína, tv. povrch, 748.960 dolarů
sobotní výsledky (26. 08. 2017)
• Dvouhra - finále •
Bautista (1-Šp.) - Džumhur (Bos.) 6-4 6-4
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

7
Přidat komentář
gigin
Reagovat
fialka
prečo, ja mu doprajem, je sympoš
Reagovat
Pe3k
LoL
Reagovat
fialka
LoL
Reagovat
Pe3k
Kdo ešťě je sympoš?
Reagovat
fialka
Tých, čo sú mi sympatickí, je veľa. Vari ti ich mám všetkých napísať?
Reagovat
Pe3k
Podle abecedy!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist