Becker chce zastavit dražbu svých tenisových trofejí

24. 6. 2018, 13:56
Aktuality 1
Boris Becker se pokusí s pomocí právníků zastavit chystanou dražbu svých tenisových trofejí a osobních předmětů. Internetová aukce má být spuštěna ve čtvrtek a jejím cílem je umořit část dluhu, kvůli kterému je proti tenisové legendě vedeno ve Velké Británii insolvenční řízení.
Profily hráčů
Boris Becker

"Při té dražbě jde jen o to mi ublížit, protože přirozeně na těch věcech lpím," řekl Becker listu Bild am Sonntag. Předpokládá, že pokud by byl kupcem opravdový fanoušek, mohla by aukce vynést při troše štěstí 100.000 eur (2,5 milionu korun). "A to je nic ve srovnání s požadovanou částkou," podotkl Becker. "Moji právníci v Anglii příští týden požádají o zastavení dražby," dodal.

Na bývalou světovou jedničku a trojnásobného wimbledonského vítěze Beckera byl loni v Británii vyhlášen bankrot kvůli nesplacené půjčce ve výši 3,5 milionu eur (92 milionů korun) od soukromé banky Arbuthnot Latham & Co z roku 2015. Do insolvenčního řízení se následně přihlásil i Beckerův bývalý obchodní partner s pohledávkou 36,5 milionu eur (954 milionů korun).

Becker se v řízení odvolával i na diplomatickou imunitu, kterou získal letos v dubnu jako zvláštní atašé Středoafrické republiky pro sport a kulturu v Evropské unii. Ministr zahraničí Středoafrické republiky Charles Armel Doubane nicméně odmítl, že by Becker v zemi požíval diplomatický status.

TenisPortal.cz, ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

1
Přidat komentář
lg_trio
Man merkt richtig, wie anstrengend es für Herrn Becker ist, seriös zu wirken. In der Jugend reichte es für ihn vollkommen aus, ein unglaubliches Talent fürs Tennis zu besitzen. Hier investierte er 100% seiner Kraft und seiner Zeit. Durch diese jahrelange Fokussierung auf eine einzige Sache, bleiben andere wichtige Qualitäten natürlich auf der Strecke. Mit Herrn Becker kann man sich mit Sicherheit stundenlang über Tennis unterhalten, aber mehr halt nicht. Eine sehr tragische Persönlichkeit, die so gerne auch in anderen Bereichen des Lebens erfolgreich sein will, aber es noch nicht einmal bis zum Mittelmaß schafft. Lieber Herr Becker, wären Sie doch einfach nur und ausschließlich beim Tennis geblieben. Wenn man die jüngere Generation fragt, wer Boris Becker ist, weiß diese nichts von dem Boris Becker, der einst Tennisgeschichte geschrieben hat, sondern nur, dass das doch der ältere Herr ist, der ständig Beef mit Oliver Pocher hat. In meiner Jugend waren Sie ein Idol und es ist schade, dass ich heute, als Erwachsener, mit Ihnen Mitleid haben muss.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist