Beguová v Bukurešti slaví první titul z antuky i 'double'

23. 7. 2017, 23:34
Aktuality 1
WTA BUKUREŠŤ - Irina Beguová si na domácím turnaji v Bukurešti došla pro svůj první antukový a celkově čtvrtý titul. Cestou za ním šestadvacetiletá Rumunka neztratila ani set, když ve finále porazila Němku Julii Görgesovou. Povedený týden pak korunovala i triumfem ve čtyřhře.
Profily hráčů
Irina Beguová

Irina Beguová si loni připsala skalpy Bouchardové, Muguruzaové či Azarenkové, došla do semifinále turnaje v Římě a osmifinále Roland Garros. V srpnu ještě vyhrála turnaj v brazilském Florianópolisu a vyšplhala se na 22. místo světového žebříčku, jenže na následujících sedmnácti turnajích nedokázala porazit víc jak jednu soupeřku, vyhrála jen čtyři utkání a vypadla z Top 50.

Povedenější turnaje odehrála až letos na jaře při návratu na oblíbenou antuku, na které se jí povedl životní turnaj tento týden na domácí půdě v Bukurešti. Šestadvacetiletá Rumunka si totiž došla pro svůj premiérový 'double', když bez ztráty setu vyhrála dvouhru a s krajankou Olaruovou i čtyřhru.

V singlu aktuálně 58. hráčka světa Beguová vyřadila nasazenou dvojku Carlu Suárezovou a v dnešním finále, svém sedmém singlovém na okruhu WTA, si poradila i s turnajovou trojkou Julií Görgesovou. Německou tenistku porazila 6-3 7-5 a ve vzájemné bilanci se ujala vedení 2-1.

Šestadvacetiletá Beguová tak získala svůj první titul z antuky a celkově čtvrtý, když navázala na triumfy z tvrdých povrchů v Taškentu 2012, Soulu 2015 a Florianópolisu 2016.

Ve čtyřhře Beguová zvítězila poprvé po třech letech a popáté v kariéře. Každý deblový titul slavila s jinou partnerkou. S Olaruovou, s níž od loňského US Open hrála jen jednou, přitom před turnajem v Bukurešti šestkrát v řadě prohráli.

Osmadvacetiletá Němka Görgesová si ve finále podniku WTA zahrála poosmé v kariéře, šest let dlouhé čekání na třetí titul ale ukončit nedokázala. Zatím triumfovala jen na antukách v Bad Gasteinu 2010 a Stuttgartu 2011.

• WTA INTERNATIONAL BUKUREŠŤ •
Rumunsko, antuka, 250.000 dolarů
nedělní výsledky (23. 07. 2017)
• Dvouhra - finále •
Beguová (7-Rum.) - Görgesová (3-Něm.) 6-3 7-5
• Čtyřhra - finále •
Beguová/Olaruová (1-Rum.) - Mertensová/Schuursová (2-Belg./Niz.) 6-3 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
fialka
Vyhrať 2 tituly v jeden deň a zvlášť doma je radosť.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist