Běhavější Kvitová ráda vyhrává brzy začínající zápasy

30. 5. 2018, 15:47
Aktuality 24
Třináct vyhraných zápasů na antuce v řadě už zvládla tenistka Petra Kvitová. Ten poslední přidala dnes na French Open a sama nad vítěznou šňůrou na pomalejším povrchu kroutí hlavou.
Profily hráčů
© j48tennis.net

"Je to hodně neuvěřitelný, ještě takhle v řadě," komentovala Kvitová svoji antukovou sérii, během které vyhrála turnaje v Praze a Madridu a dva zápasy v Paříži. "Všichni víme, že jsem antuku měla vždycky šoupnutou jinam. Není to špatné."

Jeden zápas Kvitovou dělí od vyrovnání maxima. Čtrnáctkrát v řadě vyhrála letos na přelomu března a dubna a také na přelomu let 2011 a 2012.

Více než polovinu výher na antuce zaznamenala v zápasech začínajících před polednem. Třeba v Praze i nyní na Roland Garros začínala vždy od 11:00. "Mám to ráda. Nespím dlouho a je lepší jít hrát co nejdříve a odehrát to," řekla.

Často se organizátorů turnajů ptá, jestli by bylo možné hrát dříve. A díky jménu, které je spojené mimo jiné se dvěma triumfy ve Wimbledonu, jí bývá vyhověno. "Pořadatelé jsou úžasní, že občas vyjdou vstříc. Za to jsem moc ráda. Určitě si nestěžuju."

Vyhovuje jí, že má po brzy odehraném duelu volné odpoledne a čas na regeneraci. "Na masáž, na protahování a všechno, co je potřeba, abych byla připravena na další kolo. Tohle zatím funguje velmi dobře," pochvalovala si Kvitová.

Ve druhém kole French Open fungovalo vše na jedničku. Nasázela 27 vítězných míčů a Španělku Laru Arruabarrenaovou porazila 6:0 a 6:4. "Hrála jsem dobře. Tenis na antuce je jiný, mění se a ve špičce je hodně obranářek. Na to musím být připravená a už tolik nepanikařím a nechodím bezhlavě do rány," pronesla Kvitová.

Navíc je letos hubenější než kdy jindy a lépe se pohybuje. Dobíhá spoustu míčů, z kterých dokáže zahrát dobrý úder. A soupeřky tím překvapuje. "Nevadí mi to," smála se a doplnila: "Je to super pocit. Není to jen na antuce, ale i na tvrdém jsem od začátku roku lepší. Je fajn vědět, že když někam běžím, tak to asi chytím."

Arruabarrenaovou porazila v tzv. býčí aréně, v které loni vypadla ve druhém kole. "Když vyšel program, tak se mi to vybavilo," zavzpomínala na zápas s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou. "Jako menší jsem byla pověrčivější, ale teďka jsem si řekla, že je to jiný rok. A jsem ráda, že jsem to potvrdila," uvedla Kvitová.

V pátek se utká s Anett Kontaveitovou. "Hmmm, těžký na třetí kolo," reagovala na jméno estonské soupeřky, kterou porazila ve třech setech cestou za titulem letos v Madridu. "Na antuce hraje výborně a hodně se zlepšila. Bude to fakt těžký," tušila Kvitová.

TenisPortal.cz, ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

24
Přidat komentář
janek_da
Jak se připomíná jediné SF Petry. Pro mě to bylo takové 250 SF, kdy hrála nic moc. Daleko lepší byl 2011, kdy už měla v QF na lopatckách LiNa. A ta to nakonec vyhrála celkem v klidu pak.
Reagovat
EllNino
v OF měla na lopatkách Li Na
Reagovat
janek_da
aha, jsem myslel, že to bylo QF
Reagovat
Pavlis
Po triumfu v Madridu Petra poskytla tento rozhovor. -- http://6b.cz/sALz
Reagovat
FulnekUltras
tak ještě nebyla selka... ;-) Dneska už je velká - a myslí právě a jenom na příští zápas. Těžký to bude - taky pro soupeřku, že jo?
Reagovat
Torn
Kontaveit bude za outsiderku a nemá co ztratit. Dokázala s Petrou hrát vyrovnané zápasy.
Reagovat
Fandina
Antuka, to není pro mě a vida, možná je i pro Petru. Já si vždycky vzpomenu na Márii Sharapovou, než vyhrála FO, tak říkala, že si na antuce připadala jako koza na ledě, nebo tak nějak, to přirovnání bylo, nevím přesně, ale nějaká zviřena tam byla ... úsměv
Reagovat
tommr
cow on ice ...
Reagovat
LukasH
Petra Claytova :D
Reagovat
com
jen pockej, az budes mit night sessions pofrcis z kurtu raz dva :D
Reagovat
EllNino
až na to, že Night Sessions v Paříži nejsou
Reagovat
com
nevim jak se anglicky rekne podvecerni no :D
Reagovat
Hector21
v Paříži jsou evening sessions, ale to je už od 15:30
Reagovat
LukasH
V Madridu hrala jeden zapas pred pulnoci a v pohode. :-)
Reagovat
tommr
dneska hrála Petra opravdu dobře a její pohyb je proti dřívějšku o hodně lepší. V prvním setu tam byl jeden neskutečně doběhnutej míček, kterej se možná objeví v highlightech ... :)

Co se týče příští soupeřky tak ta je sice těžká, ale ve třetím kole GS se už žádný lehký soupeřky ani nevyskytujou. Když Petra zopakuje dnešní výkon tak by měla bez větších problémů postoupit ... :)
Reagovat
bIbec
Petra dnešní výkon nezopakuje, protože bude hrát proti jiné soupeřce, která jí toho tolik nedovolí. Petra tuší dobře. Bude to těžký. Ale alespoň ji nepodcení .-)
Reagovat
PetaM
No já nevím, z hlavy mě napadá například hned lehčí soupeřka do třetího kola a to jsou další dvě Češky, které dneska vyhrály :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně! :))
Reagovat
smazaný uživatel
Hmmm... Na posledních třech turnajích vypadla s celkovou vítězkou...
Reagovat
sosna
Já bych se nezlobila, kdyby se na Anettina snura protáhla na 4 turnaje ????
Reagovat
smazaný uživatel
S Anett to bude určitě těžký, tam jsou šance na výhru úplně vyrovnaný!
Reagovat
smazaný uživatel
To je mi jasný, ale smajlíka se mi tam dávat nechtělo :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jasný :)
Reagovat
Dobry-den
No ještě aby vyhrála nerada ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist