Bellisová na Hawaii získala první titul z turnaje WTA 125k

28. 11. 2016, 07:43
Aktuality 20
WTA 125k HONOLULU - Catherine Bellisová k šesti titulům z akcí ITF přidala svou premiérovou trofej z podniku WTA 125k. Sedmnáctiletá Američanka na Hawaii vyhrála bez ztráty setu turnaj v Honolulu, když ve finále porazila i nejvýše nasazenou Číňanku Shuai Zhang a svou neporazitelnost prodloužila už na 14 utkání.
Catherine Bellisová

I když Catherine Bellisová na Roland Garros 2014 své jediné finále na dívčím grandslamu prohrála, stala se předloni v pouhých patnácti letech nejlepší juniorkou světa. Mezi juniorkami však dlouho nevydržela, krátce po svých 16. narozeninách - od června 2015 - se už začala soustředit pouze na přechod mezi ženy.

A svůj potenciál a postupně nabrané zkušenosti začíná prodávat čím dál více. Výrazněji na sebe upozornila už na letošním US Open, kde prošla z kvalifikace do 3. kola, v němž prohrála až s pozdější šampionkou a nakonec i světovou jedničkou Angelique Kerberovou. 

Úspěch na domácím grandslamu dodal talentované Američance potřebné sebevědomí, díky kterému se v závěru sezony dostala do skvělé formy. Svou poslední porážku utrpěla v polovině září, od té doby neprohrála už 14 zápasů v řadě. 

Bellisová po dvou triumfech na kanadských podnicích ITF 50k v Saguenay a Torontu, kde vždy potvrdila pozici nasazené jedničky, nenašla poprvé v kariéře přemožitelku ani na turnaji WTA 125k. Minulý týden v Honolulu startovala jako nasazená čtyřka a cestou za triumfem neztratila jediný set. 

Catherine BellisováVe včerejším finále Američanka přehrála 6-4 6-2 nejvýše nasazenou Číňanku Shuai Zhang, jež je 23. hráčkou světa. Zápas trval jen něco málo přes hodinu a Bellisová využila hned první mečbol. Poté, co soupeřka zahrála bekhend pouze do sítě, padla radostí na kurt.

"Tohle byla rozhodně nejlepší podpora od fanoušků, kterou jsem na turnajích zažila," poděkovala Bellisová divákům při předávání trofeje. "Ze začátku jsem byla trochu nervózní. Shuai Zhang má za sebou dobrý rok a i tady hrála skvěle. Chtěla bych všem poděkovat, tohle je nejlepší den v mém životě," dodala 'CiCi'.

Bellisová se ve světovém žebříčku posune z 92. již na 75. místo. V elitní stovce je jedinou hráčkou, které ještě nebylo 18 let.

• WTA 125k HONOLULU •
USA / Hawai, tv. povrch, 125.000 dolarů
nedělní výsledky (27. 11. 2016)
• Dvouhra - finále •
Bellisová (4-USA) - Shuai Zhang (1-Čína) 6-4 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

20
Přidat komentář
bIbec
Caroline Garcia se prej příší sezónu nezúčastní Fed Cupu. Chce se soustředit na singlovou kariéru.
Reagovat
bIbec
respektive spíš než "singlovou" prostě na svoji vlastní kariéru. Debla asi hrát bude žejo.. jako v rámci tour. Ale prostě na FC příští rok háže bobek. Tak sem celkem zvědavej, jak na to zareaguje třeba Kiki. Jestli se na to taky nevybodne.
Reagovat
EllNino
víme, jak dopadla tenistka, která se na Fedcup ze stejného důvodu vybodla :)
Reagovat
marekv
Bylo s přenosem, koukal sem a ČiČina fakt jela !
Reagovat
Frick
Bohužel, CiCi začíná Markétě zle unikat.

A jak se tak dívám, tak i třeba Petra byla v 17,5 už 160. a třeba Karolína 220.

Byť je zase pravda, že nevíme, kam by se Markéta vyšvihla, kdyby byla v pořádku.

Je to příšerná škoda.
Reagovat
bIbec
tak hodně hráček se vyšvihlo brzo, ale stejnak po nich dneska pes neštěkne.
Markétě lze tak akorát popřát pevné zdraví. Není ani tak extra důležité kdy prorazí, ale jestli prorazí.
Reagovat
VlS
Nojo, jenže tím narušuje Frickovo výpočty a kalkulace. Jak může čekat samá pozitiva, když mu v tom holky dělají binec :-)
Reagovat
Frick
Klárko, taky už máš čas!
Reagovat
blixa
Co je tobě po tom ?
Reagovat
smazaný uživatel
Potřebuje novou oběť :-D
Reagovat
Frick
Narodily se 24.2., 25.2. a 26.2.1982, no ale jelikož dvě už mají/čekají, tak by Klárka neměla trhat partu, to dá rozum, né? :o)
Reagovat
Fandina
OT ... mám dojem, že na livesport.cz je od teď novinkou biatlon. Dříve jsem si ho tam nevšimla.
http://www.livesport.cz/biatlon/
Reagovat
Fandina
Hezký postup v tenisové kariéře. Tak jsem zvědavá, jak se bude vyvíjet dál. Zatím to vypadá moc dobře.
Reagovat
Haitik
Jo no, zatím to nevypadá jako třeba Melanie.. :-)
Reagovat
EllNino
zrovna nedávno jsem se koukal na záznam zápasu s Mášou na US Open :/
Reagovat
Krisboy
Gratuluju a přeju více vítězství v sezóně 2017 (a v dalších taky).
Reagovat
smazaný uživatel
Tři tituly v řadě a posun na 75. místo v žebříčku, to je naprosto famózní závěr roku! Pevně doufám, že CiCi bude světovou jedničkou a důstojnou nástupkyní Mashy, Any, Caro a Viky na tomto postu. :)

Jinak ten finálový zápas jsem v noci sledoval a CiCi hrála hlavně ve 2. setu výborně. Jenom škoda, že jsem usnul před posledním gemem... :D
Reagovat
blixa
Usnul ? No jak si jen mohl ??!!! :D
Reagovat
smazaný uživatel
To je tak, když si v noci člověk lehne k televizi/notebooku. Já zabírám brzy a bohužel ta přestávka před posledním gemem pro mě byla osudná... :D
Reagovat
Alexandria
Neverila som,ze to docieli,teda gratulujem C.C.Bellis,len tak dalej,ako som uz spomenula,aby bola zdrava,aby sa nic zle nestalo,co by ju obmedzilo v napredovani,tak nic, s radostou idem za povinnostami,dakujem CiCi!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist