Bencicová je po dlouhé době v Praze a těší se na podporu rodiny

7. 2. 2018, 21:43
Aktuality 31
Víkendový zápas 1. kola Fed Cupu v Praze proti českým tenistkám bude vedle trenérky švýcarského týmu Martiny Hingisové speciální i pro Belindu Bencicovou, která má slovenské kořeny. Teprve dvacetiletá hráčka před zraněním figurovala předloni na sedmé příčce žebříčku WTA a bude zřejmě největší hrozbou výběru helvétského kříže.
Profily hráčů
Belinda Bencicová

"Praha je krásné město, dlouho jsem tu nebyla. Hrála jsem tu v minulosti hodně juniorských turnajů a je skvělé být zpět. Ještě jsem neměla čas se projít po městě, protože jsme byly pořád v hale," řekla novinářům Bencicová. "Těším se hodně. Přijde se podívat plno známých a členů rodiny. Budu mít velkou podporu, navíc přijede i hodně lidí ze Švýcarska," dodala.

Předloni v souboji s českým týmem kvůli zranění chyběla a Švýcarky v Lucernu prohrály těsně 2:3. "Češky jsou samozřejmě i teď jasné favoritky. Mohou si v pohodě vybrat jakoukoliv hráčku a tu tam nasadit. Poslední zápas v Lucernu byl ale velmi těsný. Vyzkoušíme vše a uvidíme," řekla Bencicová.

Se spoluhráčkami si dnes druhým dnem zvykala na povrch v O2 areně. "Je to velmi pomalé, byly jsme až trochu překvapené. Ale je teprve středa a máme ještě pár dnů na zkoušení. Koukala jsem na Laver Cup v O2 areně, v televizi to vypadalo úžasně. Byla tu jedinečná atmosféra a tu samou očekáváme o víkendu," prohlásila Bencicová.

Někdejší světová sedmička vyhrála začátkem roku s krajanem Rogerem Federerem Hopmanův pohár a v 1. kole Australian Open vyřadila Američanku Venus Williamsovou. "Vrací se po zranění a její návrat je absolutně skvělý. To, jak se rychle probojovala skrz malé turnaje, a jak na Australian Open porazila Venus," ocenila členka českého týmu Lucie Šafářová.

S českými hráčkami se Bencicová dobře zná. "Je to fajn holka, vždy spolu mluvíme po našem. Je šikovná a má před sebou velkou budoucnost, je pořád mladá," doplnila Šafářová.

"Známe se s Belindou velmi dobře, strávily jsme spolu pár turnajů. Je to hodná holka a jedna ze špičky, já ji tam pořád řadím, se kterou jsem se ještě nepotkala jako soupeřka. Takových holek na okruhu moc není," usmála se česká jednička Karolína Plíšková.

Bencicová je hrou přirovnávaná k Hingisové, jejíž matka Melanie Molitorová jí během kariéry pomáhala. "Samozřejmě desetiletá škola od mamky je tam vidět. Ale má jiné kvality než já. Taky má skoro o deset centimetrů víc, má více síly. Když do toho šlápne, tak jí to letí. Ale ta technika je podobná," podotkla Hingisová, která má česko-slovenské kořeny.

"Tady na tom povrchu by mohla hrát nepříjemně. Umí vše, občas nějaký ten stopball. Fed Cup dlouho nehrála, proti nám předtím taky ne. Je to Slovenka, Prahu má ráda, takže bude hodně natěšená," dodala Plíšková.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

31
Přidat komentář
Frick
Řekl bych, že je to ten tip, co bez dostatku pohybu snadno nabere. Tipl bych si, že při těch 175 cm se bude blížit k 70 kg.
Reagovat
misa
typ
Reagovat
EllNino
:D Fricek ...
Reagovat
Frick
Stane se, woe.
Reagovat
VlS
bych si na něj tipnul :-)
Reagovat
janek_da
Si myslíš, že hnípe u kompu jako ty?
Reagovat
Frick
Ne, ale tak byla zraněná, tak asi toho pohybu bylo méně.
Reagovat
com
Se spoluhráčkami si dnes druhým dnem zvykala na povrch v O2 areně. Je to velmi pomalé, byly jsme až trochu překvapené prohlásila Bencicová.// Nechapu proc to teda neudelali rychlejsi, jak pro Karolinu, tak pro Kvitovou by to bylo urcite mnohem lepsi
Reagovat
EllNino
Karolína chtěla pomalejší povrch, nevyhovuje jí to mejdlo, co bylo na finále proti Ruskám prý ...

No uvidíme, aby nakonec holky neuvařily samy sebe už před zápasem kvůli povrchu :/
Reagovat
blixa
Kája chtěla středně rychlý, ale asi to trošku přepískli a je pomalý. Jestli prohrajeme, tak Káju ukřižujou. Že tam vůbec leze.
Reagovat
Fandina
Kdyby se to stalo, tak dostane na zadek ten, kdo povrch udělal moc pomalý.
Reagovat
lars
a od koho?
Reagovat
Fandina
Od všech.
Reagovat
Krisboy
Ode mě ne.
Reagovat
Fandina
Ode mě také ne, ale rozhodně to nebudu vyčítat Káje.
Reagovat
PetaM
Ne, rychlý povrch by byl lepší pouze pro Petru, Lucku a Báru.
Reagovat
EllNino
:D
Reagovat
blixa
Pro Báru s její hrou by byl lepší rychlý povrch, jo ? Vtipe vyskoč :D
Reagovat
PetaM
Nevím, Bára sama říkala, že má ráda rychlé povrchy :D :D :D
Reagovat
blixa
Kde ?
Reagovat
EllNino
Ano rikala ...
Reagovat
Fandina
ale uznej, že se to hezky čte :DDDD
Reagovat
EllNino
Proč má blixo Bára jediné gs čtvrtfinále na rychlém Wimbledonu, 4. kola na rychlém AO, 2 halové tituly z Lince a megarychlého Quebecu, finále na trávě v Birminghamu,... :)
Reagovat
blixa
To souvisí spíš s tím, jakou měla formu a jakou formu soupeřky. Chceš snad tvrdit, že její běhavá hra bez drtivého servisu a finálního úderu je ideální pro rychlý povrch ? :D
Reagovat
EllNino
to ji asi moc často nesleduješ, tenhle popis na Báru moc nesedí, nicméně Bára sama ale několikrát říkala, že má raději rychlejší povrchy, antuka a pomalejší suché zipy neumožňují moc báběhů k síti a podobně
Reagovat
blixa
Úplně pomalý povrch pro její aktivní hru není, ale mejdlo pro ni taky není, proti nějaké bomberce to nemůže stihnout oběhat.
Reagovat
PetaM
Jsem netvrdil, že to má být mejdlo, ale rychlejší to klidně být mohlo :D :D :D I když nevím, jak moc pomalé to je ... To uvidíme v sobotu :D
Reagovat
EllNino
to ne, ale tohle vypadá na trochu zbytečně pomalý povrch
Reagovat
janek_da
na rychlejším povrchu jsou i její údery rychlejší, nejen souperek.

a třeba rychlý povrch souvisí i s tím, že se tak neztrha při maratonech, které často hraje. A je tak odpocinutejsi do dalších kol
Reagovat
janek_da
Plus řekl bych, že Barča když jí teče do bot, tak hraje ještě víc síťově než normálně. Hlavně servis&volej a to je pro ni opravdu lepší rychlý povrch.
Reagovat
EllNino
to říkám :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist