Bencicová nebude obhajovat titul na Rogers Cupu

20. 7. 2016, 08:58
Aktuality 13
Belinda Bencicová se odhlásila z kanadského Rogers Cupu, který loni v Torontu vyhrála. Devatenáctiletá Švýcarka se pořadatelům turnaje, jenž se letos koná v Montrealu, omluvila kvůli zranění levého zápěstí.
Profily hráčů
Belinda Bencicová

Belinda Bencicová se v únoru prodrala jako nejmladší hráčka od roku 2009 poprvé v kariéře do Top 10, ale pak se jí přestalo dařit. Navíc si v březnu v Indian Wells poranila záda, kvůli kterým dva měsíce nehrála. Zmeškala celou část sezony na evropských antukách a vrátila se až na travnaté turnaje, na nichž startovala čtyři týdny v řadě.

Když už se zdálo, že problémy se zády jsou vyřešeny, nedohrála devatenáctiletá Švýcarka zápas druhého kola Wimbledonu. V All England Clubu vzdala kvůli zranění levého zápěstí, které ji po třech týdnech stále limituje. Příští týden tak nebude startovat na prestižním Rogers Cupu v Montrealu, který loni v Torontu po cenných skalpech Bouchardové, Wozniacké, Lisické, Ivanovičové, světové jedničky Sereny Williamsové a třetí hráčky světa Halepové vyhrála.

"Jsem velmi smutná, že se musím z Rogers Cupu odhlásit. Těšila jsem se na Montreal a obhajobu titulu, ale mé zápěstí bohužel není ještě zcela uzdravené. Kanadští fanoušci mi budou chybět, ale těším se, že se na kurt brzy vrátím," uvedla Bencicová v oficiálním prohlášení. 

V Montrealu nebudou startovat ani těhotná Běloruska Viktoria Azarenková, další Švýcarka Timea Bacsinszká, Nizozemka Kiki Bertensová, Ukrajinka Lesja Curenková, či Srbky Ana Ivanovičová a Jelena Jankovičová. Na mužském Rogers Cupu v Torontu budou chybět ještě hvězdnější jména: Andy Murray, Roger Federer, Rafael Nadal, David Ferrer, Richard Gasquet, Gilles Simon a Andreas Seppi.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
Andrew89
Jinak Nicole oficiálně ukončila kariéru..ted to psala na instagramu
Reagovat
EllNino
klobouk dolů, že to znovu zkusila od píky a jednu chvíli to vypadalo docela nadějně, když proháněla po kurtu Halepku ...ale bohužel splácí daně z mládí a z přetrénovanosti, i proto končí tak mladá ...
Reagovat
Andrew89
jojo bohužel :/
Reagovat
Andrew89
Má v plánu tehle turnaj?
Reagovat
misa
Reagovat
Andrew89
:DDD díky
Reagovat
PetaM
Jeden zápas ji před Riem nevyčerpá :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
pokud to nebude tříseťák :-)
Reagovat
George_Renel
že i příklad BeBe ukazuje, že je jiná doba, i ženský tenis se hraje jinak a vstup na okruh by mladá děvčata neměla urychlovat. Vzlétnou vzhůru v sedmnácti osmnácti je hezké, ale jejich mladá těla ještě nejsou na takovou zátěž připravena a končí to chronickými zraněními.
Jen se podívejme, kde byla BeBe vloni a kolik toho odehrála letos..
Reagovat
EllNino
Snad nebude syndrom Vaidišová ...
Reagovat
Krisboy
To mají asi organizátoři radost, když se jim polovina hráčů odhlásí.
Reagovat
PetaM
Nemusí je to moc trápit, stejně pánové a dámy hrajou jinde :D
Reagovat
Krisboy
No mužskej pavouk se pěkně pročistil. Mohl bych jim poslat přihlášku, třeba mi dají volnou kartu do kvaldy, abych tam aspoň trošku zaplnil místo po těch odhlášených...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist